Προς το περιεχόμενο

partition σε δισκο

agos1212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω ενα σκληρο δισκο με windows xp και θελω να δημιουργησω ενα κενο διαμερισμα (partision) σε αυτον για να βαλω και αλλα windows..θελω ομως τα windows xp να δουλευουν κανονικα..μπορει καποιος να με βοηθησει να το κανω?

o δισκος εινai 500gb

Δημοσ.

Αφου θέλεις 7 τοτε λύσαμε το πρόβλημα του bootmanager γιατί τα 7 έχουν ένα ικανοποιητικό. Αν ήθελες να βάλεις δυο φορες τα xp θα extra δουλεια.

Πάμε στο partition.

1.Παρε backup τα σημαντικά σου αρχεία γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Άμα κάνεις και cloning ακόμα καλύτερα

2.Πήγαινε http://sourceforge.net/projects/gparted/files/gparted-live-stable/ και κατέβασε την έκδοση 0.7.1-1 ή μεταγενέστερη. Κατέβασε το ISO και κάψε το σε ένα CD.

(ενημερωτικά το project λέγεται gparted και μπορεις να διαβασεις πληροφορίες ΕΔΩ)

3.Ξεκίνα τον υπολογιστή σου με το CD Μέσα και

3a. μείωσε το μέγεθος ενός partition (διάβασε προσεκτικά οδηγίες και οδηγούς ΕΔΩ)

3b. φτιάξε ένα νεο partition κατά προτίμηση primary και βάλε το ΜΕΤΑ το partition των xp (δηλαδή μην το βάλεις την αρχή)

3c. Πατα apply να γίνουν οι αλλαγες. Όσο κάνει τις αλλαγες ΔΕΝ ΣΚΑΛΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ

4.Αφού τελειώσει κάνεις επανεκκίνηση, βγάζεις το cd του gparted, βάζεις των 7, κανεις επανεκκίνηση και ξεκινάς την εγκατάσταση.

5.Κατά την εγκατάσταση των 7 πες του να εγκατασταθεί στο partition που έφτιαξες

Καλή επιτυχία

Δημοσ.

φιλε γινεται να μην κανω ολα αυτα απλος εκει που ο δισκος ειναι 500gb...να μειωσω τα gb του σκληρου κανοντας ενα απλος partision αλλα και να κρατησω και τα windows xp που εχω ειδη..δηλαδι τωρα στον υπολογιστη μου εxει ενα σκληρο 500 gb που εχω τα xp..απο τα 500 gb ειναι ελευθερα τα 300gb..μπορω να δημιουργησω ενα διαμερισμα τραβοντας πχ 150 gb

αποτελεσμα

1 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ XP SYNOLOY 350GB

2 DIAMERISMA ΚΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟΥ 150 GB..

META BAZW KAI TA WINDOWS 7

Δημοσ.

Ώπα γιατί κουφάθηκα.

Γιατί είναι φασαρία αν θέλεις να βάλεις τα xp 2 φορές;

Γιατί τόση ταλαιπωρία; Δημιουργία partition και εγκατάσταση των 7 απο περιβάλλον xp.

Δημοσ.

Γιατί είναι φασαρία αν θέλεις να βάλεις τα xp 2 φορές;

Με τον boot loader τι θα κάνεις; Θα κάνεις εγκατάσταση και μετα θα σκαλίζεις το boot.ini για να βάλεις διπλοεγγραφές; Εδω ο χριστιανός ζητά βοήθεια για να φτιάξει partition και εσύ θα τον βάλεις να σκαλίζει boot system αρχεία;

Εννοείται οτι αν εχεις να παραθέσεις κάποιο αναλυτικό οδηγό, εννοείται ειναι ευπρόσδεκτος.

Γιατί τόση ταλαιπωρία; Δημιουργία partition και εγκατάσταση των 7 απο περιβάλλον xp.

ΠΑΓΙΑ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ τακτική μου. Δεν σκαλίζω δίσκους/partitions που τρέχουν τα windows ... μέσα απο τα windows. Αφήνω τους άλλους να παιρνους τους δίσκους και τα data ... στη μασχάλη.

Δημοσ.

φιλε γινεται να μην κανω ολα αυτα απλος εκει που ο δισκος ειναι 500gb...να μειωσω τα gb του σκληρου κανοντας ενα απλος partision αλλα και να κρατησω και τα windows xp που εχω ειδη..δηλαδι τωρα στον υπολογιστη μου εxει ενα σκληρο 500 gb που εχω τα xp..απο τα 500 gb ειναι ελευθερα τα 300gb..μπορω να δημιουργησω ενα διαμερισμα τραβοντας πχ 150 gb

αποτελεσμα

1 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ XP SYNOLOY 350GB

2 DIAMERISMA ΚΕΝΟ ΣΥΝΟΛΟΥ 150 GB..

META BAZW KAI TA WINDOWS 7

Κατέβασε το EASEUS partition master (δεν θέλει ούτε "κάψιμο" ούτε τίποτα). Και χώρισε τον δίσκο σου όπως θέλεις.

Άσε τα xp όπως είναι και εγκατέστησε τα Win7 αμέσως μετά από τα xp.

Δημοσ.

δεν θελω να βαλω τα χπ 2 φορες απλος να κοψω κομμάτι απο τον ελευθερο χώρο που εχουν τα xp και μετα να κανω ενα κενο διαμερισμα...

αφου τα κανω ολα αυτα στο κενο διαμερισμα θα βαλω windows 7

Δημοσ.

Με τον boot loader τι θα κάνεις; Θα κάνεις εγκατάσταση και μετα θα σκαλίζεις το boot.ini για να βάλεις διπλοεγγραφές; Εδω ο χριστιανός ζητά βοήθεια για να φτιάξει partition και εσύ θα τον βάλεις να σκαλίζει boot system αρχεία;

Εννοείται οτι αν εχεις να παραθέσεις κάποιο αναλυτικό οδηγό, εννοείται ειναι ευπρόσδεκτος.

Ή κάτι έχω ξεχάσει ή κάπου λαθεύεις.Εγκατάσταση xp σε υπολογιστή που έχει ήδη xp γίνεται χωρίς να χρειάζεται να σκαλίσεις boot system αρχεία.Απλά τα βάζεις σε άλλο δίσκο/partition απο τα ήδη εγκατεστημένα και το σύστημα στην αρχή σε ρωτάει με ποια xp θέλεις να bootάρεις.Επίσης για να το κάνεις να Bootάρει απο κάποιο συγκεκριμένο λειτουργικό χωρίς να σε ρωτάει δεν θέλει να είσαι ο geohot.Υπολογιστής-ιδιότητες-για προχωρημένους-εκκίνηση και αποκατάσταση.Διορθώστε με αν κάνω λάθος....

ΠΑΓΙΑ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ τακτική μου. Δεν σκαλίζω δίσκους/partitions που τρέχουν τα windows ... μέσα απο τα windows. Αφήνω τους άλλους να παιρνους τους δίσκους και τα data ... στη μασχάλη.

Και πολύ καλά κάνεις.Όλοι όμως οι σύγχρονοι partition managers κάνουν reboot σε περιβάλλον dos και κάνουν τη δουλειά.Μέσα απο τα windows και να θέλεις δεν μπορούν να φτιάξουν partition.

Δημοσ.

+1 για το EASEUS partition master . Είναι free και κάνει θαυμάσια τη δουλειά του μέσα από το περιβάλλον των XP. Πρίν από τη χρήση του είναι απαραίτητο να γίνει μια καλή ανασυγκρότηση και η ύπαρξη ενός UPS θα ήταν ενδεδειγμένη για το φόβο των Ιουδαίων (ΔΕΗ). Η ανασυγκρότηση μειώνει σημαντικά το χρόνο της όλης διαδικασίας καθώς και την πιθανότητα κάτι να πάει λάθος.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

"δουλεψα" το easus και το φχαριστηθηκα!!

Πολυ ευχριστο πρόγραμμα και γρήγορο. Ειναι και free!!! :)

Τελικά εγκατέστησες τα Win 7 χωρίς να πειράξεις τα xp;

Στο boot-άρισμα σε ρωτάει με ποιό λειτουργικό θέλεις να μπεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...