Προς το περιεχόμενο

Αυτόματη Ονομασία Mp3 μέσω Internet

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μου βάζει τίτλους σε κάποια Mp3 που έχω τα οποία έχουν τίτλους όπως Track01, Track02, κλπ.

Υπάρχει κάτι τέτοιο και αν ναι ποιο?

Ευχαριστώ.

:-)

Δημοσ.

Tag&Rename ( http://www.softpointer.com/tr.htm ). Κάνει ... ιερωμένους αρκεί κάποιος πριν απο σένα να έχει ανεβάσει τους τίτλους σε διάφορες databases.

Μήπως ξέρεις πως ακριβώς δουλεύει...?

Αναλύει το τραγούδι και το συγκρίνει με αυτά που έχουν ήδη ανέβει...?

Δημοσ.

Ναι ξέρω πως δουλεύει, το χρησιμοποιώ χρόνια. Πρέπει να έχεις όλα τα τραγούδια του cd στον ίδιο φάκελο και αυτό με κάποια μαγικά βρίσκει τίτλους. Για λεπτομέρειες, κοίταξε το help και τους οδηγούς του.

Δημοσ.

Αν του βάλεις να ψάξει 1 τραγούδι δεν θα το βρει...?

Πρέπει να έχεις όλο το cd σε ένα φάκελο..?

...Πρέπει να έχεις όλα τα τραγούδια του cd στον ίδιο φάκελο και αυτό με κάποια μαγικά βρίσκει τίτλους...

Δημοσ.

Μάλλον δεν το σκάλισες αρκετα. Φτιαχνεις πρωτα τα taGs, μετά διαλέγεις το taB (βλέπε στην κορυφή) Rename Files F4 και κάνεις μαζικό rename. Κοίταξε το help.

Δημοσ.

Εγω για χρονια χρησιμοποιουσα το Easy Cd Creator, αλλα και αυτο λειτουργει μονο οπως ειπε ο Isay, πρεπει να εχεις ολα τα τραγουδια απο το cd. Γενικα ετσι δουλευει το συστημα, οι databases εχουν ολο το album μεσα και το καταλαβαινουν απο το TOC του cd. Οποτε οταν στο Creator εβαζα ενα νεο cd (αν υπηρχε τη βαση δεδομενων), μου εβγαζε ολους τους τιτλους, και μετα εκανα το rip σε mp3.

Για μεμονωνμενα τραγουδια, δε νομιζω να βρεις καποιο προγραμμα που να στο κανει αυτοματα (εκτος και κανει κανενας μαγκιορος κανενα καλο plugin για το Shazam).

Δημοσ.

Μάλλον δεν το σκάλισες αρκετα. Φτιαχνεις πρωτα τα taGs, μετά διαλέγεις το taB (βλέπε στην κορυφή) Rename Files F4 και κάνεις μαζικό rename. Κοίταξε το help.

Ok, το βρήκα, σ' ευχαριστώ πολύ.

Είναι ακριβό το πρόγραμμα όμως δυστυχώς. 30 δολαριάκια δεν είναι λίγα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει το Tag Scanner. Μην τρομάζεις από τα Ρώσσικα, το πρόγραμμα είναι στα Αγγλικά και μέσα από τις ρυθμίσεις του έχει και μετάφραση στα Ελληνικά.

ΕΔΩ ένα mirror link σε Αγγλικό site.

Το δουλεύω αρκετό καιρό και κάνει και αυτό... Ιερωμένους, χωρίς όμως να απλώνει το χέρι για λεφτά. :rolleyes:

Μπορεί να σου φανεί λίγο περίεργο το Interface του αλλά με μερικά πειράματα θα δεις ότι είναι αρκετά streamlined.

Φορτώνεις τον φάκελο με τα mp3 και αν πρόκειται για album πας στο tag processor και κάνεις κλικ στο εικονίδιο με την μπλε σφαίρα και τον κύβο (Get tag from online sources).

Επιλέγεις από το τρίγωνο δίπλα στο search τον τίτλο του album και πατάς search.

Επιλέγεις όλο τα τραγούδια που έχεις και το album και πατάς preview. Αν είσαι εντάξει πατάς save αλλιώς πας στο settings kαι επιλέγεις κάτι άλλο.

Για μετονομασία πας στο Rename, επιλέγεις όλα τα κομμάτια, από το Format επιλέγεις ότι θέλεις (εγώ προτιμώ το %track%. %artist% - %title%), πατάς preview και αν είναι εντάξει πατάς Rename αλλιώς Settings για να πειραματιστείς με κάτι άλλο.

Αν έχεις σωστά ονόματα αλλά όχι tags, πας στο tag processor και πατάς στο κουμπί με την άσπρη κόλλα χαρτί (Generate tags from filename) και επιλέγεις τα τραγούδια. Στο Format βάζεις αυτό που θέλεις (π.χ. %track%. %artist% - %title%) και Preview και save.

Στο TAG Editor μπορείς να επεξεργαστείς τα tags ξεχωριστά.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω λίγο το θέμα γιατί δοκίμασα και τα 2 προγράμματα που προτείνουν τα παιδιά εδώ μέσα και δεν βρίσκω πολλά (έως και τίποτα) για τα έντεχνα που ακούω. πχ στην τύχη έχω αντιγράψει κάποιους φακέλους για δοκιμή και έχει μέσα Μαχαιρίτσα. Κανένα από τα δύο δεν κάνει δουλειά. Υπάρχει κάποια λύση για αυτό ή άλλο πρόγραμμα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...