Προς το περιεχόμενο

Online πώληση - Εφορία

Tigran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

το έχω απορία πραγματικά, τι ακριβώς παίζει με τους χρήστες που πουλάνε προϊόντα μέσα από σελίδες δημοπρασιών τύπου ebay, emarket, ricardo κτλ.

Ψωνίζω εδώ και χρόνια από ebay, αλλά μόνο 1 φορά πήρα απόδειξη στα χέρια μου κι αυτό γιατί αγόρασα από την επίσημη εταιρεία που είχε βγάλει κάποια προϊόντα σε στοκ. Με όλους τους υπόλοιπους τι γίνεται; Δεν τους αγγίζει κανείς;

Θεωρούν ότι ο τζίρος είναι ασήμαντος και δεν τους πειράζουν; Πιο πολύ εντύπωση μου κάνει για τα ελληνικά site, μιας και το ebay είναι λίγο δύσκολο να το ελέγξεις.

Δημοσ.
1 φορά πήρα απόδειξη στα χέρια μου κι αυτό γιατί αγόρασα από την επίσημη εταιρεία που είχε βγάλει κάποια προϊόντα σε στοκ

Εκτός ebay εννοείς?Απο εταιρεία που απλά είχε και στο ebay μαγαζί?

Δημοσ.

Οι πιο πολλοι ιδιωτες ειναι εκει μεσα (μιλαω για ελληνικα site δημοπρασιων).

Οσες φορες μου εχουν πουλησει καινουρια πραγματα, συνοδευεται κανονικα απο αποδειξη αγορας.

Ειδικα οταν προκειται για μαγαζι που εχει και λογαριασμο σε τετοιο site, τοτε υποχρεωτικα κοβει αποδειξη(για παραδειγμα το you.gr

εχει λογαριασμο στο emarket και κανονικα κοβει αποδειξη).

Δημοσ.

@DooKoo

Yep! Μιλάω για την εταιρεία "William Rast". Έχει outlet εντός του ebay κι είναι οι μόνοι που μου έστειλαν κανονικά την απόδειξη με το προϊόν.

@xristoforos

Σαφώς και δε μιλάω για τα "υποκαταστήματα" των εταιρειών μέσα στα εν λόγω site, αλλά για τους ιδιώτες. Εντύπωση μου κάνει που λες ότι σου στέλνουν κανονικά απόδειξη.

Δημοσ.

Μα αν πουλανε κατι(ενα λαπτοπ πχ), που ειναι μεσα στην εγγυηση, δεν θα μου στειλουν μαζι την αποδειξη αγορας για να εχω

την εγγυηση;

Φυσικο δεν ειναι;

Δημοσ.

Δε μιλάω για προϊόντα που ανεβάζουν σε στυλ αγγελίας "πήρα το Χ προϊόν, δε μου άρεσε, το πουλάω". Μιλάω για χρήστες που πουλάνε προϊόντα σαν να είναι καταστήματα. Κάνουν εμπόριο εν ολίγοις, αλλά δεν κόβουν απόδειξη.

Δημοσ.

Αα τωρα καταλαβα σε τι αναφερεσαι.

Καλα σιγουρα υπαρχουν πολλα τετοια ατομα.

Αλλα λογικα δεν τους κανουν κατι γιατι φαινονται σαν ''ιδιωτες'' και οχι σαν ''επαγγελματιες''.

Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω από τα μαθήματα λογιστικής που έκανα στο ΤΕΙ υπάρχει απαλλαγή από τη τήρηση βιβλίων και στοιχείων μέχρι 10.000 ευρώ για πώληση αγαθών και μέχρι 5000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών ( π.χ. πολλοί ιδιώτες που κάνουν μία δεύτερη δουλειά περιστασιακή πληρώνονται με απόδειξη δαπάνης από την επιχείρηση , δε θα κάνουν έναρξη για μία περιστασιακή δουλειά ) . Ένας ιδιώτης που πουλάει κάποια μεταχειρισμένα αντικείμενα που δε χρειάζεται σε τέτοια site είναι λογικό να τα πουλάει σε χαμηλότερη τιμή από τη τιμή που τα είχε αγοράσει ως καινούργια και έχει ήδη αποδοθεί ο ΦΠΑ στο κράτος με την αρχική αγορά .

Εντάξει αν κάποιος το κάνει ως επάγγελμα λογικά φοροδιαφεύγει όπως φοροδιαφεύγουν και οι πλανόδιοι που πουλάνε έξω από τα καταστήματα και ποτέ δε γίνεται κάτι για αυτό , εδώ δεν εμποδίζουν αυτούς που φαίνονται θα κάνουν και έρευνα στο Internet για φοροφυγάδες ;

Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω από τα μαθήματα λογιστικής που έκανα στο ΤΕΙ υπάρχει απαλλαγή από τη τήρηση βιβλίων και στοιχείων μέχρι 10.000 ευρώ για πώληση αγαθών και μέχρι 5000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών ( π.χ. πολλοί ιδιώτες που κάνουν μία δεύτερη δουλειά περιστασιακή πληρώνονται με απόδειξη δαπάνης από την επιχείρηση , δε θα κάνουν έναρξη για μία περιστασιακή δουλειά ) . Ένας ιδιώτης που πουλάει κάποια μεταχειρισμένα αντικείμενα που δε χρειάζεται σε τέτοια site είναι λογικό να τα πουλάει σε χαμηλότερη τιμή από τη τιμή που τα είχε αγοράσει ως καινούργια και έχει ήδη αποδοθεί ο ΦΠΑ στο κράτος με την αρχική αγορά .

Εντάξει αν κάποιος το κάνει ως επάγγελμα λογικά φοροδιαφεύγει όπως φοροδιαφεύγουν και οι πλανόδιοι που πουλάνε έξω από τα καταστήματα και ποτέ δε γίνεται κάτι για αυτό , εδώ δεν εμποδίζουν αυτούς που φαίνονται θα κάνουν και έρευνα στο Internet για φοροφυγάδες ;

Ελα ρε συναδελφισσα :) Καλά τα θυμάσαι :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Ελα ρε συναδελφισσα :) Καλά τα θυμάσαι :mrgreen: :mrgreen:

Είχα περάσει το μάθημα πριν πολύ καιρό με τις φορολογικές κλίμακες που ήταν ξεχωριστές για μισθωτούς και επαγγελματίες , όταν οι περιπτεράδες δεν κόβαν αποδείξεις κ.λ.π. Εάν δεν το εξασκείς το επάγγελμα χάνεις εύκολα την μπάλα με το τι ισχύει και τι όχι ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...