akpe Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Παραχώρηση κινήτρων για υβριδικά αυτοκίνητα αλλά και το «πράσινο φως» για την πετρελαιοκίνηση έδωσε ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας. «Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οικονομικά στηρίζει το πρόγραμμα. Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση. Είναι θέματα για τα οποία πλέον έχουν ωριμάσει αυτές οι απόψεις, στέκουν επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι αρνητικό. Βεβαίως, τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί, όπως δεν ήμασταν με την απόσυρση. Το υπουργείο Μεταφορών βλέπει θετικά το θέμα της πετρελαιοκίνησης και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχουμε εξελίξεις», είπε ο γενικός γραμματέας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησία περίπου 1800 ευρώ σε καύσιμα θα δώσει ένας οδηγός για να ταξιδέψει 15.000 χιλιόμετρα με αυτοκίνητο 1600 κυβικών. Αντίθετα για την ίδια απόσταση με πετρελαιοκίνητο ο οδηγός θα δώσει 800 ευρώ λιγότερα. Ακόμη ένα όφελος από την πετρελαιοκίνηση είναι ότι τα service είναι λιγότερο συχνά από ότι στα βενζινοκίνητα. Ωστόσο, το αρνητικό με τα ντίζελ είναι ότι οι κινητήρες τους είναι ακριβότεροι κατά 1500 ευρώ. http://www.cosmo.gr/News/Hellas/310373.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 ε καλα,ειδανε οτι κολλησε η αγορα,και ψαχνουν καινουριους τροπους να στειλουμε λεφτα στη μερκελ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akpe Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό σκέφτομαι και εγώ, λίγο ύποπτο το timing για να είναι τυχαίο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Ύποπτο ή όχι, το θέμα είναι να μπορούμε να κινηθούμε με diesel στις δύο μεγαλύτερες πόλεις. Άντε, τι ωραία που θα πουλήσω το Polo μου να πάρω ένα καινούριο Polo TDI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Ύποπτο ή όχι, το θέμα είναι να μπορούμε να κινηθούμε με diesel στις δύο μεγαλύτερες πόλεις. Άντε, τι ωραία που θα πουλήσω το Polo μου να πάρω ένα καινούριο Polo TDI. παρε μεταχειρισμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Χμμ, τώρα είδα ότι το Polo δεν βγαίνει σε TDI+DSG. Κακό αυτό. Οπότε άκυρα τα σχέδιά μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Civic 2.2 diesel.Απο τα 140 στα 192~220 άλογα με μια χούφτα ευρώ....fuuuuuuuuuuuuu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό σκέφτομαι και εγώ, λίγο ύποπτο το timing για να είναι τυχαίο.. Σιγουρα δεν ειναι τυχαιο. Απλα περιμενουν να εξισωθει ο φορος στο πετρελαιο κινησης-θερμανσης και μετα μια χαρα θα επιτραπουν.Αλλα ετοιμασουν να πεσουν και οι τιμες των μεταχειρησμενων βενζινης γιατι το diesel μαλλον θα κανει θραυση , οπως και σε ολη την ευρωπη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Ύποπτο ή όχι, το θέμα είναι να μπορούμε να κινηθούμε με diesel στις δύο μεγαλύτερες πόλεις. Άντε, τι ωραία που θα πουλήσω το Polo μου να πάρω ένα καινούριο Polo TDI. θα περασουμε μουρλια στις μεγαλες πολεις αν γεμισουμε απειρα αυτοκινητα που καινε ντιζελ, ειδικα το γαματο νοθευμενο που εχουμε στα ελληνικα πρατηρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Και φύγαμε για παραλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 αυτο θα συμφερει τους κατοχους υγραεριοκινητων,γιατι θα πεσει η ζητηση και η τιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 εχει δει κανενας τις τιμες του diesel Κινησης?δεν αξιζει πια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 εχει δει κανενας τις τιμες του diesel Κινησης?δεν αξιζει πια... Μα δεν είναι μόνο θέμα τιμής καυσίμου. Σκέψου πόσα χιλιόμετρα βγάζει ένα diesel με ένα γέμισμα, σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο. Για να μην αναφέρω την περισσότερη ροπή, τα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ περισσότερα χιλιόμετρα που βγάζει ένας κινητήρας diesel τα πιο αραιά service. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου, κατά τη γνώμη μου. Το μόνο αρνητικό είναι το καύσιμο που πωλείται στην Ελλάδα (όχι πάντα). Εγώ που ζω στην Αγγλία το μισό χρόνο και έχω diesel, σου λέω ότι έχω αυτοκίνητο που ΔΕΝ καπνίζει και δεν ακούγεται στο εσωτερικό ο κινητήρας. Και επειδή είναι 4Χ4, αν ήταν βενζίνη, δεν θα άντεχα οικονομικά να το κυκλοφορώ, ενώ τώρα καίει σαν ένα οποιοδήποτε 1400άρι με βενζίνη, και είναι και αυτόματο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί ρε παίδες πιο αραιά services;Το ίδιο πράγμα είναι με τα βενζινοκίνητα.Μόνο που δεν έχουν μπουζί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί ρε παίδες πιο αραιά services;Το ίδιο πράγμα είναι με τα βενζινοκίνητα.Μόνο που δεν έχουν μπουζί. Δεν εχουν μπουζι-ύψηλης ταση ηλεκτρικα, καλωδια κτλ Παραγουν λιγοτερη θερμοτητα, απλουστερο συστημα ψυξης, λιγοτερες φθορες στο τουρμπο κτλ Το diesel ειναι και το ιδιο λιπαντικο και λιπαινει καλυτερα τα μερη που ερχεται σε επαφη Οι μηχανη ειναι φταγμενη απο ποιο ισχυρα υλικα με αποτελεσμα να υποκειται σε λιγοτερες φθορες+δουλευουν σε λιγοτερες στροφες αρα παλι λιγοτερες φθορες. Γενικα μια μηχανη diesel βγαζει τα διπλα χλμ απο μια βενζινη, για αυτο και οπου εμπεριεχεται ο παραγοντας κοστος (επαγγελματικα οχηματα) ολοι εχουν diesel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.