Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Γεια χαρα! Εχω εναν σκληρο 150 gb velociraptor σε win7 x 64. Οταν μπαινω στο my computer, ο δισκος δειχνει 86/130gb free... Ο δισκος μου ειναι 150 gb oχι 130.. επισης τον ανοιγω και κανω δεξι κλικ σε οσα folders εχω μεσα και βλεπω οτι δεν εχω παραπανω απο 30gb αποθηκευμενα ενω μου δειχνει οτι εχω γυρω στα 50! Ακομα και τα hidden folders να εμφανισω (συγκεκριμενα ενα ειναι) δεν βρισκω καπου 20 gb extra.. Eδω να κανω μια παρενθεση και να πω οτι εβαλα προσφατα τα win 7. Ο συγκεκριμενος δισκος ειχε πριν τα XP x64 και οταν εβαλα να κανω install τα 7 και πατησα format στην οθονη του installation ,εγινε με ενα κλικ, ενω δεν εχω ξαναδει format να γινεται τοσο γρηγορα. Σα να μην εγινε δηλαδη και να εγιναν UPGRADED?? Δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο αλλα το αναφερω Που ειναι τα GB oeo?
jakegate7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 οι κατασκευαστές των δίσκων διαιρούν τα συνολικά bytes με δύναμη του 10 (1000) ενώ τα windows με δύναμη του 2 (1024) για αυτό βλέπεις και την διαφορά. σε όλους τους δίσκους έτσι είναι. πήγαινε στον σκληρό σου πάτα δεξί κλικ propertis , επιλέγεις disk cleanup,το αφήνεις λίγη ώρα να φορτώσει στην δεύτερη καρτέλα στο system restore and shadow copies πατάς cleanup για να διαγράψεις τα αντίγραφα ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί πας στην πρώτη καρτέλα, από την λίστα επιλέγεις τι θέλεις να διαγράψεις και πατάς ok.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Εκανα και πριν disc cleanup εκανα τωρα και αυτο το shadow copies και δεν αλλαξε τιποτα.. δεν εχω restore points ουτως η αλλως.. αρα κατι αλλο φταιει?
TheELF Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δες αν έχεις φάκελο Windows.old στο c:\ σου,αν όντος έγινε upgrade εκεί θα έχει τα αρχεία τον XP. Κάνε και άδειασμα του κάδου ανακύκλωσης.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δες αν έχεις φάκελο Windows.old στο c:\ Δεν υπαρχει στο c:/ τετοιο folder δεν καταλαβαινω
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Επισης στο φακελο users με mouse over μου δειχνει 180mb oτι εχει μεσα. Με δεξι κλικ/properties μου δειχνει 780!!wtf??!?!
karmen1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Επισης στο φακελο users με mouse over μου δειχνει 180mb oτι εχει μεσα. Με δεξι κλικ/properties μου δειχνει 780!!wtf??!?! Μήπως σου δείχνει με mouse over αυτό και λέει μεγαλύτερο από και όχι είναι τόσα GΒ ή MB;
micos000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Εμφάνισε τα κρυφά αρχεία αλλά και τους φακέλους συστήματος. Κατέβασε το Treesize free και τρέξτο. Θα δεις ποιοι φάκελοι πιάνουν τον περισσότερο χώρο. Αν έχεις ενεργοποιημένο το hybernation (αδρανοποίηση) τότε θα έχεις και ένα αρχείο hyberfile.sys στον δίσκο που είναι όσο και η μνήμη σου συν το pagefile κανά 2GB. Αν πάλι δεν συμφωνεί το μέγεθος κάνε έναν έλεγχο δίσκου, μάλλον θα σου ζητήσει να το κάνει στην επανεκκίνηση γιατί δεσμεύουν κάποια αρχεία τα windows.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Μήπως σου δείχνει με mouse over αυτό και λέει μεγαλύτερο από και όχι είναι τόσα GΒ ή MB; για δες σε παρακαλω..λεω κατι λαθος?
karmen1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 thanulee δεν σου είπα ότι λες κάτι λάθος. Ερώτηση έκανα.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Απλα αναρωτιεμαι μηπως δε την παλευω δεν ειπες τπτ εσυ χεχε Ευχαριστω για την βοηθεια παρεπιπτοντως. Δες αυτο και πες μου. Επειδη τα νουμερα δεν κολλανε.. και ενας φακελος δεν ανοιγει.. δειχνει 46 gb ενω δεν εχω καλα καλα 30...
karmen1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 δεν έγινε τίποτα Εγώ πάντως και με αυτό το εργαλείο, στα 130gb τον βλέπω το δίσκο σου. Περίμενε τον micos000 καλύτερα δε το έχω δουλέψει το προγραμματάκι.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 δεν έγινε τίποτα Εγώ πάντως και με αυτό το εργαλείο, στα 130gb τον βλέπω το δίσκο σου. Περίμενε τον micos000 καλύτερα δε το έχω δουλέψει το προγραμματάκι. Ναι ειναι 150 δεν ειναι 130 ο velociraptor o 150αρης ειναι (εχω αρχισει και τα χανω? ) .. και επισης αν προσθεσεις τα folders δε βγαινουν 46gb oσα το προγραμμα δειχνει, βγαινουν 30 περιπου.. μου λειπουν δηλαδη α) 20 gb χωρου LOL και β) υπαρχουν περιπου 20 gb δεσμευμενα στο πουθενα
karmen1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 ... και επισης αν προσθεσεις τα folders δε βγαινουν 46gb oσα το προγραμμα δειχνει, βγαινουν 30 περιπου ??????
TheELF Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2010 Το Access is denied στην αρχή νομίζω τα λέει όλα,απλά δεν έχεις δικαιώματα από τα windows για το συγκεκριμένο φάκελο. Δες για UAC Και το CCleaner είναι εξαιρετικό για να σου ξαναβρεί τον χαμένο χώρο(σβήνοντας άχρηστα αρχεία).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.