Προς το περιεχόμενο

Dual boot laptop διαγραφή Linux

NiKoS WSN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα Notebook με τα windows xp και τα linux edubuntu και θέλω να απεγκαταστήσω τα linux, googlaρα το θέμα και βρήκα αυτό http://www.technixupdate.com/how-to-uninstall-linux-in-dual-boot-installed-with-windows-xp/.Όμως φτάνω μέχρι το βήμα 3. Αφού κάνω όσα μου πει δεν μπορώ να καταλάβω που πρέπει να πάω για να επιλέξω το Linux partition (μηπως διαχείρηση δίσκων; αλλά μου γράφει για διαμερίσματα -5- πουθενά όμως windows,linux ή το οτιδήποτε)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Στην διαχείριση δίσκων πηγαίνεις στον δίσκο σου. Εκεί διαλέγεις τα partition του linux και τα σβήσεις. Δεν λέει πουθενά τι είναι τι, πρέπει να το καταλάβεις από το μέγεθός τους, πχ συνήθως το 1ο partition είναι αρκετά μεγάλο και είναι τα Windows, ενώ το linux μάλλον θα έχει ένα partition ~20GB και ένα σχετικά μικρό, γύρω στο 1GB. Τώρα τι είναι τα άλλα 2 που σου βγάζει δεν είμαι σίγουρος, αν θες στείλε τι μέγεθος έχει το καθένα και τι δίσκους και μεγέθη βλέπεις στο "Ο Υπολογιστής μου" και μπορεί να βγει άκρη.

Με αυτόν τον τρόπο παρεπιπτώντως δεν ξαναπαίρνεις πίσω τον χώρο που έπιανε το linux.

Ναι στην διαχείριση δίσκων πρέπει να πας,δεν σου λέει ποιο διαμέρισμα είναι linux θα σου το(τα) βγάλει σαν απλά βασικά διαμερίσματα χωρίς όνομα και θα πρέπει από το μέγεθος να καταλάβεις ποια είναι αυτά που θες να σβήσεις (κίνδυνος-κίνδυνος).Σιγουρέψου ότι τα έχεις σε ξεχωριστώ διαμέρισμα και όχι με κάποιο τρόπο μαζί με τα windows.

Νομίζω ότι δεν διαβάζει η διαχείριση δίσκων των windows τα partition του linux γιατί είναι ext.Αυτό που θα κάνεις είναι να bootάρεις από το cd των ubuntu να τρέξεις το gparted και να το σβήσεις από εκεί.Μετά repair και fix του boot manager.Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θές να σβήσεις το partition των linux τόσο ανάγκη από χώρο έχεις?Έτσι κι αλλιώς αργά η γρήγορα τα xp θα τα κάνεις format οπότε το κάνεις τότε :rolleyes:

Νομίζω ότι δεν διαβάζει η διαχείριση δίσκων των windows τα partition του linux γιατί είναι ext.Αυτό που θα κάνεις είναι να bootάρεις από το cd των ubuntu να τρέξεις το gparted και να το σβήσεις από εκεί.Μετά repair και fix του boot manager.Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θές να σβήσεις το partition των linux τόσο ανάγκη από χώρο έχεις?Έτσι κι αλλιώς αργά η γρήγορα τα xp θα τα κάνεις format οπότε το κάνεις τότε :rolleyes:

Από τα πρώτα δεν κατάλαβα τίποτα (επίσης ήταν προεγκατεστημένα και δεν υπάρχει τίποτα σε σχέση με λειτουργικό στο κουτί). Δεν είναι θέμα χώρου είναι ότι έχω 1gb ram και πάει σαν κότα, επίσης είναι τα μαθητικά δεν είναι τα Ubuntu και έτσι όπως είναι είναι τελείως μούφα και τέλος το pc είναι από φορμάτ αλλά μου έφυγαν τα Linux.

ΥΓ πάω τώρα να το κάνω ελπίζω να μην κάνω κάποιο λάθος...

Niko ότι σου είπε ο xania4ever. Με Live cd σβήσιμο από gparted το partition που έχει το linux. Ενώνεις τα δύο κομμάτια αν θες και μετά boot σε repair console από το cd των win και κάνεις το παρακάτω

http://helpdeskgeek.com/how-to/fix-mbr-xp-vista/

edit: Κάτι τέτοια θέματα είναι καλύτερα να τα ανοίγεις στο Linux Forum

Niko ότι σου είπε ο xania4ever. Με Live cd σβήσιμο από gparted το partition που έχει το linux. Ενώνεις τα δύο κομμάτια αν θες και μετά boot σε repair console από το cd των win και κάνεις το παρακάτω

http://helpdeskgeek.com/how-to/fix-mbr-xp-vista/

edit: Κάτι τέτοια θέματα είναι καλύτερα να τα ανοίγεις στο Linux Forum

:( Το έκανα τώρα και στα βήματα τώρα λέει Now reboot your laptop with windows 98 start up disc or floppy and type the command “fixmbr”, αυτό που να το γράψω στην μαύρη θόνη όσο ανοίγει το pc ή κάπου αλλού;

Μισό διέγραψες το Partition από linux live cd;

Έβαλες το cd των win και να μπουτάρεις από αυτό;

Τα βήματα είναι αναλυτικά στο λινκ που σου έδωσα

Εχει και εικόνες

Λοιπόν ας σου κάνω αναλυτικά τη διαδικάσία.

Bootareis με ένα linux live cd (εγώ διάλεξα το ubunt)

Πάτας και ανοίγεις το GParted (System->Administration->Gparted Partition editor) και λογικά έχεις μία τέτοια εικόνα

sshot1is.png

Uploaded with ImageShack.us

Μετά δεξί κλικ στο δίσκο που έχει το linux και επιλέγεις format to ntfs. Μετά πατάς το τικ (πράσινο πρώτο από δεξιά) που έχει για να εκτελέσει την ενέργεια.

sshot2io.png

Μετά πας στο μικό κομμάτι που λέει linux-swap. Πατάς δεξί κλικ και επιλέγεις Swappoff

sshot7s.png

Μετά κάνεις το παρακάτω και πατάς πάλι apply (το πράσινο τικ)

sshot8u.png

Συνεχίζεις πατώντας το ntfs διαμέρισμα που φορμάραμε πριν και κάνεις το ίδιο (μην ξεχάσεις το τικ/apply)

sshot9e.png

Αφού τελειώσει και αυτό έχεις το παρακάτω

sshot10a.png

Τώρα επιλέγεις το extended partition και πας πάλι delete the selected partition

sshot11l.png

Τελευταίο βήμα. Πατάς πάνω στο Ntfs partition που έχει τα win και επιλέγεις resize volume. Με το Mouse το πας τέρμα δεξιά, να πάρει όλο το χώρο δηλαδή.

sshot12xn.png

sshot13p.png

sshot14q.png

Apply και πάλι και τέλος.

Τώρα αν πας να κάνεις restart θα δεις το παρακάτω ή κάτι ανάλογο. Πάντως όχι το κλασικό welcome των windows.

sshot5a.png

Οπότε ακολουθείς τα αναλυτικά βήματα στο λινκ που σου έδωσα πριν και θα δεις αυτό

sshot6.png

ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ "ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ" PARTITION, ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΑ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝ ΟΧΙ IMAGE ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΕΝΑ BACK UP ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ.

Εγώ έκανα αυτό που σας έδειξα από το site και όχι αυτό που έδειξες κάρμεν και τώρα όταν ανοίγω το λάπτοπ πετάει μία κλασική οθόνη με την μάρκα και τις επιλογές F2, F12 Κλπ και μετά εμφανίζει την κλασική μαύρη οθόνη αλλά πριν φορτώσει πετάει ένα error22 και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.. το έκανα 2 φόρες αυτό και μετά όταν τον άνοιξα πάτησα να πάει στο boot menu το οποίο είχε δύο επιλογές πάτησα και τις δύο αλλά και οι δύο αργά ή γρήγορα μου έδειχναν το error 22...

Τι κάνουμε :'(

Το error22 είναι από το grub(linux) και το βγάζει επειδή πλέων δεν βλέπει την εγκατάσταση τον linux,εσύ τώρα πρέπει να κάνεις αυτό που σου έδειξε η karmen στον σύνδεσμο,δηλαδή να ξεκινήσεις με το cd τον windows και να κάνεις επιδιόρθωση.

Το error22 είναι από το grub(linux) και το βγάζει επειδή πλέων δεν βλέπει την εγκατάσταση τον linux,εσύ τώρα πρέπει να κάνεις αυτό που σου έδειξε η karmen στον σύνδεσμο,δηλαδή να ξεκινήσεις με το cd τον windows και να κάνεις επιδιόρθωση.

Δηλαδή τώρα απλά την επόμενη φορά που θα ανοίξω το laptop θα πρέπει να έχω και το cd των windows, να κάνω boot από εκεί και να πατήσω επιδιόρθωση;

Δηλαδή τώρα απλά την επόμενη φορά που θα ανοίξω το laptop θα πρέπει να έχω και το cd των windows, να κάνω boot από εκεί και να πατήσω επιδιόρθωση;

Θα κάνεις και τα πέντε βήματα που σου λέει ο σύνδεσμος που ανάρτησε η karmen.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...