bill1000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Εχω ενα Vaio της σειρας S. απο χθες παρατηρω οτι ο μετρητης της μπαταριας δεν πεφτει κατω απο το 99% παροτι εχω βγαλει το λαπτοπ απο το ρευμα και λειτουργει μονο με τη μπαταρια... τι στο καλο εχει παθει? μονιμως εχω το battery care function enabled στο 50% και το ρευμα συνδεδεμενο. αλλα χθες ξαφνικα βλεπω τη μπαταρια στο 99% ενω παντα ειναι στο 49%. ελεγχω αν κατα λαθος αλλαξα τις ρυθμισεις στο battery care αλλα οχι. βγαζω το ρευμα και απο χθες ως τωρα, εχοντας χρησιμοποιησει το λαπτοπ τουλαχιστον 3-4 ωρες, η μπαταρια ειναι εκει κολλημενη στο 99%!!!
bill1000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 παιδια ενταξει λυθηκε το προβλημα. εβγαλα την μπαταρια και την ξαναεβαλα και τωρα πεφτει κανονικα ο μετρητης.
bebis4 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 μονιμως εχω το battery care function enabled στο 50% και το ρευμα συνδεδεμενο. αλλα χθες ξαφνικα βλεπω τη μπαταρια στο 99% ενω παντα ειναι στο 49%. ελεγχω αν κατα λαθος αλλαξα τις ρυθμισεις στο battery care αλλα οχι. βγαζω το ρευμα και απο χθες ως τωρα, εχοντας χρησιμοποιησει το λαπτοπ τουλαχιστον 3-4 ωρες, η μπαταρια ειναι εκει κολλημενη στο 99%!!! γιατι στο 50 και οχι στο 80?
vendettalove Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Όταν το χεις στο ρεύμα παράλληλα με μπαταρία, την φθείρεις πολύ επομένως τα Vaio έχουν ρύθμιση να την φορτίζουν μέχρι τη μέση έτσι ώστε να επιβραδύνεται η φθορά εφόσον χρησιμοποιείται το μισό. Μπράβο στη SONY για αυτήν την καινοτομία, αλλά πρέπει να σημειώσω ότι -ίσως λόγω κόστους- οι μπαταρίες της δεν κρατάνε πάνω από 1 ώρα. Σε όλα τα Vaio που έχω δοκιμάσει..
bill1000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 γιατι στο 50 και οχι στο 80? σε μια συνεντευξη τους οι μηχανικοι της Sony ελεγαν οτι με βαση τις ερευνες τους αν εχεις την μπαταρια στο 50% και ταυτοχρονα στο ρευμα, η μπαταρια πρακτικα δεν παθαινει τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.