Προς το περιεχόμενο

My gaming dream pc

instinct21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι συμφορουμιτες, ηρθε η ωρα να παρω κι εγω τη βοηθεια σας!!!

Εχω αγορασει καποια κομματια για το gaming (κυριως) θηριο μου και θα ηθελα να συζητησουμε για αυτα που μενουν να αγοραστουν!

Εχω:

•  
  • την αγαπημενη οθονη του φορουμ μας dell u2311h Link
  • ram 3 dimm των 4GB = 12GB kingston 1333mhz Link
  • keyboard microsoft sidewinder x6 Link
  • mouse logitech mx performance Link
  • ηχεια logitech z cinema Link
  • mousepad razer destructor Link
  • external hdd Western Digital My Book World Edition 2TB Link

Μενουν ολα τα υπολοιπα (περιμενα καρτερικα την αφιξη των sandy bridge)

Ψυχολογικο οριο περιπου τα 1000 ευρω γι'αυτα που μενουν (στην αναγκη μπορω να το ξεπερασω ελαφρως)

Εχω καταληξει μεχρι στιγμης στα εξης:

•  
  • case: coolermaster haf x Link 185 ευρω (εχω φαει κολλημα, δεν το αλλαζω με κανενα :-D )
  • cpu: intel i5 2500k Link 210 ευρω (σκεφτομουνα και για τη ναυαρχιδα i2600k αλλα νομιζω δεν αξιζει τη διαφορα των 100 ευρω για gaming χρηση! *θα κλοκαριστει φυσικα!
  • mobo: asrock p67 extreme6 Link 175 ευρω (εδω παιρνει μεγαλη συζητηση, εχω διαβασει καλα reviews για την συγκεκριμενη και νομιζω ειναι καλο vfm κοιταω και asus p8p67 pro? evo?... , Gigabyte GA-P67A-UD4 (με ξενερωνει που δεν εχει uefi) κλπ κλπ κλπ Δεν εχω κολλημα με καποια εταιρια συγκεκριμενη! ειμαι ανοιχτος σε προτασεις με επιχειρηματολογια ομως απο γνωστες παρακαλω!
  • gpu: Asus Radeon HD 6950 2GB Link 287 ευρω (την θεωρω καλο vfm, σκεφτομαι επισης την gtx 570 η στη χειροτερη περιπτωση την 6870)
  • psu: corsair gs700 Link 100 ευρω (εμπιστευομαι corsair, σκεφτομαι επισης gs600, CX600, TX650W, θα ηθελα τη γνωμη σας)
  • hdd: samsung f3 1tb Link 60 ευρω (τον θεωρω επισης vfm, συζητησιμος, ssd θα προτειμουσα να βαλω λιγο αργοτερα , να βγουν και οι ssd3)
  • cpu fan: coolermaster hyper 212 Link 25 ευρω (απλος αλλα καλος για τα λεφτα του)

Συνολο περιπου 1050 ευρω... Θα προτιμουσα να ειναι ολα απο ενα καταστημα (χωρις να ειναι απαραιτητο , (βολευει το visionstudio)

Στην αναγκη το στηνω εγω (δεν τρελαινομαι κιολας)

Παρακαλω τους οιδημονες να ασχοληθουν λιγο με το θεμα μου μιας και η παραγγελια θα ηθελα να γινει μες την επομενη εβδομαδα (χωρις να βιαζομαι ιδιαιτερα)

Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εχω την εντυπωση οτι χαλας το dual channel με τις μνημες.δεν εχω ψαξει ιδιαιτερα το θεμα sandy bridge μιας και ειμαι κατοχος s1366 αλλα απ'οτι εχω διαβασει θες ενα ακομα dimmακι.αυτα ως πρωτη παρατηρηση

Δημοσ.

Πρώτη παρατήρηση του @sarandis σωστή. Για το dual channel θα χρησιμοποιήσεις ή 8GB (2x4) ή 16GB (4x4).

Δεύτερη παρατήρηση, χωρίς να είμαι σίγουρος, βεβαιώσου ότι η hyper 212+ ταιριάζει στο s1155 των sandy.

Τέλος για την οθόνη σου (1920x1080) μπορείς να περιοριστείς στην HD6870 ενώ καλό και χρυσό το corsair gs700 αλλά μπορείς με την εν λόγω σύνθεση να περιοριστείς και σε ένα μικρότερο ποιοτικό psu και να γλυτώσεις κάποια χρήματα χωρίς να έχεις θέμα.

Δημοσ.

Για σκληρό προτείνω τον Western-Digital-Caviar-Black

Συμφωνώ στο να πάρεις άλλα 4 Gb αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος για το Dual channel ,ταπεινή μου άποψη, αν υπάρχει θέμα Budget.

Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο πως και με 500w Psu κάνεις καλά την δουλειά σου. Σε αυτό το θέμα πέφτουμε όλοι συχνά θύματα του μάρκετινγκ. Το σύστημα σου πάνω από τα 300W σε full Load δεν τραβάει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (Τουλάχιστον με κάρτα της AMD).

Το visionStudio είναι πάντως αρκετά καλό κατάστημα από άποψη τιμών.

Δημοσ.

Πιστεύω πρέπει κάπου - κάπως να χωρέσεις έναν ssd. Θα μπορούσες να πάρεις ένα φτηνότερο Corsair τροφοδοτικό και να κόψεις από εκεί άλλα και από την κάρτα γραφικών (ζεις άνετα και με μικρότερη πχ 6870. Και τα δυο σου ξανά προτάθηκαν. Επίσης, άσε την ψύκτρα προς το παρόν (καθώς και το overclocking κατά συνέπεια) και τα παίρνεις αργότερα. Τέλος προσοχή στο dual channel της RAM (επίσης αναφέρθηκε). Κάνε αυτά και πιστεύω έχεις πετύχει τον στόχο σου.

Για μητρική δεν έχω άποψη.

Όπως και να χει να το χαίρεσαι :shifty:

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα όχι ασροκ.. αν και έχω ασροκ και δουλεύει μια χαρά!.. δεν μου έκατσε καλά η συσκευασία που σου δίνουν ΜΟΝΟ 2 καλώδια σατα και τίποτα άλλο!!.. χωρίς αφρολέξ το mobo απλά ήταν σφηνωμένο με χαρτόνι.

Αν και το εργοστάσιο κατασκευής είναι ίδιο με τις asus (από το ίδιο βγαίνουν και τα 2), μου κάνει εντύπωση ότι η ασροκ έχει συσκευασία του τύπου pny? Σωστά το λέω? Θυμάμαι τα gigabyte σου δίνουν 1000-2 πραγματάκια.. καλώδια χ6 το καθένα, θύρες, βίδες, κτλ κτλ..

Να ξέρεις ότι τα καινούργια 6950 δεν θα φλασαρονται.. γιαυτο αν πάρεις αυτό, μην το επιχειρήσεις.

Είναι τόσο καλά τα ασροκ που τσιγκουνεύονται το αφρολέξ και τα καλούδια?

Αυτό δεν το ξέρω.

Σου λέω ούτε βίδες για να το βιδώσεις, αφού είχα απορήσει και κοίταζα το manual αν υπήρχαν και έγιναν καπνός.. αλλά δυστυχώς γράφει πάνω (optional!!) xaxa

Εγώ αγόρασα το p55 usb3 μοντέλο.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ ολους για τις εως τωρα απαντησεις...

Μα καλα τι κανετε τετοια ωρα ξυπνιοι :lol:

Σχετικα με τις μνημες τι να πω? εκανα πατατα! επρεπε να παρω αλλα 4gb... ισως τα χωρεσω τωρα, ισως αργοτερα!!!

lion ισως εχεις δικιο για το cpu fan! πιθανο να μην μπαινει σε 1155... κατι αλλο οικονομικο κ ποιοτικο υπαρχει???

sarandi το uefi δεν το εχω δει αλλα πολυ θα ηθελα :) την ud3 την ειδα πεταχτα αλλα εδω με χαλαει η ud4... φαντασου η ud3 :) ουτε usb3 δεν βλεπω...

kadaka στη σελιδα αυτη ο caviar εχει score 783 ενω ο samsung 875!!! περα απο το sata3 δεν βρισκω κατι καλυτερο στη συγκριση μεταξυ τους! Εχουν και 23 ευρω διαφορα ;) οι υπολοιποι τι λενε για τον σκληρο???

asta_na_pane θα ηθελα πολυ να παρω και ssd αλλα 1)τους θεωρω ακομα ακριβους και πιστευω οτι λειαν συντομως με την αφιξη των καινουριων θα πεσουν οι τιμες τους και 2)δε το βρισκω λογικο να κοψω απο gpu τη στιγμη που προοριζεται για gaming χρηση! καλυ χρυση και η 6870 δε λεω αλλα...

orifiel κι εγω ειχα ενδοιασμους για την asrock αλλα πραγματικα τα reviews που εχω διαβασει τοσο για την extreme6 οσο κ για την extreme4 ειναι πολυ κολακευτικα!

αν τα βρω θα ανεβασω λινκ! Ακομα βεβαια το συζηταω... Ειναι ακομα δυσκολη και μπερδεμενη η αγορα mobo για 1155!!!

οποιος εχει καποια καλη να προτεινει ας το πει... τουλαχιστον καλυτερη απο την asrock (με επιχειρηματα εννοειται)

Οσο για το τροφοδοτικο συμφωνω οτι ισως ειναι overkill το 700ρι...

Στην αρχη ελεγα για αυτο αλλα το visonstudio απο 75 ευρω το ανεβασε στα 105 μεσα σε 3 μερες! οπως και το κουτι απο 185 χτες προχτες το πηγε 227 σημερα... ελεος!!!

Δημοσ.

Για γράψε extreme 4 psu problems

Για γράψε extreme 4 usb problems

Καθόλου κολακευτικά!.. Αν και σου λέω, ότι έχω και δουλεύει μια χαρά. Δεν έχω προβλήματα.

Θα σου πρότεινα να τα αγοράσεις από amazon.co.uk όμως προσοχή, όχι από καταστήματα που συνεργάζονται με αμαζόνα.. ο ρεσελερ ο ίδιος να είναι το αμαζον.

Ο λόγος ότι είναι ποιο φθηνό και τα ταχυδρομικά είναι δωρεάν!.

Τουλάχιστο μερικά κομμάτια που είναι τσουχτερά εδώ.

Εμένα μου αρέσει και αυτό πάρα πάρα πολύ!! Απέναντι μου είναι η Τουρκία που το πουλανε στα μισά λεφτά. Αν και δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

http://www.youtube.com/watch?v=ruwGBj29rYs

Κοίτα τι κουταρα είναι.. φοβερό στυλ και παίρνει πολύ πραμα μέσα και πάνω του.

Δημοσ.

Αν και το τι κάνει ένα δίσκο καλύτερο ή όχι είναι σχετικό, ναι ο samsung είναι οριακά ταχύτερος και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντιλαμβανόσουν την διαφορά σε πραγματικές εφαρμογές.

Ο λόγος που τον πρότεινα δεν έχει να κάνει με το sata 3 που έτσι και αλλιώς κανένας μη-ssd δίσκος δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αλλά για τα 2 επιπλέον χρόνια εγγύησης και την συνεπαγόμενη θεωρητική (και πραγματική κατ'εμε) αυξημένη αξιοπιστία του.

Y.Γ

Αλήθεια αν και ξέρω πως δεν θα συμφωνήσεις, δεν είναι λιγάκι too much κουτί των 200€ σε σύστημα των 1000 ?

Μην με αποπάρεις απλά προσωπικά όσο ωραίο και αν είναι εμφανισιακά θα κοίταζα κάτι οικονομικότερο και θα έβαζα τα λεφτά μου σε άλλα υποσυστήματα. Ίσως ssd?

Αυτό δεν είναι και άσχημο και έχει και την ποιότητα ενος Lian Li (θυγατρική)

Lancool

Δημοσ.

kadaka το συστημα σου φαινεται φτηνο δηλαδη??? :rolleyes:

1500+ ειναι το budget εαν τα μετρησεις ολα! 1000+ θα δωσω τωρα για τα υπολοιπα μερη που δεν εχω...

Κατ'εμε το haf x αξιζει καθε cent του! ειναι κουταρα! Απο το να δωσω 80-100 (γιατι τοσα θες για ενα σχετικα καλο κουτι) και μετα να κλαιω που δεν πηρα το haf x καλυτερα να το παρω εξ'αρχης <_<

Ωραιο το lancool αλλα

1)ακριβο (για αυτα που προσφερει),

2)lancool (θυγατρικες και τετοια τα ακουω βερεσε) (skoda μου θυμιζει- vw θυγατρικη) :-D και

3)για 60 ευρω δεν αλλαζω το haf x (αν εκανε 80 το lancool θα αξιζε)

γνωμη μου παντα ετσι? ισως κανω λαθος!

Δημοσ.

Εντάξει πάω πάσο. Έχεις δίκιο άλλωστε, είναι πολύ καλό κουτί.

Αν και το Dragon του φίλου από πάνω φαίνεται και αυτό πολύ ωραίο. Κρίμα που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Να είσαι όμως σίγουρος ότι είναι φτιαγμένο για μποντιπμιλνταραδες το haf X. Όταν το φτιάξεις και τοποθετήσεις, θα το σκέπτεσαι να το μεταφέρεις και ανοίξεις ξανά. Είναι ίσως από τα ποιο βαριά κουτιά στην αγορά.. 22 κιλά άδειο.. (αν θυμάμαι καλά)

Όσο για το λανκουλ, ούτε εγώ θα έδινα 130 ευρώ για midi, ίσως το sniper..

Στο λανκουλ όλα όμορφα αλλά τόσο μεγάλο παράθυρο και να μην σου δίνει δυνατότητα να βάλεις ούτε 1 ανεμιστήρα. Μόνο 4 σκληρούς.

Το dragon rider ναι όμορφο κουτάκι, είχα ψάξει και δεν υπάρχει αντιπρόσωπος Ελλάδα. Ο ποιο κοντινός είναι στην Τουρκία.. λολ

Το πλαίσιο έχει αλλά ότι έχει είναι… εκθεσιακό κομμάτι λολ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...