Προς το περιεχόμενο

ι3 530 help

Jimosss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλα και καλές γιορτές.

Αντιμετωπίζω προβλήματα στο oc του i3 530.

Βγάζει την παρακάτω μπλέ οθόνη αλλα οχι σε τακτά χρονικά διαστήματα.

bluescreen

οι ρυθμίσεις του bios είναι οι εξής:

εικονα1

εικονα2

η μητρική έχει αυτόματη επιλογή για oc αλλα δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα. Οι ρυθμίσεις που κάνει είναι οι εξής:

εικονα1

εικονα2

ειναι ασφαλες;

ευχαριστώ όσους θα ασχοληθούν.

Δημοσ.

H μητρικη σου, ειναι η Asrock H55M-LE? (Η καποια αλλη Asrock?)

Στην H55M-LE, δεν επιασε ουτε το 50%, ουτε το 40%, ουτε το 'αυτοματο' 4.2 GHz, με Ι3 540... :angry:

Βεβαια ασχοληθηκα ελαχιστα -και το συγκεκριμενο ειχε ενεργοποιημενη / μoνη vga την onboard... :(

Μηπως να δοκιμαζες λιγο παρακατω, σε ρευματα και fsb, π.χ. 22 Χ 182?

Παντως οι θερμοκρασιες με το αστειο stock cooler ειναι επισης αστειες :lol:

HS-000-IN_400.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Εχω την ASROCK H55M σκετο χωρις τιποτα αλλο. Δοκιμασε να κανεις bios update γιατι σε μενα το 40% δουλεψε.

Το μονο που με ανησυχει για να δοκιμασω το 50% ειναι να μην καει τιποτα π.χ. μητρικη και τρεχω και δεν φτανω...

Το 22 Χ 182 το δοκιμασα και ηταν unstable μαλλον γιατι ηθελε παραπανω ρευματα αλλα επειδη δεν εχω ασχοληθει ειπα να μεινω προς το παρον στο 22 Χ 173 που ειναι stable.

Δημοσ.

Δεν ειναι δικο μου συστημα & δεν εχω χρονο...

Υποθετω η onboard το εμποδιζει, ή τo "-LE" :(

Δυσκολοτατο να καει οτιδηποτε, κι αν δεν πιασει το overclock,

μετα απο 2-3 προσπαθειες boot θα γυρισει στα default clocks.

Δημοσ.

Onboard εχει και η δικια μου και το LE νομιζω σημαινει light edition.

Οποτε μαλλον ενα bios update θελει που ειναι 3 λεπτα υποθεση.

Οταν βρω χρονο θα δοκιμασω και το 50% ;)

Δημοσ.

Βασικα δεν ειναι δικο μου -οπως ειπα- για να δοκιμαζω πολλα.

Και δεν ξερω τι εχουν κοψει -και απο bios*- στη "LE" εκδοση...

[στο googloψαξιμο δεν βρηκα καθολου reviews τους :cry: ]

*απο τις φωτο που δινεις (νομιζω) δεν ειναι ακριβως το ιδιο...

Παντως ο 530 πρεπει να εχει τα 4.2GHz

και ο 540 τα 4.6GHz, οπως φαινεται :devil:

Σε κανει να το σκεφτεσαι!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν 4007 με asrock p55m pro i3 530 .

5365002167_6e7e52e722_b.jpg

Είμαι με stock ψύκτρα, ΤΤ Lanbox HTPC γι αυτό μη βαράτε για τα temps. :-D

Την έχω καθήσει ήδη 3 φορές και πιο κάτω με τέτοια ρεύματα και συχνότητες δεν πάει.

Ας ελπίσουμε να στρώσει γρήγορα η AS5.

Με την τελευταία version του bios μου έδωσε δυνότητα ρύθμισης του qpi frequency ξέχωρα απο το bckl.

Χωρίς αυτό 4 απλά δεν έπαιζαν...

Επίσης το 1.5 Bios που προϋπήρχε έδειχνε 5 βαθμούς πάνω και μου είχε έρθει κόλπος...

Ας ελπίσουμε ότι το καινούργιο τα λεέι σωστότερα. :-D :-D :-D

Όσο αναβαίνει το QPI με την άνοδο του bckl πρέπει να ανεβάζεις το vtt και να χαλαρώνεις τα ram timings για να παραμένεις σταθερός.( To update έδωσε και μια ακόμα επιλογή δηλαδή την μείωση του qpi με divider λογικά ώστε αυτό να μην ξεφεύγει σε unstable επίπεδα )

Η άνοδος του VTT δεν είναι λύση αφού πρέπει να μείνεις αυστηρά κάτω απο το 1,4 σύμφωνα με τα specs της intel, άσε που μεγάλο qpi frequency και vtt ζεσταίνουν κιάλλο την cpu και σε μένα γίνεται ήδη της Πόπης.

Στις μνήμες παίζω με 1,64 και απαγορεύεται απο ότι διαβάζω να εχουν διαφορά με το vtt πάνω απο 0,5.

Οι λοιπές ρυθμίσεις μου αν και θα φάνε tunning για λόγους θερμοκρασιών είναι:

QPI Frequency 6.552GT

Without Vdrop:

Αυτό απο ότι κατάλαβα κάνει overvoltage την cpu επιπλέον 0,015 σε load και αντί να πέφτει το vcore αυτό τελικά ανεβαίνει κιάλλο (το εχω ξαναδεί σε AMD και συμβαίνει και μετά απο vdrop mod με μολύβι αν το παραμολυβώσεις :-D )

Vcore Voltage 1.33125

VTT 1.23

Ram 1.64

PCH Auto

CPU PLL 1.81

Προσπαθώ τώρα να το stabilarω (πέντε βαθμούς - θέλω...) με 1 - 2 κλίκ κάτω στο Core Voltage, και ενα κλίκ κάτω το VTT στα 1,17 αλλά δεν κάθεται και τον λυπάμε να τον βλέπω να ζεσταίνεται.

Επίσης τα dimm 2 και 4 (το κοντινότερο στη cpu ζεύγος) μου φαίνονται σταθερότερα.

Θα ξαναελέγξω αύριο.

Να και ενα super pi κάτω απο τα 10 με HT disabled

5369711245_e34663b034_b.jpg

@ Δημήτρη

Τα 4 μαμά ρεύμα και τα 4,6 με 1,3 εγω τα ακούω βερεσέ.

Δώσε μου και μένα cherry picked 1 στα 100 κομμάτια και σου κάνω παπάδες και με passive.

Απλά στο internet αυτά βγαίνουν μόνο στην φόρα και μερικές φορές επίτηδες για να δημιουργείτε hype.

Θα δείτε κάποια στιγμή κλαμό και οδηρμό όταν θα αρχίζουν να βγαίνουν και μπανανούλες sandy i5 2500k i7 2600k που θα κάνουν με το ζόρι τα 4200...

Κοινός k σαν κ.....

Δημοσ.

Με 1,25Vcore και 173x22 ειναι stable.

Με 1,325Vcore δεν θα εχει το 191χ22;;;

Αναβαθμισμένο bios εχεις?

Αν όχι γύρνα στα default κάνε bios update και μετά ξανακλόκαρε απο την αρχή με τις ρυθμίσεις που δίνω.

Με Vcore Voltage ~1,36 with vdrop (όταν εχεις load θα πέφτει στα 1,336-1,344).

(To άλλαξα αυτό αφού διαπίστωσα πως δεν βοηθούσε κάπου στην πράξη.)

θα εχεις τα 4010-4015 191χ21.

Απλά χωρίς την καινούργια ρύθμιση για να κατεβασεις το qpi frequency δε πας πουθενά...

Έτσι παίζω τώρα και είναι βράχος με 8άρια στις μνήμες @1528

Με το 1.5 bios και εγω στα 3800 είχα σταματήσει

Παραπάνω μου έκανε πολλά κουλά μπλε σε streaming audio ενω έβγαζε 1 ώρα OCCT Linpack και orthos 2 instances με affiniti ρυθμισμένo ώστε να παίζει και στα 4 threads 100%.

Όταν μπήκε το QPI Frequency εστρωσαν όλα.

Το κατέβασα 1 κλίκ και βρήκα την υγειά μου.

Μπούταρε με τρελά bckl το board μέχρι τα 220 μπήκα window και γενικά τα 4 γίναν παιχνιδάκι.

Πιο πάνω με την ψύξη που εχω δεν πάει...

Ζεσταίνεται πολύ και δεν μπορώ να δώσω άλλα ρεύματα...

Αρχικά είχα πεί να παίξω με κάτω απο 1,3 και τους 74 βαθμούς αλλά τελικά τα 4 ηταν μεγάλος πειρασμός... :rolleyes:

Ο μόνος μου καημός είναι που δεν τα εχω καταφέρει στα 20χ200 με τα ίδια ρεύματα.

Όχι τπτ άλλο αλλά για να εχω και τις μνήμες στα 1600 όσο είναι πραγματικά. Γι αυτό τις έσφιξα και σε 8άρια.

Τρέχουν που τρέχουν underclocked ας υδρώσουν λίγο απο τα timmings και αυτές... :mrgreen:

Δημοσ.

Εχω το τελευταιο bios update(2.2) αλλα ρυθμιση qpi frequency δεν εχει...

Το 20χ200 το εψαξα αλλα δεν μου βγαινει ουτε μενα και timmings εχω 9-9-9-27.

Δημοσ.

Εχω το τελευταιο bios update(2.2) αλλα ρυθμιση qpi frequency δεν εχει...

Το 20χ200 το εψαξα αλλα δεν μου βγαινει ουτε μενα και timmings εχω 9-9-9-27.

Κρίμα ίσως είναι έλλειψη του Light Edition

Ρίχνε πάντως καμιά ματιά στο site που και που γιατί η δική μου εχει φτάσει στην 2.3 version.

Δοκίμασε σαν εναλακτική επιλογή με τέρμα τον πολ/στη στο 22 με fsb 182 είναι η μόνη σου ελπίδα για τα 4.

VTT 1,3 ή 1,36 και ρεύμα 1,36 ή 1,38 αφού εχεις καλή ψύκτρα. (εγω παίζω κοντά 80 βαθμούς και εσυ είσαι στα 60άρια ακόμα) :rolleyes:

Cpu PLL 1.81 και 1,64 ρεύμα στις μνήμες.

Αμα δεις και με αυτά instability πέσε στο 178χ22 = 3916 αφού στα 178 πέφτει ούτος η άλλος το QPI που στην περίπτωση σου είναι linked με το BCKL.

Οι τιμές που σου λέω θα βοηθήσουν σίγουρα στο stability.

Έλεγχε και τις μνήμες σου γιατί οι μητρικές μας εχει την κακιά συνήθεια στο auto να τους αλλάζει τιμές όσο πειράζεις to BCKL.

Τελικά ή asrok P55m pro που πήρα απο το στοκ 40 ευρόπουλα δίνει ρέστα.

Μικρή ξεμικρή με εχει αφήσει μαχχχκα.

Δημοσ.

Δεν εχω την Light Edition. Την h55m σκετο εχω και εξισου απο stock! :D

Τις ρυθμισεις που προτεινεις θα τις δοκιμασω αυριο, ελπιζω κατι καλυτερο να γινει!

Δημοσ.

Δεν εχω την Light Edition. Την h55m σκετο εχω και εξισου απο stock! :D

Τις ρυθμισεις που προτεινεις θα τις δοκιμασω αυριο, ελπιζω κατι καλυτερο να γινει!

Αμα είσαι εντός εξαμήνου και δε βαριέσαι πήγαινε την πίσω και καλά ότι χάλασε και πάρε την pro...

Μέχρι και crossfire εχει. :-D

Την εχει στα 44 και τώρα που μιλάμε.

Να παίζουμε με τα ίδια όπλα. B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...