Προς το περιεχόμενο

Επιλογή οθόνης για PC.Παρaκαλώ μονο όσοι ξέρουν.

Panostheone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ήρθε η ώρα να πάρω μια οθόνη για το PC μου μετά από 3-4 χρονια.

οι επιλογές μου είναι οι εξής.

Dell u2311H http://www1.euro.dell.com/gr/el/business/monitor/monitor-dell-u2311h/pd.aspx?refid=monitor-dell-u2311h&cs=RC1078530&s=bsd

Samsung SyncMaster BX2335 LED Display http://www.multirama.gr/products/product?pid=0528321&catid=030100

LG E2360S-PN -LED Display http://www.multirama.gr/products/product?pid=0536616&catid=030100

Einai oles 23 intson.επίσης θέλω να είναι μια πολύ καλή οθόνη αυτή p θα πάρω για να βλέπω στο max αυτό που θα μου δίνει το PC μου.

το θέμα μου είναι τώρα το Led γιατί ακριβώς δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στην Dell χωρίς led.και λέγοντας με το led δεν λέω μονο ότι και καλά έχει καλύτερα χρώματα...αλλα έχει 40% οικονομία έχει περισσότερη διάρκεια ζωής και δεν πιραζει τοσο στα ματια κτλπ.

Παρακαλώ μην βιαστείτε να απαντήσετε γιατί το σάββατο θα πάω να πάρω την οθόνη και θέλω να διαλέξω μια πολύ καλή.

Επίσης οποιος θέλει ας μου δώσει να καταλάβω γιατί πολλοί λενε την del λόγο ips.

Ευχαριστώ !

post-185132-0-63133200-1297375163_thumb.jpeg

post-185132-0-15280800-1297375172_thumb.jpg

post-185132-0-62536700-1297375182_thumb.jpg

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κοιτα εγω εχω εμπειρια απο 23αρες στις samsung που ειμαι fun,

ειχα την p2370 HD που ηταν και tv παραλληλα, γυρω στα 249 εκανε ( τωρα επεσε στα 217)

και απο την XL2370 HD LED παλι samsung πολυ καλη!!!!!!!! ( ειχε και 299 μετα επεσε 279 τωρα εχει 258)

και tv συχρονως αυτες που σου ειπα....

τωρα αν θες να ειναι μονο οθονη υπολογιστη μπορεις να παρεις τις εκδοσεις που σου ειπα χωρις το HD στο τελος.

δηλαδη P2370 XL 2370 βεβαια εδω θα σου πουν για την dell λογω panel (δε την εχω δουλεψει δε ξερω μα ολοι ειναι ευχαριστημενοι απο οτι καταλαβα ....) εγω παλι αγοραζω να ειναι και tv ωστε να εχω και πιο πολλες συνδεσμολογιες.

παντως και λογω περιεργειας να δω και εγω με τα ματια μου την dell.... σκοπευω να την παρω εντος 2011 !!! εμ....

Δημοσ.

καλα εισαι στο...insomnia και ακομα δε εχεις παρει χαμπαρι ποια θα σου πουν να παρεις σε 23"" ιντσων????????

χαχαχα.. εντάξει απλά ζητάει να του πούν γιατι να την πάρει όμως... εγώ χωρίς να έχω δεί τις άλλες μπορώ να πώ οτι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την dell εδώ και πολύ καιρό.... :-D

Δημοσ.

Να γραψω για αλλη μια φορα το ιδιο πραγμα.

Οι οθονες φορανε panels, τα οποια ευθυνονται για τη χρωματικη αποδοση, τη χρονικη αποκριση, την αναλυση κλπ κλπ κλπ.

Γενικα υπαρχουν 3 τυποι panel: ΤΝ, IPS, VA/PVA

To TN-Film panel ειναι οι φθηνοτερες κατασκευες ή πιο σωστα οι φθηνιαρικες κατασκευες. Ειναι τα panel που κατακλυζουν τις αγορες λογω της -χαμηλης- συνηθως τιμης τος. Χαρακτηριστικα των TN ειναι η κακη χρωματικη αποδοση, η δυσκολια στις αποχρωσεις του γκρι, η δυσκολια στο λευκο χρωμα κλπ κλπ. Πλεονεκτημα τους ο πολυ μικρος χρονος αποκρισης. Ετσι τις προτιμουν οι σκληροπυρηνικοι gamers, κυριως παιχνιδιων fps.

Τα IPS panel εχουν εξαιρετικη χρωματικη αποδοση, αποδιδουν πολυ καλα το μαυρο και το λευκο. Μειονεκτηματα τους ειναι το backlight bleeding και μερικες φορες το tinting. Ο χρονος αποκρισης τους ειναι ελαφρως μεγαλυτερος απο αυτον των TN.

Για τα PVA δε θα αναφερθω τωρα γιατι δεν ειναι το θεμα μας.

Απο κει και περα το καθε panel, ειτε TN, ειτε IPS, ειτε PVA απο καπου πρεπει να παιρνει και φως.

Τωρα παμε στο θεμα LED. Οι κατασκευαστες οθονων εχουν κανει ενα μεγαλο μαρκετιστικο τρικ-απατη. Μαλιστα στη Βρετανια τους εχει επιβληθει προστιμο για το λογο αυτο. Οθονες που ειναι TN-panels τις βαφτιζουν LED, απλα και μονο επειδη εχουν τοποθετησει 2 λωριδες με LED για τον φωτισμο τους (μια στο πανω μερος του panel και μια στο κατω). Ετσι ο κοσμος παει και αγοραζει TN-Panels με LED backlight νομιζοντας οτι εχει οθονη LED, ενω στην πραγματικοτητα εχει αγορασει ενα φθηνο TN-panel overpriced.

Αλλο LED backlight κι αλλο Full-OLED panel. Τετοιο υπαρχει ενα της LG 15 ιντσων και η τιμη του ξεπερνα τις 2000 ευρω νομιζω. Αυτο ναι, ειναι LED.

Παμε και σε λιγα πρακτικα τωρα.

Ημουν κατοχος της LED backlight LG w2486L. Την ειχα αγορασει 305ευρω, τη στιγμη που ολες οι προηγουμενες μου οθονες δεν ξεπερνουσαν τα 250 ευρω, νομιζοντας κι εγω οτι LED=απολυτη ποιοτητα. Η LED αυτη λοιπον ηταν η χειροτερη στα χρωματα, ειχε μονιμως ενα ενοχλητικο "ασπρο στρωμα" που δεν εφτιαχνε ουτε με χαμηλωμα brightness/contrast και γενικως μου κουραζε τα ματια. Την πουλησα και πηγα σε IPS-panel με 240 ευρω και ηταν απλα οτι καλυτερο ειχα ποτε σε οθονη απο ολες τις αποψεις.

Πιο απλα: Το ακριβοτερο ΤΝ-panel δε θα ξεπερασει ποτε το φθηνοτερο IPS-panel στα παντα, πλην της χρονικης αποκρισης (που ωστοσο η διαφορα ειναι μη αντιληπτη).

Αρα αντι να σπαταλας λεφτα για να εχεις LED λαμπες σε TN panel, σκεψου σοβαρα να πας σε IPS panel, δεν θα μετανιωσεις: Dell U2311H

Δημοσ.

+1 Σε οτι λεει ο Midi απο πανω και εννοειτε + για την U2311

Oσοι ειχαν την ευκαιρια να δουν σε πανελ Full-Led πιστευω δεν θα ξεχασουν αυτη την εμπειρια

αλλα μιλαμε για τιμες με πολλα 0νικα στο λογαριασμο :rolleyes:.Και οπως ειπε και ανωτερο

ουδεμια σχεση εχουν αυτες η αηδιες Led-ΤΝ με τα full led panels οποτε μη μασατε παιδες

Ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο και στη προκυμενη η dell ειναι the best απο αυτες

που προταθηκαν

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι παιδιά.

1000 Ευχαριστώ για την βοήθεια σας και ειδικά εσένα MiDi_Miliz.

Τελικά αποφασίσα να πάω στην Dell.επειδή proton ποτε δεν είχα IPS panel ποτε dden είχα την "ευχeρια" να δω IPS panel ,επίσης από περιέργεια γιατί όλοι στο forum την προτιμάνε :)

Αυτό p με έκανε να διαλέξω την dell είναι αυτό που είπε ο Midi ότι δεν έχουν full οθόνες LED αλλα μονο μερικές "γραμες" και γενικά η πατέντες που κάνουν για να προσελκύσουν kosmso.

"μονοο" μια μικρή απορία ακόμα....MiDi είπες ότι οι ΤN οθόνες έχουν περισσότερα FPSS καI TIS προτιμούν GIA games...θα δω διαφορα εγώ στα games με την Dell στα FPS η είναι "μονο" για τρελούς gamers και κατασκευαστές gamimng;

Δημοσ.

Δεν θα δεις διαφορα, οπως κανεις κατοχος της Dell (ουτε κι εγω) δεν εχει αντιληφθει. Oυτε σε games, ουτε σε ταινιες δρασης, ουτε πουθενα.

Αφησα ενα παραθυρακι ανοιχτο στο θεμα αποκρισης για τους επαγγελματιες gamers που το καθε millisecond μπορει να εχει σημασια. Δεν ξερω αν οντως θα εβλεπαν διαφορα με την Dell.

Oποτε ο χρονος αποκρισης ειναι κατι ανεπαισθητο, ολα τα αλλα ομως που προσφερει η Dell ειναι αισθητα και με το παραπανω. Θα δεις χρωματα και θα καταλαβεις :)

Δημοσ.

Nα πω και γω την αμαρτια μου μετα απο κανα μηνα ψαξιμο μαλον θα καταληξω στην 2410 dell.Ενω πηγαιναι για κανα καλο lg tn panel. (ips panel 6ms 24" kalo contrast k brightness , pip + oσα ειπε ο midi_miliz pio panw)

Εχω 5 χρονια αυτη http://www.overstock.com/Electronics/Philips-190B-19-inch-LCD-Monitor-Refurbished/4852335/product.html και δεν ειναι να πεις οτι δεν μπορεις να παιξεις ουτε προβληματα ουτε τιποτα ποσο μαλον με ta 6 ms tis dell θα ειναι και καλυτερα.Αμα ειναι να παρεις dell παρε με ips panel και επειδη βγαινουν καθε μερα καινουριες θες κατι που να το κρατησεις χρονια.

ps:Εχω αυτη τη καρτα

Sapphire 5570 SVGA (PCI-Express, DDR3, HDMI, 1GB) θα τη παλεψει αν παρω την 24αρα dell?

Δημοσ.

μια ερωτηση κα ιεγω...αντε και θα παρουμε την dell 23αρα οθονη.....πως θα συνδεθει ενα ps3 ωστε να παιζω games?

πεστε μου αναλυτικα σας παρακαλω....

παντα χρησιμοποιω tn panel samsung πχ P2370HD XL2370HD ΠΟΥ ΗΤΑΝ και τηλεοραση συχρονως

πειτε μου οσοι παιζουν ps3 συνδεοντας το με την dell για να βλεπουν......περιμενω απαντησεις! ευχαριστω!

θα την παρω την dell αν με πεισετε στο τομεα αυτο!

• Super Moderators
Δημοσ.

συνήθως την κονσόλα την βάζουμε στην TV και αράζουμε στον καναπέ...

από εκεί και πέρα φαντάζομαι ότι μπορείς να συνδέσεις το PS3 με HDMI to DVI για εικόνα και ξεχωριστά τα ηχεία με optical :P

Δημοσ.

εγω ομως την οθονη pc την θελω και για games απο ps3....

υπαρχει κανεις εδω που να τη χρησιμοποιει την περιβοητη dell παιζοντας ps3?

Aπαντηθηθκε ηδη.

Για τον ηχο εκτος απο αυτο που ειπωθηκε μπορεις να παρεις ενα rca to rca, rca to 3.5mm (το γνωστο minijack), αναλογως τις εισοδους ηχου που εχεις διαθεσιμες εκει κοντα.

Δημοσ.

εγω ομως την οθονη pc την θελω και για games απο ps3....

υπαρχει κανεις εδω που να τη χρησιμοποιει την περιβοητη dell παιζοντας ps3?

Ειχα και εγω την ιδια απορια.

Μπορεις να παρεις το soundbar της Dell και να κανεις την δουλεια σου.H οπως ειπε ο Threash με ηχεια με optical

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...