TSOPA Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω free πρόγραμμα για μοντάζ σε video clip. Τα αρχεία των (πάρα πολλών) βίντεο που θα χρησιμοποιηθούν είναι MPEG. Τα στοιχεία που θέλω να προσφέρει είναι σίγουρα κόψιμο ράψιμο και έναν σεβαστό αριθμό εφέ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον.
injen Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Χμμμμμ προχειρα το μονο που μου ερχετε ειναι το windows movie maker Sent from my iPhone using Insomnia.app
balakan Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Το windows movie maker πιστευω και εγω οτι ειναι αρκετο να σου κανει την δουλεια που θελεις και το βασικο ειναι οτι ειναι πολυ απλο στην χρηση .
parsifal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον γι' αυτό το θέμα, απ' ο,τι έχω παρατηρήσει. Πολλά μέλη κάνουν τη συγκεκριμένη ερώτηση και αρκετοί επισημαίνουν πως θέλουν κάτι πιο δυνατό από το Movie Maker των Windows. Αλλά δυστυχώς, εδώ παρατηρείται ένα παράδοξο: Ενώ στην πλατφόρμα των Windows, παρ' ο,τι τα ίδια αποτελούν proprietary λογισμικό, υπάρχει μεγάλη προσφορά σε αξιόλογα freeware και/ή FOSS προγράμματα για όλων των ειδών τις δουλειές, στο θέμα του Non Linear Video Editing συγκεκριμένα υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Δε θα βρεις διαμαντάκια όπως π.χ. το OpenShot ή το Kino ή το Cinelerra κ.ά. που υπάρχουν σε Linux. Μόνο δύσχρηστα freeware όπως π.χ. το Zwei-Stein ή το, φοβερών δυνατοτήτων μεν πρωτόγονο στον τρόπο εργασίας δε, Avisynth. Αν δε σκέφτεσαι εγκατάσταση κάποιας διανομής Linux (θυμίζω ότι πέρα από το dual-boot, υπάρχει και η δυνατότητα εγκατάστασης μέσα σε εικονικό PC μέσω Virtualization) ώστε να δουλέψεις με κάποιο από αυτά που προανέφερα, θα σε συμβούλευα να προσανατολιστείς σε κάποιο από τα entry-level εμπορικά προγράμματα επεξεργασίας video γνωστών εταιρείων όπως το Pinnacle HD Studio ή το Adobe Premiere Elements κ.ά.
firewalker Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Κυκλοφόρησε και το LightWorks σε open source αλλά μάλλον δεν είναι αρκετά ώριμο ακόμη. http://www.insomnia.gr/topic/387745-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-open-source-%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-lightworks-%CF%84%CE%B7%CF%82-editshare/ http://www.lightworksbeta.com/
TSOPA Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή από ότι έχω καταλάβει το πιο αποτελεσματικό στην περίπτωσή μου θα ήταν να εγκαταστήσω μια έκδοση Linux στον υπολογιστή μου και να ψαχτώ μετά για προγράμματα. **Φίλε parsifal τα 2 τελευταία προγράμματα που ανέφερες δεν διανέμονταν δωρεάν.
micos000 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Όχι, δεν είναι δωρεάν αλλά δεν είπε ο parsifal ότι είναι δωρεάν αλλά entry-level εμπορικά προγράμματα, δηλαδή για ερασιτέχνες και ενθουσιώδεις μοντέρ και σε χαμηλή τιμή σε σχέση με τα μεγάλα αδερφάκια τους. Το μόνο δωρεάν που μπορείς να βρεις και να είναι αρκετά απλό είναι το windows movie maker που μάλλον είναι ήδη στον υπολογιστή σου. Δέχεται άνετα τα mpeg, έχει καλό αριθμό fx και transitions και είναι απλό στην χρήση του.
parsifal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή από ότι έχω καταλάβει το πιο αποτελεσματικό στην περίπτωσή μου θα ήταν να εγκαταστήσω μια έκδοση Linux στον υπολογιστή μου και να ψαχτώ μετά για προγράμματα. Δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματικό στην περίπτωσή σου. Για κάποιους (πολλούς, υποπτεύομαι) ενδέχεται να μην είναι βιώσιμη λύση. Το ανέφερα όμως, σε συνάρτηση με τη διαπίστωση περί ύπαρξης δυνατών, φιλικών και δωρεάν προγραμμάτων επεξεργασίας video σε Linux, αντίθετα με αυτό που συμβαίνει σε Windows. **Φίλε parsifal τα 2 τελευταία προγράμματα που ανέφερες δεν διανέμονταν δωρεάν. Μα το γράφω ότι είναι εμπορικά. Το όλο point του μηνύματός μου ήταν ότι «αν ψάχνεις σε Windows για κάτι πιο δυνατό από το και εξίσου φιλικό με το Movie Maker και ταυτόχρονα δωρεάν, ατύχησες. Καλύτερα στάξ'τα για κάποιο από τα γνωστά και καταξιωμένα εμπορικά».
TSOPA Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μα το γράφω ότι είναι εμπορικά. Το όλο point του μηνύματός μου ήταν ότι «αν ψάχνεις σε Windows για κάτι πιο δυνατό από το και εξίσου φιλικό με το Movie Maker και ταυτόχρονα δωρεάν, ατύχησες. Καλύτερα στάξ'τα για κάποιο από τα γνωστά και καταξιωμένα εμπορικά». Sorry δικό μου λάθος. Νόμιζα τα πρότεινες επειδή ήταν δωρεάν. Άρα για μια καλή δουλειά θα ήταν προτιμότερο να αγοράσω κάποιο πρόγραμμα παρά να κάτσω να το παλέψω με Movie Maker.
parsifal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη όμως αν έχεις δοκιμάσει και εξαντλήσει τις δυνατότητες του Movie Maker. Αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, κάνε πρώτα αυτό και βλέπεις. Αν δεις ότι κάτι σου λείπει ή ο,τι δε σε βολεύει, τότε από εμπορικά προγράμματα, ουουου, ένα σωρό μπορούμε να σου προτείνουμε από εδώ. Λένε πως «τα καλά εργαλεία κάνουν τον μάστορα», αλλά έχω δει φοβερά εμπνευσμένα βιντεάκια φτιαγμένα με το Movie Maker. Που πάει να πει ότι σε μία δημιουργική διαδικασία όπως το video production (ακόμη κι αν μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο), οι ξερές τεχνικές δυνατότητες δεν είναι το παν. Φαντασία και συνδυαστική σκέψη παίζουν κι αυτά μεγάλο ρόλο...
TSOPA Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη όμως αν έχεις δοκιμάσει και εξαντλήσει τις δυνατότητες του Movie Maker. Αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, κάνε πρώτα αυτό και βλέπεις. Αν δεις ότι κάτι σου λείπει ή ο,τι δε σε βολεύει, τότε από εμπορικά προγράμματα, ουουου, ένα σωρό μπορούμε να σου προτείνουμε από εδώ. Λένε πως «τα καλά εργαλεία κάνουν τον μάστορα», αλλά έχω δει φοβερά εμπνευσμένα βιντεάκια φτιαγμένα με το Movie Maker. Που πάει να πει ότι σε μία δημιουργική διαδικασία όπως το video production (ακόμη κι αν μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο), οι ξερές τεχνικές δυνατότητες δεν είναι το παν. Φαντασία και συνδυαστική σκέψη παίζουν κι αυτά μεγάλο ρόλο... Σωστός ο φίλος. Θα δω τι μπορώ να κάνω και αν δεν μου είναι αρκετό το ξανασυζητάμε. Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας
TSOPA Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Το movie maker δεν δέχεται τα αρχεία MPEG. Κάνω κάτι λάθος ή όντως είναι έτσι?
parsifal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Και το παλιό Movie Maker των Windows XP υποστηρίζει MPEG, και το νέο Windows Live Movie Maker υποστηρίζει MPEG. Τί μήνυμα σφάλματος παίρνεις;
TSOPA Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Χρησιμοποιώ Windows XP Home Edition με Sercice Pack 3. Το μήνυμα σφάλματος είναι το εξής: Δεν ήταν δυνατή η εισαγωγή του D:\Τα βίντεό μου\Video Clip project\1o couple.MPG. Ακαθόριστο σφάλμα
micos000 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Mήπως δεν είναι mpg αλλά κάτι άλλο με αλλαγμένη κατάληξη το αρχείο; Τα mpg υποστηρίζονται κανονικά (όπως είπε και ο parsifal) από όλες τις εκδόσεις το movie maker. Τα αρχεία αυτά παίζουν στον wmp και αν παίζουν χρησιμοποιούν κανένα directshow filter όπως το ffdshow ¨η τίποτα xvid ή παίζουν κανονικά χωρις βοήθεια; Κατέβασε τo media info και δες τι codec id (Προβολή->Κείμενο στο πρόγραμμα) έχουν τα αρχεία αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.