Advertisement Advertisement Προς το περιεχόμενο

τι συμβαινει στην Ελλαδα

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1.γιατι αραγε απεργουν οι ιατροι?γιατι πως θα λειτουργουν τα ιδιωτικα ιατρεια τους αν γινουν ολοημερα νοσοκομεια?αφου τους κοψαν(ψηφιακη συνταγογραφηση) το δικαιωμα να χτυπανε χιλιαδες συνταγες μερικα λαμογια?οτι εκει που ηταν 6χιλ.συμβεβλημενοι με ικα εγιναν 16χιλ(οποτε περιοριστηκε η πιτα απο τα "τυχερα" απο τις φαρμακευτικες?οτι πλεον ο μισθος του ενιαιου φορεα θα ναι 600ε+οτι βγαλουν απο ιδιωτικες επισκεψεις?

Νοσοκομεια να ζητανε 5ε εισοδο λες και ειναι club ή λες και δεν τους πληρωνει ο εργαζομενος,συνταξιουχος κτλ...(σκεφτειτε οτι σε εναν μισθο 700ε αφαιρουνται τα ~150ε για ασφαλιση και νομιζω τα διπλα πανε για ασφαλιση απο την μερια του εργοδοτη το ΜΗΝΑ...).

για τα φακελακια και τον κοσμο στους διαδρομους και τον κοσμο που πεθαινει απο την φτωχεια του δεν ειπαν τιποτα...

2.γιατι απεργουν τα ΜΜΜ? εννοειται γιατι ο μισθος στηριζοταν στα εξτρα επιδοματα για χ λογους..οποτε αν σου κοβουν 500+ε δεν θα αντιδρασεις?ο συνταξιουχος+δημοσιος υπαλληλος που φαγαν περικοπες(13+14ο μισθο) τι ΕΚΑΝΕ?

που ακουστηκε να παρεμβαινουν και σε ιδιωτες και να ζητανε και κει κοψιμο 13ου+14ου!

Εχει τον εναν να λεει μαζι τα φαγαμε και τον αλλον να τους λεει τζαμπατζιδες...

μηπως οι ψεκασμοι εχουν πιασει τοπο?:P

3.ΤΡΟΙΚΑ - Μνημονιο -Εθνικη κυριαρχια -Πτωχευση -αναδιαρθωση χρεους

που βρισκετε καθε φορα αυτο το μνημονιο και δεν το διαβαζουν ουτε δημοσιογραφοι ουτε υπουργοι ουτε κανενας?δεν εχουν ωρα,βαριουνται?ολα εκει δεν τα γραφαν απο την αρχη?Τι εγινε η εθνικη κυριαρχια?=εχουν υπογραψει απο την αρχη οτι αν δεν ξεπληρωσουν το δανειο οι δανειστες στο συνολο τους να μπορουν να κανουν κατασχεση τοσο σε εθνικο αλλα και σε ιδιωτικο πλουτο.

ας μας πουν τι ομολογα χρωσταει η ελλαδα !!(πληρωνουμε μεχρι και διεθνη ομολογο αρχες 1700 και προπολεμικα!!)

ας δουμε τι μας χρωσταει η γερμανια και αν δεν κανω λαθος καποιοι "ελληνες" υπεγραψαν διαγραφη χρεων...

πουλαμε λιγο απο ελλαδα?αναδιαρθωση χρεους?δραχμη?Υπαρχει καποιος να μας πει αν γινετε να βγει η Ελλαδα απο το λουκι?

δηλ.ποσα ειναι τα εσοδα και ποσα τα εξοδα σαν χωρα,κανουμε τιποτα ή απλα παιρνουμε δανεια?

πειραμε δανειο με κυμαινομενο επιτοκιο euribor?

Δειτε τι ζητανε στην 4η δοση! (ας μας πει καποιος οικονομολογος γινεται μειωση ελλειματος σε 2-3 χρονια 3-4 μοναδων?!

ας ψαξει αυτος που θελει τι ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών,δημοσιο ελλειμα και τελος αεπ εχουμε...

4.διοδια+εισητηρια μμμ.Επιβαλλουν 200ε προστιμο κοκ και 20 μερες αφαιρεση διπλωματος και πλημελλημα αν δεν εχεις εισητηριο!

ποιοι?αυτοι που ψηφιζει ο λαος τοσα χρονια(σαν μαγεμενος?σαν εξαρτημενος?) για να καλυψουν τις μιζες τους τοσο σαν ιδιωτες αλλα και σαν κομματα απο siemens=2004,οσε,οτε,πατριοτ,νοσοκομεια(κανεις δεν ξερει),υποβρυχια(55μυρια συμφωνα με γερμανο εισαγγελεα),φουσκα χρηματιστηριου(κανεις δεν ξερει ποσα)!!!

πως συμπεριφερονται στις κατασκευαστριες εταιριες(μεγαλοεργολαβους-καναλαρχες-τραπεζιτες κτλ)που υποτιθεται οτι αναγνωριζουν οτι καποιοι υπεγραψαν "περιεργες"συμβασεις? μηπως του κερνανε χυτα,εγγυητικα δις?

5.τι απεγιναν οι εξορυξεις ορυκτου πλουτου(πετρελαιο,χρυσο,ουρανιο)?πιστευει καποιος οτι δεν υπαρχει ορυκτος πλουτος στην Ελλαδα?οι παντες γυρω μας σκαβουν και βγαζουν!:P Ποιος δεν τις θελει?αυτος που χει φτασει 1.70 την αμολυβδη /πετρελαιο?οι τουρκοι με το μνημονιο που υπεγραψε ελληνας?Μην πει καποιος δεν μπορει να βγαλει η ελλαδα δεν εχει τεχνολογιες εννοειται πως μιλαμε αλλοι θα κανουν εξορυξη οπως και οπου γινονται...(ποσοστα συνηθως 70% δικο τους και το 30% στην χωρα που βγαζει)

Ισχυει αραγε το παρακατω?

"Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο ( η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org

η κυπρος εχει κανει κονε με το ισραηλ για εξορυξη?μας ζηταει εδω και καιρο χαραξη ΑΟΖ ?

6.παιδεια.τους βολευει να κανουν τα παιδια φυτα?

7.υπαρχει καποια προταση για λαθρομεταναστες?

8.γιατι καθυστερουν με χ τροπους-λογους οποιαδηποτε επενδυση στην Ελλαδα?

υ.γ. μηπως ο φοβος του λαου με χ τροπους αποσκοπει τελικα καπου?

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να περιγράψει κάποιος το τί πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή,χρειάζονται σελίδες επι σελίδων.Τόνοι και τόμοι για το τι έφταιξε.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι ξεκινήσαμε με λάθος βάσεις, ενώ είχαμε έχουμε και θα έχουμε λάθος αντιλήψεις και προτεραιότητες.Οταν μιλάμε για καρκίνο (γιατι περι αυτό πρόκειται),δέν χαϊδεύουμε τον ασθενή στα αυτιά μπάς και γιατρεφτεί άλλα (α) ψάχνουμε για ριζικές λύσεις και (β) τις εφαρμόζουμε.Άλλα ξέχασα,ο συντηρητικός Έλληνας δέν μπορεί τις ριζοσπαστικές αλλαγές.Είναι taboo και αντίθετες στον τρόπο ζωής και και τα υπεροπτικά πιστεύω του.

Ισως "άστοχος" ο παραλληλισμός πιο πρίν με τον ασθενή,γιατι παραπέμπει σε εποχές που κάποιοι δέν θέλουν να θυμούνται και κάποιοι άλλοι που δέν θέλουν να βιώσουν.

Τι πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα σήμερα;

Και το έψαχνα...

• Moderators
Δημοσ.

Just in case:

Τρόικα: Αντιπρόσωποι από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ (διεθνές νομισματικό ταμείο aka international monetary fund).

Η λέξη έχει ρωσική προέλευση, και εδώ χρησιμοποιείται για να δηλώσει τρία "άτομα" που ασκούν από κοινού εξουσία

Από Magenta thesaurus: (ουσ. τρόικα (άμαξα συρόμενη από τρία άλογα) # μτφ. (πολιτική) τριανδρία, "τρόικα".

Μνημόνιο (απόδοση του memorandum (of understanding)): May 3 2010 (νομίζω ότι δεν υπήρξαν revisions μέχρι τώρα, ίσως να κάνω λάθος).

Δημοσ.

η ελληνικη κοινωνια ειναι τελειως διεφθαρμενη και απολιτιστη.

αυτο συμβαινει με την ελλαδα.

colombus.jpg

Δημοσ.

Ίσως φανεί περίεργο, αλλά το πιο παράλογο απ'όλα που εμένα μου έχει κάτσει στραβά τις τελευταίες ημέρες είναι η ποινικοποίηση του εισιτηρίου στα ΜΜΜ. Δε το λέω επειδή δε πληρώνω, πάντα έκοβα εισιτήριο. Το λέω επειδή μου έχει τύχει πολλές φορές πχ ενώ έχω κόψει εισιτήριο να το χάσω λόγω αναμπουμπούλας (ένα κομματάκι χαρτί είναι, δεν είναι και δύσκολο!), μου έχει τύχει να μην ακυρωθεί σωστά λόγω έλλειψης μελανιού στο μηχανηματάκι και μετά να με πρήζει ο ελεγκτής χωρίς να φταίω, μου έχει τύχει να κάνω λάθος αφαίρεση κοιτώντας την ώρα ακύρωσης στο ενιαίο κι ενώ είχαν περάσει τα 90 λεπτά ισχύς του εγώ να νομίζω πως είμαι ΟΚ, να μπερδευτώ να πετάξω το καινούργιο που έχω στη τσέπη και να κρατήσω το παλιό χτυπημένο και τέτοια. Ανθρώπινα πράγματα δηλαδή. Δηλαδή αν μου ξανατύχει κάτι τέτοιο και κάτσει στραβή, θα πρέπει να με τρέχουν και να με ρεζιλεύουν και να μου προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μου επειδή έκατσε μια στραβή ατυχία με ένα χαρτάκι, ενώ εγώ πάντα πληρώνω το αντίτιμο και είμαι τίμιος; :-(

Υ.Γ. Καλά, ένας δε βρέθηκε από όλους τους δημοσιογράφους να εκφράσει αυτή την απλή απορία; Τί στο Χάρο συμβαίνει και δεν αντιδράει κανένας σε τίποτα;

Υ.Γ.2 Σάμπως αυτό με τα διόδια είναι νορμάλ δηλαδή; Ο πολίτης που πληρώνει για να πάει από το σπίτι στο χωράφι και ο πολίτης που πληρώνει δρόμους που δεν υπάρχουν και μέχρι να φτιαχτούν μπορεί να έχει σκοτωθεί σε αυτούς που πλήρωσε, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αντιδράσει δηλαδή; Δεν υπάρχει έρμη λογική και δίκαιο σε αυτή τη χώρα, WTF; Αυτοί που εισπράττουν διόδια τί ποσά πρέπει να εισπράξουν μέχρι να σταματήσουν; Το λέω ενώ πάντα πληρώνω, δεν είναι αυτό το θεμα, το θέμα είναι τί σόι νόμοι είναι αυτοί που προτείνονται και δεν αντιδράει κανένας όπως θα έπρεπε. Κάτι δε πάει καλά...

Δημοσ.

Ίσως φανεί περίεργο, αλλά το πιο παράλογο απ'όλα που εμένα μου έχει κάτσει στραβά τις τελευταίες ημέρες είναι η ποινικοποίηση του εισιτηρίου στα ΜΜΜ. Δε το λέω επειδή δε πληρώνω, πάντα έκοβα εισιτήριο. Το λέω επειδή μου έχει τύχει πολλές φορές πχ ενώ έχω κόψει εισιτήριο να το χάσω λόγω αναμπουμπούλας (ένα κομματάκι χαρτί είναι, δεν είναι και δύσκολο!), μου έχει τύχει να μην ακυρωθεί σωστά λόγω έλλειψης μελανιού στο μηχανηματάκι και μετά να με πρήζει ο ελεγκτής χωρίς να φταίω, μου έχει τύχει να κάνω λάθος αφαίρεση κοιτώντας την ώρα ακύρωσης στο ενιαίο κι ενώ είχαν περάσει τα 90 λεπτά ισχύς του εγώ να νομίζω πως είμαι ΟΚ, να μπερδευτώ να πετάξω το καινούργιο που έχω στη τσέπη και να κρατήσω το παλιό χτυπημένο και τέτοια. Ανθρώπινα πράγματα δηλαδή. Δηλαδή αν μου ξανατύχει κάτι τέτοιο και κάτσει στραβή, θα πρέπει να με τρέχουν και να με ρεζιλεύουν και να μου προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μου επειδή έκατσε μια στραβή ατυχία με ένα χαρτάκι, ενώ εγώ πάντα πληρώνω το αντίτιμο και είμαι τίμιος; :-(

Με την ίδια λογική...τι γίνεται αν χάσεις το εισιτήριο του αεροπλάνου στο δρόμο; Θα το πληρώσεις πάλι; Αν χάσεις τα χαρτιά σου πριν την πτήση για Ηνωμένες Πολιτείες; Είναι δυνατόν να σε καθηστερήσουν οι απαράδεκτοι;

Πας να δώσεις εξετάσεις ξένης γλώσσας και έχεις την ταυτότητα στην τσέπη και λόγω αέρα πέφτει κάτω και την χάνεις. Ή σου κλέβουν το πορτοφόλι. Είναι δυνατόν να πάει χαμένη μια ολόκληρη χρονιά και 200€ εξέταστρα; Είναι ανθρώπινο ντε!

Αμ το άλλο με τις δηλώσεις μαθημάτων στη σχολή...ένα ανθρώπινο λάθος κάνεις, δεν δηλώνεις ένα μάθημα που σκοπεύεις να εξεταστείς και ενώ είσαι στο πτυχίο χάνεις ένα εξάμηνο λόγω μιας στραβής που έκατσε. Το μαθαίνεις τελευταία μέρα όταν δεις ότι η βαθμολογία σου είναι άκυρη.

Μα είναι δυνατόν να ποινικοποιείται το ανθρώπινο λάθος;

Και όμως είναι! Δεν μπορεί φίλε μου να αλλάζει ή να υπολειτουργεί όλο το σύμπαν επειδή μπορεί να τύχει κάποτε κάποια στραβή σε κάποιον. Ενήλικες είμαστε, υπεύθυνοι για τα πράγματα μας είμαστε. Ε τώρα αν σου τύχει κάτι και χαθεί το εισιτήριο. η δεν ακυρωθεί καλά... έτυχε, τι να κάνουμε θα ζήσεις και έτσι. Υπάρχουν και χειρότερα. Μην κάνουμε κανόνα όμως την εξαίρεση.

Δημοσ.

Με την ίδια λογική...τι γίνεται αν χάσεις το εισιτήριο του αεροπλάνου στο δρόμο; Θα το πληρώσεις πάλι; Αν χάσεις τα χαρτιά σου πριν την πτήση για Ηνωμένες Πολιτείες; Είναι δυνατόν να σε καθηστερήσουν οι απαράδεκτοι;

Πας να δώσεις εξετάσεις ξένης γλώσσας και έχεις την ταυτότητα στην τσέπη και λόγω αέρα πέφτει κάτω και την χάνεις. Ή σου κλέβουν το πορτοφόλι. Είναι δυνατόν να πάει χαμένη μια ολόκληρη χρονιά και 200€ εξέταστρα; Είναι ανθρώπινο ντε!

Αμ το άλλο με τις δηλώσεις μαθημάτων στη σχολή...ένα ανθρώπινο λάθος κάνεις, δεν δηλώνεις ένα μάθημα που σκοπεύεις να εξεταστείς και ενώ είσαι στο πτυχίο χάνεις ένα εξάμηνο λόγω μιας στραβής που έκατσε. Το μαθαίνεις τελευταία μέρα όταν δεις ότι η βαθμολογία σου είναι άκυρη.

Μα είναι δυνατόν να ποινικοποιείται το ανρθώπινο λάθος;

Και όμως είναι! Δεν μπορεί φίλε μου να αλλάζει όλο το σύμπαν επειδή μπορεί να τύχει κάποτε κάποια στραβή σε κάποιον. Ενήλικες είμαστε, υπεύθυνοι για τα πράγματα μας είμαστε. Ε τώρα αν σου τύχει κάτι και χαθεί το εισιτήριο έτυχε, τι να κάνουμε θα ζήσεις και έτσι. Υπάρχουν και χειρότερα. Μην κάνουμε κανόνα όμως την εξαίρεση.

Ναι μόνο που δεν είναι με την ίδια λογική αυτά που λες... :huh:

Δημοσ.

@Teaser

Κάνεις μεγάλο λάθος, είναι άκυρη η σύγκριση για πολλούς λόγους. Πρώτον επειδή το εισιτήριο των ΜΜΜ είναι ένα μικρό χαρτάκι που παίρνεις στο χέρι επί τόπου το βάζεις στη τσέπη και τρέχεις μεσ'το χαμό και πραγματικά είναι πολύ εύκολο να γίνει οποιαδήποτε στραβή περιέγραψα (και πιστεύω σε όλους έχουν τύχει αυτά περισσότερες από μία φορές). Δεύτερον ένα εισιτήριο άλλου μέσου (αεροπλάνου, λεωφορείου κτλ) είναι κάτι που έχει καταμετρηθεί (θέση), είναι αδύνατον να χαθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (θα το βρεις μέσα στο όχημα σίγουρα αν το είχες πριν μπεις σε αυτό). Άλλα χαρτιά κτλ είναι ονομαστικά και μπορεί να επιβεβαιωθεί πως τα είχες κάποια στιγμή, έστω κι αν ταλαιπωρηθείς/καθυστερήσεις κτλ.

Με το εισιτήριο όμως των ΜΜΜ στη μορφή που έχει σήμερα, τί στο καλό να αποδείξεις; Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Δε γίνεται. Κι από τη στιγμή που κάτι γίνεται ποινικό, δε θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να αποδείξεις πως κόπηκε εισιτήριο και απλά το έχασες;

Νομίζω πως είναι καταφανές και πρόκειται για κοινή λογική, δε καταλαβαίνω τί είναι αυτό που θέλει διαπραγμάτευση και προσπαθείς να μου το κοντράρεις. Προσωπικά αν θες, είμαι υπέρ του νόμου, ΑΛΛΑ με τη προϋπόθεση πως είναι διαφορετικός ο τρόπος έκδοσης του εισιτηρίου, πχ με ηλεκτρονική κάρτα ονομαστική. Έτσι χύμα χαρτάκια-χαρτοπόλεμος, δεν είναι σε καμία περίπτωση λογικό να σε φέρνουν σε τέτοια θέση παραβάτη, είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβεί η στραβή κάποια στιγμή. Αυτά που αναφέρω παραπάνω μου έχουν συμβεί όλα και μερικά περισσότερες από μία φορές και σε γνωστούς μου έχουν συμβεί και σε άλλους πολλούς, δεν είναι υποθετικές, ούτε φτιαχτές καταστάσεις.

Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει ceb5cf85cf81cf891.jpg

Και πάρτε το απόφαση θα συμβαίνει για πολλά χρόνια, τίποτα δε μπορεί να αλλάξει εφόσον αρνηθήκαμε άλλες προτάσεις και αμερικανήσαμε ..

Δημοσ.

Δηλαδή αν εσύ αγοράσεις ένα εισιτήριο για έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή για μια συναυλία πχ των 150€ πριν 3 μήνες και το χάσεις λόγω "πέρασε πολύς καιρός" θεωρείς λογικό να σου επιστραφούν τα 150€?

Τι θα πεις? Μα ένα χαρτάκι ήταν, το αγόρασα πριν 3 μήνες πήγα για μπάνια κτλ...? Όχι! Δεν θα πας στη συναυλία! Τι να κάνουμε, ή είσαι υπεύθυνος για τα πράγματα που κατέχεις ή όχι. Δικαιολογίες πάντα βρίσκονται.

Στην τελική βάλτο μέσα στο πορτοφόλι/τσαντάκι/κλείστο με φερμουάρ κάνε τέλος πάντων κάτι ώστε να μην το χάσεις.

Δημοσ.

Ρε συ Teaser, πραγματικά περίμενα πιο έξυπνα σχόλια. Τί σχέση έχει το ένα με το άλλο; Κανένα παράδειγμα από όσα αναφέρεις δεν είναι το ίδιο και συγκρίσιμο. Σου εξήγησα το γιατί. Αν δεν έχεις το εισιτήριο για τη συναυλία δε θα μπεις μέσα ώστε να σε ελέγξουν και να σε βρουν χωρίς εισιτήριο (εξάλλου πχ στο ΜΕΤΡΟ δε σε ελέγχουν στην είσοδο απ'όσο ξέρω). Στα ΜΜΜ ακυρώνεις το εισιτήριο και από εκείνη τη στιγμή πηγαίνεις πέρα δώθε. Εννοώ πάντα να το χάσεις μέσα στο σταθμό, κατά τη μεταφορά σου για μετεπιβαση κτλ. Δε παίρνεις και κάθισμα και αριθμό θέσης δα για να πάρεις πχ το ΜΕΤΡΟ. Νομίζω πως τα λέω τόσο απλά που κι ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε τη διαφορά, τί να σου πω.

Σου υπενθυμίζω πως δεν έχω τίποτα ούτε με τους νόμους, ούτε με το να πληρώνω και να χτυπάω εισιτήριο, ΠΑΝΤΑ το κάνω. Το λέω για να μη νομίζεις πως ψάχνω δικαιολογία για κάτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...