Chicoulina Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Τηε τετάρτη μου κόψανε το ρεύμα στη Θεσσαλονίκη.Λογικό αφού έχω δύο απλήρωτους λογαριασμούς σύνολο 600ευρώ. Δεν έχω τα λεφτά και οι απατεώνες δεν δέχονται πιστωτική κάρτα.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί;Η έχεις μετρητά η μένεις χωρίς ρεύμα!!Ωραία πολιτική!Παντού δέχονται πιστωτική κάρτα,γιατί όχι στην Δεή;40 χρόνια πίσω έχουν μείνει. Γύρισα στο σπίτι στις 3.30 το μεσημέρι την Τετάρτη.Άνοιξα το κουτί μου και βρήκα ένα ωραίο κίτρινο χαρτάκι που μ'ενημέρωνε ότι η διακοπή έγινε λόγω χρέους.Ευτυχώς συνειδητοποίησα ότι απλά κατεβάσανε τους τρεις διακόπτες(είναι τριφασικός ο πίνακας)και μου ξεσυνδέσανε τα καλώδια.Πάνω στην απελπισία μου ρίσκαρα και πήρα ένα κατσαβίδι,έκανα τον σταυρό μου γιατί δεν γνωρίζω άπο ηλεκτρονικά,σύνδεσα τα καλώδια,έσφιξα τις βίδες και άνοιξα τους τρεις διακόπτες.Όλα καλά!Έχω ρεύμα για την ώρα.Επειδή δεν φτάνουν τα λεφτά μου για να πληρώσω ούτε τον έναν λογαριασμό που είναι 300ευρώ+25 ευρώ επανασύνδεση( απ'ότι θυμάμαι)γνωρίζει κανείς να μου πει πότε θα ξανά έρθουν άπο την Δεή να τσεκάρουν το κουτί μου;Κάποιος γνωστός παλιά μου είχε πει ότι την επόμενη φορά που θα έρθουν αφαιρούν ολόκληρο το κουτί.Αληθεύει; Και όταν έρθουν αν δουν ότι το σύνδεσα μόνη μου θα έχω πρόβλημα; Το κόστος επανασύνδεσης πόσο είναι; Αν κανονίσω διακανονισμό τι πoσό θα πρέπει να πληρώσω; Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας με πληροφορήσει τι γίνεται σ'αυτήν την περίπτωση γιατί χωρίς ρεύμα πως γίνεται να ζεις; Ευχαριστώ πολύ.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Πήγαινε δώσε τους ένα ποσό προσωρινό κ κάνε διακανονισμό, και πες τους να στο ξανασυνδέσουν.(Αφού πρώτα το αποσυνδέσεις,κατι που κακώς έκανες εξαρχής μια και δεν γνωρίζεις...). Και 50 ευρώ να δώσεις για αρχή πιστεύω θα στο συνδέσουν. Κάνε περικόπες,κόψε ίντερνετ, κόψε ότι μπορείς και πλήρωσε.
liopyr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Ένας γνωστός μου φοιτητής στην Πάτρα (μέγιστος καθίκης) είχε βρει κάποιο παραθυράκι, σύμφωνα με το οποίο αν δηλώσεις πως έχεις κάποιον άνθρωπο ή και ζώο μέσα στο σπίτι του οποίου η επιβίωση εξαρτάται άμεσα από την παροχή ρεύματος, δε στο κόβουν λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Ή τουλάχιστον τρενάρει πολύ η όλη διαδικασία. (με κάθε επιφύλαξη αυτό, μπορεί να έλεγε και μαλακίες). Από εκεί και πέρα, το να σκαλίσεις το ρολόι της ΔΕΗ με οποιονδήποτε τρόπο είναι σίγουρα παράνομο, το πόσο αυστηρά και αν τιμωρείται συνήθως δε το γνωρίζω. Ο διακανονισμός δεν είναι κάτι δεδομένο, λογικά λαμβάνονται πολλοί παράγοντες υπ'όψη, υποθέτω πάντως πως θα είναι αρκετά ανεκτικοί.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως το ότι δεν δέχονται πιστωτική, μου κάνει μεγάλη εντύπωση.Δοκίμασες πληρωμή μέσω κάποιας τράπεζας και μετά να σου βάλει έναν τόκο ας πούμε;
Chicoulina Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Ένας γνωστός μου φοιτητής στην Πάτρα (μέγιστος καθίκης) είχε βρει κάποιο παραθυράκι, σύμφωνα με το οποίο αν δηλώσεις πως έχεις κάποιον άνθρωπο ή και ζώο μέσα στο σπίτι του οποίου η επιβίωση εξαρτάται άμεσα από την παροχή ρεύματος, δε στο κόβουν λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Ή τουλάχιστον τρενάρει πολύ η όλη διαδικασία. (με κάθε επιφύλαξη αυτό, μπορεί να έλεγε και μαλακίες). Από εκεί και πέρα, το να σκαλίσεις το ρολόι της ΔΕΗ με οποιονδήποτε τρόπο είναι σίγουρα παράνομο, το πόσο αυστηρά και αν τιμωρείται συνήθως δε το γνωρίζω. Ο διακανονισμός δεν είναι κάτι δεδομένο, λογικά λαμβάνονται πολλοί παράγοντες υπ'όψη, υποθέτω πάντως πως θα είναι αρκετά ανεκτικοί. Και τι να έκανα;Να έμενα χωρίς ρεύμα;Κίνηση απελπισίας ήταν. Η θα το σύνδεεα μόνη μου η θα ήμουν 5 μέρες χωρίς ρεύμα. Την Δευτέρα σκέφτομαι να πάω για διακονισμό,εννοείται ότι θα ξεσυνδέσω το ρεύμα πριν πάω αλλά φοβάμαι ότι θα ζητήσουν ποσό που δεν μπορώ να πληρώσω,τότε τι γίνεται;Μήπως έρθουν μετά και μου πάρουν το κουτί;Όσο για το ότι θα είναι ανεκτικοί,δεν το πιστεύω.Αυτά ήταν κάποτε!Όχι πια!
liopyr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως το ότι δεν δέχονται πιστωτική, μου κάνει μεγάλη εντύπωση.Δοκίμασες πληρωμή μέσω κάποιας τράπεζας και μετά να σου βάλει έναν τόκο ας πούμε; Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η συγκεκριμένη πολιτική δεν είναι αρκετή για να τους χαρακτηρίσει κάποιος απατεώνες. Κάθε άλλο θα έλεγα.
Chicoulina Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Πάντως το ότι δεν δέχονται πιστωτική, μου κάνει μεγάλη εντύπωση.Δοκίμασες πληρωμή μέσω κάποιας τράπεζας και μετά να σου βάλει έναν τόκο ας πούμε; Δέχονται πληρωμή μέσω καταθετικής κάρτας που συνδέεται με τραπεζικό λογαριασμό μόνο.Πριν δύο μήνες είχα πάει να πληρώσω,είχαν βγει 3 λογαριασμοί,ευτυχώς δεν μου το είχαν κόψει και ήμουν αναγκασμένη να πληρώσω οπωσδήποτε τον πρώτο και δεύτερο λογαριασμό που ήταν 300 ευρώ.Τόσα είχα ακριβώς πάνω μου.Το υπόλοιπο ήρθε στον τωρινό λογαρισμό.Έτσι μου είπε ο αγενέστατος υπάλληλος που δεν είχε καμία διάθεση να μου μιλάει.Αυτός μου είπε ότι δεν δέχονται πιστωτική κάρτα αλλά το είδα και στο site της ΔΕΗ και άπο ένα φυλλάδιο που έχουν εκεί που είναι για τους διάφορους τρόπους πληρωμής.
liopyr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Και τι να έκανα;Να έμενα χωρίς ρεύμα;Κίνηση απελπισίας ήταν. Η θα το σύνδεεα μόνη μου η θα ήμουν 5 μέρες χωρίς ρεύμα. Την Δευτέρα σκέφτομαι να πάω για διακονισμό,εννοείται ότι θα ξεσυνδέσω το ρεύμα πριν πάω αλλά φοβάμαι ότι θα ζητήσουν ποσό που δεν μπορώ να πληρώσω,τότε τι γίνεται;Μήπως έρθουν μετά και μου πάρουν το κουτί;Όσο για το ότι θα είναι ανεκτικοί,δεν το πιστεύω.Αυτά ήταν κάποτε!Όχι πια! Δεν αμφιβάλλω πως ήταν κίνηση απελπισίας, αυτό δε την κάνει λιγότερο παράνομη. :/
Chicoulina Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η συγκεκριμένη πολιτική δεν είναι αρκετή για να τους χαρακτηρίσει κάποιος απατεώνες. Κάθε άλλο θα έλεγα. Δεν κατάλαβα τι εννοοείς...κάνε explain για να μην παρεξηγήσω αυτό που γράφεις σε παρακαλώ..
liopyr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Νομίζω το έγραψα ξεκάθαρα. Δε μπορεί να χαρακτηριστεί απατεώνας κάποιος που δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες.
Chicoulina Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Νομίζω το έγραψα ξεκάθαρα. Δε μπορεί να χαρακτηριστεί απατεώνας κάποιος που δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες. Άρα αυτό που κατάλαβα αρχικά εννοούσες.Οκ.Εσύ μην τους χαρακτηρίσεις,έχω δικαίωμα στην άποψη μου. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται σ'αυτές τις περιπτώσεις γιατί υποθέσεις μπορώ να κάνω και μόνη μου.
liopyr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 E, ναι, αλίμονο. Επίσημη απάντηση πάντως λίγο δύσκολο να πάρεις σε ένα τεχνολογικό φόρουμ. (ή στο blog παραπληροφόρησης που φρόντισες να ανεβάσεις επίσης τις απορίες σου).
firewalker Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Αν αφαιρέσεις τα παρελκόμενα που υπάρχουν στον λογαριασμό (ΕΡΤ κ.τ.λ.) πόσο βγαίνει ο ένας λογαριασμός; Κάπου είχα διαβάσει πως μπορείς να βάλεις στο ταμείο δανείων και παρακαταθηκών μόνο το καθαρό ποσό για το ρεύμα και δεν μπορούν να στο κόψουν. Δεν ξέρω αν ισχύει. Έχεις κάποιο μαγαζί; Έχει πολλά επαγωγικά φορτία (μοτερ);
vicky5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Και όταν έρθουν αν δουν ότι το σύνδεσα μόνη μου θα έχω πρόβλημα; Το κόστος επανασύνδεσης πόσο είναι; Αν κανονίσω διακανονισμό τι πoσό θα πρέπει να πληρώσω; Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας με πληροφορήσει τι γίνεται σ'αυτήν την περίπτωση γιατί χωρίς ρεύμα πως γίνεται να ζεις; Ευχαριστώ πολύ. Δουλευα στη ΔΕΗ θα σου πω το εξης..Ετσι και δουν οτι εχεις βαλει το ρευμα μονη σου θα φας μηνυση γερη απο τη ΔΕΗ και θα σε τρεχουν οσο δεν φανταζεσαι.Ξερω οτι αν το καταλαβουν τρως περα απο τη μηνυση κα τεραστιο προστιμο.Σε αυτη τη περιπτωση κανεις διακανονισμο. Οσο για το οτι δεχονται πιστωτικη καρτα δικος τους λογαριασμος.ξεσυνδεσε το ρευμα και πηγαινε κανε διακανονισμο γιατι θα εχεις χοντρο προβλημα Η επανασυνδεση νομιζω ειναι 20 eyrv αλλα δεν θυμαμαι καλα πανε 3 χρονια που δεν δουλευω εκει μπορει να σου λεω και βλακειες
firewalker Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Μία γνωστή μου μόλις μου είπε πως αυτή χρωστούσε 700. Ο δια κανονισμός που τις πρότειναν ήταν τα μισά τώρα και σε 5 μέρες τα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.