Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Προφανώς με μπερδεύεις με κάποιον άλλο διότι δεν έχω φάει ποτέ BAN.. Και φυσικά δεν πετάω πατάτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Φυσικά αν ο Ailuros λέει ότι είναι fake τότε 99,9% είναι Fake! Για να μην εκθέσω κανέναν άλλο εργαζόμενος της MSI επιβεβαίωσε σε φόρουμ ότι είναι fake όταν πρωτοεμφανίστηκε (πριν βδομάδες). Από τη στιγμή που είδα XDR2 μνήμη για το SI δεν χρειάστηκε καν να διαβάσω όλη την λίστα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν σημαίνει ότι οι επερχόμενες GPU δεν θα είναι αρκετά γρήγορες σε σχέση με το τι έχουμε σήμερα, απλά μην πιστεύετε την κάθε τσατσαριά που συναρμολογεί το κάθε 8-χρονο στο διαδίκτυο. @Ailuros πιστεύεις ότι θα βγούν Ιανουάριο τα μεγάλα μοντέλα; μέχρι προσφατα ξέραμε για Μάρτιο... Γενάρη/Φλεβάρη θα ανακοινώσει η AMD την νέα αρχιτεκτονική της. Από NV μην περιμένεις κάτι σε high end πριν τον Απρίλιο και αυτό με πάσα επιφύλαξη. Η ίδια η NV ανέφερε σε δικό της slide ότι το Kepler θα φτάσει Q1 FY2013. Για την NV τελειώνει το τρίμηνο τον Απρίλιο και όχι τον Μάρτιο. Τώρα αν ο ανιψιός των Pokemon έχει δίκιο με το υποτιθέμενο roadmap και ξεκινήσουν Μάρτιο/Απρίλιο με το τσουτσουνο-GK107 τότε την έχει τσουτσουνίσει η NV. Aν πάρετε την αρχική πηγή του NV roadmap που είναι μια γιαπωνέζικη ιστοσελίδα θα δείτε όρους σαν το Furagushippuchipputaru που μάλλον στην διάλεκτο του Picachu σημαίνει κάτι σαν flagship GPU chip. Κάποιος μπέρδεψε μάλλον τα Kepler Quadro/Tesla τρίμηνα με αυτά του desktop αυτό είναι όλο. Picachuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Και φυσικά δεν πετάω πατάτες. Για να ευθυμίσουμε και λίγο, ακόμα και να πέταγες δεν θα σου πρότεινα να το παραδεχτείς δημόσια. Με τα τόσα οικονομικά προβλήματα που έχει πια ο κοσμάκης βλέπω τις γριούλες με τα καροτσάκια της λαικής να κατασκηνώνουν κάτω απ΄το παράθυρο μπας και πετάξεις κάνα ζαρζαβατικό. Παντζάρια πότε πετάς να έρθω και εγώ; LOL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Για να μην εκθέσω κανέναν άλλο εργαζόμενος της MSI επιβεβαίωσε σε φόρουμ ότι είναι fake όταν πρωτοεμφανίστηκε (πριν βδομάδες). Από τη στιγμή που είδα XDR2 μνήμη για το SI δεν χρειάστηκε καν να διαβάσω όλη την λίστα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν σημαίνει ότι οι επερχόμενες GPU δεν θα είναι αρκετά γρήγορες σε σχέση με το τι έχουμε σήμερα, απλά μην πιστεύετε την κάθε τσατσαριά που συναρμολογεί το κάθε 8-χρονο στο διαδίκτυο. Γενάρη/Φλεβάρη θα ανακοινώσει η AMD την νέα αρχιτεκτονική της. Από NV μην περιμένεις κάτι σε high end πριν τον Απρίλιο και αυτό με πάσα επιφύλαξη. Η ίδια η NV ανέφερε σε δικό της slide ότι το Kepler θα φτάσει Q1 FY2013. Για την NV τελειώνει το τρίμηνο τον Απρίλιο και όχι τον Μάρτιο. Τώρα αν ο ανιψιός των Pokemon έχει δίκιο με το υποτιθέμενο roadmap και ξεκινήσουν Μάρτιο/Απρίλιο με το τσουτσουνο-GK107 τότε την έχει τσουτσουνίσει η NV. Aν πάρετε την αρχική πηγή του NV roadmap που είναι μια γιαπωνέζικη ιστοσελίδα θα δείτε όρους σαν το Furagushippuchipputaru που μάλλον στην διάλεκτο του Picachu σημαίνει κάτι σαν flagship GPU chip. Κάποιος μπέρδεψε μάλλον τα Kepler Quadro/Tesla τρίμηνα με αυτά του desktop αυτό είναι όλο. Picachuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Αν η AMD ανακοινώσει τον 01/02 του 2012 πάμε για availability 03/2012. Είναι δυνατόν η Nvidia να μείνει πίσω 3 τρίμηνα? αν ναι τότε δικαιολογούνται οι τιμές των 500 ευρώ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Αν η AMD ανακοινώσει τον 01/02 του 2012 πάμε για availability 03/2012. Γενικά τα νέα από την Taiwan όσον αφορά τα 28nm yields εξακολουθούν να είναι δυσοίωνα. Δεν φαντάζομαι να πάνε για paper launch στην AMD, αλλά δεν βλέπω και πουθενά ιδιαίτερα ενθαρρυντική διαθεσιμότητα για την αρχή. Είναι δυνατόν η Nvidia να μείνει πίσω 3 τρίμηνα? To υποτιθέμενο roadmap δίνει το GK104 ακριβώς το τετράμηνο που η NV έχει προγραμματίσει Quadro & Tesla Kepler. αν ναι τότε δικαιολογούνται οι τιμές των 500 ευρώ.... ΄Οσο μεγαλύτερη είναι η τιμή ενός προιόντος τόσο μικρότερη η ζήτησή του. Εν καιρώ κρίσης καμία εταιρεία που διψάει για μετρητό όπως η AMD δεν θα ήταν τόσο ηλίθια να υπερτιμήσει για κάτι τέτοιο ένα οποιοδήποτε προιόν. Παράγοντες που μεταξύ άλλων πιθανότατα ανεβάζουν την τιμή (αν ισχύουν τα $500 γιατί semiaccurate είναι αυτό....): * Υψηλό κόστος παρασκευής πυρήνα και λόγω μεγέθους πυρήνα και ταυτόχρονα χαμηλών yields. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι η AMD έχει το μαγικό ραβδάκι και κατάφερε να προσθέσει όλες τις HPC δυνατότητες + επαρκέστερα tessellation + κλπ κλπ. με μηδαμινό κόστος. Περισσότερες δυνατότητες σημαίνουν περισσότερα transistors, μεγαλύτερους πυρήνες και μεγαλύτερο κόστος παρασκευής. * Ο Charlie επίσης αναφέρεται σε υποτιθέμενο 384μπιτο δίαυλο. Αν ισχύει σημαίνει αυτόματα περισσότερο die area (μεταξύ άλλων περισσότερα ROPs) και πιθανότατα περισσότερη μνήμη ανά SKU. ΄Ολα αυτά υπήρχαν στο Fermi για παράδειγμα, αλλά από την άλλη δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα την NV ότι βγήκε στα 530mm2 το GF100. Δεν λέω ότι η AMD θα φτάσει σε τέτοια άκρα με το Tahiti, αλλά αν όντως θα στοιχίζει η 7970 $500 θα πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantinos77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/29.html εδώ φίλε μου με πρώιμους driver είναι 7-13% κάτω από την 580. με 20% πάνω στον πυρήνα από 880 σε 1050 (και μνήμη 1450 από 1375) κερδίζει περίπου 17-18% σε επιδώσεις (1080p). Έτσι είναι κατά μέσο όρο πάνω από 580. τις μετρήσεις τις είχαμε κάνει με φίλο που την είχε στο νερό. φαντάσου 6970=570, μια 570 με 20% πάνω ρολόγια δεν κερδίζει την 580 σε στοκ ? Aυτο που δειχνεις φιλε blade ειναι 6970 ενω εσυ μιλησες για 6950 στο αρχικο σου post .Η 6950 με 20% oc στον πυρηνα παει 960 και κατα την ταπεινη μου γνωμη αντε να πλησιαζει την 580 να την ξεπερναει ομως δυσκολο . Εκτος ομως απο αυτο 20% πανω oc δεν σημαινει οτι κερδιζεις 18% επιδοσεις ντε και καλα ,πρεπει να κανεις μετρησεις με συγκεκριμενα φιλτρα καθε φορα και σε καθε παιχνιδι για να το τσεκαρεις πιο διεξοδικα αυτο που λες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Aυτο που δειχνεις φιλε blade ειναι 6970 ενω εσυ μιλησες για 6950 στο αρχικο σου post .Η 6950 με 20% oc στον πυρηνα παει 960 και κατα την ταπεινη μου γνωμη αντε να πλησιαζει την 580 να την ξεπερναει ομως δυσκολο . Εκτος ομως απο αυτο 20% πανω oc δεν σημαινει οτι κερδιζεις 18% επιδοσεις ντε και καλα ,πρεπει να κανεις μετρησεις με συγκεκριμενα φιλτρα καθε φορα και σε καθε παιχνιδι για να το τσεκαρεις πιο διεξοδικα αυτο που λες . Οπ! Τυπογραφικό ! εννοούσα 6970 εξ αρχής. κοίτα οι high end, vga σε αναλύσεις έως 1080p ανεβάζουν επιδώσεις σχεδόν αναλογικά με το πόσο ανεβαίνει ο πυρήνας. Και αυτό γιατί σε αυτή την ανάλυση δεν φρακάρει ο δίαυλος της μνήμης (6950/70 - 570/80 +560 448 core). Αυτό στο λέω με βεβαιότητα (έχω 6970) και οποιοσδήποτε άλλος θα στο επιβεβαιώσει. Αν δηλαδή δώσεις 10% πυρίνα θα δείς 8-10% πάνω στα FPS (φυσικά πρέπει να έχεις καλό cpu i5, i7, Thuban κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantinos77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Οπ! Τυπογραφικό ! εννοούσα 6970 εξ αρχής. κοίτα οι high end, vga σε αναλύσεις έως 1080p ανεβάζουν επιδώσεις σχεδόν αναλογικά με το πόσο ανεβαίνει ο πυρήνας. Και αυτό γιατί σε αυτή την ανάλυση δεν φρακάρει ο δίαυλος της μνήμης (6950/70 - 570/80 +560 448 core). Αυτό στο λέω με βεβαιότητα (έχω 6970) και οποιοσδήποτε άλλος θα στο επιβεβαιώσει. Αν δηλαδή δώσεις 10% πυρίνα θα δείς 8-10% πάνω στα FPS (φυσικά πρέπει να έχεις καλό cpu i5, i7, Thuban κλπ) Ok ναι ετσι ειναι δεκτο και πιο λογικο να χτυπαει μια 6970 οc μια στοκ 580 . Απλα θελω να σου πω οτι με το benchmarking τεσταρεις και τα φιλτρα που βαζεις ενιοτε λογω και της μνημης της καθε καρτας .Αν και σε διαφορετικες αρχιτεκτονικες δεν υπαρχει μια σαφης συγκριτικη παραμετρος ,δεν μπορεις δηλαδη να πεις με ακριβεια τελικα σε τι ποσοστο ανεβαινεις οταν εχεις κανει οc.Εγω για παραδειγμα οταν ανεβαζω στο oc προφιλ μου την 295 παιζω σταθερα και απροβληματιστα στα 670 δηλαδη ενα 16% πανω και απο επιδοσεις κερδιζω σε 1920χ1200 με full ρυθμισεις ενα 11-12% αναλογα και το παιχνιδι .Στο λεω ετσι γενικα βγαζοντας ενα μεσο ορο μετρησεων που εχω απο far cry 2 ,bc2 ,battlefield 3(high ρυθμισεις) ,batman.Aντε να ειναι λιγο παραπανω σε καποια παιχνιδια απο 12% . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 http://www.fudzilla.com/processors/item/25047-radeon-hd-7000-uses-gddr-5 Τι νιαουρίζει στα κεραμίδια; (εγώ πάντως δεν είμαι...) http://www.fudzilla.com/graphics/item/25048-radeon-hd-7000-to-ship-in-january Επιτρέπεται να ευλογήσω τα γένια μου δις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 http://www.fudzilla.com/graphics/item/25089-amd-radeon-hd-7000-series-priced 5.5 κατοστάρικα; Αν αληθεύει να την χαίρονται. Κακές εποχές για τέτοιες ταρζανιές και ναι μεν καταλαβαίνω ότι πιθανότατα απουσία άμεσου ανταγωνισμού χρεώνω ότι γουστάρω (ή και καλύπτω έτσι έντεχνα την πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα) αλλά αν για κάτι εκτιμούσα μέχρι τώρα την ATI/AMD είναι για το ότι με την πολιτική τους κατάφεραν να μειώσουν τις τιμές στις κάρτες γραφικών. Μια πιθανή επιστροφή στο παρελθόν και ειδικά εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα με βρει μόνο να τεντώνω το μεσαίο δάχτυλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anubis13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Νομιζω παντως οτι αρχικα παντα ετσι ξεκιναει η AMD / ATI περιμενοντας την NVIDIA. Τον πολεμο τιμων των 48χχ/2χχ δεν θα τον δουμε αν δουμε τις τιμες των 58χχ θα ειμαστε ικανοποιημενοι νομιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Νομιζω παντως οτι αρχικα παντα ετσι ξεκιναει η AMD / ATI περιμενοντας την NVIDIA. Τον πολεμο τιμων των 48χχ/2χχ δεν θα τον δουμε αν δουμε τις τιμες των 58χχ θα ειμαστε ικανοποιημενοι νομιζω. H 5870 είχε MSRP στα $380. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anubis13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Ναι αλλα τοτε ο αντιπαλος ηταν κοντα ασχετα αν αποδειχτηκε ζεστη. Τωρα που ειναι πιο μακρια κατι μου μυριζει για ξεζουμισμα και αδειασμα των 6000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drentas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Να κάνω μία ερώτηση και εγώ. Από την στιγμή που νέα games πιο βαρειά από Crysis 2 και Battlefield 3 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσυον το επόμενο έτος υπάρχει λόγος αναβάθμισης και κυκλοφορίας νέας σειράς? Υπάρχει δηλαδή κάποιο game που δεν σηκώνει η 6970 ή η gtx580 ώστε να βγούνε καινούριες? Φαντάζομαι βέβαια αρκετούς που έχουν την τύχη να παίζουν σε αναλύσεις 2560χ1600 και πάνω και είναι οι μόνοι που δικαιλογούνται για μια τέτοια αναβάθμοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Να κάνω μία ερώτηση και εγώ. Από την στιγμή που νέα games πιο βαρειά από Crysis 2 και Battlefield 3 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσυον το επόμενο έτος υπάρχει λόγος αναβάθμισης και κυκλοφορίας νέας σειράς? Υπάρχει δηλαδή κάποιο game που δεν σηκώνει η 6970 ή η gtx580 ώστε να βγούνε καινούριες? Φαντάζομαι βέβαια αρκετούς που έχουν την τύχη να παίζουν σε αναλύσεις 2560χ1600 και πάνω και είναι οι μόνοι που δικαιλογούνται για μια τέτοια αναβάθμοση. υπάρχει και το metro 2033 (και βγαίνει και καινούργιο) και το armed assault(επίσης βγαίνει νέο) πάντως μην ανησυχείς κάτι θα βγάλουν που να είναι τόσο βαρύ, ή τόσο unoptimized που να μη σηκώνεται με τπτ (έτσι για να δικαιολογηθεί το launch) πάντως πλέον είμαστε σε εποχές που το hardware είναι μπροστά απο το software... επίσης μη ξεχνάς ότι υπάρχουν και οι επαγγελματικές αγορές(εκεί βέβαια δε ξέρω το παραμικρό για το αν οι σημερινές quadro/fire καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Υπάρχει το Metro2033 όπου μια HD6970 ή μια GTX580 δεν φτάνουν για να το απολαύσεις με όλα Maxed Out. Τώρα που θα βγει η νέα γενιά, που θα είναι περίπου 100% πάνω από τις προηγούμενες, θα μπορούμε επιτέλους να τα βάλουμε όλα Max στο Metro2033 και να πιάνουμε 35-40+ FPS σε 1080P. Το ίδιο ισχύει και για το Crysis1/2, μία HD6970/GTX580 δεν φτάνει. Άσε που σιγά σιγά τα παιχνίδια αρχίζουν και ζητάνε 2GB Vram. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα