modus Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 καλησπερα εχω καφε στην θεσσαλονικη και θελω να βαλω 10 (το πολυ) υπολογιστες για χρηση ιντερνετ + τους 1-2 υπαρχων για πρωσοπικη χρηση. επισης αναφερω οτι εχω connex- at work 2αρα. πολυ ευχαριστημενος για χρηση 1,2 αντε και τρεις υπολογιστες ταυτοχρονα απλες σελιδουλες και κανα download που και που. νομιζω ομως οτι για χρηση επαγελματικη δηλαδη 10 μηχανηματακια που να προσφερουν καλη ταχυτητα σε πελατες με χρεωση θα εχω προβληματα. εχετε να προτεινεται καποια λυση ? με οτε που εχω μηλησει μου εχουν πει οτι επειδη ειμαι μακρια απο το κεντρο και αναβαθμιση να κανω μπορει να ειμαι και χειροτερα. ( παντα μηλαμε για αλλη χρηση απο αυτην που κανω τωρα) εχω ακουσει για μισθωμενες γραμμες κτλ.. ? εχετε να προτεινετε κατι ? περιοχη θεσσαλονικη δυτικα να παιζει ρολο. ευχαριστω παιδια!
modus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 μηπως το βαλαμε σε λαθος ενοτητα? μπορει καποιος να το μεταφερει.
bluesattack Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Παλιοτερο θεμα .. http://www.insomnia.gr/topic/134347-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-internet-cafe/ ...τοσο που εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα (και σε επαγγελματικο επιπεδο ..? ) (στην κατηγορια hardware μαλλον θα ειχε πιο πολυ ανταποκριση.. )
CyberCr33p Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Εάν παίζουν και παιχνίδια για να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση θα σου πρότεινα να πάρεις μια δεύτερη ADSL στα 2mbps (εφόσον δεν σηκώνει πιο πάνω) και να στήσεις έναν proxy σε ένα από τους υπολογιστές που χρησιμοποιείς εσύ. Αυτός ο υπολογιστής θα συνδέεται στη μία από τις 2 γραμμές. Στη συνέχεια θα ρυθμίσεις όλους τους άλλους υπολογιστές να μπαίνουν με την άλλη γραμμή αλλά στον IE , Firefox , κλπ να ρυθμίσεις να συνδέονται μέσω του proxy. Οπότε browsing και downloads θα γίνονται από τη μία γραμμή και δεν θα επηρρεάζει τα games που θα είναι από την άλλη.
alqui Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Αν δεν σκοπευεις να προσφερεις Online gaming τοτε με 2DSL γραμμες εισαι οκ. Αν μιλαμε για χρηση online gaming τοτε η λυση της μισθωμενης γραμμης ειναι μονοδρονος οπως και εξοπλισμος cisco. Οτιδηποτε αλλο προτεινει κανεις οπως DSL με load balance κτλ κτλ ΔΕΝ θα δουλεψει ΣΩΣΤΑ. Σε ποια περιοχη εισαι και δεν παιζει σωστα το DSL, γιατι κι εγω δυτικα ειμαι. PM me αν θελεις
anta_n Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Συμφωνώ κι εγώ. Αν μιλάς για online παιχνίδια στα οποία θες εγγυημένο bandwidth τότε δε νομίζω ότι κάτι λιγότερο από μισθωμένο θα αρκεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα τρέμεις μήπως κάτι δεν πάει καλά στη γραμμή σου και απλά χάσεις πελάτες για χαζό λόγο. Ιδανικά θα έπρεπε να ζητήσεις και σχετικά SLA (συμβόλαιο που ρίχνει ρήτρες στον πάροχο αν πέσει το μισθωμένο για πάνω από ένα ορισμένο διάστημα), αλλά νομίζω πως οι έλληνες πάροχοι δεν είναι και πολύ φιλικοί σε τέτοιες συμβάσεις. Πες όμως την χρήση που θες να δώσεις μέσα στο NetCafe για να βοηθήσουμε και παραπάνω.
alqui Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Συμφωνώ κι εγώ. Αν μιλάς για online παιχνίδια στα οποία θες εγγυημένο bandwidth τότε δε νομίζω ότι κάτι λιγότερο από μισθωμένο θα αρκεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα τρέμεις μήπως κάτι δεν πάει καλά στη γραμμή σου και απλά χάσεις πελάτες για χαζό λόγο. Ιδανικά θα έπρεπε να ζητήσεις και σχετικά SLA (συμβόλαιο που ρίχνει ρήτρες στον πάροχο αν πέσει το μισθωμένο για πάνω από ένα ορισμένο διάστημα), αλλά νομίζω πως οι έλληνες πάροχοι δεν είναι και πολύ φιλικοί σε τέτοιες συμβάσεις. Πες όμως την χρήση που θες να δώσεις μέσα στο NetCafe για να βοηθήσουμε και παραπάνω. FYI SLA σε μισθωμενο κυκλωμα δινουν ολοι οι παροχοι. Απλως αλλοι εχουν λιγο καλυτερο και αλλοι λιγο χειροτερο SLA ΚΑι για Online gaming προτιμουμε μισθωμενη γραμμη οχι για το bandwidth τοσο εφοσον θα ιεναι μικροτερης χωρητικοτητας απο μια ADSL , οσο για τo latency
modus Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 η χρηση τουλαχιστον ετσι οπως το φανταζομαι θα ειναι πιο πολυ και σερφαρισμα , downloads , καμια εκτυπωση κτλ. καθαρα δηλαδη σαν εξτρα παροχη σε εναν ιδη υπαρχον στεκι - εμπορικο νεανικο καφε. τωρα για μετεπειτα εαν αυξηθουν οι αναγκες και η ζητηση βλεπουμε ευχαριστω παιδια για τις απανατησεις σας
alqui Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 η χρηση τουλαχιστον ετσι οπως το φανταζομαι θα ειναι πιο πολυ και σερφαρισμα , downloads , καμια εκτυπωση κτλ. καθαρα δηλαδη σαν εξτρα παροχη σε εναν ιδη υπαρχον στεκι - εμπορικο νεανικο καφε. τωρα για μετεπειτα εαν αυξηθουν οι αναγκες και η ζητηση βλεπουμε ευχαριστω παιδια για τις απανατησεις σας Τοτε το καλυτερο για μενα θα ηταν 2 ADSL απο ξεχωριστους παροχους για redudancy, ενα router που να υποστηριζει failover των 2 συνδεσεων και ενα proxy squid.
anta_n Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Με την υπόθεση ότι και οι 2 γραμμές θα παίζουν καλά, δεν θα έχεις πρόβλημα. Το μόνο που δεν ξέρω είναι το upload που θέλουν τα παιχνίδια. Αν είναι μεγάλο, μήπως έχει νόημα η μία από τις δύο να είναι SDSL και όχι ADSL. FYI SLA σε μισθωμενο κυκλωμα δινουν ολοι οι παροχοι. Είχε τύχει πριν ένα χρόνο περίπου να ζητήσει η εταιρεία που εργάζομαι από την Tellas (τότε) SLA για τις γραμμές και δεν τα καταφέραμε ποτέ να πάρουμε. Κι εγώ αυτονόητο το θεωρώ αλλά δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
alqui Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Με την υπόθεση ότι και οι 2 γραμμές θα παίζουν καλά, δεν θα έχεις πρόβλημα. Το μόνο που δεν ξέρω είναι το upload που θέλουν τα παιχνίδια. Αν είναι μεγάλο, μήπως έχει νόημα η μία από τις δύο να είναι SDSL και όχι ADSL. Ειπαμε αυτο το setup Με την προυποθεση πων δεν θα εχει Online gaming
anta_n Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Τότε συμφωνώ κι εγώ. Δεν είχα διαβάσει καλά την απάντηση παραπάνω. Καλή αρχή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.