Προς το περιεχόμενο

6950 σε Crossfire και απόδοση σε χαμηλές αναλύσεις.

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello to everybody!!!!

Λοιπόν αγόρασα πρίν λίγες μέρες την HD6950. Παραδόξως σε μερικές φάσεις η απόδοσή της είναι λίγο κάτω από την 5850 που είχα επάνω.

Τέλος πάντων, είπα δέ βαριέσαι, ΑΤΙ είναι αυτή, με τους drivers δεν τα πάει καλά, ας κάνουμε υπομονή.

Όσο έκανα υπομονή είπα να κάνω τη σοφή κίνηση και να πάρω ακόμα μία 6950. Λεφτά να φάμε δεν έχουμε, λεφτά για μ%λ#κίες όμως έχουμε απ'ότι φαίνεται.

Μόλις έβαλα λοιπόν την δεύτερη 6950 και βουαλά!!! Έξτρα επιδόσεις = Απόλυτο μηδέν.

Στην μόνη εφαρμογή που έχουμε αύξηση επιδόσεων είναι στο 3DMark 11

Με 1 κάρτα: 4290

Me 2 κάρτες: 8290

Από κεί και πέρα σχεδόν όποιο παιχνίδι και να μπεί τα FPS με μία ή δύο κάρτες είναι ακριβώς τα ίδια, με ανάλογη αυξομείωση στο GPU usage. Το CPU usage είναι σχεδόν το ίδιο καί στις 2 φάσεις.

Για παράδειγμα στο Crysis Warhead με μία κάρτα έχουμε 45-60 FPS με 99% GPU usage

Με 2 κάρτες έχουμε ακριβώς τα ίδια frames με 50% GPU usage.

Τώρα θα μου πείτε ότι έχω CPU bottleneck. Περσινό i5-750 στα 3.6GHz έχουμε.

Το motherboard? MSI P55-GD65 με 8X/8X ταχύτητα στις PCI-E

Το τροφοδοτικό? Toughpower 750W.

Τέλος πάντων, το πρόβλημα το έχουν και άλλοι. Εκεί πέρα στο guru3D γίνεται ένας ψιλοπανικός με ομοιοπαθώντες να κάνουν χίλια δύο τέστ να δούν τί φταίει. Βασικά κάνουν κάτι PCI-E speedtests και τα νούμερα που βγαίνουν για 2Χ6950 δεν είναι λογικά. Μή με ρωτάτε λεπτομέρειες, είναι λίγο too technical for me.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=338636

Μέχρι στιγμής το μυστήριο δεν έχει λυθεί και επικρατεί κάποια σύγχηση....

Νομίζαν ότι το πρόβλημα είναι με τις XFX 6950 2GB ( ελλατωματική παρτίδα και καλά) , αλλά εγώ έχω Sapphire 6950 1GB με custom fan.

Αυτά τα ολίγα.

UPDATE 23/2/11: O συμφορουμίτης gimpr βρήκε νέα έκδοση του εργαλείου pci-e speedtest, το οποίο και μετράει σωστά τις ταχύτητες επικοινωνίας κάρτας-επεξεργαστή. Συνεπώς τα χαμηλά νούμερα που προαναφέρθηκαν ήταν από λάθος μέτρηση της παλιότερης έκδοσης του εργαλείου.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε μου είχα 2 4850 κάρτες κ απλά το σύστημα έσπερνε μέχρι που κάηκε το 2ρο pciX της motherboard ,εβαλες και τα δυο ati bridge???

βαλε fraps και τσεκαρε τα fps με μια 6950 και με crossfire on να δεις διαφορες

Δημοσ.

Να βάλω καί τα 2 bridge??? Όχι. Το ένα έβαλα και αν δεν κάνω λάθος ένα θέλει μόνο.

Εννοείται ότι χρησιμοποιώ το FRAPS και από εκεί φαίνεται και η μηδενική αλλαγή στην απόδοση μεταξύ μίας και 2 καρτών.

Δημοσ.

Φίλε μου και εγώ αυτά τα sites διάβασα και έκανα την αγορά.

Αλλά υπάρχει κάποιο θέμα εδώ πέρα και δεν είμαι ο μόνος απ'ότι βλέπω εδώ και εκεί.

Μιά στιγμή να δοκιμάσω και τους 11.2 και ξαναμιλάμε.

Δημοσ.

Φίλε μου και εγώ αυτά τα sites διάβασα και έκανα την αγορά.

Αλλά υπάρχει κάποιο θέμα εδώ πέρα και δεν είμαι ο μόνος απ'ότι βλέπω εδώ και εκεί.

Μιά στιγμή να δοκιμάσω και τους 11.2 και ξαναμιλάμε.

δεν σε αμφισβητω ρε απλα δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...

να υπαρχουν προβληματικες παρτιδες? να υπαρχει καποιο θεμα με τις μητρικες? δεν μπορω να καταλαβω...

Δημοσ.

Αγαπημένοι συμφορουμίτες.

Τα 2 crossfire slots που έχει η κάρτα είναι για να μπορείς να βάλεις 2, 3 ή 4 κάρτες σε Crossfire.

Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο link που να λέει σαφώς ότι σε συνδεσμολογία 2 καρτών θα πρέπει και τα 2 slots να γεφυρωθούν?

Μόνο στο youtube είδα βίντεο ενός καράφλα που το συνιστά ότι και καλά έτσι τα ρεύματα μεταξύ των καρτών εξισσοροπούνται, αλλά έχει κόσμο στα σχόλια που τον κράζει για αυτό που λέει...

Όπως και να έχει, έβαλα και τους 11.2 και τα αποτελέσματα είναι αδιάφορα. Σαν να είδα μιά βελτίωση στο Crysis, αλλά αλλού τα πράγματα είναι απλώς απίστευτα.

Έβαλα το Shadow of Chernobyl: CoP και το scaling είναι ένα καταπληκτικό 0

Στο guru3D λένε ότι CPU bottleneck με τη CPU που έχω ίσως να έτρωγα με GTX580 SLI και αυτό πάλι με ερωτηματικό...

UPDATE:

Όσον αφορά το αν θα πρέπει να μπούν και τα 2 bridges ή μόνο το ένα, στο guru3D στο review των 5870 Crossfire αναφέρουν ότι σε επικοινωνία με την ΑΤΙ τους είπαν ότι μόνο το ένα bridge χρειάζεται και ότι το 2ο είναι για περισσότερες των 2 καρτών. Παραδόξως όμως βάλαν 2.

Όπως και να έχει, το 1 ή 2 bridges δεν νομίζω να είναι ο καθοριστικός παράγων για τα προβλήματα scaling που υπάρχουν..

Δημοσ.

Εμενα τώρα αμα ειναι ετσι γτ οι drivers αμα βγάλω το ένα bridge μου ξητάνε και το αλλά για να δουλέψει το cross??

Δημοσ.

Μή χαλιέσαι. Στο manual της Gigabyte για την 6950 λέει να βάλεις και τους 2 κοννέκτορες, αν και στα απαιτούμενα για το Crossfire λέει να έχεις 1 ή 2 κοννέκτορες.

Θα βάλω και το 2ο κοννέκτορα και ξαναμιλάμε σε 10 λεπτά.

Update:

OK, τα έβαλα και τα 2 bridges.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά. Όλα τα benchmarks που κάνω έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

Όπως και να έχει, θα δούμε στη πορεία τί συμβαίνει. Πιστεύω είναι θεμα drivers.

Δημοσ.

Αφού το mark τις βρίσκει ( και την βρίσκει :) ) το CF δουλεύει κανονικά. Τώρα για το αν και πόσο scallάρει, είναι θέμα drivers και ανάλυσης. Αν δεν επιχειρείς σε απελπιστικά χαμηλές αναλύσεις, λογικά περιμένεις drivers. Βέβαια χωρίς διάθεση να σε πειράξω, ο 750@3,6 δεν είναι και ακριβώς το τέρας που χρειάζονται οι δύο καρτούλες για να κοφτιάσουν B)

Δημοσ.

Εντάξει, ας μήν υπερβάλουμε κιόλας. Δεν υπάρχει ακόμα συνδυασμός Crossfire που να μπουκώνει τον 750.

Ένας i5 -750 στα παιχνίδια είναι ακριβώς στα ίδια πλαίσια με έναν ι7-920, ενώ είναι πιό overclockable.

Ορίστε τί κάνει ένας 920 στα 3.8Ghz με 2 6950 στο Crysis:

Βλέπεις ότι το scaling αρχίζει και ξεχωρίζει από την χαμηλότατη 1280Χ1024

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/Radeon_HD_6950_CrossFire/8.html

crysis_1024_768.gif

crysis_1280_1024.gif

crysis_1680_1050.gif

Δημοσ.

Αφού το mark τις βρίσκει ( και την βρίσκει :) ) το CF δουλεύει κανονικά. Τώρα για το αν και πόσο scallάρει, είναι θέμα drivers και ανάλυσης. Αν δεν επιχειρείς σε απελπιστικά χαμηλές αναλύσεις, λογικά περιμένεις drivers. Βέβαια χωρίς διάθεση να σε πειράξω, ο 750@3,6 δεν είναι και ακριβώς το τέρας που χρειάζονται οι δύο καρτούλες για να κοφτιάσουν B)

Αν δεν κανω λαθος ο ts παιζει σε αναλυση 1360χ768.

Δημοσ.

Σωστά, ο σκοπός του Crossfire ήταν να ανέβουν τα minimum FPS στα πολύ απαιτητικά παιχνίδια.

Κάτι το οποίο δεν έγινε.

Βέβαια δεν έχω κάνει τα άπειρα τέστ, το Crossfire μπήκε το μεσημέρι. Το θέμα είναι ότι το μηδενικό scaling αναφέρεται από άλλα άτομα στο guru3D (με διαφορετικά συστήματα και αναλύσεις) και στα PCI-E speedtests που έκαναν βλέπουν εξαιρετικά μικρά νούμερα για την 6950.

Ενδεικτικά η 5870 έχει ταχύτητα προς την CPU κάπου 5000 GB/s ενώ η 6950 μόλις 510 ΜΒ/s

Επισημαίνω ότι όπως έχω ήδη αναφέρει, η 6950 μόνη της έχει σε αρκετές περιπτώσεις κατώτερη απόδοση της 5850 που είχα επάνω.

Δημοσ.

O 750 είναι cpc χειρότερος από τον 920, έστω και οριακά (no HT too). Και νομίζω ότι είσαι και 200MHz κάτω ε; Επίσης έχεις διαλέξει κάπως τα παιχνίδια που παρουσιάζεις και αν ισχύει το #13 imho έχεις κάνει λάθος αγορά. Πάντως ένα ωραίο o/c @ 4GHz θα βοηθούσε παντού, ακόμα και όταν στρώσουν οι drivers ;)

edit:

Επισημαίνω ότι όπως έχω ήδη αναφέρει, η 6950 μόνη της έχει σε αρκετές περιπτώσεις κατώτερη απόδοση της 5850 που είχα επάνω.

Πράγματι δεν είσαι ο μόνο που το παρατηρεί αυτό - immature drivers ftw :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...