Προς το περιεχόμενο

Εγγραφη σελιδας με php

xarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

lol!!

τελικα καταφερα αυτο που ηθελα ομως τωρα μενει να εγγραφονται τα δεδομενα στο.html αρχειο που φτιαχνεται καθε φορα οπως θελω εγω.Δηλαδη η συναρτηση που εγγραφει τα δεδομενα ειναι η παρακατω:

>
function writeData( $filenameFor_Tmhma , $Takseis_parsed ){

//Writes parsed data into a .html file
   $file = fopen( $filenameFor_Tmhma , 'w+');
if(!$file)
	{
		echo "file open problem";
	}			
   for ($row = 0;$row < sizeof($Takseis_parsed); $row++) {	
       for ($col = 0; $col < 10; $col++)  {		
           fwrite($file, $Takseis_parsed[$row][$col]); 			
       }
       fwrite($file, $Takseis_parsed[$row][$col]."\n"); 		
   }
   fclose($file);
}

Μεσα στον κώδικα αυτο που και πως πρεπει να τοποθετησω τα καταλληλα tags για να βγαίνει καθε γραμμη ως γραμμη πινακα

χρησιμοποιωντας τα:

>
<table>
   <tr>
       <td>
          ΕΔΩ Η ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ
       <td>
   </tr>
</table>

Δημοσ.

Αν εννοεις ετσι

>
function writeData( $filenameFor_Tmhma , $Takseis_parsed ){

//Writes parsed data into a .html file
   $file = fopen( $filenameFor_Tmhma , 'a+');
if(!$file)
	{
		echo "file open problem";
	}	
echo "<table>";
   for ($row = 0;$row < sizeof($Takseis_parsed); $row++) {	
	echo "<td>";
       for ($col = 0; $col < 10; $col++)  {		
			echo "<tr>";
               fwrite($file, $Takseis_parsed[$row][$col]); 			

}		
       fwrite($file, $Takseis_parsed[$row][$col]."\n"); 		
			echo "<tr>";
	echo "</td>";		
   }
echo "</table>";

fclose($file);
}

δεν φαινεται να λειτυργει καν...

Γενικα εχω προσπαθησει διαφορα tags αλλα δεν μου εμφανιζει κανενα...Λες να φταιει το οτι τα δεδομενα που εγγραφονται προερχονται απο parse σελιδας ? γιατι οταν εμφανιζει τα περιεχομενα που εγγραφησαν σε μια σελιδα του βrowser και επιλεγω προβολη κωδικα σελιδας δεν μου εμφανιζει κανενα tag παρα μονο τα περιεχομενα που εγιναν parse!!!

Δημοσ.

Το <td> πρέπει να το βάζεις μετά το <tr> δηλαδή: <tr><td></td></tr>.

Χμμ έχω την εντύπωση ότι δεν κατάλαβα αυτό που εννοούσες... Όταν έλεγες ότι θες να εμφανίζεται σαν πίνακας εννοούσες στο αρχείο ή στην οθόνη;;;!!

Αν εννοούσες στο αρχείο τότε δε γίνεται. Μπορείς να το κάνεις να μοιάζει λίγο με τον ειδικό χαρακτήρα "\t" (tab) αλλά δε θα είναι πίνακας.

Αν εννοούσες την οθόνη τότε το fwrite() είναι άκυρο αλλά λογικά εννοούσες το αρχείο και δε γίνεται...

Επίσης όταν έχεις δυναμικό περιεχόμενο και συνθήκες που καθορίζουν τι θα εμφανιστεί καμιά φορά είναι πιθανό σε κάποια συνθήκη να αναγκαστεί να διακοπεί το script με αποτέλεσμα όταν κοιτάς τον κώδικα να μοιάζει κομμένος!

Δημοσ.

xarda, κάπου έχεις μπλεχτεί... Το echo τυπώνει στη σελίδα που τρέχει η συνάρτηση, η fwrite γράφει σε ένα αρχείο. Σε αυτά που γράφεις παραπάνω, κάνεις echo κάποια πράγματα, μετά γράφεις σε ένα αρχείο και μετά κάνεις echo κάποια άλλα. Αποτέλεσμα: στη σελίδα που εκτελείται η συνάρτηση βλέπεις μόνο ό,τι έχεις κάνει echo και στο αρχείο που παράγεται μόνο ό,τι έχεις κάνει fwrite. Κάνε fwrite και όλα τα tags που θέλεις και μετά δοκίμασε να ξαναδείς το αρχείο που παρήχθησε

Δημοσ.

xarda, κάπου έχεις μπλεχτεί... Το echo τυπώνει στη σελίδα που τρέχει η συνάρτηση, η fwrite γράφει σε ένα αρχείο. Σε αυτά που γράφεις παραπάνω, κάνεις echo κάποια πράγματα, μετά γράφεις σε ένα αρχείο και μετά κάνεις echo κάποια άλλα. Αποτέλεσμα: στη σελίδα που εκτελείται η συνάρτηση βλέπεις μόνο ό,τι έχεις κάνει echo και στο αρχείο που παράγεται μόνο ό,τι έχεις κάνει fwrite. Κάνε fwrite και όλα τα tags που θέλεις και μετά δοκίμασε να ξαναδείς το αρχείο που παρήχθησε

Προσεξε τι θελω να κανω...

1)Κανω parse ορισμενα δεδομενα απο μια σελιδα

2)Τα εγγραφω με την παραπανω συναρτηση σε αρχειο .html

3)Τα στοιχεια που κανω parse θελω να τα εμφανιζω μεσα σε πινακα και στοιχισμενα οταν ανοιγω το αρχειο στον browser Μου

Μαλλον πρεπει να κανω fwrite και τα tags εεε?

Δημοσ.

ή fwrite και τα tags, ή...

><table><tr><td><?php include "your_html_file.html";?></td></tr></table>

Τελικα ξεπεραστηκε και το προβλημα αυτο ομως εχω κατι αλλο.

Η σελιδα που κανω parse ειναι κωδικοποιησμενη με Ελληνική(WINDOWS-1253) και περιεχει ελληνικους χαρακτηρες.(εικονα 1.png)

Tα δεδομενα που εγγραφω σε αρχεια .html με την fwrite εγγραφονται κανονικά και ομορφα σε ενα φακελο που βλεπω μεσα απο το cpanel μου(εικονα 2.png).To cpanel εχει κωδικοποιηση UNICODE(UTF-8) ομως οταν ανοιγω τo αρχειο.html βλεπω οτι εχει UTF-8!

Μετα ομως θελω να τα ανεβασω σε εναν ftp οπου οταν τα μεταφερω εκει μου εμφανιζονται κινεζικα τετραγωνακια και τριγωνακια( εικονα 3.png) Ο ftp eiδα οτι υποστηριζει κωδικοποιηση UNICODE(UTF-8).

τι κωδικοποιηση πρεπει να χρησιμοποιησω βρε παιδια εχω απογοητευτει.Οταν κατα την εγγραφη των αρχειων χρησιμοποιω UNICODE(UTF-8) που υποστηριζει ο τελικος FTP , εγγραφονται σαν κινεζικα με αποτελεσμα και παλι να μην μπορουν να ανεβουν....

post-213342-0-71588700-1297524237_thumb.png

post-213342-0-89232600-1297524497_thumb.png

post-213342-0-33199600-1297524821_thumb.png

Δημοσ.

Για πολλούς και διάφορους λόγους συμβατότητας, ονοματολογία αρχείων πάντα με λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς κενά

Δημοσ.

Ναι αλλα τα parsarismena ονοματα ειναι στα ελληνικα.Χρησιμοποιω εναν αλγοριθμο για μετατροπη σε greeklish αλλα μετα στο cpanel μου τα εμφανιζει τριγωνακια και τετραγωνακια,ενω αν δεν τα μετετρεπα φαινοντα οκ στο cpanel....

Η με αλλα λογια γνωριζεται καποιο αλγοριθμο για μεταροπη αυτου -> : X�O�O�X�XIO� & X�O�X�X�O�X�XIO� X�X�XIX�X�XO-X� σε λατινικους χαρακτηρες ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...