SPANK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Ενας φίλος μου φεύγει σε λίγες μέρες για αμερική και σκεφτόμουν να του δώσω χρήματα να μου φέρει μια κάρτα γραφικών αφου απο οτι έχω κοιτάξει θα γλιτώσω χρήματα αν την πάρω απο ελλάδα. Αυτο που ήθελα να ρωτήσω ειναι αν γνωρίζει κανένας φίλος τι γίνεται με το τελωνείο στην ελλάδα και λόγω του οτι θα είναι σχετικά μεγάλο κουτί δηλαδη δεν ειναι iphone η ipad που μπορεις να το κρύψεις κάπως και να γλιτώσεις τον φόρο, αν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω φόρο η μπορεί να περάσει και ετσι γιατι αν είναι να παει κανα 200 euro ο εκτελώνισμος δεν συμφέρει. Ξέρω οτι δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση σε αυτο αλλα ρωτάω μήπως έχει κανένας φίλος ανάλογη εμπειρία.Ψωνίζω χρόνια τοσο απο αμερική και απο hong kong μεσω ebay και μεγάλα πράγματα οπως ενα κράνος μηχανής κατι εξατμίσεις για εναν φίλο ηλεκτρονικά κτλπ χώρις να έχει χρειαστεί εκτελωνισμός αλλα δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση που τα φέρεις εσυ ο ίδιος. Ευχαριστώ
kage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 ε ας βγαλει τα manual+κουτι και ας κρατησει μονο τα προστατευτικα.αν τον ρωτησουν ας πει ειναι μεταχειρισμενο καποιου φιλου του απο εκει
dreamercon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς να φέρεις αντικείμενα αξίας μέχρι 430 ευρώ από χώρες εκτός ΕΕ χωρίς να πληρώσεις φόρο. Αν η αξία είναι μεγαλύτερη, τότε θα πρέπει να το δηλώσεις και να πληρώσεις το φόρο που αναλογεί. Δες το ΦΕΚ 2395/25-11-2008. Ενας φίλος μου φεύγει σε λίγες μέρες για αμερική και σκεφτόμουν να του δώσω χρήματα να μου φέρει μια κάρτα γραφικών αφου απο οτι έχω κοιτάξει θα γλιτώσω χρήματα αν την πάρω απο ελλάδα. Αυτο που ήθελα να ρωτήσω ειναι αν γνωρίζει κανένας φίλος τι γίνεται με το τελωνείο στην ελλάδα και λόγω του οτι θα είναι σχετικά μεγάλο κουτί δηλαδη δεν ειναι iphone η ipad που μπορεις να το κρύψεις κάπως και να γλιτώσεις τον φόρο, αν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω φόρο η μπορεί να περάσει και ετσι γιατι αν είναι να παει κανα 200 euro ο εκτελώνισμος δεν συμφέρει. Ξέρω οτι δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση σε αυτο αλλα ρωτάω μήπως έχει κανένας φίλος ανάλογη εμπειρία.Ψωνίζω χρόνια τοσο απο αμερική και απο hong kong μεσω ebay και μεγάλα πράγματα οπως ενα κράνος μηχανής κατι εξατμίσεις για εναν φίλο ηλεκτρονικά κτλπ χώρις να έχει χρειαστεί εκτελωνισμός αλλα δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση που τα φέρεις εσυ ο ίδιος. Ευχαριστώ
Ntinaras Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 αν φερεις 2 των 400 περνανε? η πρεπει να πας και να ρθεις 1 φορα για το καθενα?
blackfairy Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 για σας να σας ρωτησω κατι? εχω παραγγειλει απο Αμερικη μια παλετα μακιγιαζ που ναι στο μεγεθος βιβλιου και σε βαρος ελαφρυτερο φυσικα.. τελος παντον αυτη η παλετα οταν την πουλουσαν ελλαδα εκανε γυρω στο 40 σε ευρω αλλα πλεων δεν την βρισκω ελλαδα για αυτο και την παρηγγειλα απο εξω.. τελος παντον την πληρωσα 60$ και ο τυπος θελει 40$ για τα μεταφορικα με USPS συστημένο το στελνει. και παει στο καλο επειδη εχω την τρελα εγω και αφου την παραγγειλα ηδη χωρις να δω ποσο ελεγε τα εξοδα για ελλαδα και αφου δεν την βρηκα και πουθενα αλλου... οκ να του τα δωσο του ζητησα να στειλει ως δωρο δεν το στελνει ως δωρο. οκ και εδω.. τωρα αυτο που θελω να μαθω ειναι η παλετα εν τελη θα μου στοιχισει 80 εβρουλακια..στο περιπου παιζει να περασει και τελωνειο? . και αν ναι ποσο παιζει να μου βαλουν?? ξαναλεω τα 40$ = 30 περιπου ευρω ειναι για τα εξοδα αποστολης.. εχω παραγγειλει πολλες φορες απο αμερικη αλλα παντα μου τα στελναν χωρις να ειναι συστημενο.. και ποτε δεν πληρωσα τελωνειο για δεμα κατω τον 100$.. αλλα με συστημενο ειναι πρωτη φορα που παιρνω δεμα απο Αμερικη... οπα παιδια ακιρο μου εβαλε τελικα να επιλεξω τροπο αποστολης... οποτε οκ... δεν θα μου παει και πολυ το μαλλι
Arcanaloth Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Για κάτω από 100 ευρώ μην ανησυχείς, δεν τα τσεκάρουν. Για πάνω από 100 ευρώ, ειδικά για ρούχα, περνάνε τελωνείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα