DKNI Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μια χαζή απορία από έναν εντελώς άσχετο (εμένα ναι) για το μπλακ τζακ. Ένα παληκάρι που έμενε αμέρικα μου έλεγε για έναν έλληνα ο οποιος είχε κερδίσει τρελά εκατομμύρια με τον εξής τρόπο: Στοιχημάτιζε Χ ποσό και μόλις το έχανε, στοιχημάτιζε Χ επί 2. Το διπλάσιο δηλαδή οπότε κάποια στιγμή κέρδιζε! Τι λέτε γι' αυτό; Μπορεί να μην σας το περιγράφω σωστά, το 'χω ακούσει εδώ και καμια 5ετία. Δεν ειναι κατι περιεργο Να σου πω μαλιστα οτι προσωπικα ακουλουθω το ιδιο συστημα στο Online στοιχημα Βρισκω ενα κουπονακι καθε μερα με αποδοση 1,9~2,1. Αυτο εχει περιπου 50% (λιγο λιγοτερες λογω γκανιοτας) να σου κατσει (εκτος αν σκασουν ολα τα φαβορι) Πονταρω 10 ευρω καθε μερα για να παρω 20 πισω Αν χασω, βρισκω στο επομενο "πακετο αγωνων" ενα ή 2 ματς που να μου δινουν περιπου χ2 αποδοση και βαζω 20 ευρω, αν χασω βαζω 40 ευρω Το ακολουθω εδω και 20 μερες. Ειχα βγαλει περιπου 150 ευρω. Μικρο ποσο αλλα σταθερο... Ξερεις ποιο ειναι το catch? 1. Η απληστια του παικτη. Να πει 'Να μην παω για χ2,5 ή για χ3' ή ακομα καλυτερα αν πιασει κατι απο μεσημερι να μπει στον πειρασμο να παιξει και το απογευμα 2. Το hot-head. Να μην τρελαθεις αν δεις πως χανεις και πας να παιξεις πχ 200 ευρω για να παρεις 5000 γιατι λες "τωρα θα μου κατσεις" 4. Δυστυχως ειμαι σε φαση που βρηκα και το 3ο catch. Το που αντεχει η τσεπη μου. Ειχα πει οτι αντεχα να χασω 70 ευρω (10+20+40) αλλα αυτο δεν το ειχα βιωσει γιατι με την 3η κερδιζα (αρα εχανα μαξιμουμ 10+20 και τα αλλα 40 τα πονταρα, δεν τα εχανα). Χθες μου εκατσε η στραβη στο ΤΛ και εχασα και τα 40 και τωρα για να βγαλω το χθεσινο(ουτε καν το σημερινο) δεκαρικο, πρεπει να πονταρω 80, αρα αν χασω, θα εχω χασει σε 1,5 μερα 150 ευρω Στο συστημα που λες το μεγαλο οριο ειναι που αντεχει η τσεπη σου. Γιατι με τον διπλασιασμο, αν χασεις 5 φορες σερι (μπορει να γινει) θα εχεις χασει 31 φορες το κεφαλαιο σου. Αν κερδισεις 5 φορες σερι θα εχεις κερδισει μονο 5 φορες το κεφαλαιο.
Ather Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μπορεί να διαβάσει κανείς για τα καζίνο στην αυτοβιογραφία του feynman. Λέει ότι πήγαινε χωρίς να παίζει διότι με ελάχιστα χρήματα παιρνούσε χλίδα και ότι μία φορά που έπαιξε παρόλο που είχε κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς από πριν έχασε χρήματα (με γρηγορότερο ρυθμό) από όσο περίμενε (περίμε δλδ ότι θα τα χάσει σίγουρα).
DKNI Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μπορεί να διαβάσει κανείς για τα καζίνο στην αυτοβιογραφία του feynman. Λέει ότι πήγαινε χωρίς να παίζει διότι με ελάχιστα χρήματα παιρνούσε χλίδα Ποιος Feynman? Να σου πουμε οσοι μειναμε και για λιγο Αγγλια, μονο στο Καζινο επινες αβερτα μετα τις 11 τις καθημερινες
nikos7690 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 έχεις πάρει πτυχίο; anyway, εδω περιγράφει ακριβώς το martingal, απ' ότι λέει όχι μόνο στην ρουλέτα αλλά ούτε στο κορώνα-γραμματα δεν δουλέυει... βασικα δεδομενου οτι στο κορωνα-γραμματα οι πιθανοτητες δεν ειναι 50-50, αυτο οφειλεται στη κατανομη του βαρους στο νομισμα.Καποια μερια ειναι ελαχιστα πιο βαρια,ισως ν πετυχαινει. μην με ρωτησεις πια πλευρα εχει περισσοτερες πιθανοτητες, δεν θυμαμαι αλλα λογικα αν το ψαξεις στον γουγλη ολο κ καποιο αρθρο θα βρεις.
Ntinaras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 βασικα δεδομενου οτι στο κορωνα-γραμματα οι πιθανοτητες δεν ειναι 50-50, αυτο οφειλεται στη κατανομη του βαρους στο νομισμα.Καποια μερια ειναι ελαχιστα πιο βαρια,ισως ν πετυχαινει. μην με ρωτησεις πια πλευρα εχει περισσοτερες πιθανοτητες, δεν θυμαμαι αλλα λογικα αν το ψαξεις στον γουγλη ολο κ καποιο αρθρο θα βρεις. εσυ μιλας για μη ιδανικο κερμα,αλλο ειναι αυτο,γιατι πρεπει να λαβεις υποψιν κι αλλους παραγοντες,πχ υγρασια ατμοσφαιρας,αναπνοη αυτου που ειναι διπλα,θερμοκρασια ατμοσφαιρας,ομοιομορφια ελαστικοτητας τραπεζιου κτλ...
Anubis13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Ποιος Feynman? Να σου πουμε οσοι μειναμε και για λιγο Αγγλια, μονο στο Καζινο επινες αβερτα μετα τις 11 τις καθημερινες http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman Γνωστος και για τα Feynman lectures
AnOldFriend Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman Γνωστος και για τα Feynman lectures Βασικα δεν ειναι γνωστος για αυτο. Ειναι γνωστος για χιλιαδες αλλους λογους(πχ γιατι ανηκε στην κατηγορια των πανεξυπνων επισητμονων) αλλά στο ευρυ κοινο ειναι γνωστος γιατι μπορουσε να μαθει σε εναν κοινο ανθρωπο(με IQ καλυτερο ενος ραδικιου βεβαια) πως λειτουργει η πιο περιπλοκη θεωρια, πως λειτουργει ο κοσμος, με εναν απιστευτα εξυπνο, εφευρετικο και απλο τροπο που σε κερδιζε με τη μια.
Ather Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Νομίζω ότι δεν είναι τόσο γνωστός για την ικανότητα διδασκαλίας όσο πιο πολύ για τη ζωή του. Τα βιβλία του δεν τα λες και τα πιο εύκολα! Όπως και να έχει το "ποιος feynman" ήταν προφανώς αστείο
panaeolus Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 παιδες αυτο που λεει ο γιατρος,εχει καποια λογικη,αλλα θελει προσαρμογη καζινο λουτρακι εχει 5 ευρω ελαχιστο ,δεν ξερω αν καθημερινες ειναι 1,αλλα εγω που εχω παει,εχω κερδισει ετσι,οσο αυτο που λεει για να ερθει ιδιος αριθμος 12 φορες δεν εχει γινει,παντως εχω δει με τα ματια μου 8 φορες,και την ιδια μερα,δεν μοιραζουν χρηματα βεβαια απο την αλλη δεν κερδιζει και κανεις,τα περνουν και τα χανουν,θα παθετε πλακα για το τι γινεται ανθρωποι που πονταρουν ,και 5000 για πλακα ,και δεν παιζουν ετσι Πασιγνωστο το συγκεκριμενο "κολπο" Λεγεται martingale και θα ηταν το καλυτερο αν δεν υπηρχε max bet στα καζινο... Κι αυτο γιατι τωρα στην 6η-7η φορα που θα πρεπει να πονταρεις θα εχεις ξεπερασει το max bet οποτε δεν θα μπορεις να βγαλεις πισω τα λεφτα σου. Τι τα περασατε τα καζινο..χαζα? ΥΓ.Παντως θεωρω τα καζινο πολυ αποδοτικοτερα σε σχεση με κατι οπαπ κλπ που εχουν τρομερη γκανιοτα το ακουσαμε κι αυτο,συγνωμη φιλε απλα μια παρατηρηση,ειναι οπως το ειπες,αλλα το martingale ,ειναι απατη ,το καταλαβαινεις οταν το παθεις αποφυγετε τετοια πραγματα διπλασιασμου,ειπα στο ποστ παραπανω οτι κερδισα στο καζινο,αλλα δουλεψτε το λιγακι, απλα θα σας πω οτι στο κινο με το αχαστο αυτο συστημα κατεστρεψα εναν φιλο,και το εχω βιωσει
papajo_r Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Λοιπόν συγγνώμη που άργησα να ποστάρω απλά δεν είχα πολύ χρόνο να διαθέσω και τον λίγο που είχα τις προηγούμενες μέρες τον ξόδεψα σε αλλα topic Απότι βλέπω ασχέτως του τι λέχθηκε στα πρώτα post "πετάγονται" ακόμη άτομα και μας "διαφωτίζουν" πως το κόλπο είναι πασίγνωστο και λέγεται martingale.... Φυσικά και ΔΕΝ πρόκειται για κάτι τέτοιο (αν και είμαι σίγουρος ότι πάλι στον βρόντο θα πάει η εξήγηση μου) το martingale είναι μια χαζομάρα .. η λογική του? χάνεις? διπλασιάζεις το ποντάρισμα! αυτό τελεία και παύλα.. αυτό είναι το περιβόητο martingale.. Και "εφαρμόζεται" (το βάζο σε αυτάκια γιατί πουθενά ουσιαστικά δεν εφαρμόζεται) σε όλα τα ήδη παιχνιδιών με ποντάρισμα.. γιατί πολύ απλά δεν έχει καμια άλλη πολυπλοκότητα.. απλά διπλασιάζεις το ποντάρισμα σου.. Ισχύει μονο στην περίπτωση που έχεις κυριολεκτικά άπειρα χρήματα και επιτρέπεται άπειρο ποντάρισμα.. γιαυτό μην ξανακούσω για martingale παρακαλώ θα το εκλάβω ως εξυπνάδα.... Το σύστημα που σας είπα εγω ΔΕΝ βασίζεται στην λογική του ότι (ε φιλε αφού κάθε φορα που διπλασιάζεις κάποτε κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα πάρεις πίσω) Αλλα βασίζεται στην λογική του νομίσματος περισσότερο. Αυτά που άκουσα για την ατμοσφαιρική πίεση την αστρική σκόνη και την διαφορα βάρους.. εντελώς θεωρητικά ισχύουν αλλα δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζετε! Τα μαθηματικά πάντα ισχύουν! Στην εφαρμογή τους πάλι ισχύουν! Όταν έχουμε λίγο διαφορετικά αποτελέσματα (πχ όταν έχουμε τον τύπο για το σε πιο σημείο θα πέσει μια μπάλα κανονιού αλλα σε κάθε κανονιά βρίσκουμε την μπάλα να πέφτει σε διαφορετικό σημείο από αυτό που μας λέει ο μαθηματικός τύπος) δεν φταίει ο μαθηματικός τύπος! Αλλα διάφοροι άλλοι παράπλευροι παράγοντες που οδήγησαν αυτά τα αποτελέσματα (τριβή του αέρα η θέση της σελήνης διαφορα στην βαρύτητα κτλ κτλ κτλ) Φυσικά δεν γίνεται να ξέρουμε και να υπολογίζουμε όλους αυτούς τους παράγοντες.. Αλλα ξέρετε κάτι? ΔΕΝ χρειάζεται... Υπάρχει ολόκληρος κλάδος στα μαθηματικά που ονομάζεται "θεωρία σφαλμάτων" οι μαθηματικοί τύποι του οπίου σου λένε πχ στο παράδειγμα μας για το σε πιο σημείο παίζει να πέσει η κάθε μπάλα του κανονιού. Τώρα για τα στατιστικά δεν είναι 50-50 ακριβώς επειδή είναι 2 τα χρώματα (έστω 3) υπάρχει πιθανότητα (likelihood) να έρθει ένα συγκεκριμένο χρώμα δεδομένου της φύσεως του δίσκου της ρουλέτας (τα χαρακτηριστικά του τα ανέφερα σε προηγούμενο post)σε συνδυασμό με τα προηγούμενα αποτελέσματα της. Στο ελληνικό web (για άλλη μια φορα) δεν θα βρείτε τίποτα οποτε google στα αγγλικά περί "density function" βάλτε και κάνα "coin flip" από διπλα να σας δώσει μια πιο σχετική μαθηματική προσέγγιση με το θέμα μας. Οι μετρήσεις χρησιμοποιωντας τους τύπους αυτούς μας "ξεχωρίζουν" τις πιθανότητες εμφάνισης Χ αποτελεσμάτων.. Δηλαδή ναι θα τύχει κάποια στιγμή να φέρει η ρουλέτα 20 φορες μονο κόκκινο.. Αλλα ποσες φορες θα συμβεί αυτό μέσα σε ας πούμε 1000 πονταρίσματα? Μήπως τις πιο πολλές φορες θα βγει το πολύ πολύ 5 φορες το κόκκινο συνεχόμενα? Όλα αυτά απαντιόνται παίρνοντας την κάθε ρουλέτα ξεχωριστά βλέποντας τα αποτελέσματα και εφαρμόζοντας τους παραπάνω τύπους. Πως ξέρουμε ότι γενικότερα υπάρχουν όρια στο ποσες φορες συνεχόμενα θα βγει ένα χρώμα πχ ότι δεν πρόκειται να βγει 100 φορες το κόκκινο? Είναι απλό λέγεται κατανομή του GAUSS. Τώρα παραπάνω μαθηματικά μην περιμένετε από εμενα(κυρίως τζάμπα ) τα μαθηματικά είναι εκεί οποιος τα καταλαβαίνει τα μελετάει. Τρία πράματα είπαμε, θεωρία σφαλμάτων, συχνότητα (density) αποτελεσμάτων, και στατιστική κατανομή πιθανοτήτων(κατανομή gauss) Οποιος τα διαβάσει αυτά και έχει το backround να τα συνδυάσει στο μυαλό του στελνει post με την απορία του αλλιώς το οτιδήποτε άλλο (πχ αυτά είναι μούφες, μιλάμε για martingale εδώ κτλ) θα θεωρηθούν από εμενα ως εξυπνάδες η trollιές.... ΠΡΟΣΟΧΗ ! ! ! Δεν λέω πως δεν θα έρθει η περίπτωση να χάσατε τα λεφτά με αυτό το σύστημα! Επειδή ακριβώς υπάρχει πλαφόν στο ποντάρισμα αλλα και βάση στατιστικών υπάρχουν κάποιες ακραίες περιπτώσεις (που δεν εμφανίζονται συχνά) αλλα και επειδή κάποιες ηλεκτρονικές ρουλέτες ίσως έχουν "πειραγμένο" κώδικα.. σίγουρα θα τύχει και να ΧΑΣΕΤΕ! Αυτό που λέω είναι ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι μακράν ΠΟΛΥ καλύτερη λύση από οποιοδήποτε "ποντάρισμα στα τυφλά" που θα μπορούσατε να κάνετε στην ρουλέτα...
papajo_r Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 πήγα να διαβάσω πριν από λίγο και τα παλιότερα post αλλα σταμάτησα γιατί θα συγχυζόμουνα μάλλον ακόμη περισσότερο γιατί με το που γύρισα την σελίδα 6 βρήκα τα γνωστά nobrain trolls τύπου "equals three" (οποιος κατάλαβε κατάλαβε) να λένε τις εξυπνάδες τους αλλα αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ανακάλυψη του λιακόπουλου στο insomnia θα προσπαθήσω να του δείξω με τα συμπληρωματικά σχόλια μου ότι είναι "κλειστομυαλος" εθελοτυφλεί και γενικά έχει την ψυχολογία του φανατικου έλληνα μπάρμπα που αγαπάει ΟΤΕ δεν αλλάζει για κανένα λόγο και πιστεύει ότι οι illuminati είναι θαμμένοι κάτω στις πυραμίδες και κινούνε όλες τις συνωμοσίες και όλα είναι πυραμίδες mlm scams fishing κτλ μέχρι να έρθει ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος να μας δώσει το ok Απλά διάβασε το πρώτο του ποστ. Είναι στάνταρ η μέθοδος που χρησιμοποιεί. "Υπάρχουν κάποια καζίνο με 1 euro ελάχιστο ποντάρισμα και 5000 euro μέγιστο! αυτά είναι ιδανικά" <--ναι ρε μπάρμπα γιατί αν διάβαζες καθόλου το σύστημα και το καταλάβαινες θα έβλεπες ότι δεν το λέω τυχαία αυτό ... γιατί πχ αν το ποντάρισμα ξεκινούσε με 100 euro αμέσως αμέσως θα χρειαζόσουνα ένα κεφαλαιο τής τάξης των 40.000 euro και δύσκολα θα βρείς καζίνο (ακόμη και να τα έχεις τα 40k για ξόδεμα) να δεχτεί τέτοιο ποντάρισμα.. ενώ με ελάχιστο το 1 euro πας 1,2,4,8,16,32 (έχασες 6 φορες δλδ και ακόμη ποντάρεις "ανώδυνα ποσα" αν ήταν 100 το ελάχιστο θα έπρεπε τώρα να ποντάρεις 640 euro αντί για 64... ) και επιπλέον το πλαφόν 5000 σου δίνει την δυνατότητα να χάσεις 18 φορες συνεχόμενα - να έρθει 18 φορες συνεχόμενα άλλο χρώμα δηλαδή- πράγμα που συμβαίνει σπανια - αλλα αστο δεν περιμένω να καταλάβεις ακόμη και να ψάξεις τα όσα είπα στο προηγουμενο το post... - Αν ήταν το πλαφόν πχ 500 euro θα σήμαινε ότι μπορείς να χάσεις μονο 6 φορες... και το να βγει 6 φορες συνεχόμενα ένα χρώμα είναι πολύ πιο πιθανό από το να βγει 18. [γιαυτο ΠΡΩΤΑ διαβαζουμε ΜΕΤΑ σκεφτόμαστε ΜΕΤΑ ψάχνουμε ΜΕΤΑ βγάζουμε συμπέρασμα.. το ανάποδο είναι λιακό.. ] "Τέλος να πάντε σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ καζίνο"<--Καταρχήν δεν υποχρέωσα κανέναν (πρώτα πρώτα να παίξει) και μετά να πάει απαραίτητα σε ηλεκτρονικό! απλά ανέφερα πως είναι δύσκολο να παίξει ένα σύστημα σαν και αυτό και μάλιστα να κερδίζει χωρις να υπαρχει κατι αβολο στην μέση! στην καλύτερη περίπτωση να τον κοιτάει "στραβά" ο κρουπιέρης.... Επίσης τα κανονικά καζίνο είναι πιο ψαγμένα και ΙΣΩΣ -δεν το έχω σαν δεδομένο δλδ- να είναι πειραγμένη η ρουλέτα... ενώ στο internet είναι πιο πιθανό κατά την ταπεινή μου άποψη να βρείς ένα καζίνο που "να τρεχει" μια απλή γεννήτρια τυχαίων αποτελεσμάτων (που απλά θα δίνει συγκεκριμένο ποσοστό κέρδος στο καζίνο βεβαια) Βεβαια όπως είπα δεν ανάγκασα κανένα αν θέλει ας πάει σε κανονικό! (δηλαδή τα "παίρνω" μονο από τα ηλεκτρονικά τα κανονικά δεν θα μπορούσαν να μου δώσουν ποσοστά να τα πλασάρω ε? ... >.> επίσης όλα τα καζίνο από το post του papajo στο μπλα μπλα του insomnia περιμένουν να δουν άσπρη μέρα.. ) [γιαυτο ΠΡΩΤΑ διαβαζουμε ΜΕΤΑ σκεφτόμαστε ΜΕΤΑ ψάχνουμε ΜΕΤΑ βγάζουμε συμπέρασμα.. το ανάποδο είναι λιακό.. ] "Δοκιμάστε το έστω με ψεύτικα χρήματα"<-- Ακόμη και εδώ βλέπει το λιακοπούλeιο μάτι σου την συνωμοσία? δηλαδή τι πειράζει να παίξουν πρώτα τζάμπα? Αν νομίζεις ότι μονο ένα καζίνο προσφέρει αυτή την δυνατότητα και πως και καλά έτσι έμμεσα το διαφημίζω τότε είσαι άσχετος.. πολλά προσφέρουν την δυνατότητα του παιξίματος με φανταστικά χρήματα.. Και αυτό είναι ένας ακόμη λόγος που πρότεινα τα ηλεκτρονικά καζίνο επειδή ο κόσμος μπορεί να δοκιμάσει το σύστημα να το μάθει να δει αν λειτουργεί χωρίς να χάσει λεφτά αλλα αν θέλει να πάει με την πρώτη σε κανονικό καζίνο ας πάει! [γιαυτο ΠΡΩΤΑ διαβαζουμε ΜΕΤΑ σκεφτόμαστε ΜΕΤΑ ψάχνουμε ΜΕΤΑ βγάζουμε συμπέρασμα.. το ανάποδο είναι λιακό.. ] "στείλτε μου PM" <-- Τώρα δεν είμαι σίγουρος σε πoιο ακριβώς post έχω αναφέρει κάτι τέτοιο ΑΝ έχω αναφέρει βασικά και βαριέμαι να ψάξω! Πάντως είναι χαζό να δίνω referrals με PM γιατί είμαστε σε τεχνολογικό forum πράγμα που σημαίνει οτι ένα απλό google όλοι ξέρουν να το κάνουν επίσης όλοι μάλλον μπορούν να αναγωρίσουν ένα σκέτο link από ένα link με referral. Και τέλος προκαλώ τον οποιονδήποτε να ποστάρει και να πει αν μου έστειλε PM και του έδωσα οποιοδήποτε referral επίσης ο Admin έχει το ελεύθερο να ελέξει τα εξερχόμενα μου.. [γιαυτο ΠΡΩΤΑ διαβαζουμε ΜΕΤΑ σκεφτόμαστε ΜΕΤΑ ψάχνουμε ΜΕΤΑ βγάζουμε συμπέρασμα.. το ανάποδο είναι λιακό.. ] Τους έχω μάθει απ' έξω Μα δεν διαφώνησα πουθενά μεγάλε παίχτη απλά νομίζω ότι δεν τους έμαθες όλους ακόμη αλλα έμαθες τους μισους!! Τους άλλους μισους θα τους μάθεις όταν θα αγοράσεις την καινούργια στιβάδα με βιβλία που πουλάει ο λιακόπουλος θα σου κάνουν και καλύτερη τιμή μιας και είσαι τακτικός πελάτης!... Άμα δεις υπάρχουν πολλά τέτοια site που προσπαθούν με διάφορες μεθόδους να σε οδηγήσουν να παίξεις σε ηλεκτρονικά καζίνο και να χάσεις τα λεφτά σου. Ο συγκεκριμένος την μια το παίζει φυσικός, την άλλη χακεράς.Ναι είμαι φυσικός που έχει μια ιδιαίτερη σε βάθος εξοικείωση με τους υπολογιστές.. είναι τόσο δύσκολο η περίεργο? καταρχήν χωρίς να παμε μακριά, ο οποιοσδήποτε περάσει από τη ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ κάνει ανωτατη φυσική αλλά και φιλοσοφία, προγραμματισμό δίκαιο κτλ κτλ χωρίς να έχει καν περαιτέρω ανησυχίες και χόμπι από μονος του... το μυαλό σου είναι πολύ μονόχνοτο να ξέρεις.. Τα ποστ του δεν έχουν καμιά λογική.Εδώ καλύτερα να πεις ότι δεν μπορείς ΕΣΥ να βγάλεις λογική από τα post μου (μάλλον επειδή δεν είναι και ιδιαίτερο γνώρισμα σου ο λογικός τρόπος σκέψης...)Ένα σχετικό άτομο βγάζει.. και ακόμη και αν δεν βγάζει Αν διάβαζες μετά σκεφτόσουνα μετά έψαχνες και μετά μου έκανες ερώτηση με μια εύλογη απορία σου εγώ με κοινά αποδεκτη επιχειρηματολογία θα σου απαντούσα!! τώρα συντονίσου πάλι στο τηλεάστυ.. Μπλέκει μέσα κβαντομηχανική και αλγορίθμους ενώ δεν έχει ιδέα ούτε από βασικές πιθανότητες. Μείνετε μακρυά από τα ηλεκτρονικά καζίνο και από όσους θέλουν να σας φάνε τα λεφτά. Οι υπόλοιποι ας με συγχωρήσουν για αυτό μου το post (που είναι μεν legal.. αλλα ok ξεφεύγει από την συνηθισμένη συμπεριφορά μου) αλλα το άτομο αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ με εξύβρισε δημοσίως και με πρόσβαλε σε πολλαπλά επίπεδα κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια κυρίως και οντας "οτι να΄ναι" γενικοτερα δευτερευόντως! ε φταίει και η ώρα βεβαια που με κάνει πιο επιρρεπή στο να απαντάω σε troll bosses Πριν από λίγο έγραψα και ένα post(σελίδα 7) που δείχνω κάποιες συμπληρωματικές οδηγίες και εξηγώ ξανά κάποια μικρά πραγματάκια μην μπερδευτείτε και διαβάσετε μονο αυτό το post (ήθελα να το βάλω σε edit παρένθεση αλλα μάλλον λόγο ώρας μπερδεύτηκα και έκανα νέο post) http://www.insomnia.gr/topic/399062-49-1-49-%ce%bf%ce%bb%ce%b1-5/page__view__findpost__p__3893594 και για να προλάβω την οποιαδήποτε καινούργια trollιά (προλαβαίνονται αυτές θα μου πείτε? ) να διευκρινίσω ότι στο προηγούμενο post το σχόλιο μου: "Τώρα παραπάνω μαθηματικά μην περιμένετε από εμενα(κυρίως τζάμπα ) τα μαθηματικά είναι εκεί οποιος τα καταλαβαίνει τα μελετάει. " Ήταν καθαρό humor.. δεν σκοπεύω να προσελκύσω κανέναν για να του κάνω φροντιστήρια επί πληρωμή για το συγκεκριμένο θέμα η αλλα θέματα μην κάνετε καν τον κόπο για pm ... (το ξέρω ότι ήταν αυτονόητο αλλα τελικά πρέπει να έχουμε τα ματια μας δεκατέσσερα για κάτι συκοφάντες σαν τον προηγούμενο φίλο μας.. ) *** Και το edit που έγινε σήμερα ήταν η προσθήκη της λέξης "μακράν" στο άλλο post ρωτήστε και τον admin... ***
Mika Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 κοιτα απο τη στιγμη που εγραψες την παρακατω μπαρουφα: στις πιθανότητες. άπαξ και βγει ένα χρώμα είναι λιγότερο πιθανό να ξαναβγεί το ίδιο! λιγο δυσκολο να το σωσεις.
papajo_r Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Κοίτα φιλε μου αν θες να σε πάρω στα σοβαρά να αιτιολογείς την άποψη σου (που ακόμη και σωστή να ήταν δεν θα έπρεπε να απευθύνεις χαρακτηρισμούς) Το αν έχεις ένα κτηνώδης ένστικτο ότι αυτό που ακούς είναι μπαρούφα από μονο του δεν σημαίνει κάτι... Γιατί και εμενα το κτηνώδης ένστικτο μου μου λέει ότι θα πεις μακακιες... Παρόλα αυτά δεν το προδικάζω όπως εσύ!Μπορεί εν τέλη να πεις όντως κάτι που να βγάζει νόημα γιαυτο και περιμένω πρώτα να ακούσω πριν κρίνω... Θα περιμένω να ακούσω την απάντηση σου και μετά θα σχολιάσω. Αν από την άλλη δεν σε νοιάζει το topic η το αν σε πάρω σοβαρά μπορείς πολύ απλά να μην ποστάρεις!
Mika Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 οπως δικαιολογησες εσυ φανταζομαι ε; εχεις 100 ατομα να σου λενε οτι οταν βγει ενα χρωμα η πιθανοτητα να βγει κοκκινο ή μαυρο στην επομενη ειναι ακριβως 50-50 αλλα εσυ εμμενεις στη λαθος αντιλιψη σου. καλη συνεχεια λοιπον στο δικο σου μαθηματικό συστημα
horsepower Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 papajo_r αναφέρεσαι σε ένα πείραμα τύχης με ανεξάρτητες επαναλήψεις. Δηλαδή κάθε φορά που γυρνάει η ρουλέτα, το αποτέλεσμα είναι ανεξάρτητο από τα προηγούμενα πειράματα. Δεν επηρεάζει η ρίψη ενός ζαριού τις επόμενες ρίψεις, δεν έχει μνήμη το ζάρι ή η ρουλέτα. Κάθε φορά που στρίβουμε το νόμισμα έχουμε πιθανότητα 0.5 να έρθει γράμματα. Οι λέξεις κλειδιά είναι οι ανεξάρτητες επαναλήψεις και το πείραμα με επανατοποθέτηση. Όλα αυτά είναι στη πρώτη σελίδα οποιουδήποτε βιβλίου θεωρίας πιθανοτήτων και να ανοίξεις. Παράδειγμα: Έχω ένα δοχείο με 7 λευκές και 5 μαύρες σφαίρες. Η πιθανότητα να βγάλω μαύρη σφαίρα είναι Ρ(Μ)=5/(7+5)=0.417 και λευκή Ρ(Λ)=7/(7+5)=0.583 ή Ρ(Λ)=01-0.417=0.583(καθώς το βγάζω λευκή σφαίρα και το βγάζω μαύρη σφαίρα είναι γεγονότα συμπληρωματικά). Τώρα την σφαίρα που έβγαλα την επανατοποθετώ μέσα στο κουτί (πείραμα με επανατοποθέτηση). Επαναλαμβάνω το πείραμα. Πάλι η πιθανότητα να βγάλω λευκή σφαίρα είναι 0.583 και η πιθανότητα να βγάλω μαύρη είναι 0.417, δηλαδή ακριβώς όπως πριν (ανεξαρτήτως αποτελέσματος του προηγούμενου πειράματος). Αν χρησιμοποιήσουμε την θεωρία της δεσμευμένης πιθανότητας έχουμε ότι Ρ(Λ2/Λ1)=Ρ(Λ1Λ2)/Ρ(Λ1), δηλαδή θέλω την πιθανότητα να βγάλω λευκή την δεύτερη φορά που θα τραβήξω δεδομένου ότι την πρώτη φορά έβγαλα λευκή. Είναι Ρ(Λ2/Λ1)=Ρ(Λ1)Ρ(Λ2)/Ρ(Λ1)=Ρ(Λ2) καθώς τα Λ1,Λ2 είναι ανεξάρτητα ενδεχόμενα και η τομή τους μας κάνει απλά γινόμενο τον πιθανοτήτων τους. Βλέπουμε λοιπόν ότι και λευκή να βγήκε στην πρώτη δοκιμή η πιθανότητα να βγει και στη δεύτερη είναι ίδια. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το λάθος στον συλλογισμό σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.