Alchemist` Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, έχω το AVG free antivirus. Τα μόνα sites που μπαίνω είναι το facebook (απλά για διάβασμα μυνημάτων, δεν πατάω σε οποιαδήποτε Links/quiz/διαφημιστικά/whatever), το Insomnia, το newgrounds, το southparkstudios και τέλος τα cinemassacre.com και youtube.com. Όλες οι σελίδες είναι έμπιστες και τις επισκέπτομαι χρόνια τώρα. Το θέμα όμως είναι πως κάθε φορά που κάνω επανεκκίνηση, μόλις ανοίγω τον firefox το AVG μου βγάζει μύνημα για ένα tracking cookie που βρίσκει, το οποίο δεν μπορεί να διαγράψει. Αφού διαγράφω τα cookies μέσα απ' τον firefox, το AVG δεν βρίσκει τίποτα. Μόλις κάνω επανεκκίνηση πάλι τα ίδια... Πως κολάω το cookie αυτό? Τι μπορεί να γίνει? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 θα σου προτεινα να τρεξεις μια το malwarebytes,νομιζω θα ησυχασεις απο δαυτα..
Alchemist` Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 θα σου προτεινα να τρεξεις μια το malwarebytes,νομιζω θα ησυχασεις απο δαυτα.. Θα το τσεκάρω... Ξέχασα να αναφέρω πάντως πως το spybot δεν μου βρίσκει τίποτα... Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως το ξανακολάω, και ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν μπήκα ποτέ σε sites με cracks κτλπ, ή οτιδήποτε περίεργο/επίφοβο...
Xristaras12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 αχα μιας και το ανεφερες το πιο πιθανο ειναι οτι και αυτο που προτεινα δεν θα βρει τιποτα.. αλλη λυση ειναι το super antispyware... κανε και μια ανοσοποιηση με το spybot για μεγαλυτερη ασφαλεια κιολας!
Alchemist` Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 αχα μιας και το ανεφερες το πιο πιθανο ειναι οτι και αυτο που προτεινα δεν θα βρει τιποτα.. αλλη λυση ειναι το super antispyware... κανε και μια ανοσοποιηση με το spybot για μεγαλυτερη ασφαλεια κιολας! Όντως, ούτε το Malware bytes βρίσκει κάτι... Έκανα και ακαρiαία & πλήρη σάρωση... Να κάνω ανοσοποίηση ενώ είναι μολυσμένο? Τι θα κερδίσω? Υ.Γ. για κάποιο περίεργο λόγο πάντως, ενώ κατεβάζω τα updates του spybot, το πρόγραμμα δεν ενημερώνεται... Δλδ γίνεται download και μετά δεν γίνεται τίποτα... wtf? Θα δοκιμάσω να βάλω το offline installer (spybot includes) ________________________________________ Edit: Αφού έκανα Offline εγκατάσταση των ενημερώσεων του spybot, πήγα να ανοίξω το πρόγραμμα και κόλλησαν τελείως τα windows, Η οθόνη μαύρισε και δεν έκανε τίποτα το pc. Κάνω reset, και με το που ανοίγει ο υπολογιστής, ανοίγω το firefox και μου βγάζει το ίδιο μύνημα για το cookie το resident shield (το οποίο το εντοπίζει στο firefox.exe), αλλά τώρα μου έβγαζε και ένα δεύτερο Instance του ίδιου cookie στο (malwarebytes.exe - ή όπως λένε το exe του προγράμματος). Κάνω print screen ανοίγω την ζωγραφική για να αποθηκεύσω την εικόνα, και μόλις πατάω save, όλες οι εργασίες σταματούν να αποκρίνονται...Wtf? Προς το παρόν μπήκα στο safe mode, και κάνω scan με spybot και avg ξανα... Παρεπιπτώντως το spybot δεν είναι και πάλι ενημερωμένο... Γράφω από το Laptop αυτή την στιγμή... ___________________ Edit #2: Επανέρχομαι για 3η φορά στο θέμα, καθώς αυτό έγινε σοβαρό... Αφού τελείωσαν τα scan στο safe mode, και δεν βρήκε τπτ ούτε το AVG< ούτε το spybot, ανοίγω τα win7 κανονικά, και με το πατάω να ανοίξω το firefox, κολάνε όλα (όπως και στην περίπτωση με την ζωγραφική) και μετά μου βγαίνει αυτό το μύνημα: Καταρχάς, πρώτη φορά βλέπω αυτό το μύνημα... Είναι αυθεντικό μήνημα των windows? Και δεύτερον γιατί ξαφνικά κολάνε όλα? Παίζει να τα έχει παίξει ο SSD δίσκος? Ή είναι θέμα software? Σημειωτέων ότι στο safe mode όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά... PLZ HELP!!! Τι να κάνω? ____________________________________________________ EDIT #3: Το πρόβλημα το έβγαζε το αρχείο cookies.sqlite το οποίο υπήρχε μέσα στον φάκελο εγκατάστασης του firefox. Έκανα delete όλο τον φάκελο του firefox και του Malware bytes στο safe mode, και με το τρέξιμο του ccleaner, μου βρήκε την κατάληξη .sqlite ώς αχρησιμοποιήτο extention. Μετά από μια ακόμη επανεκκίνηση, όλα φαίνονται να λειτουργούν φυσιολογικά... Έκανα και μια απεγκατάσταση το spybot, το οποίο απέτυχε να εκκινήσει για κάποιο περίεργο λόγο, και όλα φαίνονται να λειτουργούν φυσιολογικά τώρα... Ίσως το πρόβλημα δημιουργούνταν από την ταυτόχρονη λειτουργία του spybot και του Malware bytes... Τι να πώ... Οψώμεθα... Κάνω full scan ακόμη μια φορά με το AVG...
isay Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Τα tracing cookies δεν είναι ιοι και δεν πρέπει να τα φοβάσαι. Το πολύ πολύ μπορούσες να μπλοκάρεις (μέσα απο το firefox) την αποδοχή cookies απο το συγκεκριμένο site και τελείωνε το παραμύθι. Το σύστημα σου ήταν καθαρό. Τα προβλήματα που είχες. Προφανώς εγκατέστησες spybot, malwarebytes, Κλπ με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΕΡΓΗ τη συνεχή τους προστασία (όπως το avg τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο). Για αυτό κόλλησε το σύμπαν. Να ξέρεις γενικά: Spybot: Πάρα πολύ καλό καθαρισμό, αλλά πολύ καλύτερη συνολική προστασία και το κυριότερο ... ανοσοποίηση (εκπληκτική προστασία) MAlwarebytes: Ίσως η καλύτερη αναζήτηση και καθαρισμός ... αλλά ως εκεί. Τι σου προτείνω για να έχεις παρα πολύ καλή προστασία: -Ξήλωσε τα όλα (spybot, malware, antispyware - αλλά μην αγγίξεις το avg). -Κάνε επανεκκίνηση -Μην ανοίξεις browser ακόμα -Κάνε εγκατάσταση του spybot αλλά ΧΩΡΙΣ να τρέχει στο παρασκήνιο (αν θυμάμαι είναι δυο τικ που λεει teatimer ή κάτι ανάλογο) -Ενημέρωσε το spybot -Κάνε immunize (ανοσοποίηση) του συστήματος (πάνω δεξιά, το κόκκινο να είναι 0) -Κλείσε το spybot Τώρα χωρίς να τρέχει το spybot θα είναι προστατευμένος απο πάρα πολλά malware. Επίσης το spybot το χρησιμοποιείς για καθαρισμό. ΑΝ ποτέ είσαι απόλυτα σίγουρος οτι εχεις κάποιο σκουλήκι και οτι το spybot δεν το βρίσκει/καθαρίζει τότε εγκατέστησε το malwarebytes (χωρις πάλι τα πρόσθετα) και κάνε καθαρισμό. Συντήρηση: (αναγκαίο) Ανα 15-20 μέρες, θα κλείνεις τον browser, θα ανοίγεις το spybot, θα του κάνεις update και μετά θα πηγαίνεις στο immunize και θα κάνεις εκ νεου ανοσοποίηση. Διευκρίνηση: Τα παραπάνω δεν είναι το μαγικό ραβδάκι που θα σε προστατεύει απο πάσα νόσο και λαμακία, αλλά θα σε προστατεύσει απο τις ακούσιες κακοβουλες εγκαταστάσεις. Αν σαν χρήστης (γενικά μιλώ, όχι μονο για σένα) κατεβάζεις οτι βρισκεις, εγκαθιστάς οτι βρίσκεις, πατάς εξαίρεση στο avg για το crack και βάζεις οτι toolbar κυκλοφορει ... τα ζητάει ο πισινός σου και το spybot δεν είναι πάνα.
gruser Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 +1 σε ολα μεχρι τωρα.. για το avg δε ξερω..το avira εχω εγω.. επισης δοκιμασε να βαλεις και adblock και noscript στον FF για να μη πατας σε διαφημισεις κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.