Doc1355 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν παίδες το pc μου έχει stock i7 920 (προφανώς) οι μνήμες είναι 1600mhz σε timings 9-9-9-27 και το mobo είναι Asus p6t deluxe v2 Εχουμε και λέμε τα παρακάτω: Ai Tweaker: Ai Overclock Tuner - Manual CPU Ratio Setting - Auto Intel ® SpeedStep Tech - Enabled Intel ® Turbo Mode Tech - Enabled BCLK Frequency - 160 PCIE Fequency - 100 DRAM Frequency - DDR3 ?????? (εδώ να θα το αφήσω όπως είναι ή να βάλω κατιτίς) CPU Voltage 1.10000v CPU PLL Voltage - Auto QPI/DRAM Voltage - Auto IOH Voltage - Auto IOH PCIE Voltage - Auto ICH Voltage - Auto ICH Voltage - Auto DRAM Bus Voltage - 1.66v DRAM DATA REF Voltage on CHA - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHA - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHB - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHB - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHC - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHC - Auto Load-Line Calibration - Enabled (αυτό δεν ξέρω αν πρέπει να είναι έτσι) CPU Differential Amplitude - Auto CPU Clock Skew - Auto CPU Spread Spectrum - Auto IOH Clock Skew - Auto PCIE Spread Spectrum - Auto DRAM TIMINGS: DRAM CAS# Latency - 8 DRAM Clock (το νούμερο δεν ξέρω αν είναι σωστό) DRAM RAS# to CAS# Delay - 8 DRAM Clock DRAM RAS# PRE Time - 8 DRAM Clock DRAM RAS# ACT Time - 24 DRAM Clock Και όλα τα άλλα auto Δείτε το παίδες και παρακαλώ μόνο όσοι είναι γνώστες στο θέμα να μου δώσουν απαντήσεις και συμβουλές όπως βλέπετε δέν θέλω να πάω πολύ high σε ghz τουλάχιστον για τώρα. Επίσης το o/c πάει για 24/7 λειτουργία δέν με απασχολούν ιδιαίτερα benches και τέτοια...
freestyoler93 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 για αρχη..τι voltage περνουν οι ραμ? Δες στο πλαι των ραμ..το γραφουν πανω..π.χ. 1.62v edit: τωρα ειδα την υπογραφη σου λοιπον σου γραφω τα settings: Ai Overclock Tuner - Manual CPU Ratio Setting - 21 Intel ® SpeedStep ™ Tech - Disabled Intel ® Turbo Mode Tech - Disabled BCLK Frequency - 175 PCIE Fequency - 100 DRAM Frequency - εδω θα βρεις κατι κοντα στα 1600mhz..απο 1580-1610.. αν δεν βρεις πες μου CPU Voltage 1.3v CPU PLL Voltage - Auto QPI/DRAM Voltage - 1.3v IOH Voltage - 1.2v IOH PCIE Voltage - Auto ICH Voltage - Auto ICH Voltage - Auto DRAM Bus Voltage - 1.65v DRAM DATA REF Voltage on CHA - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHA - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHB - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHB - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHC - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHC - Auto Load-Line Calibration - Enabled CPU Differential Amplitude - Auto CPU Clock Skew - Auto CPU Spread Spectrum - Disabled IOH Clock Skew - Auto PCIE Spread Spectrum - Disabled DRAM TIMINGS: DRAM CAS# Latency - 9 DRAM Clock DRAM RAS# to CAS# Delay - 9 DRAM Clock DRAM RAS# PRE Time - 9 DRAM Clock DRAM RAS# ACT Time - 27 DRAM Clock Eπισης θα πας "cpu configuration" και θα βαλεις disabled τα C1E και CPU TM Function... Αφου κανεις ολα αυτα θα πας εδω: http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download ανοιγεις το προγραμματακι και επιλεγεις πανω αριστερα cpu:occt και στην μεση εκει που λεει test mode βαζεις "large data set" Αν κλεισεις μισαωορο-1ωρα και δεν κρασαρει το pc ή δεν σου βγαλει error πας στο bios και χαμηλωνεις "cpu voltage" π.χ. τωρα ειναι 1.3v αν ολα πανε καλα το πας 1.28v και ξανατρεχεις occt (Πιστευω με 1.26v πρεπει να ειναι μια χαρα) Αυτα...οτι απορια εχεις πες την
Doc1355 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Ελάτε ρε παίδες, κανένας άλλος πρίν το μεγάλο βήμα???? Καλά τα λέει ο φίλος μου ή υπάρχουν και άλλες απόψεις?
freestyoler93 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Ελάτε ρε παίδες, κανένας άλλος πρίν το μεγάλο βήμα???? Καλά τα λέει ο φίλος μου ή υπάρχουν και άλλες απόψεις? δοκιμασε αυτα που σου πα φιλε δεν εχεις να χασεις τιποτα
outlaw star Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 δοκίμασε αυτά που λέει ο freestyler απλά για μένα για αρχή δώσε κάπως λιγότερο vcore, ας πούμε μέχρι 1,26 πραγματικό (αυτό που φαίνεται στο cpu-z υπό φόρτο), μιας και το 1,3 με τη ψύκτρα που έχεις δε ξέρω τι θερμοκρασίες θα έχεις..αρχικά για μένα δοκίμασε με multi 21X και στοκ ρεύμα να δεις που θα φτάσεις.. τον οδηγό που είχα ποστάρει τον διάβασες??γιατί είναι οδηγός για 920 με asus p6t...σου ταιριάζει γάντι δηλαδή!
katsikoula Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 δοκίμασε αυτά που λέει ο freestyler απλά για μένα για αρχή δώσε κάπως λιγότερο vcore, ας πούμε μέχρι 1,26 πραγματικό (αυτό που φαίνεται στο cpu-z υπό φόρτο), μιας και το 1,3 με τη ψύκτρα που έχεις δε ξέρω τι θερμοκρασίες θα έχεις..αρχικά για μένα δοκίμασε με multi 21X και στοκ ρεύμα να δεις που θα φτάσεις.. τον οδηγό που είχα ποστάρει τον διάβασες??γιατί είναι οδηγός για 920 με asus p6t...σου ταιριάζει γάντι δηλαδή! το ξερω οτι θα με βρισεις αλλα μηπως μπορεις να δωσεις link για τον οδηγο σου? ευχαριστω
outlaw star Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 το ξερω οτι θα με βρισεις αλλα μηπως μπορεις να δωσεις link για τον οδηγο σου? ευχαριστω np απλά τον είχα αναφέρει σε άλλο τοπικ εδώ για αυτό και δεν το έβαλα.. here you go http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-920-overclocking.html @doc τι έκανες ανέβηκες καθόλου?
Doc1355 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν μαστόρια μου... Με BCLK 175 στο DRAM Frequency έχω επιλογές 1408mhz και το αμέσως επώμενο είναι 17**mhz, εγώ τί να βάλω? Επίσεις όταν στο IOH voltage γραφω 1,20 γίνεται κίτρινο σημαίνει κάτι αυτό?
outlaw star Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν μαστόρια μου... Με BCLK 175 στο DRAM Frequency έχω επιλογές 1408mhz και το αμέσως επώμενο είναι 17**mhz, εγώ τί να βάλω? Επίσεις όταν στο IOH voltage γραφω 1,20 γίνεται κίτρινο σημαίνει κάτι αυτό? αρχικά άσε τις στα 1408 και με σχετικά χαλαρά timings για να δεις που μπορείς να φτάσεις χωρίς να σε κόβουν οι μνήμες... κίτρινο και καλά μάλλον σημαίνει ότι φτάνει στα ανεκτά όρια voltage, αλλά είναι ok don't worry. αφού φτάσεις εκεί που θες και δεις ότι είσαι σταθερός μπορείς να δοκιμάσεις να το ρίξεις λίγο μετά και να ξανατεστάρεις... γενικά το κλοκάρισμα είναι υπόθεση trial and error, θα φας κάποιο χρόνο να φτάσεις και να σταθεροποιηθείς εκεί που θες
Doc1355 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 EDIT: Με τα ακόλουθα μετά το starting windows είχα BSOD Ai Overclock Tuner - Manual CPU Ratio Setting - 21 Intel ® SpeedStep ™ Tech - Disabled Intel ® Turbo Mode Tech - Disabled BCLK Frequency - 175 PCIE Fequency - 100 DRAM Frequency - 1403mhz CPU Voltage 1.2v CPU PLL Voltage - Auto QPI/DRAM Voltage - 1.2v IOH Voltage - 1.2v IOH PCIE Voltage - Auto ICH Voltage - Auto ICH Voltage - Auto DRAM Bus Voltage - 1.64v (μετά πάει 1,66) DRAM DATA REF Voltage on CHA - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHA - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHB - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHB - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHC - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHC - Auto Load-Line Calibration - Enabled CPU Differential Amplitude - Auto CPU Clock Skew - Auto CPU Spread Spectrum - Disabled IOH Clock Skew - Auto PCIE Spread Spectrum - Disabled DRAM TIMINGS: DRAM CAS# Latency - 7 DRAM Clock DRAM RAS# to CAS# Delay - 7 DRAM Clock DRAM RAS# PRE Time - 7 DRAM Clock DRAM RAS# ACT Time - 20 DRAM Clock και τα C1E και CPU TM FUNCTION σε DISABLED τί λέτε να κάνω σαν επόμενο βήμα??
outlaw star Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 πραγματικό vcore πες μας όχι τι έχεις στο bios αλλά τι δείχνει το cpu-z under load
freestyoler93 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 δοκιμασε vtt (qpi/dram) 1.24 ή 1.28 ή 1.32.. επισης βαλε και πιο χαλαρα timings 8-8-8-24 ή 9-9-24 και πες μας οπως λεει ο outlaw vcore απο cpu-z
Doc1355 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Εχθές το βράδυ δοκίμασα να βάλω BCLK 175, DRAM FREQ 1403mhz και DRAM BUS VOLT 1.64 και όλα τα άλλα AUTO και ENABLED και ενώ εχθές το CPUZ έλεγε Core Speed 3.653mhz σήμερα έχω τα ακόλουθα: Πρέπει να κλειδώσω τον multiplier στα 20-21 για να έχω σταθερό ε??
Doc1355 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Νέο EDIT: έβαλα αυτά σήμερα και δείτε τι αποτελέσματα έχω Ai Overclock Tuner - Manual CPU Ratio Setting - 21 Intel ® SpeedStep ™ Tech - Disabled Intel ® Turbo Mode Tech - Disabled BCLK Frequency - 175 PCIE Fequency - 100 DRAM Frequency - 1403mhz CPU Voltage 1.2v CPU PLL Voltage - Auto QPI/DRAM Voltage - 1.2v IOH Voltage - 1.2v IOH PCIE Voltage - Auto ICH Voltage - Auto ICH Voltage - Auto DRAM Bus Voltage - 1.64v DRAM DATA REF Voltage on CHA - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHA - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHB - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHB - Auto DRAM DATA REF Voltage on CHC - Auto DRAM CTRL REF Voltage on CHC - Auto Load-Line Calibration - Enabled CPU Differential Amplitude - Auto CPU Clock Skew - Auto CPU Spread Spectrum - Disabled IOH Clock Skew - Auto PCIE Spread Spectrum - Disabled DRAM TIMINGS: DRAM CAS# Latency - 9 DRAM Clock DRAM RAS# to CAS# Delay - 9 DRAM Clock DRAM RAS# PRE Time - 9 DRAM Clock DRAM RAS# ACT Time - 27 DRAM Clock C1E και CPU TM FUNCTION - DISABLED Να κάνω OCCT να δώ πώς θα πάει??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.