Chaos3X Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Φίλοι μου γειά σας, θέλω την βοήθειά σας! Όταν πατάω το κουμπάκι για να ανάψει το brickάκι δεν δίνει καθόλου ρεύμα στην οθόνη και ενώ όλοι οι ανεμιστήρες και ο σκληρός παίρνουν ρεύμα, απ'το buzzerάκι ακούω έναν θόρυβο παρατεταμένο (δηλ. όχι αυτόν τον σύντομο που κάνουν όταν ξεκινάνε τα PC), και επαναλαμβανόμενο κάθε 3 δευτερόλεπτα! Η οθόνη μαύρη καθόλη την διάρκεια!!! Η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στην M/B. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό πουθενά απλά το αναφέρω... Δοκίμασα σε άλλη οθόνη και με άλλη κάρτα γραφικών και είχα πάλι τα ίδια... Το τροφοδοτικό είναι ένα CoolerMaster Elite 400W και είναι αλλάγμένο πρίν 4-5 μήνες... Δεν έχει γίνει καμιά αλλαγή τόσο σε επίπεδο Hardware όσο και σε Software πέραν του τροφοδοτικού τότε και γενικά το PC αυτό ανοίγει το πολύ 2-3 φορές τον μήνα! Τι λέτε φταίει ρε παιδιά??? PSU? M/B? M/B + CPU? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο! Κλέινω περισσότερο στην M/B αλλά ρε γαμώτο δεν μου έχει ξανατύχει τέτοιο κουλό... Ευχαριστώ προκαταβολικά!
3leven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Εννοεις οτι ακους το μπιπ που κανει το pc οταν ανοιγει παρατεταμενα?
Chaos3X Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Ναι! Το κάνει για 3-4 δευτερόλεπτα μετά σταματάει για 2-3 μετά το ξανακάνει και αυτό γίνεται συνέχεια! Και όλη αυτή την διάρκεια η οθόνη χωρίς ρεύμα!!!!!!
nikos21aek Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε να παίξεις λίγο με τις ram.Άλλαξε slots,άσε μόνο ένα dim πάνω και δες αν μπαίνει.Δες αν έχεις συνδέσει τα πάντα στη μητρική.
Chaos3X Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Ένα dim έχει. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είναι αλλά ένα dim έχει... Update: 1 dim των 512Mb DDR στα 400Mhz. Παίζει αν έχει πρόβλημα το dimάκι να μην δίνει ρεύμα στην οθόνη...?
3leven Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 To συνεχωμενο μπιπ οφηλεται σε στατικο ηλεκτρισμο.. Αλλα συνηθως το κανει για 5 δευτερολεπτα περιπου.. Εχτες ολως τυχαιως μου το εκανε και εμενα για παρα πολυ ωρα μετα απο μια διακοπη της ΔΕΗ.. Αναγκαστηκα να του κοψω το ρευμα για να σταματησει
Chaos3X Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Νομίζω το έφτιαξα! Κάνω τις απαραίτητες δοκιμές και επανέρχομαι! Πάντως πρέπει να έχεις δίκιο... Λοιπόν! Έβγαλα το dim που είχε και έβαλα ένα άλλο ολόιδιο (512Mb DDR 400Mhz) στο δίπλα slot. Δούλεψε! Έβγαλα το καινούριο dim και τοποθέτησα το παλιό στο δίπλα slot, εκεί που είχα το καινούριο. Δούλεψε! Μετακίνησα το παλιό dim στο πρώτο slot, εκεί που ήταν αρχικά. Δούλεψε! Τώρα έχω και τα δύο dimάκια πάνω αφού το άλλο το είχα και καθόταν και δουλεύει κανονικά. Συμπέρασμα: Μάλλον το πρόβλημα οφειλόταν στον στατικό ηλεκτρισμό όπως λέει κι ο φίλος 3leven και με το κούμπωμα-ξεκούμπωμα έφτιαξε! Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας! Το μυαλό μου δεν πήγαινε με τίποτα εκεί! Να'στε καλά!
axaraktiristos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 …… και ερχόμαστε στο φιλοσοφικό ερώτημα… Αφού αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε στατικό ηλεκτρισμό , μήπως δεν έχεις καλή γείωση στο pc ? Μήπως σε ενδεχόμενο τυχαίο βραχυκύκλωμα , ακουμπήσεις το pc και γίνεις με κατσαρά μαλλιά ??
karmen1983 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Βρε παίδες sorry που επεμβαίνω αλλά ποιος στατικός ηλεκτρισμός οέο; Προφανώς η μνήμη δεν καθότανε καλά. Αν έπαιζε στατικός ηλεκτρισμός επειδή έκανε αλλαγές στο Pc, χωρίς να κάνει αποφόρτιση από το Power button ενώ έχει βγάλει την τροφοδοσία, το πιο πιθανό είναι να έβγαζε καπούτ τη Mobo. Αν πάλι δεν έκανε αλλαγές στο Pc, προφανώς κάποιο σκούντηγμα έφαγε και η μνήμη ξέσυρε λαϊκιστή. Τα μπιμπ για να καταλάβεις ακριβώς τι είναι και να μεταφράσεις την γλώσσα της mobo σου, ανοίγεις το μανιουάλι και κοιτάς. Αυτά
3leven Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Σου εχει τυχει το pc οταν το ανοιγεις αντι να κανει 1 μπιπ να κανει 3-4 και μετα απο λιγο να ανοιγει κανονικα?? Δηλαδη μια καθεται κλα η μνημη και μια χαλαρωνει?? Εγω ειπα πως σε αυτη τη περιπτωση εχουμε στατικο ηλεκτρισμο.. Αν το μπιπ κραταει επ αοριστον κατι αλλο παιζει.. Μια αναφορα εκανα..
karmen1983 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Σου έχει τύχει να χάνει στο ξαφνικό επαφή πχ ο δίσκος;(δεν ευθύνεται ο στατικός αλλά κακή επαφή στο καλώδιο) 3leven ότι ο στατικός παίζει, το ξέρω και έχουμε δει αρκετές περιπτώσεις εδώ μέσα με καμένες mobo πχ εδώ Πάντως το άνω θέμα ΔΕΝ ηταν στατικός. Ο στατικός συνήθως κάνει ζημιά. Σπάνια βέβαια αλλά κάνει και ειδικά σε αλλαγή εξαρτημάτων αν δεν έχουμε προσέξει. Πχ αρχίζουμε να αλλάζουμε εξαρτήματα χωρίς να κάνουμε κάποια βήματα πχ με το Power button μπλα μπλα όπως είπα Χωρίς πχ να έχουμε αγγίξει ένα καλοριφέρι πριν βάλουμε χέρι στο pc. μπλα μπλα μπλα Απλά έκανα σχόλιο καθώς αναφέρθηκε Συμπέρασμα: Μάλλον το πρόβλημα οφειλόταν στον στατικό ηλεκτρισμό όπως λέει κι ο φίλος 3leven και με το κούμπωμα-ξεκούμπωμα έφτιαξε! Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας! Το μυαλό μου δεν πήγαινε με τίποτα εκεί! Να'στε καλά! Ενώ μιλάμε για κλασικό θέμα ΔΕΝ καθότανε καλά η Ram.
3leven Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Εφοσων το παιδι βρηκε την ακρη γιατι τοση φαγομαρα για την αιτια?
karmen1983 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Εφοσων το παιδι βρηκε την ακρη γιατι τοση φαγομαρα για την αιτια? Γιατί θα διαβάσουν και άλλοι που με μία αναζήτηση σε παρόμοιο πρόβλημα θα πέσουν σε αυτό το θέμα; Δεν κάνω φασαρία απλά μία επισύμανση.
3leven Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί θα διαβάσουν και άλλοι που με μία αναζήτηση σε παρόμοιο πρόβλημα θα πέσουν σε αυτό το θέμα; Δεν κάνω φασαρία απλά μία επισύμανση. Σε τα μας? Ελα πες την αληθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.