jim22479 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπον παιδια. Εχουμε και λεμε.Εχω ανοιξει εδω και μερικες μερες καποια θεματα σχετικα με αγορα μητρικης,καρτας γραφικων ,κτλπ.Θελω να κανω μια ανακεφαλαιωση για το που βρισκομαι αυτην την στιγμη.Υποψιν καποια πραματα:1ον ,Η αγορα των κομματιων που θα συνθεσουν τον υπολογιστη θα γινει μεταξυ της 5ης με 15ης Ιανουαριου 2011(με το καλο να μας μπει).Θα μου πεις τοτε:"γιατι μας τα πρηζεις απο τωρα!"Απλα επειδη ,αν και σχετικος με υπολογιστες , δεν ασχολουμε ποτε με το τι νεο κυκλοφορει,λεπτομερειες του στυλ :αυτη η καρτα ειναι καλυτερη σε θεματα θερμοκρασιας, εχει 100 πυκνωτες πιο πολλους απο την αλλη,κ.α.Οποτε θελω γενικα να μπω στο κλιμα της αγορας νεου υπολογιστη ,να δω τα υπερ και τα κατα καθε κομματιου ξεχωριστα,και να παω να σκασω τα φραγκα.2ον , τα χρηματα που θα σπαταλησω,θα πεταξω,θα κλαψω ,πεστε το οπως θελετε ειναι εμμ, κανα 2χιλιαρο ,including πληκτρολογιο,mouse,windows ultimate 64bit αυθεντικο.ΔΕΝ ,επαναλαμβανω ΔΕΝ ΔΕΝ ,αλλη μια φορα ΔΕΝ προκειται να κανω ΚΑΜΙΑ αναβαθμιση στο μελλον.Φαντασου οτι το τωρινο pc το εχω 5 χρονια, μονο οθονη του εχω αλλαξει.Και οταν λεω 2χιλιαρο, δεν εννοω οτι σωνει και καλα ρε παιδι μου θα τα φαω και τα 2...εννοω οτι μεχρις εκει μπορω να φτασω.Παμε λοιπον στα κομματια : ΚΟΥΤΙ: Τι κουτι δηλαδη! ΚΟΥΤΑΡΑ , αν ηταν γκομενα θα ηταν ,ξερω γω,πεστε μια γαματη...CORSAIR 800D.Παραταω την κοπελα μου για παρτη του.Τι παιδι ειναι αυτο.Λοιπον ,το προηγουμενο κουτι μου ηταν ενα Lian Li το οποιο το ειχα αγορασει 240 ευρω.Ειχα πει,εδω θα στεγαζεται απο δω και περα οτι θα αγοραζω,μολις ειδα το 800D, αλλαξα γνωμη. Τροφοδοτικο: Corsair Professional Series Gold AX850 850W .Το εχω δει σε φιλο.Αθορυβο,αξιοπιστο,δυνατο.Τι αλλο θες απο ενα τροφοδοτικο; Μητρικη: Gigabyte GA-X58A-UD3R: Παντα ημουν απο αυτους που χαλαγαν μια περιουσια τουλαχιστον στην μητρικη.Καλη μητρικη,θελω να ειναι αξιοπιστη με αρκετη εγγυηση(ειχα καλομαθει με την EVGA που ειχε 5 χρονια).Ακομα δεν μου εχουν διευκρινησει ,αν η ταχυτητα της καρτας γραφικων θα πεσει αν η μητρικη εχει δυνατοτητα SATA3/USB3.Στο site της GIGABYTE λεει οτι αυτο ισχυει ΜΟΝΟ αν χρησιμοποιησω SLI/CF.Σχετικο email που εστειλα , ακομα περιμενω απαντηση.Οποτε αν ξερετε κατι ,αμολατε το. CPU:Intel i7 950: Απλα... ΡΑΜ: Corsair Dominator GT 6GB DDR3-2000 : Ουδεν σχολιο,προχωραμε... VGA: Αντε ρε σεις καταληξτε. Ειναι ευκολο να πεις,τραβα παρε ρε φιλε αφου δινεις τοσα χρηματα ,μια 480,5970 ξερω γω...αλλα το θεμα ειναι αν αξιζει.Τον καιρο που θα την παρω βεβαια ,εχω ακουσει οτι θα εχουν βγει νεα μοντελα.Απλα , οσο αφορα σε τιμες,που πρεπει να κινηθω;; Οθονη: Εχω ηδη μια Samsung T260. ηχεια:Εχω ηδη κατι καλα Altec Lancing . Cooler:Δεν θα χρησιμοποιησω αυτον που θα εχει ο i7,αλλα αυτον Corsair Hydro Series H70 CPU Cooler.Ευκολο σε εγκατασταση,ομορφο,απο οτι ειδα στο youtube αξιοπιστο. keyboard/mouse:Logitech Illuminated K800 / Razer Mamba 5600 .Γιατι ; Γιατι ετσι καρτα ηχου: λεω να παρω την Titanium X PRO, αν τι λεω καλα. Θα δουμε OS: Win 7 Ultimate Eng 64bit: Τσαμπα το 350αρι, αλλα το λειτουργικο και το antivirus τα περνω παντα αυθεντικα. Αυτα.Θελω επισης να μου πειτε αν ξερετε κατι για τους Sandy Bridge.Απο οτι διαβασα τους περιμενουν Q1 του 11.Θα ειναι συνετο να γινει η αγορα τους αμεσως;Δεν θα πρεπει να περασει καποια περιοδος ,να βγουν νεες μητρικες;Λεω...δεν ξερω. Ελπιζω μεσα απο αυτο το νημα να βγαλω συμπερασματα μεχρι εκεινη την περιοδο! Ευχαριστω
FaRMaKhs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Για το OS δεν θελω να σχολιασω γιατι θα με μαλωσει ο θειος μου :lol: Η αληθεια ειναι πως αν δεν απατομαι μεχρι τοτε θα εχουν εμφανιστει οι sandy οποτε παιζει και να αλλαξεις γνωμη για cpu τοτε οπως επισης και για gpu θα εχουν ερθει καινουργιες οποτε παλι θα ειναι θεμα προς συζητηση αν και μια 580 δεν θα σε χαλασει πιστευω Με λιγα λογια υπομονη και συναιση ps:για ΗDD/SSD εχεις καλαληξει γτ δε βλεπω καποια νυξη?
ColdFusion Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 μια χαρα ειναι αυτα που διαλεξες αλλα... 1) Περιμενε να βγουν οι νεες gpu της amd (13 Δεκεμβριου 2010) 2) Περιμενε να κυκλοφορήσουν οι Sandy Bridge(9 Ιανουαριου 2011)
jim22479 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Ωχ παιδια συγγνωμη ,ξεχασα τους δισκους. Εχω ηδη εναν RAPTOR 150GB , 10000rpm. Αξιζει να παρω SSD; Θα ειναι τοσο καλυτερος;Για storage εχω τρεις τεσσερις με τον μεγαλυτερο στο 1ΤΒ. Οι sandy bridge προφανως θα θελουν και αλλη μητρικη;
Anubis13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Οι Sandy Bridge κυκλοφορουν με μητρική socket 1155 και αργότερα στα τέλη του 2011 η μεγαλη σειρά. Η μικρή σειρά έρχεται σε Dual Channel DDR3
ColdFusion Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 o Core i7-2600K μια χαρα ειναι με κυκλοφορια τον ιανουαριο...
jim22479 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 διευκρινηστε μου κατι. Οι sandy bridge επεξεργαστες μπορουν να εγκατασταθουν σε τωρινες μητρικες;;
ColdFusion Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 διευκρινηστε μου κατι. Οι sandy bridge επεξεργαστες μπορουν να εγκατασταθουν σε τωρινες μητρικες;; οχι χρειαζεσαι νεα μητρικη με socket 1155?(υπαρχει ενα pin διαφορα σε σχεση με το 1156)
efo355 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Θα κάνεις τίποτα στο pc που θα απαιτεί τέτοια υποσυστήματα; 2000 για κάτι που σε ένα χρόνο θα κοστίζει 500 ευρώ; Και εντάξει καταλαβαίνω δε σε ενδιαφέρει η αξία μεταπώλησης, αλλά πραγματικά να μη κάνεις επαγγελματική δουλειά στο pc ( που από αυτά που βάζεις καταλαβαίνω ότι δεν κάνεις) και να δίνεις τόσα λεφτά είναι κρίμα.
jim22479 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Οι ερωτησεις που εχω κανει ειναι συγκεγκριμενες. Δεν νομιζω να ρωτησα αν αξιζει η οχι.Αν εχεις να πεις κατι σχετικα με αυτα που ρωτησα - εχει καλως, διαφορετικα ανοιξε ενα δικο σου thread και βαλε εκει την γνωμη σου , την οποια θα σεβαστουμε. Σε ευχαριστω
moldovan20 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Οι ερωτησεις που εχω κανει ειναι συγκεγκριμενες. Δεν νομιζω να ρωτησα αν αξιζει η οχι.Αν εχεις να πεις κατι σχετικα με αυτα που ρωτησα - εχει καλως, διαφορετικα ανοιξε ενα δικο σου thread και βαλε εκει την γνωμη σου , την οποια θα σεβαστουμε. Σε ευχαριστω Νομίζω το forum αυτό το ρόλο έχει, να μπορεί ο καθένας να λέει τι γνώμη του, αν δε σου αρέσει μπορείς να κάνεις τις ερωτήσεις σου σε pm σε όποιον νομίζεις .
jim22479 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Αυτο το thread το ανοιξα για να ακουσω γνωμες-αποψεις πανω στα προιοντα που εχω αποφασισει.Δεν χρειαζομαι κανεναν να μου πει που θα διαθεσω τα χρηματα μου.Δεν δινω λογαριασμο σε κανεναν. Αν εχει να πει οτιδηποτε πανω σε αυτα που ρωταω ,πολυ ευχαριστως.Διαφορετικα ας ανοιξει ο οποιοσδηποτε ενα ΔΙΚΟ του thread και να μας εξηγει ποσο μεγαλοι βλακες ειναι "αυτοι που ξοδευουν τοσα χρηματα τετοιες εποχες που διανυουμε, μπλα μπλα μπλα..."
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα μου φαίνεται. Το thread δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία σου, ο καθένας θα λέει ό,τι γουστάρει μέχρι να θεωρήσουν οι moderators ότι δεν πρέπει να είναι έτσι.
jim22479 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Φανισπαλ : δεν εχω μπερδεψει τιποτα. Ειναι σαν να ρωταω ποια μαρκα τσιγαρου να παρω, και να μου λετε οτι ειναι κακο για την υγεια μου. Τι σε νοιαζει εσενα; Εγω γουσταρω να χαλασω 30000 ευρω για pc.! Πεταει ο καθενας οτι εξυπναδα θελει... χωρις βεβαια να το πε κοροιδευτικα....απλα εχω βαρεθει τετοιου ειδους απαντησεις χωρις νοημα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.