captaintzim Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Χαιρετώ την πιο καλή παρέα πάνω στις τεχνολογίες που εγώ αγνοώ και μπαίνω για να μαθαίνω τίποτα... Μετά από 6,5 χρόνια το τοσίμπα λάπτοπ που βάρεσε μαύρο (Μ30Χ-113 για τους παλιότερους...). Έβαλα έναν κολλητό μου, μου πέρασε windows, drivers κλπ αλλά μετά από δύο εβδομάδες ξαναβάρεσε μαύρο (μάλλον βάρεσε ο σκληρός όπως μου είπε, δηλαδή περίπου 100 ευρώ...). Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα, νέα αγορά. Είχε γίνει και αργό το μηχάνημα μετά από τόσα χρόνια αν και λειτουργούσε άψογα μέχρι που ξεψύχησε... Και έρχομαι στο θέμα (μετά την εισαγωγή εις μνήμην Μ30Χ-113). Είμαι καθημερινός χρήστης του ίντερνετ αλλά άσχετος με τα τεχνικά ζητήματα... Ψάχνω λάπτοπ για καθημερινή χρήση ίντερνετ, μουσική, ταινίες και να παίζουν οι ταινίες που θα τις συνδέω με LED τηλεόραση αλλά και το ίντερνετ TV που θα γίνει της μόδας τα επόμενα χρόνια. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσω με τα παραπάνω δεδομένα; Ερωτήσεις ενός...άσχετου: -Για να βλέπω HD υλικό από το λάπτοπ στη FHD LED TV χρειάζεται VGA ή HDMI σύνδεση; Τι είναι καλύτερα; -Τι προδιαγραφές απαιτούνται στο λάπτοπ ώστε να βλέπω στην TV υλικό χωρίς να κολάει το αποτέλεσμα στην τηλεόραση; Kαλό επεξεργαστή; Αφού θα βλέπω το υλικό στην οθόνη της τηλεόρασης χρειάζεται να έχω οθόνη στο λάπτοπ 1920 επί 1080 ή αρκεί και μια συμβατική 1366 επί 768; -Συμφέρει να έχει το λάπτοπ blue ray ή να αγοράσω έξτρα μηχάνημα; -Οι έμπειροι φορουμίστες ποιο μοντέλο θα μου πρότειναν με τα παραπάνω δεδομένα; Εις μνήμην του Τοσίμπα μου, έχει προτεραιότητα ο γιαπωνέζος αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και για τη dell. Τιμή ως 1.000 ευρώ εκτός και αν υπάρχει μηχάνημα που θα μου μείνει για άλλα 6,5 χρόνια... Αν δεν κοιμηθήκατε από το μήνυμα μου ή αλλάξατε σελίδα, θα χαρώ να διαβάσω τις προτάσεις σας!
xristoforos89 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Ερωτήσεις ενός...άσχετου: -Για να βλέπω HD υλικό από το λάπτοπ στη FHD LED TV χρειάζεται VGA ή HDMI σύνδεση; Τι είναι καλύτερα; -Τι προδιαγραφές απαιτούνται στο λάπτοπ ώστε να βλέπω στην TV υλικό χωρίς να κολάει το αποτέλεσμα στην τηλεόραση; Kαλό επεξεργαστή; Αφού θα βλέπω το υλικό στην οθόνη της τηλεόρασης χρειάζεται να έχω οθόνη στο λάπτοπ 1920 επί 1080 ή αρκεί και μια συμβατική 1366 επί 768; -Συμφέρει να έχει το λάπτοπ blue ray ή να αγοράσω έξτρα μηχάνημα; -Οι έμπειροι φορουμίστες ποιο μοντέλο θα μου πρότειναν με τα παραπάνω δεδομένα; Εις μνήμην του Τοσίμπα μου, έχει προτεραιότητα ο γιαπωνέζος αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και για τη dell. Τιμή ως 1.000 ευρώ εκτός και αν υπάρχει μηχάνημα που θα μου μείνει για άλλα 6,5 χρόνια... Αν δεν κοιμηθήκατε από το μήνυμα μου ή αλλάξατε σελίδα, θα χαρώ να διαβάσω τις προτάσεις σας! -Hdmi θα παρεις. Δεν ξερω αν βγαινουν πλεον λαπτοπ με vga.Αλλα και παλι ΜΟΝΟ το hdmi δινει αναλυση 1920x1080. -Χρειαζεσαι καλη καρτα γραφικων αλλα και εναν αξιοπιστο επεξεργαστη. Ο επεξεργαστης μια χαρα θα τα παει με την ταινια..Αν δεν εχεις ομως καλη καρτα γραφικων.. δεν θα τραβαει η ταινια. -Δεν εχει σχεση η οθονη που θα παρεις. Και μια απλη με 1366x768 οταν την συνδεσεις με hdmi θα δωσει αναλυση 1920x1080.Αρκει βεβαια η τηλεοραση να υποστηριζει την αναλυση αυτην(εσυ εισαι υπερκαλυμμενος με την led.) -Καλυτερα να αγορασεις εξτρα μηχανημα για bluray γιατι ανεβαινει κατα πολυ η τιμη με το bluray.Αλλα εδω προκυπτει μια ερωτηση.. Τις ταινιες θα τις βλεπεις απο δισκακια ή απο αρχεια bluray(mkv) κατεβασμενα και θα τις τρεχεις απο το λαπτοπ; Υγ: πηγε να με παρει ο υπνος σε μια στιγμη.. αλλα ξυπνησα αποτομα! check: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908598 πολυ καλο λαπτοπακι. Μεχρι και το toshiba σου θα το ζηλευε.. Καλα να ειναι, εκει που ειναι..
fordakias Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 (μάλλον βάρεσε ο σκληρός όπως μου είπε, δηλαδή περίπου 100 ευρώ...). 100 ευρώ ο σκληρός? Καλά τι σκληρό θα πάρεις???Πάνε οι εποχές που για να πάρεις Gb σε σκληρό δίσκο έδινες μία περιουσία.Είπαμε...πολλά σου είπε...δές εδώ..αυτοί που λένε μέγεθος 2,5". Πάντως εάν όντως φταίει ο σκληρός το laptop Με 30-40 ευρώ έχει μέλλον ακόμα...
xristoforos89 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Tο ιδιο θα εγραφα και εγω τωρα. Βασικα και με 20ευρω τον φτιαχνεις.Αν ομως ειναι ο σκληρος. Βαζεις εναν τετοιον http://www.skroutz.gr/s/71614/Seagate-Barracuda-7200-12-SATA-3Gb-s-250GB-Hard-Drive.html και απλα θα φυσαει!
captaintzim Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 1. Θέλω να βλέπω ταινίες blue ray και από δισκάκια και κατεβασμένα αρχεία... 2. Πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι το πρόβλημα είναι στο σκληρό; Πάντως πριν ρίξει μαύρο δούλευε κανονικά, ενώ στη συνέχεια (όταν έριξε μαύρο την πρώτη φορά μου ζήτησε να βάλω το δισκάκι της ανάκτησης δεδομένων και να κάνω repear. Όμως μετά από 6,5 χρόνια, το δισκάκι δεν υπάρχει γιατί ο φίλος που μου το έφτιαξε είχε περάσει άλλα windows και τους drivers κατεβασμένους). ΥΓ Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια
fordakias Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 ....και για να καλύψουμε την περίπτωση που το λαπτοπ σου δέχεται σκληρούς IDE.
captaintzim Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά πως μπορώ να ξέρω ότι οι παραπάνω σκληροί μπορούν να δουλέψουν στο τοσίμπα Μ30Χ-113; Θα πρέπει να το δώσω σε κομπιουτερά για να τον βάλει; γιατί σας είπα είμαι άσχετος... ΥΓ Παράλληλα ψάχνω και νέο λάπτοπ με τα χαρακτηριστικά που γράφω παραπάνω... Μπορείτε να μου δώσετε καμιά ιδέα για κανένα καλό μοντέλο ώστε να το ψάξω καλύτερα μετά τις μούφα εκπτώσεις, μήπως και εν μέσω κρίσης κάνουν οι πολυεθνικές καμία καλή προσφορά στην Ελλαδίτσα;
xristoforos89 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά πως μπορώ να ξέρω ότι οι παραπάνω σκληροί μπορούν να δουλέψουν στο τοσίμπα Μ30Χ-113; Θα πρέπει να το δώσω σε κομπιουτερά για να τον βάλει; γιατί σας είπα είμαι άσχετος... Πηγαινε στο Πλαισιο (οχι σε ωρα αιχμης) και ζητα στα παιδια να το τεσταρουν οτι εχει κλαταρει ο σκληρος. Θα το βγαλουν, θα το βαλουν σε δικο τους μηχανημα και θα δειξει αν ειναι ο σκληρος. Εμενα οσες φορες εχω παει δεν μου παιρνουν χρηματα(διαδικασια 2 λεπτων ειναι). Αν πας σε κομπιουτερα θα σου παρει κανενα 20ρικο για την επισκεψη και μονο. ΥΓ Παράλληλα ψάχνω και νέο λάπτοπ με τα χαρακτηριστικά που γράφω παραπάνω... Μπορείτε να μου δώσετε καμιά ιδέα για κανένα καλό μοντέλο ώστε να το ψάξω καλύτερα μετά τις μούφα εκπτώσεις, μήπως και εν μέσω κρίσης κάνουν οι πολυεθνικές καμία καλή προσφορά στην Ελλαδίτσα; Με αυτο θα εισαι υπερπληρης. Αλλα αν θες να πας σε toshiba παλι, θα πρεπει να πληρωσεις καλα.. http://www.getitnow.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/toshiba-qosmio-f60-126-core-i5-520m-24-ghz-156-tft-mayro/prod561679pp/ Αλλιως πας εδω: http://www.skroutz.gr/s/284649/Sony-Vaio-VPC-F13E1E-H.html
captaintzim Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Είδα το τοσίμπα στο http://www.getitnow.gr/prod/computers-and-software/computers/laptops/toshiba-qosmio-f60-126-core-i5-520m-24-ghz-156-tft-mayro/prod561679pp/ αλλά το είδα στην ίδια τιμή 1.289 ευρώ και στο πλαίσιο http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Qosmio-F60-126-PQF65E-023018GE.htm Η διαφορά είναι ότι στο Πλαίσιο λέει ότι έχει dvd και όχι blue ray. Τι ισχύει; Σήμερα πήγα και στο Public και είδα τα αντίστοιχα dell με i5, ram 6 gb, 640 gb, με blue ray 1.048 ευρώ και χωρίς 1.000 ευρώ. Οι διαφορές είναι ότι: -Το dell έχει i5-460 2.53 GHz ενώ το Τοσίμπα Qosmio i5-520M 2.40 GHz. Ποιος είναι πιο αξιόπιστος επεξεργαστής; -Το dell έχει γραφικά ATI 550 V-1GB, ενώ το toshiba nvidia ge force gt330M 1024 MB. Ποια είναι καλύτερη κάρτα γραφικών; -Είδα επίσης ότι το τοσίμπα έχει ταχύτητα δικτύου 10/100/1000 Mbps ενώ το dell μάλλον έχει 10/100. Είναι πελώρια η διαφορά; ΥΓ Ίσως σας φαίνονται αστείες οι απορίες μου, αλλά σας είπα είμαι άσχετος με τις τεχνολογίες... ΥΓ2 Τα 250 ευρώ επιπλέον αφορούν τις διαφορές που προανέφερα ή απλά πληρώνω παραπάνω την Τοσίμπα λόγω μάρκας; Αξίζει να δώσω τα παραπάνω λεφτά; ΥΓ3 Η αλήθεια είναι πως ψήνομαι είτε για Τοσίμπα είτε για Ντελ λόγω των εγγυήσεων τους...
fordakias Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Πηγαινω στο Πλαισιο (οχι σε ωρα αιχμης) και ζητα στα παιδια να το τεσταρουν οτι εχει κλαταρει ο σκληρος. Θα το βγαλουν, θα το βαλουν σε δικο τους μηχανημα και θα δειξει αν ειναι ο σκληρος. Εμενα οσες φορες εχω παει δεν μου παιρνουν χρηματα(διαδικασια 2 λεπτων ειναι). Αν πας σε κομπιουτερα θα σου παρει κανενα 20ρικο για την επισκεψη και μονο. Δεν νομίζω...εδώ βάλανε χρέωση σε συσκευές που είναι μέσα στην εγγύηση* δεν θα τον βάλουν να πληρώσει για τον έλεγχο του σκληρού? *Συσκευές που δεν λειτουργούν σωστά κατά την γνώμη σου, ενώ βρίσκονται σε εγγύηση και τις πας για έλεγχο, εάν διαπιστώσουν πως κατά την γνώμη τους δεν έχουν τίποτα πληρώνεις 5 Ευρώ Την πάτησε έτσι ένας φίλος μου...είχε μία κάρτα ήχου USB που έβγαζε ήχο με παράσιτα, δοκιμασμένη σε 3 διαφορετικά PC,την πήγε στο Πλαίσιο, την είδαν 2 λεπτά με το ρολόι και είπαν είναι ΟΚ, και τον ανάγκασαν να πληρώσει και τα 5 ευρώ και να πάρει και το χαλασμένο προϊόν .
xristoforos89 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δεν νομίζω...εδώ βάλανε χρέωση σε συσκευές που είναι μέσα στην εγγύηση* δεν θα τον βάλουν να πληρώσει για τον έλεγχο του σκληρού? *Συσκευές που δεν λειτουργούν σωστά κατά την γνώμη σου, ενώ βρίσκονται σε εγγύηση και τις πας για έλεγχο, εάν διαπιστώσουν πως κατά την γνώμη τους δεν έχουν τίποτα πληρώνεις 5 Ευρώ Την πάτησε έτσι ένας φίλος μου...είχε μία κάρτα ήχου USB που έβγαζε ήχο με παράσιτα, δοκιμασμένη σε 3 διαφορετικά PC,την πήγε στο Πλαίσιο, την είδαν 2 λεπτά με το ρολόι και είπαν είναι ΟΚ, και τον ανάγκασαν να πληρώσει και τα 5 ευρώ και να πάρει και το χαλασμένο προϊόν . εμενα γιατι μου το εκαναν τσαμπα; Τους αρεσε η μαπα μου μαλλον..
captaintzim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Ως προς τις διαφορές των δύο μοντέλων dell και τοσίμπα έχετε να πείτε κάτι για την χρήση που θέλω το νέο λάπτοπ; -Το dell έχει i5-460 2.53 GHz ενώ το Τοσίμπα Qosmio i5-520M 2.40 GHz. Ποιος είναι πιο αξιόπιστος επεξεργαστής; -Το dell έχει γραφικά ATI 550 V-1GB, ενώ το toshiba nvidia ge force gt330M 1024 MB. Ποια είναι καλύτερη κάρτα γραφικών; -Είδα επίσης ότι το τοσίμπα έχει ταχύτητα δικτύου 10/100/1000 Mbps ενώ το dell μάλλον έχει 10/100. Είναι πελώρια η διαφορά;
droperman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Φιλε μου οι επεξεργαστε ειναι αρκετα κοντα τι αρκετα δηλαδη σχεδον ιδιοι ειναι..Διαφορα δεν θα δεις..ΔΕς και εδω http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html Επισης τα ιδια ισχυουν και για τις καρτες...Πανω κατω το ιδιο ειναι(χωρις καμια να εντυπωσιαζει ) δες και εδω http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards.13849.0.html
xristoforos89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Tου Dell o επεξεργαστης ειναι καλυτερος. Του toshiba η καρτα γραφικων ειναι ελαφρα καλυτερη (δεν εχουν πολυ μεγαλη διαφορα). Τ0 dell εχει 100 + ευρω φθηνοτερα. Γενκοτερο συμπερασμα. Παιρνεις Dell (κατ'εμε). Τελος, δεν ειμαι σιγουρος για αυτο που λεω, αλλα δεν θα δεις καμια διαφορα στους σκληρους δισκους. Καποιος πιο ειδικος, ας μας διαφωτισει.
droperman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Tου Dell o επεξεργαστης ειναι καλυτερος. Kαλυτερος για 100 hertz ? Eνταξει για να δεις καποια διαφορα σε normal συν8ηκες χρησης του laptop (internet,ταινιες,περιβαλλον windows,games ) (οχι benches που και εκει παρα πολυ μικρες θα ειναι οι διαφορες,ασε που ο 520 εχει turbo mode στα 2900 ενω ο 460Μ 2.8) Πρεπει να εισαι ο superman..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.