johnys20 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Σας ζητείται να γράψετε μια πλήρως σχολιασμένη συνάρτηση στο Matlab που να εκμεταλλεύεται τις συναρτήσεις του βοηθήματος (totbl() και ljx()) για να ολοκληρώσει το πρόβλημα ελαχιστοποίησης με τη μέθοδο simplex. Είσοδος της συνάρτησης είναι ένα τυχαίο εφικτό tableau και έξοδος είναι η τιμή ελαχιστοποίησης αλλά και οι τιμές τον αρχικά μη εξαρτημένων μεταβλητών.βοηθεια καποιοσ
V.I.Smirnov Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Την μέθοδο Simplex την έχεις μελετήσει ; Αν έχεις ένα σύστημα 4x4 ξέρεις να κάνεις την ελαχιστοποίηση με το χέρι ; Εγώ όταν έγραψα κάποτε πρόγραμμα γι' αυτήν, είχα διαβάσει πρώτα ένα σωρό πράγματα και μάλιστα όχι απλώς τα 'ξερά' βήματα του βασικού αλγόριθμου αλλά και άλλα συναφή θέματα (ανάλυση ευαισθησίας, δυικό πρότυπο, πρότυπο μεταφοράς, αναθεωρημένη simplex). Ξεκίνα διαβάζοντας καλά τον βασικό αλγόριθμο και αφού καταλάβεις πώς δουλεύει, τότε δοκιμάζεις με κώδικα. Έτοιμη λύση μην περιμένεις... -
johnys20 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Την μέθοδο Simplex την έχεις μελετήσει ; Αν έχεις ένα σύστημα 4x4 ξέρεις να κάνεις την ελαχιστοποίηση με το χέρι ; Εγώ όταν έγραψα κάποτε πρόγραμμα γι' αυτήν, είχα διαβάσει πρώτα ένα σωρό πράγματα και μάλιστα όχι απλώς τα 'ξερά' βήματα του βασικού αλγόριθμου αλλά και άλλα συναφή θέματα (ανάλυση ευαισθησίας, δυικό πρότυπο, πρότυπο μεταφοράς, αναθεωρημένη simplex). Ξεκίνα διαβάζοντας καλά τον βασικό αλγόριθμο και αφού καταλάβεις πώς δουλεύει, τότε δοκιμάζεις με κώδικα. Έτοιμη λύση μην περιμένεις... - ευχαριστο θα κατσω να τν διαβασω
orotoi Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2010 (ανούσιο?) οφτοπικ πάνε οι εποχές που ξεκινάγαμε "Φτιάχνω το τάδε πρόγραμμα και έχω θέμα στο πως να κάνω αυτό.." Τώρα πάμε κατευθείαν με την εκφώνηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.