Προς το περιεχόμενο

Game Recording / Converting tools & Settings

Ποιο πρόγραμμα προτιμάτε για game recording;  

12 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο πρόγραμμα προτιμάτε για game recording;

• FRAPS
    • WeGame
      0
    • Xfire
      0
    • FastCapPro
      0
    • Game Cam
      0
    • Growler Guncam
      0
    • PlayClaw
      0
    • Dxtory
      0
    • Άλλο (αναφέρετε ποιο)
  2. 2. Ποιο πρόγραμμα προτιμάτε για κωδικοποίηση των game videos σας;

• AVS Video Converter
    • Xilisoft Video Converter
      0
    • RipBot264
    • Any Video Converter
    • Total Video Converter
    • imTOO Video Converter
      0
    • MediaCoder
      0
    • MeGUI
    • Format Factory
    • VirtualDub
    • Badaboom
      0
    • Άλλο (αναφέρετε ποιο)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος, εδώ μπορούμε να Postάρουμε, με ποιο πρόγραμμα κάνουμε record / convert

τα games που παίζουμε.

Καθώς και τι ρυθμίσεις χρησιμοποιούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα όταν το κάνουμε upload στο youtube.

Θα παρακαλούσα κάποιον moderator να κάνει 2 polls ένα για recording και ένα για Conversion.

Με τις παρακάτω λίστες:

Recording Software: Fraps, WeGame, xFire, FastCapPro, GameCam, Growler GunCam, PlayClaw, dxtory.

Converters: AVS Video converter, Xilisoft Video Converter, RipBot, Any Video Converter, Total Video Converter, imTOO Video Converter, Media Coder, Badaboom, Αλλο.

Ευχαριστώ!

Ξεκινάω λοιπόν πρώτος.

Recording Software.

Fraps v3.2.3

Λόγος: Το θεωρώ το καλύτερο σε θέμα ποιότητας ήχου και εικόνας! Ίσος είναι όμως λίγο βαρύ σε σχέση με τα άλλα...

Ρυθμίσεις:

frapssettings.jpg

Tip: Με το Fraps είχα το εξής πρόβλημα, με το σύστημα της υπογραφής μου και τις ρυθμίσεις που έχω και στην photo

Όταν πάταγα record, το παιχνίδι γινότανε unplayble, τα fps έπεφταν στα 15-20

έκανα research και κάποιοι λέγανε ότι το καλύτερο είναι να γράφεις σε Half size και σε διαφορετικό σκληρό, από τον σκληρό του παιχνιδιού.

Τα δοκίμασα αλλά τίποτα! Τελικά βρήκα την λύση και τώρα γράφω 1080p όλα full και πραγματικά είναι σαν να μην έχω πατήσει το record!

Η Λύση λοιπόν είναι η εξής:

1) Κατεβάζουμε το free Core Affinity Resident, είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να κάνετε save το affinity που έχετε ορίσει, αλλιώς αν το κάνετε με το Task Manager, θα πρέπει να το κάνετε κάθε φορά που η εφαρμογή θα ανοίγει!

2) Αφού το κάνετε extract πατάτε διπλό click στο coreaffinityresident.exe και θα εμφανιστεί το εικονίδιο κάτω δεξιά στο taskbar

3) Ανοίγετε το Fraps και το game που θέλετε να κάνετε record

4) κάνετε δεξί click στο Core Affinity Resident > Options και checkάρετε τα Autostart With Windows & Add Core Affinity Residnet to Context Menu και πατάτε οκ

5) Ανοίγετε μετά το Core Affinity Resident και θα σας βγάλει μια λίστα, με όλα τα προγράμματα που τρέχουν εκείνη τη στιγμή.

6) Πατάτε πάνω στην εφαρμογή που θέλετε (Fraps) και μετά πατάτε στο Set Affinity, αφού ορίσετε πόσους πυρήνες θέλετε η εφαρμογή να χρησιμοποιήσει πατάτε οκ και μετά κάνετε το ίδιο για το παιχνίδι.

Στην περίπτωση μου θα μοιάζει κάπως έτσι... Που σημαίνει ότι έχω ρυθμίσει το Fraps να λειτουργεί με τους 6&7 πυρήνες ενώ το BFBC2 με τους 0,1,2,3,4&5

coreaffinityresident.jpg

Με το παραπάνω κόλπο και σε συνδυασμό με το fraps να γράφει σε διαφορετικό σκληρό από τον σκληρό που είναι το παιχνίδι, γράφω τέλεια!

Video Converter:

RipBot264

Λόγος: Απλά είναι καλύτερο! Για κάποιο λόγο, με τα ίδια settings σε όλα τα converters, αυτό βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα και μικρότερο αρχείο!

Ρυθμίσεις:

69872254.jpg

47016162.jpg

62120389.jpg

Ένα video των 9,47GB το έκανε 327ΜΒ

Αποτέλεσμα:

PS: Sorry για τις ομιλίες αλλά ξέχασα να τους πω ότι κάνω record :P

Δημοσ.

Το είδες 1080p full screen;

Παρατήρησε τους καπνούς για να καταλάβεις τι λέω...

Δες το 1080p το δικό μου σε σχέση με ένα 1080p sample για παράδειγμα του YouTube

θα δεις ότι έχουν διαφορά...

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, τα samples που και καλά σου δείχνουν την ποιότητα, έχουν πιο σταθερές και αργές λήψεις, οπότε παίζει να λέω και βλακείες...

Επίσης είναι εύκολο να δημιουργηθούν τα Polls;

Δημοσ.

Το είδες 1080p full screen;

Παρατήρησε τους καπνούς για να καταλάβεις τι λέω...

Τους είδα, ναι έχουν μερικά ορατά macroblocks, αλλά τίποτα το σπουδαίο ή μη αναμενόμενο. Όπως είδα και artifacts γύρω από το κείμενο του Server message στο πάνω μέρος της εικόνας στο 01:56. Συνολικά όμως, είναι πολύ καλής ποιότητας encoding.

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, τα samples που και καλά σου δείχνουν την ποιότητα, έχουν πιο σταθερές και αργές λήψεις, οπότε παίζει να λέω και βλακείες...

Εννοείται πως είναι άδικο να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ high-action και low-action videos. Τα πρώτα απαιτούν υψηλότερα bitrates για να αποδοθούν με ικανοποιητική ποιότητα. Ή ισοδύναμα αν θέλεις, στο ίδιο bitrate θα δίνουν χαμηλότερη ποιότητα από τα δεύτερα.

Αυτό που πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου είναι ότι από ένα σημείο και μετά, βρίσκεσαι στο έλεος του YouTube encoder που θα επανακωδικοποιήσει ούτως ή άλλως το υλικό που ανεβάζεις. Ναι, θα πρέπει ασφαλώς να φροντίσεις το υλικό αυτό να έχει όσο το δυνατόν υψηλότερη ποιότητα, για να είναι καλό το, ας πούμε, "starting point" από το οποίο θα ξεκινήσει ο YT encoder. Τα artifacts που φαίνονται π.χ. στο video του YT δεν τα βλέπεις στο MKV που παίρνεις στην έξοδο του RipBot264; Ήδη, δουλεύεις με CQ18 απ' ο,τι είδα στα screenshots. Μπορείς να κατεβείς και μέχρι 16, αλλά θα αρχίσει να αυξάνεται δυσανάλογα το μέγεθος του MKV. Μπορείς ακόμη και να ενεργοποιήσεις lossless mode στον x264 encoder (δεν έχω τσεκάρει αν γίνεται στο RipBot264, αλλά σε άλλα encoding GUIs όπως το MeGUI υπάρχει σχετικό profile). Θα πάρεις βέβαια τεράστιο filesize, αλλά κάνε τις δοκιμές σου για να δεις και μόνος σου τα αποτελέσματα.

Επίσης είναι εύκολο να δημιουργηθούν τα Polls;

Ναι, γιατί όχι; Αλλά ποιο από τα 2; Ένα poll/thread μπορούμε να έχουμε, όχι παραπάνω.

Δημοσ.

αρχικά μπράβο για την όρεξη σου να γράψεις όλο αυτο το κείμενο... !! :) :)

θα το δοκιμάσω και εγώ να το φτιάξω απο αύριο μήπως και γράφω κανα videaki (γιατι τώρα είμαι κομμάτια) ... γιατι δεν είχα κάτσει ποτέ να το ψάξω τόσο πολύ, είχα πλέον αποφασίσει οτι δεν παλεύεται το fraps.

Στα γρήγορα έχω να κάνω μερικά σχόλια και αν υπάρχει όρεξη το αναλύουμε/τεστάρουμε το θέμα... πρώτον το fraps είναι ΠΟΛΥ βαρύ... ένα καιρό που το έψαχνα το θέμα είχα καταφέρει με διαφορετικούς encoders και κάποια άλλα προγράμματα (συγκεκριμένα κάποιο capture software που δεν θυμάμαι και τον loseless encoder του camstudio - ο οποίος υπάρχει free σε παλαιότερες εκδόσεις του camstudio, είτε με τον Huffyuv - πάλι δεν θυμάμαι) και μετά μετατροπή με κάποιον encoder για μικρότερο μέγεθος-> (νομίζω ο lagarith) να κάνω capture με πολύ καλύτερες επιδόσεις (χωρίς κολλήματα) και σε πολύ πολύ μικρότερο μέγεθος.. !! σκοπό τότε είχα να κάνω stream το video μέσω adobe stream server (ο οποίος έκανε στην τελική encode και stream σε vp6 με πολύ καλή ποιότητα εικόνας) .. αλλα ψάχνοντας απο εδώ και απο εκεί έμαθα μερικά πραγματάκια.. και πήρα μια ιδέα του τι παίζει :)

btw νομίζω αυτό που ψάχνεις και σε χαλάει στην εικόνα είναι το x264 (αν κατάλαβα σε τέτοια μορφή το κάνεις encode) .. αυτοί οι codecs φτιάχτηκαν για ταινίες, για εικόνες δηλαδή και όχι για γραφικά... με xvid/vp6 ίσως έχεις καλύτερα αποτελέσματα... μπορώ να δοκιμάσω με adobe premiere αν θέλεις να δούμε...

(γενικές σκέψεις είναι αυτές και μπορεί να μην έχω και δίκιο... απλά λέω...!)

Δημοσ.
Τους είδα' date=' ναι έχουν μερικά ορατά macroblocks, αλλά τίποτα το σπουδαίο ή μη αναμενόμενο. Όπως είδα και artifacts γύρω από το κείμενο του Server message στο πάνω μέρος της εικόνας στο 01:56. Συνολικά όμως, είναι πολύ καλής ποιότητας encoding.[/quote']

Τα artifacts δεν τα είχα παρατηρήσει...

Τα artifacts που φαίνονται π.χ. στο video του YT δεν τα βλέπεις στο MKV που παίρνεις στην έξοδο του RipBot264;

Όχι το conversion είναι απίστευτο!

Για την ακρίβεια' date=' αν μου έβαζες το original με αυτό χωρίς να τα ήξερα, θα σου έλεγα ότι το converted video είναι το original!

Πρώτον διότι δεν χάνει σε ποιότητα, δεύτερον διότι λόγο των filters από το RipBot264 έχει πιο ζωντανά χρώματα.

Ήδη, δουλεύεις με CQ18 απ' ο,τι είδα στα screenshots. Μπορείς να κατεβείς και μέχρι 16, αλλά θα αρχίσει να αυξάνεται δυσανάλογα το μέγεθος του MKV. Μπορείς ακόμη και να ενεργοποιήσεις lossless mode στον x264 encoder (δεν έχω τσεκάρει αν γίνεται στο RipBot264, αλλά σε άλλα encoding GUIs όπως το MeGUI υπάρχει σχετικό profile). Θα πάρεις βέβαια τεράστιο filesize, αλλά κάνε τις δοκιμές σου για να δεις και μόνος σου τα αποτελέσματα.

Α δεν το ήξερα ότι πάει και 16, διότι στην λίστα με πάει μέχρι 18...

Θα συνεχίζω να πειραματίζομαι με ρυθμίσεις μέχρι να βρω αυτό που με ικανοποιεί :)

Βασικά εγώ αυτό που θέλω είναι, αυτός που βλέπει τα video εκτός από το gameplay να γουστάρει και την ποιότητα!

Ναι' date=' γιατί όχι; Αλλά ποιο από τα 2; Ένα poll/thread μπορούμε να έχουμε, όχι παραπάνω. [/quote']

Κοίτα, η φτιάξε αν έχεις όρεξη διαφορετικά θέματα με τα polls, έτσι για να δούμε τι χρησιμοποιούμε στην πλειοψηφία

Αλλιώς βάλε όποιο κρίνεις εσύ καλύτερο για το θέμα, όποιο και να βάλεις μου κάνει, πιστεύω ότι κολλάνε και τα 2!

αρχικά μπράβο για την όρεξη σου να γράψεις όλο αυτο το κείμενο... !! :) :)

θα το δοκιμάσω και εγώ να το φτιάξω απο αύριο μήπως και γράφω κανα videaki (γιατι τώρα είμαι κομμάτια) ... γιατι δεν είχα κάτσει ποτέ να το ψάξω τόσο πολύ' date=' είχα πλέον αποφασίσει οτι δεν παλεύεται το fraps.

Στα γρήγορα έχω να κάνω μερικά σχόλια και αν υπάρχει όρεξη το αναλύουμε/τεστάρουμε το θέμα... πρώτον το fraps είναι ΠΟΛΥ βαρύ... ένα καιρό που το έψαχνα το θέμα είχα καταφέρει με διαφορετικούς encoders και κάποια άλλα προγράμματα (συγκεκριμένα κάποιο capture software που δεν θυμάμαι και τον loseless encoder του camstudio - ο οποίος υπάρχει free σε παλαιότερες εκδόσεις του camstudio, είτε με τον Huffyuv - πάλι δεν θυμάμαι) και μετά μετατροπή με κάποιον encoder για μικρότερο μέγεθος-> (νομίζω ο lagarith) να κάνω capture με πολύ καλύτερες επιδόσεις (χωρίς κολλήματα) και σε πολύ πολύ μικρότερο μέγεθος.. !! σκοπό τότε είχα να κάνω stream το video μέσω adobe stream server (ο οποίος έκανε στην τελική encode και stream σε vp6 με πολύ καλή ποιότητα εικόνας) .. αλλα ψάχνοντας απο εδώ και απο εκεί έμαθα μερικά πραγματάκια.. και πήρα μια ιδέα του τι παίζει :)

btw νομίζω αυτό που ψάχνεις και σε χαλάει στην εικόνα είναι το x264 (αν κατάλαβα σε τέτοια μορφή το κάνεις encode) .. αυτοί οι codecs φτιάχτηκαν για ταινίες, για εικόνες δηλαδή και όχι για γραφικά... με xvid/vp6 ίσως έχεις καλύτερα αποτελέσματα... μπορώ να δοκιμάσω με adobe premiere αν θέλεις να δούμε...

(γενικές σκέψεις είναι αυτές και μπορεί να μην έχω και δίκιο... απλά λέω...!) [/quote']

Χαίρομαι που σου άρεσε το θέμα! Η ιδέα ήρθε από τον parsifal σε αυτό το θέμα

Θα το ψάξω και με το xvid/vp6 να δω τι λέει...

Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες! Γιαυτό φτιάχτηκε το θέμα, για να ανταλλάζουμε απόψεις και ιδέες, για το καλύτερο αποτέλεσμα

Recording > Converting > Uploading!

Όσο για το Fraps δοκίμασε το tip μου και πιστεύω ξαφνικά ότι θα σου φανεί πολύ πιο ελαφρύ!

Για μένα το Fraps είναι μονόδρομος διότι και WeGame και Xfire που δοκίμασα, το HD recording τους είναι GTP!!! :P

Δημοσ.

Όχι το conversion είναι απίστευτο!

Για την ακρίβεια, αν μου έβαζες το original με αυτό χωρίς να τα ήξερα, θα σου έλεγα ότι το converted video είναι το original!

Πρώτον διότι δεν χάνει σε ποιότητα, δεύτερον διότι λόγο των filters από το RipBot264 έχει πιο ζωντανά χρώματα.

Ακόμα χειρότερα έτσι (για τους σκοπούς του topic τουλάχιστον). Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις περιθώρια να κάνεις βελτιώσεις!

Κοίτα, η φτιάξε αν έχεις όρεξη διαφορετικά θέματα με τα polls, έτσι για να δούμε τι χρησιμοποιούμε στην πλειοψηφία

Αλλιώς βάλε όποιο κρίνεις εσύ καλύτερο για το θέμα, όποιο και να βάλεις μου κάνει, πιστεύω ότι κολλάνε και τα 2!

Τυχερός είσαι, μόλις ανακάλυψα ότι το νέο forum software μας βγήκε κολπατζίδικο και επιτρέπει μέχρι και 3 διακριτές ερωτήσεις ανά poll! ;)

Δημοσ.

χμμμ... δοκίμασα με vp6 και δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα... τα ίδια ακόμα και στην επιλογή high... νομίζω πιο καλό αποτέλεσμα θα έχεις με xvid, ιδιαίτερα για τα γράμματα, δεν θα στα χαλάει.. αλλα θα σου φτιάξει πολύ μεγάλο αρχείο. οπότε ίσως δεν συμφέρει..

το fraps με 2 πυρήνες και 2 στο black ops το είδα να ζορίζεται λίγο αλλα καλύτερα απο ότι παλιά... ίσως να χρειάζεται καλύτερη cpu όμως..

υ.γ γράφεις για video 327mb αλλα το video στο link είναι 160mb... οπότε μάλλον στο ρίχνει πολύ το youtube, γιαυτό και δεν φαίνεται καθαρό... φαντάσου όμως πόσο δύσκολο θα είναι για τον κόσμο να δεί 327mb video για 2-3 λεπτά gameplay..

edit: μόλις έκανα δεύτερη δοκιμή encode το videaki με το AVIVO της AMD... απο 990mb uncompressed σε H.264 --> 63mb μόλις σε 37seconds... είπατε κάτι? :blink:

Δημοσ.
Ακόμα χειρότερα έτσι (για τους σκοπούς του topic τουλάχιστον). Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις περιθώρια να κάνεις βελτιώσεις!

Ναι' date=' άστα να πάνε! βέβαια δοκιμή στην δοκιμή, όλο και κάτι μπορεί να γίνει...

ε και τώρα με το VDSL θα τα ανεβάζουμε ασυμπίεστα :P

Τυχερός είσαι, μόλις ανακάλυψα ότι το νέο forum software μας βγήκε κολπατζίδικο και επιτρέπει μέχρι και 3 διακριτές ερωτήσεις ανά poll! ;)

Super!

το fraps με 2 πυρήνες και 2 στο black ops το είδα να ζορίζεται λίγο αλλα καλύτερα απο ότι παλιά... ίσως να χρειάζεται καλύτερη cpu όμως..

Όχι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το cpu' date=' απλά σιγουρέψου ότι γράφεις σε άλλο σκληρό, και παίξε με το affinity πχ 3cores στο game 1 στο fraps και αντίθετα...

υ.γ γράφεις για video 327mb αλλα το video στο link είναι 160mb... οπότε μάλλον στο ρίχνει πολύ το youtube, γιαυτό και δεν φαίνεται καθαρό... φαντάσου όμως πόσο δύσκολο θα είναι για τον κόσμο να δεί 327mb video για 2-3 λεπτά gameplay..

Όχι το video αυτό δεν είναι αυτό που έβαλα σαν παράδειγμα... το 327MB είναι ένα Black Ops Wager OIC match, θα το κάνω upload το πρωί μάλλον...

Δημοσ.

έκανα χειροκίνητα μέσα από τον task manager αυτό που είπε ο NOPSTRIM για το Affinity και τραβάει καλύτερα το fraps.

Δυστυχώς δε έχω και δεύτερο σκληρό για να το βάλω να αποθηκεύει εκεί τα videaki.

Ορίστε και ένα δικό μου μικρό video , το encoding έγινε με το format factory-χρειαζόταν καλύτερες ρυθμίσεις αλλά δε το έψαξα και πολύ

ρυθμίσεις format factory:

as1.png

Δημοσ.

Μια χαρά την έφαγε ο τύπος!

Πάντως θα παρακαλούσα για να μην ξεφύγει το θέμα, αν είναι να γράφετε και τα settings που κάνατε

ώστε να ξέρουμε με τι ρυθμίσεις βγαίνει το κάθε αποτέλεσμα...

Δημοσ.

Μια χαρά την έφαγε ο τύπος!

Πάντως θα παρακαλούσα για να μην ξεφύγει το θέμα, αν είναι να γράφετε και τα settings που κάνατε

ώστε να ξέρουμε με τι ρυθμίσεις βγαίνει το κάθε αποτέλεσμα...

έχεις δίκιο κάνω edit το μήνυμα :rolleyes:

Δημοσ.

χωρίς ιδιαίτερο λόγο ανέβασα και το videaki που λέω παραπάνω... capture με fraps και converted με AVIVO της ATI με GPU acceleration ... μετατροπή σε λιγότερο απο ένα λεπτό..

http://www.youtube.com/watch?v=it3j1p16y7Y

υ.γ πάντως αν θέλεις να κάνουμε σοβαρές δοκιμές πρέπει να γίνουν εκτός youtube... οτιδήποτε ανεβαίνει αλλοιώνεται για χάρη του bandwidth :/

Δημοσ.

υ.γ πάντως αν θέλεις να κάνουμε σοβαρές δοκιμές πρέπει να γίνουν εκτός youtube... οτιδήποτε ανεβαίνει αλλοιώνεται για χάρη του bandwidth :/

ναι εμένα το ηλίθιο μου χαλά και την ανάλυση :angry:

edit:πως δε παίζεις sniper?

Δημοσ.

off topic: δεν παίζω ακόμα γενικά...έπαιξα λίγο την πρώτη βδομάδα που βγήκε μόνο. δεν μπορώ να πώ οτι με έχει ενθουσιάσει κιόλας.. βασικά πήγα να βάλω το battlefield χτές για να τραβήξω fraps αλλα ήθελε update..και γιαυτό έβαλα black ops :P προς το παρόν έχω λιώσει σε co-op Titan Quest σε λίγο τελειώνουμε το Legendary mode... !! και για αργότερα σκέφτομαι να αρχίσω πάλι το Open Falcon στην e-haf... :blink:

on topic: προσωπικά νομίζω οτι με έχει βολέψει το adobe premiere οπου μπορώ να του κάνω και οτι αλλαγές θέλω και μετά encode σε H264 η Vp6... για κάτι πιο γρήγορο το AVIVO.. αν θέλεις να κρατήσεις πάντως backup τέτοια videakia σε υψηλή ανάλυση/ποιότητα δοκίμασε να κάνεις encode με lagarith, νομίζω είναι ο καλύτερος loseless αλγόριθμος ...

edit: μπορεί να θυμάμαι λάθος και να είναι και αυτός: http://www.yuvsoft.com/download/lossless-codec/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...