paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, μια φίλη με ενα παλιο pc Celeron 2,66 με μητρική fujitsu-siemens D1740, όλα onboard, είχε πρόβλημα με το κουμπί που αναβει το μηχανημα (ίσως επειδη το ανάβει με το πόδι). Πήγα πριν ενα διμηνο της έκανα τράμπα το power με το reset. Πριν λίγες μέρες παλι τα ίδια -μια δουλεύει μια δε δουλεύει - αλλαζουμε ένα κουτάκι της λεω και παίρνουμε αυτό που είχε προσφορά με 19.90 το e-shop. Κάνω την τράμπα σήμερα και το μηχάνημα δε λεει να ανοιξει. Παίρνει μπροστα αλλα δε δειχνει τίποτα στην οθόνη και κάνει πολλα μπιπ (χαρακτηριστικό του ότι κάτι δε πάει καλα). Μου εχει βγει η ψυχη απο το μεσημέρι, μέχρι και θερμοαγωγιμη άλλαξα και τίποτα. Παίζει στην τράμπα απο το παλιο στο νέο να εκανα καμια πατατα; καμία ιδέα...; δυστυχώς δεν έχω και ανταλλακτικά για να δοκιμάσω...
karmen1983 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, μια φίλη με ενα παλιο pc Celeron 2,66 με μητρική fujitsu-siemens D1740, όλα onboard, είχε πρόβλημα με το κουμπί που αναβει το μηχανημα (ίσως επειδη το ανάβει με το πόδι). Πήγα πριν ενα διμηνο της έκανα τράμπα το power με το reset. Πριν λίγες μέρες παλι τα ίδια -μια δουλεύει μια δε δουλεύει - αλλαζουμε ένα κουτάκι της λεω και παίρνουμε αυτό που είχε προσφορά με 19.90 το e-shop. Κάνω την τράμπα σήμερα και το μηχάνημα δε λεει να ανοιξει. Παίρνει μπροστα αλλα δε δειχνει τίποτα στην οθόνη και κάνει πολλα μπιπ (χαρακτηριστικό του ότι κάτι δε πάει καλα). Μου εχει βγει η ψυχη απο το μεσημέρι, μέχρι και θερμοαγωγιμη άλλαξα και τίποτα. Παίζει στην τράμπα απο το παλιο στο νέο να εκανα καμια πατατα; καμία ιδέα...; δυστυχώς δεν έχω και ανταλλακτικά για να δοκιμάσω... Με τα μπιμπ για μνήμες με πάει, μήπως δεν κούμπωσαν καλά; Η κάρτα οθόνης onboard;
paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 δεν τις εβγαλα καν στην τραμπα αλλα και πάλι δε δικαιολογειται γιατι τις αφαιρεσα τελειως, τις άλλαξα και θέση και πάλι τα ίδια... η μλκια ειναι οτι δεν εχω κανενα τετοιο μουσείο πλέον ουτε κανένας άλλος φιλος... καμια άλλη ιδεα; παιζει να κατεστρεψα κάτι (χλωμο έως απίθανο γιατι γενικλα προσέχω)
karmen1983 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 δεν τις εβγαλα καν στην τραμπα αλλα και πάλι δε δικαιολογειται γιατι τις αφαιρεσα τελειως, τις άλλαξα και θέση και πάλι τα ίδια... η μλκια ειναι οτι δεν εχω κανενα τετοιο μουσείο πλέον ουτε κανένας άλλος φιλος... καμια άλλη ιδεα; παιζει να κατεστρεψα κάτι (χλωμο έως απίθανο γιατι γενικλα προσέχω) Αν δεν είναι ένα μόνο τσιπάκι αλλά 2 ή περισσότερα δοκίμασε με ένα κάθε φορά σε διάφορες θέσεις και δες αν θα ανοίξει. Και μια και είναι και παλιός ρίξε με σπρέι αέρα μία στις υποδοχές της μητρικής και καθάρισε και τις υποδοχές στις μνήμες με οινόπνευμα βαμβάκι ή γομολάστιχα.
paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 ευχαριστω για τις ιδέες θα το κάνω τώρα... οποιεσδήποτε άλλες ευπρόσδεκτες. αν μπορώ να τη γνυτώσω την κοπέλα απο επιπλέον έξοδα για ήδη παλιο μηχανημα θα χαρώ.
karmen1983 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 ευχαριστω για τις ιδέες θα το κάνω τώρα... οποιεσδήποτε άλλες ευπρόσδεκτες. αν μπορώ να τη γνυτώσω την κοπέλα απο επιπλέον έξοδα για ήδη παλιο μηχανημα θα χαρώ. Αν δεν είναι αυτό φοβάμαι για τη μητρική, με το βάλε βγάλε καμιά φορά λόγω στατικού ηλεκτρισμού την καταστρέφουμε. Δες το και πες.
paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 τίποτα... τα ίδια... ο επεξεργαστης δεν παίζει να εγκατελειψε, ε; και εγω για μητρική το μυρίζομαι... Ασε που η μία μνήμη ειναι καινούργια και η δευτερη 1,5 έτους οπότε χλωμο για τις μνήμες...
karmen1983 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 τίποτα... τα ίδια... ο επεξεργαστης δεν παίζει να εγκατελειψε, ε; και εγω για μητρική το μυρίζομαι... Ασε που η μία μνήμη ειναι καινούργια και η δευτερη 1,5 έτους οπότε χλωμο για τις μνήμες... Ο επεξεργαστής για να τα παίξει πρέπει να έχει γίνει κάτι πολύ "καλό". Το τελευταίο στο οποίο θα πήγαινε το μυαλό μου. Οι μνήμες ήταν μαζί στο προηγούμενο κουτί; Τις δοκίμασες μία μία έτσι;
paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Ο επεξεργαστής για να τα παίξει πρέπει να έχει γίνει κάτι πολύ "καλό". Το τελευταίο στο οποίο θα πήγαινε το μυαλό μου. Οι μνήμες ήταν μαζί στο προηγούμενο κουτί; Τις δοκίμασες μία μία έτσι; ναι, το μηχανημα μεταφερθηκε απο το ενα στο άλλο κουτι ευλαβικά. (δεν ειναι δικο μου το μηχανημα για να κοπαναω αβέρτα...). Οι μνήμες και ο επεξεργαστης είχαν μείνει πάνω κατα τη μεταφορά... Και εγω απίθανο το κόβω να άρπαξε ο επεξεργαστης. Πίκρα, εβαλα ήδη αγγελία για μητρική γιατι το e-shop μια αντιστοιχη καινούργια την έχει 63 ευρω... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528356 καλή αλλα δεν τα αξίζει 6 χρονων μηχανημα πιστεύω, εχοντας δώσει ήδη πριν 3 μερες αλλα 20 για κουτι και πριν λιγο καιρο 15 για μνήμη...
karmen1983 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Καταλαβαίνω όντως δεν αξίζει. Δώσε μου λίγο χρόνο να μιλήσω με ένα φίλο που έχει 2 ερείπια στο αποθηκάκι του και δε τα χρησιμοποιεί αν είσαι τυχερός θα βρεθεί καμία. Σε ενημερώνω σε μισή ωρίτσα Και δε θα κοστίσει και τίποτα
maik42 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 μηπως ακουμπαει η μητρικη στο κουτι και βραχυκυκλωνει; αποστατες να φανταστω οτι τοποθετησες απο πισω.
logitech Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 φιλε μοου εχει τυχη και εμενα με ενα παλιο μηχανημα οταν αλλαξαμε κουτι δεν ελεγε να παρει μπροστα με τιποτα,το μονο που εκανα ηταν εβγαλα τις μνημες και τις σκουπισα και εβγαλα και φυσιξα το 20πινο και το 4πινο του psu και της μητρικης και τοτε ξανα πηρε μπροστα,δοκιμασε μια μια τις μνημες να δεις τι γινεται και καθαρισετες πρωτα
koumos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Τα μπιπ που κανει η μητρικη οταν μπουταρει το μηχανημα ειναι χαρακτηριστικα αναλογα με το προβλημα. Βρες το manual της μητρικης (αν δεν το εχεις, google it) και διαβασε στο troubleshooting κατα πασα πιθανοτητα. Λογικα θα περιγραφει αναλογα με το ποσα μπιπ ακους το τι παιζει.
paylidis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 οι αποστατες είχαν μπει, τη δοκίμασα και εκτός κουτιού, τη δοκίμασα και στο παλιό κουτι φυσηξα ξεφυσηξα, αλλαξα θεσεις τις μνήμες κλπ αλλα τίποτα. Το manual δε λεει και πολλά, κλασσικό fujitsu-siemens. @karmen: thanks
The_Judas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Ασε το manual. Δες μόνο τι bios έχει και αντιστοίχησε με τα beep codes. http://www.computerhope.com/beep.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.