Errik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Χαιρετώ το forum! Θα μπω γρήγορα στο θέμα, Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω ένα project για ένα προγραμματάκι σε iOS. Επειδή δεν έχω καμία εμπειρία πάνω στον προγραμματισμό πάνω στο iOS, θα ήθελα να ρωτήσω από που μπορώ να αρχίσω για να αποκτήσω μια καλή ιδέα και να αρχίσω να αναπτύσσω προγράμματα. Αυτήν την στιγμή δεν έχω ούτε Mac υπολογιστή ούτε License apple developer. Στην αρχή θέλω να δω κάποια tutorials σχετικά με το IDE, το framework και την λογική, καθώς και την γλώσσα, θα προσπαθήσω να πειραματιστώ πάνω σε virtualpc και ίσως hackindosh, και αν πάει καλά θα επενδύσω λεφτά για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά. Η εμπειρία μου απο προγραμματισμό γενικά είναι αρκετά καλή, έχω δουλέψει επαγγελματικά ως προγραμματιστής, αλλά κυρίως σε περιβάλλοντα JAVA, web development και λίγο C. Ωστόσο έχω αρκετά καλό backgrοund (είμαι ΗΜΜΥ), και δεν νομίζω να δυσκολευτώ να μάθω κάτι καινούριο, τόσο σε σύνταξη όσο και σε λογική, οπότε θέλω να αποφύγω τα πολύ αρχάρια tutorials που ουσιαστικά σε καθοδηγούν να πατάς Next σε Wizards και βγάζουν στο τέλος ένα έτοιμο template. Θέλω κάτι σε αναλυτικό οδηγό για να βγεί ένα gui πρόγραμμα Hello World χειροκίνητα. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ. (Εψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι σχετικό, οι admins μπορούν να το μεταφέρουν όπου πιστεύουν οτι ταιριάζει καλύτερα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Ξεκίνα από εδώ: http://developer.apple.com/devcenter/ios/index.action Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ: http://developer.apple.com/library/ios/#documentation/iPhone/Conceptual/iPhoneOSProgrammingGuide/Introduction/Introduction.html Η γλώσσα προγραμματισμού που θα χρησιμοποιήσεις είναι η Objective C οπότε μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ: http://developer.apple.com/library/mac/#documentation/Cocoa/Conceptual/ObjectiveC/Introduction/introObjectiveC.html%23//apple_ref/doc/uid/TP30001163 Επίσης -εντελώς φιλικά- πάρε έναν (πραγματικό) υπολογιστή Mac από την αρχή. Προσωπικά έχω έναν Mac mini (late 2009) πάνω από ένα έτος και δεν μετάνιωσα στιγμή την αγορά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Κοίταξα λίγο κάποια tutorial και φαίνεται πολύ καλή φάση! Να πω την αλήθεια γαργαλιέμαι αρκετά για να πάρω ένα mac, αλλά είναι πολλά τα €.. και ειδικά τα καινούρια mac mini δεν αξίζουν καθόλου... ίσως ψάξω για κανα μεταχειρισμένο παλιότερο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
attsifte Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να φτιάξεις και ένα VMWare με λειτουργικό iOS οπότε να γλυτώσεις απο το κόστος για Ηardware. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ναι, το έγραψα και στο πρώτο post μου! Απλά δύο πράγματα δεν ξέρω. Πρώτον τα development εργαλεία λειτουργούν με τα virtual pc? Επίσης υπάρχει κανένα καλό image που να υποστηρίζει πολλές αναλύσεις γιατί έχω 26άρα οθόνη, και αξίζει να τρέχεις τα development εργαλεία σε full ανάλυση, έστω και μέσω virtual machine. Ενα image που είχα δοκιμάσει παλιά, έτρεχε μόνο σε 1024χ768, και το MacOS φαινόταν εντελώς πετσοκομμένο, πόσο μάλλον το Χcode που θέλει και αρκετά μεγάλη επιφάνεια οθόνης... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harkal Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2011 Θα συμφωνήσω με @greatst. Με τα 1000 να πάρεις κάποιο Mac... αν σε ενδιαφέρει σοβαρά το θέμα είναι μονόδρομος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.