Προς το περιεχόμενο

βοηθεια με καταλοιπα παλαιων windows

Hania13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς αντί να κάνεις αναβάθμιση των ΧΡ έκανες καθαρή εγκατάσταση των 7. Οι πληροφορίες που δίνεις δεν αρκούν για να σου δοθεί λύση. Πόσους σκληρούς δίσκους έχεις στον υπολογιστή σου και αν έχεις 1 πόσες κατατμήσεις; Σε ποιά κατάτμηση ή σε ποιο δίσκο εχει εγκατασταθεί το κάθε λειτουργικό; Όταν επιλέξεις ΧΡ εκτελούνται κανονικά; Απάντησε σ' αυτά και βλέπουμε.

Δημοσ.

Ότι και να έχεις είτε partition είτε 2o σκληρό δίσκο απλά διαγράφεις από τα Windows 7 το partition ή τον σκληρό τα XP. Χρησιμοποίησε το EASUS δίαλεξε τον τομέα που δεν θές και αφαίρεσε τον. Είναι απλό.

Κατάλοιπα παλαιών Windows, όπως αναφέρεις και ως τίτλο, είναι αποθηκευμένα σε φάκελο στο σκληρό δίσκο με το όνομα Windows.old.

στα Vista και στα Windows 7 έπειτα από αναβάθμιση τους από τα XΡ.

Δημοσ.

Θες να διαγράψεις τελείως τα XP ή απλά δεν θες να σου βγάζει αυτό το μήνυμα στην εκκίνηση;

/sc

Δημοσ.

Ότι και να έχεις είτε partition είτε 2o σκληρό δίσκο απλά διαγράφεις από τα Windows 7 το partition ή τον σκληρό τα XP. Χρησιμοποίησε το EASUS δίαλεξε τον τομέα που δεν θές και αφαίρεσε τον. Είναι απλό.

Notis007 είσαι βέβαιος ότι τα λειτουργικό θα του επιτρέψει να διαγράψει το partition των ΧΡ, τη στιγμή κατά την οποία αυτό είναι το ενεργό partition του σκληρού δίσκου;

Δημοσ.

Notis007 είσαι βέβαιος ότι τα λειτουργικό θα του επιτρέψει να διαγράψει το partition των ΧΡ, τη στιγμή κατά την οποία αυτό είναι το ενεργό partition του σκληρού δίσκου;

Ναι το έχω κάνει άπειρες φορές σε άτομα τα οποία αναβάθμισαν XP σε Vista ή 7 και μετά δεν ήθελαν (πιο πολύ από θέμα χώρου στο σκληρό) το παλιό τους λειτουργικό.

Έτσι όπως αναφέρει το μέλος του forum θα έχει τον bootloader των Windows 7.

Διαγραφή με οποιαδήποτε Partition Tool πρόγραμμα και να κάνει διαγραφή το λειτουργικό (πρότεινα προηγουμένως το EASUS) και κάνει μόνο boot το εναπομείνον.

Είμαι με triple boot (7, XP και Ubuntu) και έχω άμεση εξοικείωση με αυτά.

Back up εννοείται να κάνει πριν οτιδήποτε πραγματοποιήσει.

Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την εκκίνηση των 7, κάνεις boot το DVD των 7 και επιδιόρθωση της εκκίνησης (η πρώτη επιλογή είναι).

Δημοσ.

εχω δυο σκληρους.τα xp ειναι εγκατεστημενα στον ενα δισκο και τα 7 στον αλλο.τα xp δεν δουλευουν κανονικα αλλα μου την σπαει καθε φορα να επιλεγω τα 7 ασε που ο αδερφος μου βαζει πολλες φορες τα xp και μετα με φωναζει να του το αλλαξω.notis007 μπορεις να εξηγησεις πιο πολυ τη διαδικασια με το EUASUS?

(οταν πηγα να διαγραξω τους φακελους των xp απο τον σκληρο δεν με αφηνε το συστημα)

Δημοσ.

Για να απαλλαγείς από την υποχρέωση επιλογής λειτουργικού στην αρχή υπάρχει και άλλος τρόπος: Με το EasyBCD 2.0.2 από εδώ: http://neosmart.net/downloads/software/EasyBCD/EasyBCD%202.0.2.exe επιλέγεις την καρτέλα Edit Boot Menu τικάρεις τα Windows 7 σαν default, επιλέγεις τα Windows XP, κλικ στο Delete και στη συνέχεια στο Save Settings. Για τα υπόλοιπα όπως γράφει και η Karmen1983 περίμενε το Notis007.

Δημοσ.

Βαση των λεγομενων του -- nikomas50 --το εκανα κι εγω με το EasyBCD 2.0.2 και λειτουργει αψογα.Ευχαριστω πολυ.

Να είσαι καλά, περίμενε όμως και τον τρόπο να απαλλαγείς και από τα περιττά αρχεία των ΧΡ με το EASUS από τον Notis007.

Δημοσ.

Συγγώμη παιδιά για την καθυστέρηση αλλά με πετύχατε σε τρελή μέρα.

Όπως ανέφερε η Karmen1983 διέγραψε τα Windows.old όπως δίχνει.

Αν θες να τα αφαιρέσεις από το μενού το XP καλά λέει ο Nikomas50 να τα βγάλεις με το EasyBCD. Και με αυτό είμαι εξεικειωμένος αρκετά και μπορώ να σε δώσω οδηγίες.

Τώρα για να τα διαγράψεις με το ΕΑSUS κοίτα τις εικόνες.

Και εγώ έχω τα Windows σε ξεχωριστούς σκληρούς. Τους έχω ονομάσει (μέσα από τα 7 είμαι) C για 7 και X για τα XP.

όπως εμφανίζεται στο 7 βρίσκεις τον 2ο δίσκο στον οποίο είναι το ΧΡ

Κάνεις δεξί κλικ στο δίσκο που θες να διαγράψεις και επιλέγεις Delete.

Θα σε βγάλει προειδοποίηση και συνεχίζεις με OK.

Αριστερά θα σου εμφανίσει 1 operations pending. Απο κάτω πατάς Apply και θα ξεκινήσει η διαδικασία. Αν το μετανιώσεις Undo.

Back Up οπωσδήποτε σε περίπτωση που αποτύχει και στραβώσει κάτι (σπάνια γίνεται αυτό).

Κάνεις επανεκίνηση και θα είναι μόνο με το 7.

Σε περίπτωση που σε εμφανίσει μήνυμα που δεν μπορεί να εκκινήσει το λειτουργικό μετά το EASUS βάζεις το DVD των 7 και το κάνεις boot.

επιλέγεις το πρώτο "Επιδιόρθωση εκκίνησης" και το διορθώνει.

Περιμένω αποτέλεσμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...