Προς το περιεχόμενο

Shion Sono's Love Exposure

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20090522_love_exposure.jpg

IMDB

Rotten Tomatoes

=================================================================================================

Προκειται για μια προβολη που ανεβαλα εδω και 2 μηνες, καθως εψαχνα την καταλληλη στιγμη που να ειμαι ξεκουραστος, ορεξατος και τιποτα να μην μπορει να με διακοψει. 4 ωρες ταινια δεν ειναι λιγο πραγμα. Οταν τα καταφερα ξεκινησα τον μαραθωνιο εχοντας δει ηδη τρεις αλλες ταινιες του δημιουργου (Strange Circus, Suicide Circle, Exte).

Οσο προετοιμασμενος ομως και να νομιζα πως ημουν για την μουρλαμαρα του, αυτο που μου συνεβη δεν το περιμενα. Καταρχας, να τονισω οτι εχουμε να κανουμε μια ταινια η οποια συνδυαζει αριστουργηματικα τουλαχιστον 7 ειδη ταινιων. Ειναι οικογενειακο δραμα, ειναι κωμωδια, ειναι splatter, action (με street fighting καταστασεις), ρομαντζοταινια, ψυχολογικο θριλερ, και WTF -νομιζω οτι επιβαλλεται η δημιουργια του WTF ως genre-. Το σοκ αρχιζει για μενα επειτα απο το πρωτο πολυ καλο 2ωρο. Τοσο περιεργα για τοση ωρα δεν εχω ξανανιωσει. Μαυρα γραμματα στη λεξη "περιεργα".

Απλα απορω -και ειναι μια ειλικρινεστατη απορια αυτη- πως ειναι δυνατον ο Shion Sono να καταφερνει να φτιαχνει ταινιες και να μην βρισκεται σε καποιο τρελοκομειο, φορωντας ζουρλομανδυα και τραγουδωντας ιαπωνικα ποπ ασματα, οντας μονιμως ναρκωμενος απο καθε λογης φαρμακα. Δε θελω να δωσω καθολου λεπτομεριες απο την υποθεση, καποια τεχνικα στοιχεια ειναι η υπεροχη μουσικη υποκρουση που υφισταται εξαιρετικες αλλαγες αναλογα με το μερος στο οποιο βρισκεται η ταινια και το εκαστοτε υφος, οι σχεδον αψογες ερμηνειες -ή και σκετο "αψογες", αναλογα με την κριση του καθενος- και η μοναδικη υφη της φωτογραφιας.

Περνανε οι 4 ωρες λοιπον, κι εγω ακομη καρφωμενος στην οθονη, μ' ενα weird λουκ φρικης κι ενα μυαλο που προσπαθει να καταλαβει τι ειδε (για να αποφυγω τις παρερμηνειες, η ιστορια βγαζει απολυτο νοημα). Να αναρωτιεται γιατι στο διαολο το ειδε και να θελει αμεσως να το ξαναδει την ιδια στιγμη. Α, ανεφερα την φοβερη μουσικη; Ηταν και τοτε παρουσα. Η τρομακτικα περιεργη αισθηση συνεχισε να υπαρχει, και επρεπε να περασουν 3 ωρες για ν' αρχισω να συνερχομαι απο το σοκ, να μπορω να σκεφτω και κατι αλλο πλην της ταινιας και να σταματησει αυτη η γαμημενη μελωδια να παιζει στο μυαλο μου. Πιστευα πως ολα ειχαν τελειωσει. Αρκετες ωρες μετα με βρισκουν να ξυπναω στις 6 το πρωι, σοκαρισμενος απο εναν εφιαλτη επηρεασμενο απο το εν λογω κινηματογραφικο τερατουργημα. Αναθεμα σε Shion Sono.

Ενιωσα, συμπερασματικα, την αναγκη να περιγραψω την εμπειρια μου και να ρωτησω τους παρευρισκομενους αν την εχουν δει και αν βιαστηκαν κι εκεινοι ψυχολογικα. Αν κρινω απο σχολια στο imdb ("Never before has a movie shocked me in terms of story and characters (that's a lie actually). I'm traumatized. And I mean that in the greatest way ever ") σιγουρα υπαρχουν κι αλλα θυματα.

9/10 (ή WTF/10).

ΥΓ. Σημερα ετοιμαζομαι να δω και το Noriko's Dinner Table, παλι του ιδιου καριολη. Wish me luck.

ΥΓ2. Δειτε εδω φατσα ψυχακια. Καμια εντυπωση.

Επεξ/σία από marantonis
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΡΕ ΣΥ MARANTONI ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΟΛΑ???

BAN HIM για λίγο ρε συ paredwse.

Το 'χεις ξαναπει αυτο ή ειναι ιδεα μου; :P

@Cue Μπες στο BtJunkie, γραψε Love Exposure, κατεβασε το πρωτο αποτελεσμα του search. Υπαρχουν και Ελληνικοι υποτιτλοι, συγχρονισμενοι με αυτη την εκδοση, στα γνωστα μερη. Παντως πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για οτιδηποτε και σιγουρα 100% ανεκτικος.

Δημοσ.

Κοίτα, το Oldboy είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες και την έχω δει αρκετές φορές.

Έτσι όπως το λες μου βγάζει κάτι από Oldboy, Requiem και Lost Highway.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα μουτρα. Ειναι αρκετα απλη και κατανοητη στην αρχη η ιστορια (μεχρι και πρωτοπροσωπη αφηγηση εχει), αρα δε χρειαζεται καμια εισηγηση.

Επεξ/σία από marantonis
Δημοσ.

Είστε μαζόχες. :blink:

Ο μαραντόνας που τις βλέπει κι εσείς που ακολουθείτε.

Όβερ εντ αουτ.

Εννοειται πως σ' εσενα δεν θα τη προτεινα ποτε. Εχει τη γοητεια του ο παθητικος βιασμος, δεν καταλαβαινεις εσυ :P

Ασχετο, αυτο το 'δες; B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βγει σε HD?

Αγνωστο. Μια χαρα ειναι παντως το 3CD Dvdrip.

===========================================================

http://www.youtube.com/watch?v=fu_9Wr-ORdI

Τι κομματαρα τo theme?

Ψαχνω το ost album και δεν το βρισκω :(

Επεξ/σία από marantonis
Δημοσ.

Εννοειται πως σ' εσενα δεν θα τη προτεινα ποτε. Εχει τη γοητεια του ο παθητικος βιασμος, δεν καταλαβαινεις εσυ :P

Μωρέ καταλαβαίνω, αλλά δεν το προτιμώ. Αναρωτιέμαι τι διάολο τσόντες έβλεπες έφηβος και το 'καψες τόσο πολύ... :lol:

Ασχετο, αυτο το 'δες; B)

Όχι, κι ούτε πρόκειται. Σε φοβάμαι εσένα, είσαι ο Μάρκος Λεζές της κουλτούρας ;)

Δημοσ.

Μωρέ καταλαβαίνω, αλλά δεν το προτιμώ.

Αναδιατυπωση: Εχει τη γοητεια του ο παθητικος βιασμος, δε την νιωθεις εσυ :P

Δεν ειναι θεμα εκουσιας προτιμησης.

Αναρωτιέμαι τι διάολο τσόντες έβλεπες έφηβος και το 'καψες τόσο πολύ... :lol:

Οταν δεν ειχα το 1 Man 1 Jar στο repeat, ελιωνα στο rotten.com.

Όχι, κι ούτε πρόκειται.

Χαριτολογωντας το ειπα, επειδη εχει στους συντελεστες τον Λανθιμο. Νομιζα πως ηταν εμφανες.

Σε φοβάμαι εσένα, είσαι ο Μάρκος Λεζές της κουλτούρας ;)

Δε το πιασα αυτο, αλλα καλο δε μου φανηκε. Σαν να λες οτι ειμαι ο Σταθης Ψαλτης της κωμωδιας δηλαδη;

Δημοσ.

Μη χαλιέσαι, κι εγώ δεν πιάνω τα μισά απ' όσα λες. Αυτή τη μλκ με το 1man1jar δηλαδή γιατί την έβαλες;

Όσο για το Λεζέ, προσωπικά έχω θετική άποψη γι αυτόν. Έκαστος στο είδος του (τώρα ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός... :blink: )

Δημοσ.
Μη χαλιέσαι, κι εγώ δεν πιάνω τα μισά απ' όσα λες.

Υπερβολη.

Αυτή τη μλκ με το 1man1jar δηλαδή γιατί την έβαλες;

Απαντησα στην ερωτηση που εκανες.

Όσο για το Λεζέ, προσωπικά έχω θετική άποψη γι αυτόν. Έκαστος στο είδος του (τώρα ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός... :blink: )

Α, μαλιστα. Περι κολακειας επροκειτοshame.png?et=5ZCDO0cA8cFMjC5IjYfgFg&nmid=363597658

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...