macabre_sunsets Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Το Blockbuster Storm είναι ένα Micro ATX κουτί (ή case, όπως προτιμά ο καθένας) από την εταιρεία A+Case. Λόγω των μικρών διαστάσεών του είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε χώρους όπου η «άνεση» και η «άπλα» απουσιάζουν (πχ/ σαλόνι σαν HTPC). Η παρουσίαση αυτή έχει ως σκοπό να δώσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για το κουτί και να βοηθήσει μελλοντικούς αγοραστές. Οι φωτογραφίες του κουτιού που ακολουθούν έχουν μπει σε spoiler ώστε να μην χρειάζεται ατελείωτο scroll-άρισμα για να διαβάσετε την παρουσίαση. Αρχίζοντας, μερικά χαρακτηριστικά του κουτιού όπως τα δίνει η μαμά εταιρεία: Όνομα μοντέλου: CS-BLOCKBUSTER STORM Τύπος: Micro ATX Θέσεις περιφερειακών: 2x 5.25" με έξοδο στην πρόσοψη, 1x 3.5" με έξοδο στην πρόσοψη, 2x 3.5" εσωτερικά Διαστάσεις: 285 mm x 385 mm x 260 mm (πλάτος, μήκος, ύψος) Ανεμιστήρες: 1x 220mm Blue LED επάνω (περιλαμβάνεται), 1x 120mm Blue LED πίσω (περιλαμβάνεται), 1x 80mm μπροστά (δεν περιλαμβάνεται) Έξοδοι στην πρόσοψη: 2x USB, Audio (ακουστικά/μικρόφωνο), 1394 FireWire Τα υλικά που θα τοποθετηθούν μέσα στο κουτί: CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition Motherboard: MSI 890GXM-G65 RAM: 4x 2GB DDR3 SSD: Kingston SSDNow 64GB HDD: Western Digital 640GB AAKS PSU: ThermalTake PurePower RX 500W Το κουτί έγινε παραγγελία από το Amazon, μιας και δεν το βρήκα σε κάποιο γνωστό μαγαζί στην Ελλάδα, και κόστισε περίπου 76€. Οφείλω να πω πως χρειάστηκαν μόνο 2 μέρες για να έρθει στα χέρια μου, παρόλο που στο Amazon έλεγε "Usually dispatched within 2 - 4 weeks". Το κουτί στην συσκευασία του Ανοίγωντάς το βλέπουμε τον πάνω ανεμιστήρα να ξεπροβάλει μέσα από το φελιζόλ Ένα παρόμοιο κομμάτι φελιζόλ, χωρίς την τρύπα, βρίσκεται στο κάτω μέρος του κουτιού. Αφαιρώντας το φελιζόλ βλέπουμε το κουτί τυλιγμένο σε σακούλα για περισσότερη προστασία από γρατζουνιές Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες του κουτιου. Η πρόσοψη, ο επάνω ανεμιστήρας και το πλαϊνό τζαμάκι Στην πρόσοψη διακρίνεται η LCD οθονούλα που εμφανίζει την θερμοκρασία του κουτιού. Επίσης, υπάρχει ένα χερούλι που βοηθάει στην μεταφορά του κουτιού. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντέξει το βάρος του κουτιού με το περιεχόμενό του και ούτε το δοκίμασα Η δεξιά μεριά. Όμοια είναι και η αριστερή, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτούν τα πλαϊνά φύλα Η πίσω μεριά. Σε αντίθεση με αρκετά κουτιά που είχα δει, το τροφοδοτικό βρίσκεται επάνω από τις θέσεις των PCI(e) καρτών κάτι που επιτρέπει την χρήση ψηλών ψυκτρών ...ή μήπως όχι; Ο ανεμιστήρας που βρίσκεται στην επάνω μεριά του κουτιού, αν και μεγάλος είναι αρκετά αθόρυβος. Για όσους πάντως τους ενοχλεί ακόμαι και ο παραμικρός θόρυβος, η A+ έχει φροντίσει και έχει βάλει ρυθμιστή στροφών Σε αυτό το σημείο να πω πως δεν ξέρω αν φταίει κάτι με τις συνδέσεις που έχω κάνει, αλλά όταν ρύθμιζα τον ανεμιστήρα στο MIN τότε σταμάταγε να δουλεύει. Δεν γνωρίζω αν είναι εσκεμμένη αυτή η λειτουργία πάντως ή όχι. Η σύνδεση του ανεμιστήρα γίνεται μέσω 4-pin molex, ενώ στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπουμε και την σύνδεση του ρυθμιστή στροφών Μια γενική εικόνα του εσωτερικού χώρου Ο οπίσθιος ανεμιστήρας Οι θέσεις των 5.25" και 3.5" συσκευών. Στα αριστερά φαίνεται το "cage" που μπορεί να φιλοξενήσει 2 σκληρούς δίσκους, το οποίο όπως θα δούμε και παρακάτω μπορεί να αφαιρεθεί Άλλη μια φωτογραφία των 5.25" θέσων και της μιας των 3.5" Και μια ακόμα χωρίς τα πλαϊνά Κάποιοι ίσως παρατηρήσατε το καφέ χαρτόκουτο στο εσωτερικό του κουτιού. Τα περιεχόμενά του φαίνονται παρακάτω Αρκετά θετικό στοιχείο του κουτιού είναι το αφαιρούμενο tray για την motherboard Τα καλώδια που πηγαίνουν στην πρόσοψη του κουτιού Διακρίνονται τα ακόλουθα: 1x USB, για την σύνδεση των εμπρόσθιων USB θυρών (2 στον αριθμό) 1x Audio, για την σύνδεση ακουστικών/μικροφώνου 1x 1394, για την σύνδεση firewire 1x sensor, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στο κουτί 1x 4-pin molex, για την τροφοδοσία της LCD οθόνης + Τα απαραίτητα βύσματα για Power/Reset/LEDs. Να αναφέρω ότι το Power Led μπορεί να μπει τόσο σε 3-θέσια όσο και σε 2-θέσια υποδοχή. Η πρόσοψη μπορεί να αφαιρεθεί Η μπροστινή όψη του κουτιού χωρίς την πρόσοψη. Μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει μια θέση για έναν ανεμιστήρα 80mm Όπως ανέφερα παραπάνω, η τοποθέτηση του τροφοδοτικού πάνω από τις κάρτες αφήνει αρκετό χώρο πάνω από τον επεξεργαστή για τοποθέτηση ψηλής ψύκτρας. Αυτό όμως προϋποθέτει λίγο «μοντάρισμα» Την ιδέα την είχα δει σε ένα video στο youtube και πίστευα ότι θα έκανε δουλειά. Δυστυχώς όμως... (η συνέχεια παρακάτω) Αρκετά όμως με την παρουσίαση του κουτιού άδειου. Ας αρχίσουμε να το συναρμολογούμε σιγά σιγά. Με το tray εκτός του κουτιού, η τοποθέτηση της motherboard είναι πανεύκολη Έπειτα απλά σέρνουμε το tray στο κουτί και έτοιμο Εαν ο επεξεργαστής έχει ήδη ψύκτρα ίσως χρειαστεί να την βγάλετε προτού βάλετε το tray μέσα. Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπουμε το αποτέλεσμα του μονταρίσματος που έγινε παραπάνω. Δυστυχώς ο επεξεργαστής βρίσκεται αρκετά προς τα μέσα με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο βολικό τελικά το κόψιμο του κουτιού Η ψύκτρα που είχα σκοπό να βάλω δεν χωράει με τίποτα, εκτός και εαν κοπεί άλλο ένα κομμάτι από το κουτί Αλλά και αυτό να γινόταν, πάλι υπάρχει πρόβλημα καθώς βρίσκει στο τροφοδοτικό Προσωρινή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η χρήση της «μαμάς» ψύκτρας Η οποία και έχει αρκετό χώρο από πάνω της. Ταυτόχρονα, βλέπουμε τα πρώτα καλώδια συνδεμένα στην μητρική Επόμενο βήμα η τοποθέτηση των σκληρών δίσκων και του DVD-ROM drive Και ακολουθεί η τοποθέτηση του τροφοδοτικού Βλέπουμε ότι ο ελεύθερος χώρος έχει λιγοστέψει δραματικά πλεον και η οποιαδήποτε κίνηση μέσα στο κουτί γίνεται με δυσκολία. Παρόλο που το τροφοδοτικό είναι modular, η τακτοποίηση των αναγκαίων καλωδίων εξακολουθεί να είναι πρόβλημα Κάρτα γραφικών δεν πρόκειται να μπει ακόμα, οπότε ο χώρος κάτω από το τροφοδοτικό παραμένει κενός. Με όλα τα υλικά τοποθετημένα και όλα τα καλώδια στην θέση τους, είναι ώρα να κλείσουμε το κουτί και να θαυμάσουμε το δημιούργημά (ή τερατούργημά) μας Και μια ενδεικτική φωτογραφία της LCD οθόνης με την θερμοκρασία Ωραίες οι εικόνες αλλά ας πούμε και δυο λόγια για το κουτί. Για αρχή, οι ανεμιστήρες που περιλαμβάνονται είναι αρκετά αθόρυβοι (για τον οπίσθιο των 120mm δεν μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά καθώς τον άφησα για πολύ λίγη ώρα να δουλεύει) κάτι που επιτρέπει την χρήση του κουτιού σε ήσυχους χώρους. Από την άλλη όμως, η «μαμα» ψύκτρα του AMD είναι αρκετά θορυβώδης και δυστυχώς το κουτί δεν παρέχει κάποιου είδους ηχομόνωση ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος. Επίσης, δεν είναι υπερβολικά φωτεινοί ώστε να ενοχλούν, αλλά σε σκοτεινό περιβάλλον και ανάλογα τον κάτοχο (και τις περιέργειές του) ίσως είναι ενοχλητικοί. Η ποιότητα του κουτιού δεν με εντυπωσίασε όσο περίμενα (περίμενα ένα λίγο πιο στιβαρό κουτί) αλλά δεν με απογοήτευσε κι όλας. Νομίζω πως αυτού του είδους τα κουτιά προορίζονται για μεταφορές (πχ/ LAN party) οπότε η διατήρησή του βάρους τους σε χαμηλά επίπεδα δικαιολογεί εν μέρη την «έλλειψη» ποιότητας. Ενδεικτικά, το βάρος του δέματος όπως ήρθε από το Amazon ήταν 4.8 κιλά ενώ με περιεχόμενο δεν έκανα κάποια μέτρηση βάρους. Τα πλαϊνά τζαμάκια είναι τοποθετημένα στο κέντρο του φύλου, επιτρέποντας το κρύψιμο κάποιων καλωδίων είτε στο εμπρός είτε στο πίσω μέρος του κουτιού. Παρ'όλα αυτά, αν υπήρχε κάποιου είδους πρόβλεψη για καλύτερο cable management δεν θα ήταν άσχημα. Τα καλώδια που είναι υπεύθυνα για τις εμπρόσθιες θύρες (USB, Audio, 1394) μπορούν να αφαιρεθούν με ευκολία εαν δεν χρειάζονται. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες εντός του κουτιού, αυτή την στιγμή η οθονούλα δείχνει 32°C, ενώ το CPUID Hardware Monitor δείχνει τα ακόλουθα (idle κατάσταση) «Τρέχοντας» το OCCT για 6 λεπτά (default ρυθμίσεις), η μέγιστη θερμοκρασία άγγιξε τους 64°C Σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος από το κουτί και πιθανώς να το αγόραζα ξανά για κάποιο άλλο σύστημα (εαν δεν βρεθεί κάτι πιο οικονομικό και καλό).
lionheart75 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Πoλύ ωραία παρουσίαση και πολύ όμορφο το κουτάκι. Σίγουρα θα βοηθήσει αρκετούς, που θα θελήσουν να το αγοράσουν, να ρίξουν μια ματιά στο αναλυτικό review σου. Πάντως όσο αφορά την ψύξη του επεξεργαστή αυτή η ψύκτρα είναι μια καλή οικονομική λύση στην περίπτωσή σου και θα σε απαλλάξει αφενός απο τον θόρυβο της στοκ ρίχνοντας ταυτόχρονα κάποιους βαθμούς. Bέβαια όπως βλέπω τον διαθέσιμο χώρο που υπάρχει, μάλλον θα χρειαστεί να αφαιρέσεις το tray με την mobo προκειμένου να βάλεις μια low profile μελλοντικά σαν την big shuriken για παράδειγμα που έχει μεγαλύτερο πλάτος απο την στόκ. Στο θέμα κάρτας γραφικών έχεις σκεφτεί κάτι ή σκοπεύεις να μείνεις με την onboard? Διότι με βάση αυτό που βλέπω συμπεραίνω ότι δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα μήκους και θα μπορεί να χωρέσει μια κάρτα τελευταίας γενιάς προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν gaming rig το κουτάκι. Δεν νομίζω επίσης να υπάρχει και πρόβλημα ύψους, δηλαδή να βρίσκει στο psu. Σίγουρα είναι περιορισμένος ο χώρος αλλά πιστεύω ότι χωράει με αυτό που βλέπω πάντα. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Και πάλι μπράβο για τον κόπο σου και την παρουσίαση.
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι πως από τότε που έγραψα το παραπάνω post μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποιες αλλαγές. Η ψύκτρα έχει αντικατασταθεί ήδη από την Big Shuriken, βελτιώνοντας αισθητά το θέμα του θορύβου. Επίσης, οφείλω να πω πως είναι αρκετά χαμηλή ψύκτρα και χωράει πολύ άνετα μέσα στο κουτί. Ενδεικτικά, είναι πιο χαμηλή από την στοκ. Για την τοποθέτησή της έχεις δίκιο ότι πρέπει να βγει το tray, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο. Ενδεικτικές εικόνες με την Big Shuriken ακολουθούν. Έχω αλλάξει το στοκ fan, για αυτό και φαίνεται κάπως ψηλή στις εικόνες. Το στοκ fan έχει τοποθετηθεί στην πίσω μεριά του κουτιού, οπότε μπορείτε να δείτε πόσο λεπτό είναι. Στις παραπάνω εικόνες μπορεί να παρατηρηθεί και η καλύτερη τακτοποίηση των καλωδίων σε σχέση με το προηγούμενο post. Με λίγο «κόπο» και φαντασία τελικά μπορεί να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, έχεις πάλι δίκιο. Παρ'όλο που το κουτί είναι μικρών διαστάσεων, χωράνε άνετα μακριές κάρτες χωρίς μάλιστα να συναντάνε κάποιο εμπόδιο. Εγώ έβαλα μια nVidia 8800GT, η οποία και φαίνεται στις ακόλουθες εικόνες. Θα πρέπει να δωθεί προσοχή στην ψύκτρα της κάρτας γραφικών, γιατί υπάρχει περίπτωση να «βρει» στο τροφοδοτικό (3η εικόνα). Επίσης, δεν ξέρω αν φαίνεται καλά, αλλά πάνω από την κάρτα βρίσκεται ένα κομμάτι αλουμινίου (ή ό,τι είναι αυτό) από το κουτί (κοιτάξτε στην δεξιά μεριά της 3ης εικόνας). Αυτό ενδεχομένως να αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο σε κάρτες που τυχόν έχουν λίγο μεγαλύτερο ύψος (ή πλάτος, όπως το δει κανείς). Τελειώνοντας τα σχετικά με την κάρτα, θα πρέπει να τονίσω πως άμα έχετε ψηλή ψύκτρα (όπως αυτή στις εικόνες), για να βγει το tray θα πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί η κάρτα. Το πράσινο/άσπρο καλώδιο που φαίνεται είναι για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας της κάρτας. Φαίνεται λίγο άσχημο αλλά δεν πειράζει. Κάτι που πιστεύω δεν πρέπει να λείπει από το κουτί είναι ένας fan controller. Εγώ έχω βάλει τον Skythe Kaze Q ο οποίος χωράει μια χαρά στην διαθέσιμη 3,5" θέση στην πρόσοψη. Λόγω του χρωματός του νομίζω πως «δένει» όμορφα με το κουτί και δεν φαίνεται σαν κάποιο ξένο αντικείμενο. Ενδεικτικά, πάνω στον controller έχω συνδέσει τα εξής: Ανεμιστήρα του τροφοδοτικού Ανεμιστήρα του επεξεργαστή Ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών Ανεμιστήρα στην πίσω πλευρά του κουτιού Τελειώνοντας, δυο φωτογραφίες του κουτιού τοποθετημένο σε ράφι πάνω από το γραφείο μου. Νομίζω πως τόσο το μέγεθός του όσο και η εμφάνισή του είναι συμπαθητικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.