Hamurabi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Παιδια καλησπερα. Τοσα χρονια κανω διατροφη ε τωρα ειπα να αναβαθμιστω λιγακι. θελω να παρω ατμομαγειρα. Για αρχη πειτε μου τι πρεπει να προσεξω για τη συσκευη,τι να εχει τι να μην εχει. Και μετα τι ακριβως μπορω να μαγειρευω εκει. ευχαριστω
YiN Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Για τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ξέρω πολλά, πάντως όσους ξέρω που έχουν, αποφεύγουν να φτιάχνουν ψάρια, κρεατικά κτλ - δεν ξέρω αν ισχυεί αλλά έχω ακούσει ότι δεν είναι τελείως ακίνδυνο (άσε που είναι πιο νόστιμα ψητά). Εγώ χρησιμοποιώ για λαχανικά μόνο και καθ'ότι δεν μαγειρεύω για πολλούς έχω ένα ματζαφλάρι από σιλικόνη με καπάκι που κουμπώνει πάνω σε κατσαρόλες, βάζω εκεί μέσα τα λαχανικά και τελειώνει η ιστορία. Αν το θες για τέτοιου είδους χρήση θα σου έλεγα να σκεφτείς και αυτό το ενδεχόμενο.
Hamurabi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 οκ ... αλλες αποψεις παρακαλω; θελω να δω τι λεει η πλειοψηφια για τον ατμομαγειρα:-p Δεν ειμαι φαν της μαγειρικης. θελω να βαζω τα φαγητα εκει, να παταω ενα κουμπι και τελος. Επισης με ενδιαφερει περισσοτερο η ποιοτητα στο φαγητο παρα η τελιοτητα στη γευση. γιαυτο λεω... http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=HD9140/90&slg=en&scy=GB
Toufas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Οσο ποιοτητα και να εχει, αμα δεν σου αρεσει το φαι που κανει θα το φαει η σκονη... Νερακι και κατσαρολα και τα κανεις στον ατμο με κανα καλαθι.
Ather Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Το χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια. Μπορείς να φτιάξεις ότι γίνεται και βραστό (εκτός μακαρόνια και όσπρια). Τα σπάσει πάντως το ρύζι, τα λαχανικά, μανιτάρια κλπ. Θετικό ότι βάζεις το φαγητό και φεύγεις.
Hamurabi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 τουφα, για μενα που ετσι κ αλλιωσ τα τρωω ολα νεροβραστα λογω διατροφης λες να μη μου αρεσει καθολου το φαι του ατμομαγειρα? ather, γενικα τι σαρεσει να φτιαχνεις κ περιπου ποση ωρα θελει?
Ather Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Φτιάχνει πολύ καλά: Ρϋζι μαύρο 45 λεπτά και το αφήνεις κανένα τέταρτο αφού έχει σβήσει. Προσοχή θα βάλεις 1/2 με 3/4 αναλογία νερό στο ειδικό δοχείο. μανιτάρια, πιπεριές, καρότα και τέτοιου είδους γύρω στο μισάωρο. ψάρια μισάωρο. μήλα 20 λεπτά. Επίσης μπορείς να φτιάξεις: βραστά αυγά 15 λεπτά. γαλοπούλα 40 λεπτά. κοτόπουλο μισάωρο ίσως και πιο λίγο. Θυμήθηκα την πετρουλάκη "Τα θέλω όλα στον ατμό"
Hamurabi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 μια απορια. Αν στο πρωτο επιπεδο του ατμομαγειρα εχω λαχανικα που θελουν π.χ. 15 λεπτα και στο κατω κρεας που θελει το διπλασιο χρονο... αν βαλω χρονομετρο 30', τοτε τα λαχανικα που θελαν 15' δεν παραβραζονται or something?
Ather Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Όπως το είπες. Για το λόγο αυτό βάζεις πάνω αυτά που θέλουν λιγότερο βράσιμο. Από την άλλη σε αυτό που έχω εγώ τα πάνω βράζουν σε περισσότερο χρόνο οπότε καμιά φορά ισοφαρίζει ο χρόνος. Όπως και να έχει βγάζω το δοχείο τσεκάρω και συνεχίζω.
Hamurabi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Παιδια καλησπερα.. δεν τον εχω παρει ακομα...αναρωτιεμαι ομως το εξης. ως γνωστον το πλαστικο σε υψηλες θερμοκρασιες βγαζει καρκινογονες ουσιες ,ετσι δεν ειναι; δεν θα ισχυει το ιδιο καιστον ατμομαγειρα;
klainmaingr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δεν θα έλεγα οτι πιάνει και ούμπερ υψηλές θερμοκρασίες. "Το μυστικό είναι στον ατμό". Να πώ οτι πρέπει να το έχεις κάτω απο απορροφητήρα ή κοντά σε παράθυρο γιατί (no shit sherlock)βγάζει πολύ ατμό. Πήρα ένα τέτοιο για τη μάνα μου στις γιορτές και έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής ρύζια/κοτόπουλα/ λεπτά μπριζολάκια κτλ. Αξιοπρεπέστατο είναι για αυτό που είναι. Επίσης κάνει καταπληκτικές βραστές πατάτες που πάνε τρέλα με το κοτόπουλο. Τα βγάζει όλα σούπερ μαλακά μόλις γίνουν αλλά το κακό είναι οτί σκληραίνουν αρκετά μετά απο μερικές ώρες (τρώγονται μια χαρά αλλα δεν έχουν αυτή την τρυφεροτέτοια που έχουν στην αρχή). Κάτω στη βάση έχει και slot για να βάζεις μπαχαρικά τα οποία όντως πάνε παντού μέσω του ατμού και γ@μάνε κώλους. Φυσικά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα αντίστοιχα ψητά.. αλλά σαν υγιεινό υποκατάστατο και σαν γελοίος τρόπος μαγειρέματος είναι ότι πρέπει. Κοτόπουλο συγκεκριμένα το προτιμώ γευστικά χίλιες φορές (καλοφτιαγμένο) απο τον ατμομάγειρα παρά με το κλασσικό νερό/κατσαρόλα.
Hamurabi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Αν μας ελεγες και ποιον ακριβως ατμομαγειρα πηρες θα υποκλινομουν...
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Πάντως το κρέας από εκεί μέσα δε μου αρέσει. Τα υπόλοιπα που είπατε όπως πατάτες, ρύζι, κτλ γίνονται πολύ καλύτερα από βραστά. Και καλά που μου τον θυμίσατε. Θα τον βγάλω από το ντουλάπι μόλις επιστρέψω σπίτι μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.