Προς το περιεχόμενο

Κάτι που συνέβηκε...

Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...πριν λίγο.Άκουσα ένα θόρυβο από το σαλόνι.Πήγα να δω και είδα το ένα τραπεζάκι που ήταν μπρούμυτα ίσα να κοιτά δεξιά μετά.Σαμπώς και κάποιος σκόνταψε πάνω του.Είμαι μόνος μου κάτω με τους σκύλους μου το σαλόνι είναι μόλις πάνω.

Δημοσ.

Τσίμπα μια μεγάλη κουτάλα (της φασολάδας) και ψάξε όλο το σπίτι για κλέφτες. Αν δεν δεις κανέναν ψάξε αν σου λείπει τίποτα.

Αν δεν σου λείπει τίποτα, ηρέμησε ήταν το φάντασμα του σπιτιού.

Δημοσ.

Κλέφτης δεν ήταν σίγουρα εκτός αν κινήτε με την ταχύτητα φωτός ή δεν θα το καταλάβαινα αν έμπενε;Συνέβηκε και πήγα αμέσως και είδα.Σοβαρό θέμα,δεν ξέρω αν θα μεταφερθεί σε αυτό το άλλο με κάτι έτσι.Εγώ νομίζω ήταν δαίμονας.Πάντως δεν νομλιζω να έχει να κάνει με κάτι φυσικό.

Δημοσ.

Υπάρχει πιο φυσικό απο το δαίμονα?

Λογικό. Ενα φαντασμα θα περναγε μέσα απο τα επιπλα καθώς είναι άυλο.

Και ο δαίμονας θα έγδερνε τις κάσες.

Δημοσ.

Άυλος μόνο ο Θεός είναι.Τα πνεύματα είναι αιθέρια ή λεπτά υλικά,είναι άυλα εν σχέση με τον άνθρωπο αλλά εν σχέσει με το Θεί έχουν κάτι υλικό,όχι όπως τον άνθρωπο ομώς σάρκα,οστά,χειροπιαστό να το πω έτσι.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ένα δαιμονικό πνεύμα,αν του το επιτρέψει ο Θεός,να υλοποιηθεί ή να κάνει κάτι τέτοιο τελος πάντων.Με φυσικό εννοώ με φυσικούς νόμους.

Δημοσ.

Δεν θέλω να είμαι απόλυτη αλλά, τo Herbal Essenses της Clairol.

Αυτός λούζεται μόνο με 0 Rh negative.

Άυλος μόνο ο Θεός είναι.Τα πνεύματα είναι αιθέρια ή λεπτά υλικά,είναι άυλα εν σχέση με τον άνθρωπο αλλά εν σχέσει με το Θεί έχουν κάτι υλικό,όχι όπως τον άνθρωπο ομώς σάρκα,οστά,χειροπιαστό να το πω έτσι.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ένα δαιμονικό πνεύμα,αν του το επιτρέψει ο Θεός,να υλοποιηθεί ή να κάνει κάτι τέτοιο τελος πάντων.Με φυσικό εννοώ με φυσικούς νόμους.

Δίνει κι ευλογίες?

Γιατί εγώ ακόμη περιμένω με το χαρτάκι στο χέρι.

Έψαξες το σπίτι τελικά ή θα σε μαγαρίσουν τα δαιμόνια?

Δημοσ.

Κλέφτης δεν ήταν σίγουρα εκτός αν κινήτε με την ταχύτητα φωτός ή δεν θα το καταλάβαινα αν έμπενε;Συνέβηκε και πήγα αμέσως και είδα.Σοβαρό θέμα,δεν ξέρω αν θα μεταφερθεί σε αυτό το άλλο με κάτι έτσι.Εγώ νομίζω ήταν δαίμονας.Πάντως δεν νομλιζω να έχει να κάνει με κάτι φυσικό.

Και εγώ έτσι νομίζω. Δαίμονας ήταν. Και μάλιστα ο Αλαντίν.

Ακριβώς. Τελευταία φορά που είχα πάει για καφέ με ένα δαιμονικό πνεύμα μου αποκάλυψε ότι είναι υλικό. Το είπε και σε εσένα το ίδιο;

Δημοσ.

Φίλε ο Θεός κατά την ορθόδοξη πίστη αφήνει διάβολο/δαίμονες να κάνει πράματα που θέλουν ως ένα όριο που θέτει.Δεν ξέρεις την ιστορία με τον Ιώβ;Τους δαιμονισμένους ακόμα,που από λάθη τους πολλές φορές γίναν έτσι,έχει μέσα του ο άνθρωπος δαίμονες που τους ελέγχει ο Θεός.

Δημοσ.

Φίλε ο Θεός κατά την ορθόδοξη πίστη αφήνει διάβολο/δαίμονες να κάνει πράματα που θέλουν ως ένα όριο που θέτει.Δεν ξέρεις την ιστορία με τον Ιώβ;Τους δαιμονισμένους ακόμα,που από λάθη τους πολλές φορές γίναν έτσι,έχει μέσα του ο άνθρωπος δαίμονες που τους ελέγχει ο Θεός.

Οπότε, μας λές πως εσύ απελευθέρωσες το μπιστ.

Ωραίος θεός.

Άσε τη κουτάλα, και πιάσε τις μετάνοιες, κάτι του έκανες και τον τσάντισες.

Δημοσ.

Ε πέστο έτσι βρε Ανδρέα. It all makes SENSE now.

*goes away in pain* (διότι οι μεγάλες και σοφές αλήθειες πονάνε).

Δημοσ.

Ο αββάς Μπερζιέ εδίδαξε ότι άγγελοι, δαίμονες και ψυχές μεταστάντων είναι όντα «απολύτως πνευματικά». Επομένως δεν υπόκεινται στους νόμους του χρόνου και του χώρου, μπορούμε να ομιλούμε για την μορφή και την κίνησί τους μόνο μεταφορικά και «έχουν ανάγκη να περιβάλωνται ένα λεπτό σώμα, όταν ο Θεός τους επιτρέπει να ενεργούν ως ενσώματοι»[8]. Ακόμη και μία κατά τα άλλα ενημερωμένη Ρωμαιοκαθολική εργασία του 20ού αιώνος περί του συγχρόνου πνευματισμού επαναλαμβάνει την διδασκαλία αυτή, αναφέροντας επί παραδείγματι ότι τόσο οι άγγελοι όσο και οι δαίμονες «μπορούν να δανεισθούν την ύλη που χρειάζονται (ώστε να είναι ορατοί από τους ανθρώπους) από μία κατώτερη έμψυχη ή άψυχη ουσία»[9]. Οι ίδιοι οι πνευματιστές και αποκρυφιστές έχουν πάρει αυτές τις ιδέες από την σύγχρονη φιλοσοφία.

http://www.impantokratoros.gr/peri-aggelon.print.el.aspx

Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προσπαθώντας να δώσει έναν ορισμό περί των αγγέλων λέγει ότι είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες. Υπηρετούν το θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες. Η φύση των αγγέλων είναι πνευματική. Επειδή όμως απολύτως άϋλος και ασώματος νοείται μόνο ο θεός, γι΄ αυτό το αγγελικό σώμα νοείται ως αιθέριο, πυροειδές, ταχύτατο και πολύ λεπτότερο από τη γνωστή μας ύλη.

http://www.saint.gr/4/varius/texts.aspx

Το γεγονός ότι οι ψυχές των ανθρώπων παραλαμβάνονται τόσο από τους αγγέλους όσο και από τους δαίμονες έχει σχέση με την κατάστασή τους. Όπως λέγεται από τους Πατέρες, οι άγγελοι και οι ψυχές είναι πνεύματα νοερά, εν σχέσει με το υλικό σώμα, αλλά εν σχέσει με τον Θεό έχουν κάτι υλικό. Γι'; αυτό οι άγγελοι λέγονται αιθέρια όντα και δεν είναι καθ'; ολοκληρίαν άϋλα. Άλλωστε, η ψυχή είναι κτιστή, δηλαδή, δημιουργημένη από τον Θεό. Είναι αθάνατη κατά Χάριν, αφού η αθανασία είναι δώρο του Θεού σε αυτήν. Κάθε κτιστό έχει αρχή και τέλος. Η ψυχή, ως κτιστή, έχει μια συγκεκριμένη αρχή, αλλά δεν έχει τέλος, γιατί έτσι το θέλησε ο Θεός.

http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/09/h-didaskalia-ths-ekklhsias-gia-thn-zwh-meta-ton-thanato.html

Δημοσ.

Πες πως ειναι δαιμονας που τον ελεγχει ο Θεος.Ποσους ελεγχει τη φορα?Γιατι να ερθει σπιτι σου?Και αντε ας πουμε πως του ρθε του Θεου να στον στειλει.Γιατι να σκονταψει στο τραπεζακι? Παιζει να θελει να ριξει καμια βροχη στα νοτια ,και του φυγε λιγο ο δαιμονας.Ο χριστιανικος οντως ειναι λιγο νουμπας στο multitasking.

Τα σκυλια θα ταν

Η μηπως τα σκυλια ΔΕΜΟΝΕΕΕΕΕΣ

Δημοσ.

Όταν λέω τους ελέγχει ο Θεός εννοώ ότι ελέγχονται από τον Θεό.Δηλαδή λόγω κακής χρήσης της ελευθερίας του ο άνθρωπος δαιμονίσθηκε π.χ. και επέτρεψε ο Θεός την ενοίκηση των δαιμόνων στον άνθρωπο λόγω ότι διώχνει την Χάρη ή πρόνοια και είναι ελεγχόμενοι από το Θεό.Γι'αυτό λένε αν ο Θεός άφηνε ελέυθερο το διάβολο στη Γη θα τους σκότωνε όλους.Αλλά δεν το επιτρέπει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...