Προς το περιεχόμενο

Ανβάθμιση σε Sandy Bridge...Μήπως βιαζόμαστε;

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Τις τελευταίες ημέρες χαζεύοντας στις αγγελίες για επεξεργαστές/μητρικές παρατηρώ μια σημαντική αύξηση σε προσφορές i5-i7 και αντίστοιχες μητρικές προηγούμενης γενιάς. Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς με την έλευση του Sandy Bridge ψάχνευστε για αναβάθμιση. Μάλιστα δεν κρύβω ότι το σκέφτομαι και εγώ όντας ενός πιο παλιού αλλά καθόλου αδύναμου Q9550. Απλά αναρωτιέμαι τελικά αν αξίζει τον κόπο μία τέτοια αναβάθμιση ειδικά αν είστε ήδη στην τεχνολογία i5-i7. Ακόμα και ένας τετραπύρηνος Q6600 μαζί με αρκετή μνήμη και μια αξιπρεπή κάρτα γηραφικών τον βλέπω να τρέχει πρόσφατα παιχνίδια μια χαρά ενώ για εφαρμογές γραφείου ούτε καν το συζητώ!

Για κάποιους που ασχολούνται με επεξεργασία video ή άλλες βαριές εφαρμογές το καταλαβαίνω, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία είμαστε συνήθεις χρήστες οι οποίοι τρέχουν το Office, σερφάρουν, ψιλοεπεξεργάζονται φωτογραφίες και τρέχουν και παιχνίδια. Για αυτούς τους χρήστες ειλικρινά αμφιβάλλω αν ακόμα και από έναν Q6600 αξίζει κανείς να πάει σε sandy bridge.

Προσωπικά το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά αξίζει κανείς να δώσει +250€ και βάλε και πότε πραγματικά θα κάνει την απόσβεση;

Γιάννης

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ολο αυτο το κατεβατο που εγραψες θα μπορουσυες απλα να το γενικευσεις γραφωντας την λεξη υπερκαταναλωτισμος

για να μην τους βαζουμε βεβαια ολους σε ενα τσουβαλι, καποιοι οντως χρειαζονται τις επιδοσεις το sandy, και καποιοι αλλοι με συστηματα προηγουμενης γεννιας πχ 2πυρηνοι και πισω s775, am2 κτλ θεωρησαν καλη ευκαιρια να πανε σε sandy bridge οι οποιοι σε γενικες γραμμες δεν ειναι καθολου ασχημοι για την τιμη τους... :-)

Δημοσ.

επίσης oi sandy λογω 32νμ έχουν ένα θέμα με την τάση...τα όρια που δέχονται

Vcc να μην υπερβαίνει τα 1.38v

Memory Voltage - Intel recommend 1.50v plus/minus 5% which means upto 1.58v is the safe recommended limit. In our testing we have found 1.65v has caused no issues.

BCLK Base Clock - This is strictly a NO, anyone using base clock overclocking could/will cause damange to CPU/Mainboard. (Set manually to 100)

PLL Voltage - Do not exceed 1.9v!!

η μεγάλη δυσκολία είναι με τις μνήμες...όταν το 90% τις δίνουν οι κατασκευαστες στα 1.65 !! τι κάνεις το κατεβάζεις στα 1.55-1.6 και αν κατσουν οι συχνότητες/timings...και άν είναι stable...ή το ρισκάρεις!! βέβαια το 1.65 είναι τραγικά λίγο imo

πιθανόν να βγουν πολλές μνήμες για P/H58 που να τηρουν τις προδιαγραφές αυτές...

θα δούμε

επίσης ακούγετε κ socket 2011 με quad channel memmory...με λίγα λόγια!! όπου σε πιάσει η INTEL ...

Δημοσ.

επίσης oi sandy λογω 32νμ έχουν ένα θέμα με την τάση...τα όρια που δέχονται

Vcc να μην υπερβαίνει τα 1.38v

Memory Voltage - Intel recommend 1.50v plus/minus 5% which means upto 1.58v is the safe recommended limit. In our testing we have found 1.65v has caused no issues.

BCLK Base Clock - This is strictly a NO, anyone using base clock overclocking could/will cause damange to CPU/Mainboard. (Set manually to 100)

PLL Voltage - Do not exceed 1.9v!!

η μεγάλη δυσκολία είναι με τις μνήμες...όταν το 90% τις δίνουν οι κατασκευαστες στα 1.65 !! τι κάνεις το κατεβάζεις στα 1.55-1.6 και αν κατσουν οι συχνότητες/timings...και άν είναι stable...ή το ρισκάρεις!! βέβαια το 1.65 είναι τραγικά λίγο imo

πιθανόν να βγουν πολλές μνήμες για P/H58 που να τηρουν τις προδιαγραφές αυτές...

θα δούμε

επίσης ακούγετε κ socket 2011 με quad channel memmory...με λίγα λόγια!! όπου σε πιάσει η INTEL ...

Αν η κατάσταση είναι σαν τους nahalem lynfield δεν είναι και τόσο περιορισμός οι μνήμες.

Αυτο που λέει η intel είναι να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε VTT και Memory Voltage πάνω απο 0.5 v.

Συνήθως οι κλόκερ για να πιάσουν bckl ανέβαζαν το vtt στο 1.34 - 1.4 για να σταθεροποιήσουν τον memory controler που είναι πάνω στη cpu, οπότε αυξανόταν ταυτόχρονα το περιθώριο στις μνήμες στο 1.9 που ούτος ή άλλος είναι περίπου 15 % πάνω απο τις special μνήμες που εχουν το ψηλό voltage 1.65 που λες και γενικά είναι πολύ για ddr3.

Σε μένα προσωπικά με 1.64 οι μνήμες παίζουν 1600 αυτές των 45 ευρό απο το πλαίσιο με 8 και 7άρια χαλαρά, οπότε πρόβλημα θα έχουν μόνο όσοι θέλουν να παίξουν τις μνήμες τους σφιχτά με πάρα πολύ υψηλούς χρονισμούς. Πάνω απο τα 2 σίγουρα.

Δεν εχω παίξει με sandy οπότε όποιος εχει πάρει και παίζει ας μας πληροφορήσει για τις λεπτομέρεις...

Άσε που λόγο περιορισμού του bckl δεν πρόκειτε να ξαναδούμε υπερηχιτικά clocked μνήμες.

Όσο λέει το mobo + 4-5 % max ~ 2240.

Δημοσ.

Εγω θα πω κατι που το ειπε στο παρασκηνιο ο guru των πάντων ...

WHO CARES FOR P67

Tους πέταξε το τυράκι η INTEL και τρέξανε να πουλάνε και i7 συστήματα...

για να πάρουν τι ? ....το P67 με τα ψευτοlanes!!!!

Aκομα και τώρα η HIGH END PLATFORMA είναι το X58 με 980X...

Δημοσ.

Εγω θα πω κατι που το ειπε στο παρασκηνιο ο guru των πάντων ...

WHO CARES FOR P67

Tους πέταξε το τυράκι η INTEL και τρέξανε να πουλάνε και i7 συστήματα...

για να πάρουν τι ? ....το P67 με τα ψευτοlanes!!!!

Aκομα και τώρα η HIGH END PLATFORMA είναι το X58 με 980X...

YEAH RIGHT x58 στα 160-400 ευρό για socket που εχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα μας αφήσει χρόνους σε κανά 8μηνο!!!

Δημοσ.

Αν η κατάσταση είναι σαν τους nahalem lynfield δεν είναι και τόσο περιορισμός οι μνήμες.

Αυτο που λέει η intel είναι να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε VTT και Memory Voltage πάνω απο 0.5 v.

Συνήθως οι κλόκερ για να πιάσουν bckl ανέβαζαν το vtt στο 1.34 - 1.4 για να σταθεροποιήσουν τον memory controler που είναι πάνω στη cpu, οπότε αυξανόταν ταυτόχρονα το περιθώριο στις μνήμες στο 1.9 που ούτος ή άλλος είναι περίπου 15 % πάνω απο τις special μνήμες που εχουν το ψηλό voltage 1.65 που λες και γενικά είναι πολύ για ddr3.

Σε μένα προσωπικά με 1.64 οι μνήμες παίζουν 1600 αυτές των 45 ευρό απο το πλαίσιο με 8 και 7άρια χαλαρά, οπότε πρόβλημα θα έχουν μόνο όσοι θέλουν να παίξουν τις μνήμες τους σφιχτά με πάρα πολύ υψηλούς χρονισμούς. Πάνω απο τα 2 σίγουρα.

Δεν εχω παίξει με sandy οπότε όποιος εχει πάρει και παίζει ας μας πληροφορήσει για τις λεπτομέρεις...

Άσε που λόγο περιορισμού του bckl δεν πρόκειτε να ξαναδούμε υπερηχιτικά clocked μνήμες.

Όσο λέει το mobo + 4-5 % max ~ 2240.

Για δες ή Ιντελ λέει VTT 1.05 +/- 3% = 1.08v άρα V ram 1,58 max...kai Vcc=1,52

processork.png

βέβαια σχεδόν όλα τα SB δίνουν max 1,5-1,52 αρα στην καλύτερη πάμε σε 1.58!!! max...όταν το 90% "high end" τις δίνουν 1.65..άρα πάμε για undervoltage

το προβλημα με το BCKL είναι εξαιτίας του αναθεματισμένου onboard graphics.

να δουμε τι μνήμες θα πάρουμε τώρα..

YEAH RIGHT x58 στα 160-400 ευρό για socket που εχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα μας αφήσει χρόνους σε κανά 8μηνο!!!

γιατί πιστεύεις οτι το P67 σε 1155 θα μείνει καιρό στη μόδα?

του δίνω μέγιστη ζωή (σαν Value και λόγω sandy) 6-7 μήνες!!

ούτως ή άλλως έρχετε το s 2011 με μάλλον Χ68...και quad ddr ...τότε να δείς παρελθόν το P67!!

To θέμα είναι ότι η σιχαμένη η Intel για να μας φάει τα λεφτα...εχει ξεπατωθεί να βγάζει sockets και chipset...ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ

Δημοσ.

Φατε το τυρακι τοτε...(μιλαω για συγκεκριμενους)

Το P67 ειναι το upadate του P55...

Αυτο απλα...

Δημοσ.

παιδια δεν λεω καλη η συζητηση και οι πληροφοριες που μοιραζεστε μαζι μας, αλλα τι σχεση εχουν με το παρων θεματακι??? :rolleyes:

Στο αν όντως αξίζει να πάει κάποιος σε sandy! δεν είναι άστοχο...π.χ ένας που έχει 1366 να γυρίσει σε Dual Channel ...καθώς και ένας που δεν έχει να περιμένει για επόμενο socket(που θα βγεί) και ίσως βγει παρέα με νέους επεξεργαστές...

Προσωπικά μιας και πηγαίνω για νέο μηχάνημα με ενοχλεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ που πρέπει να τρέξω τις μνήμες σε μέγιστο 1,5 Volt...με λίγα λόγια ξεχνάς σε P67 overclock στις μνήμες και μιλάς για κατέβασμα!!!! και άντε να βρεις καλές μνήμες σφιχτές στα 1,5

Πιστεύω η καλύτερη λύση είναι οι κλασσικές Corsair βάζεις 1,5 και όσο χαμηλά σε χρόνους φιλοτιμηθούν να δουλέψουν τις αφήνεις!τραγικά πράγματα

αυτά απο μένα

Δημοσ.

Στο αν όντως αξίζει να πάει κάποιος σε sandy! δεν είναι άστοχο...π.χ ένας που έχει 1366 να γυρίσει σε Dual Channel ...καθώς και ένας που δεν έχει να περιμένει για επόμενο socket(που θα βγεί) και ίσως βγει παρέα με νέους επεξεργαστές...

Προσωπικά μιας και πηγαίνω για νέο μηχάνημα με ενοχλεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ που πρέπει να τρέξω τις μνήμες σε μέγιστο 1,5 Volt...με λίγα λόγια ξεχνάς σε P67 overclock στις μνήμες και μιλάς για κατέβασμα!!!! και άντε να βρεις καλές μνήμες σφιχτές στα 1,5

Πιστεύω η καλύτερη λύση είναι οι κλασσικές Corsair βάζεις 1,5 και όσο χαμηλά σε χρόνους φιλοτιμηθούν να δουλέψουν τις αφήνεις!τραγικά πράγματα

αυτά απο μένα

νομιζω δεν ειχε αυτο ακριβως στο μυαλο του ο ts

τελος παντων... :)

Δημοσ.

Δεν βλέπω να μιλάει κανεις για τα πετσοκομμένα or μουσατενια LANES στο P67 ....

Μην βλέπετε το δέντρο (εύκολο OC) αλλα το δασος (το οποίο είναι κάτι φτηνό και μισό)

Προσωπικα για μενα αυτη η φραση -> WHO CARES FOR P67 <- απο τον συγκεκριμενο ανθρωπο ocer guru (που δουλευει πισω απο τις μεγαλυτερες εταιρείες στο χώρο) τα λεει ολα...

Μια αρπαχτή αρχές 2011 είναι... τα καλά έρχονται!

Δημοσ.

Δεν βλέπω να μιλάει κανεις για τα πετσοκομμένα or μουσατενια LANES στο P67 ....

Μην βλέπετε το δέντρο (εύκολο OC) αλλα το δασος (το οποίο είναι κάτι φτηνό και μισό)

Προσωπικα για μενα αυτη η φραση -> WHO CARES FOR P67 <- απο τον συγκεκριμενο ανθρωπο ocer guru (που δουλευει πισω απο τις μεγαλυτερες εταιρείες στο χώρο) τα λεει ολα...

Μια αρπαχτή αρχές 2011 είναι... τα καλά έρχονται!

το θέμα είναι κάποιος που θέλει να πάρει p.c αυτό τον μήνα...τι θα προτιμήσει!

είναι περίεργη φάση...πάντως το P67 δεν μου γεμίζει το μάτι...είναι για να βάλει κάποιος το Η67 να γλιτώσει μητρική και να έχει μια αξιόλογη εικόνα και να παλέψει μερικά παιχνίδια...να χτυπήσει συνάμα και το 890GX!? όταν με μια καρτα τον 50-60 ευρώ τους ριχνει στο κεφάλι γραφικά!(5450)

δεν ξέρω...πάντως είναι κακοστημένο chipset γενικώς! ο επεξεργαστής είναι εξαιρετικός(2500Κ)...αλλά το chipset χαμένο απο χέρι

Δημοσ.

το θέμα είναι κάποιος που θέλει να πάρει p.c αυτό τον μήνα...τι θα προτιμήσει!

είναι περίεργη φάση...πάντως το P67 δεν μου γεμίζει το μάτι...είναι για να βάλει κάποιος το Η67 να γλιτώσει μητρική και να έχει μια αξιόλογη εικόνα και να παλέψει μερικά παιχνίδια...να χτυπήσει συνάμα και το 890GX!? όταν με μια καρτα τον 50-60 ευρώ τους ριχνει στο κεφάλι γραφικά!(5450)

δεν ξέρω...πάντως είναι κακοστημένο chipset γενικώς! ο επεξεργαστής είναι εξαιρετικός(2500Κ)...αλλά το chipset χαμένο απο χέρι

κάμποσοι πουλάνε Χ58+Ι7+3x2gb ddr3 σε καλες τιμες στα γνωστα ελληνικά site...

oπου ειμαι 1000% σιγουρος οταν θα βγει το X68 θα τρέχουν να πουλάνε την φόλα p67 :-D

Δημοσ.

Συνεχίστε γιατί μέσα σε μια βδομάδα θα παραγγείλω 2500κ και μητρική μάλλον να ξέρουμε :-D

Υπάρχει περίπτωση να βγει κάτι ανάλογο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22383&cat=3 στα 120 ευρώ στο νεο chipset?και αν ναι πότε θα βγουν;

Εγω απλά θέλω να αφήσω τον cpu στα 4.5 .. οι μνήμες δεν με ενδιαφέρουν.. αν και έχω 4gb 1600αρες με 1.65... δεν ξέρω τι θα παιχτεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...