Προς το περιεχόμενο

Αποκαλύψεις της NASA πάνω στην αστροβιολογία

zeniath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι.

Ψάχνανε ζωή με βάση 5-10 κριτήρια και τώρα αυτά είναι πολλαπλάσια.

Ναι αλλα μου κανει εντυπωση πως τοσο καιρο αυτα τα 5-10 κριτηρια τα θεωρουσαν δεδομενα για να υπαρξει ζωη.

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να μας αποπροσανατολισουν το κανανε ρε.Η NASA ξερει ηδη πολλα περισσοτερα .Αυτο που αποκαλυψανε δεν ειναι τιποτα απο αυτα που ηδη ξερουν.Απλα εσκασε η βομβα με το WikiLeaks και πορσπαθουν να τα μπαλωσουν αλλα εμεις δεν ειμαστε αμερικανακια,δεν τρωμε κουτοχορτο και θα ερθει μια μερα που θα τους πιασουμε ολους αυτους που γα@@@νε καθημερινα το κοσμο και τον πλανητη και τους ξαποστειλουμε στον Αρη.

εδω γελαμε.

Ναι αλλα μου κανει εντυπωση πως τοσο καιρο αυτα τα 5-10 κριτηρια τα θεωρουσαν δεδομενα για να υπαρξει ζωη.

αυτο ειπα και εγω σαν απορια, αλλα με τα δικα μας δεδομενα ψαχνουμε, οπως με τα δικα μας δεδομενα αντιλαμβανομαστε τον κοσμο

Δημοσ.

Για να βρείς κάτι ακολουθείς μια μεθοδολογία. Δεν είναι τυχαίο και φυσικά δεν έγινε τυχαία, που το δείγμα το συνέλεξαν απο λίμνη με μεγάλες ποσότητες αρσενικου. Το αρσενικο διαφέρει κατα μία θέση στον περιοδικό πίνακα απο το φώσφορο (εξ'ου και η δηλητηριώσης δράση του) και γι'αυτό συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες να συμμετέχει στη δημιουργία βιομορίων.

Όταν όλες οι μορφες βιομορίων στη γη έχουν αυτά τα 5-6 στοιχεία, αν θέλεις να βρείς έστω κάτι θα κινηθείς γύρω απο αυτά. Ανακαλύψεις που ανατρέπουν τα πάντα όσα έχουμε ως δεδομένα δεν υπάρχουν ποτέ σχεδόν ποτέ. Εκτός απο τεράστια τύχη ή τεράστια μυαλά. Αλλά όταν κάνεις έρευνα, δεν βασίζεσαι στην τύχη.

Παράδειγμα: Ο τάδε επιστήμονας που ανακάλυψε το τάδε σπουδαίο απολίθωμα που δίνει τις μυριάδες απαντήσεις (πιο σωστά που επιβεβαιώνει ή απορρίπτει τις όποιες υποθέσεις γινόταν μέχρι τότε) δεν το βρήκε γιατί σκόνταψε πάνω του. Είχε πάει εκεί με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία. Πάτησε στα προηγουμένως γνωστά, έκανε την λογική υπόθεση, και με λίγη τύχη το βρήκε.

Δημοσ.

@ dark_banishing: H ανακοίνωση έγινε σήμερα αν κατάλαβα καλά γιτί σήμερα δημοσιευεται στο επιστημονικό περιοδικό Science (με τα υψηλότερα impact factor). Όπως και κάθε άλλη επιστημονική ανακάλυψη πέρασε τη βάσανο της κριτικής - κρίσης και δημοσιεύεται τελικά σήμερα. Απο τότε που πήραν το δείγμα και έως ότου "βγει" η δημοσιέυση, είναι ένα φυσιολογικό χρονικό διάστημα. Δεν πήγαν, πήραν δείγμα και είπαν "α, τι 'ν' εδώ; Μαμούνι με αρσενικό!" και δώστου συνεντευξεις.

Θέλω πάρα πολύ να πιστέψω σε αυτά που γράφεις, αλλά αυτό το βίντεo που αναρτήθηκε εδώ μέσα και έχει γυριστεί κάτι μηνάκια πριν, δεν με αφήνει με τίποτα...

Δημοσ.

Τίποτα δε θεωρούσαν ως δεδομένο, ίσα ίσα, υπήρχαν θεωρίες ότι τα κριτήρια ζωής μπορεί να είναι διαφορετικά απ ότι τα γνωρίζουμε και τα φανταζόμαστε, απλά μέχρι στιγμής έλειπε η απόδειξη.

Δημοσ.
Η παροιμία του σοφού λαού, δένει απόλυτα με την ταχύτατη προώθηση πλέον των σχεδίων των Αδελφοτήτων του σκότους, πάντα εις βάρος του κοιμώμενου πλήθους.

Γύρω στις 21.00 ώρα Ελλάδος, η NASA θα ανακοινώσει μάλλον την ανακάλυψη εξωγήϊνής ζωής, απλής στην αρχή και μετά θα μας μοστράρει και τους καλούς εξωγήϊνους, για τους οποίους θυμίζουμε ότι η ολομέλεια του Ο.Η.Ε., σε λίγους μήνες πρόκειται να ψηφίσει και πρέσβυ, αν δεν το έχετε ήδη υπόψη. Κουφό αλλά αληθινό, αφού βοά το διαδίκτυο.

Τα γεγονότα τρέχουν πολύ γρήγορα. Οι καλοί εξωγήϊνοι, θα έρθουν να μας δώσουν τεχνολογία, μήπως, για να ζούμε σε...υπερτεχνολογικές οικολογικές πόλεις που θα αποτελούν ουσιαστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Φταίει ο Λιακόπουλος αν αυτοί τον δικαιώνουν πλέον σε οτιδήποτε έχει πει, με διαρκώς γρηγορότερους ρυθμούς;

Γνωρίζετε τι κρύβεται πίσω από την φρενίτιδα της απάτης της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη; Που οδηγούν οι πράσινοι φόροι; Πού οδηγεί ο κώδικας "ενεργειακής θωράκισης" των κτιρίων; Που οδηγεί ο νέος διατροφικός κώδικας που προωθείται;

http://www.liako.gr/news/elefteriapopsi-active-articles-list/28218-liakopoulos-space.html

Αγαπάμε Δημοσθένη,μετανοείτε

Δημοσ.

@ dark_banishing: H ανακοίνωση έγινε σήμερα αν κατάλαβα καλά γιτί σήμερα δημοσιευεται στο επιστημονικό περιοδικό Science (με τα υψηλότερα impact factor). Όπως και κάθε άλλη επιστημονική ανακάλυψη πέρασε τη βάσανο της κριτικής - κρίσης και δημοσιεύεται τελικά σήμερα. Απο τότε που πήραν το δείγμα και έως ότου "βγει" η δημοσιέυση, είναι ένα φυσιολογικό χρονικό διάστημα. Δεν πήγαν, πήραν δείγμα και είπαν "α, τι 'ν' εδώ; Μαμούνι με αρσενικό!" και δώστου συνεντευξεις.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα, αλλά αν οι ενδείξεις υπάρχουν εδώ και 2 χρόνια, και έχουν βγει και σε βιντεάκια στο youtube, και αν ήταν τόσο σημαντικό όσο λένε (χωρίς να αμφιβάλω στο αν είναι σημαντικό ή όχι, αλλά στο πόσο) μήπως αυτά τα βιντεάκια θα είχαν πάνω από 250 views ? Μήπως το θέμα θα είχε συζητηθεί λίγο περισσότερο;

Μια παρόμοια ανακάλυψη γύρω από τους υπολογιστές θα είχε κάνει τον γύρο του κόσμου 100 φορές πριν καν αποδειχθεί.

Όσο για το "η nasa μας έχει συνηθίσει πιο σοβαρές ανακοινώσεις" εγώ που είμαι του χώρου, είναι η πιο σοβαρή ανακοίνωση που έχω ακούσει απο τη ΝΑSA (συγκεκριμένα). Έναν φυσικό θα τον αφορούσε και θα θεωρούσε σημαντική κάποια άλλη είδηση.

Δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενο της είδηση που ναι είναι σοβαρό, αλλά στον τρόπο της ανακοίνωσης που είναι για γέλια. Τέτοιους τίτλους περιμένω από τον χαρδαβέλα και τα μεσημερινάδικα όχι από την nasa.

Δημοσ.

Αυτό που παραδέχτηκε ανοικτά η NASA είναι ότι τόσα χρόνια τσάμπα πήγαιναν οι χρηματοδοτήσεις για έρευνα στο διάστημα από την στιγμή που δεν έχουμε ερευνήσει όσο θα έπρεπε τον ίδιο τον πλανήτη μας.

:lol: :lol: :lol:

Απλά δεν παίζονται οι τύποι σε σημείο που αυτοαναιρούνται.

Άντε να δούμε τι θα αποκαλύψει τώρα το wikileaks για τις τακτικές των τραπεζών, πως φτάσαμε έως εδώ τις οικονομίες των κρατών και για να έχει αντίστοιχο ενδιαφέρον, τι σχέση έχουν οι εξωγήινοι με τις τράπεζες και αν προσπαθούν να κυριεύσουν το ανθρώπινο είδος μέσω αυτών... :-)

Δημοσ.

Θέλω πάρα πολύ να πιστέψω σε αυτά που γράφεις, αλλά αυτό το βίντεo που αναρτήθηκε εδώ μέσα και έχει γυριστεί κάτι μηνάκια πριν, δεν με αφήνει με τίποτα...

Νομίζω πως βίντεο αναφέρει τι πίστευαν για το βακτήριο αυτό. Είναι ένα βακτήριο που επιβιώνει σε τέτοιες συνθήκες κ.τ.λ. Κάνα κάποιες εικασίες (μέσα έπεσαν) αλλά δεν ξέραν κάτι σίγουρα.

Δημοσ.

Έχουμε φθάσει δηλαδή εδώ

1. Η σημαντικότητα της ανακάλυψης δεν αμφισβητείται είναι όμως λίιιγο κατώτερη των προσδοκιών για την επιστημονική κοινότητα και πολύ κατώτερη απο αυτό που περίμενε ο κόσμος να ακούσει.

Συμφωνώ

2. Ο τρόπος της ανακοίνωσης απο τη ΝASA είναι για γέλια με την έννοια ότι ήταν αρκούντως "παραπλανητικός".

Συμφωνώ λίγο λιγότερο

3. Ο τρόπος της ανακοίνωσης σκοπό είχε να αποπροσανατολίσει τον κόσμο απο τις αποκαλύψεις της WikiLeaks.

Το σκέφτομαι. Τόσα και τόσα γίνονται, ξέρω 'γω... Μπορεί, αλλά και πάλι... αυτό βρήκαν; Θα απασχολήσει τόσο πολύ το ίδιο κοινό που ενδιαφερόταν για τις αποκαλύψεις του WikiLeaks?

Δημοσ.

Έχουμε φθάσει δηλαδή εδώ

1. Η σημαντικότητα της ανακάλυψης δεν αμφισβητείται είναι όμως λίιιγο κατώτερη των προσδοκιών για την επιστημονική κοινότητα και πολύ κατώτερη απο αυτό που περίμενε ο κόσμος να ακούσει.

Συμφωνώ

2. Ο τρόπος της ανακοίνωσης απο τη ΝASA είναι για γέλια με την έννοια ότι ήταν αρκούντως "παραπλανητικός".

Συμφωνώ λίγο λιγότερο

3. Ο τρόπος της ανακοίνωσης σκοπό είχε να αποπροσανατολίσει τον κόσμο απο τις αποκαλύψεις της WikiLeaks.

Το σκέφτομαι. Τόσα και τόσα γίνονται, ξέρω 'γω... Μπορεί, αλλά και πάλι... αυτό βρήκαν; Θα απασχολήσει τόσο πολύ το ίδιο κοινό που ενδιαφερόταν για τις αποκαλύψεις του WikiLeaks?

Όχι όσοι ενδιαφέρονται για τις αποκαλύψεις του wikileaks δεν θα επηρεαστούν και θα αφιερώσουν χρόνο και στην είδηση της NASA που έκανε μεγαλύτερο τελικά ντόρο από τις αποκαλύψεις του wikileaks, οι υπόλοιποι όμως που βλέπουν μία είδηση να παρουσιάζεται τελικά τελείως διαφορετική από ότι είχαν αφήσει να εννοηθεί τελικά τι αντίκτυπο αφήνει στις υπόλοιπες ανακοινώσεις για αποκαλύψεις όπως αυτές του wikileaks;;; :-)

Think again, think harder, think it over. :-)

Δημοσ.

Νομίζω πως βίντεο αναφέρει τι πίστευαν για το βακτήριο αυτό. Είναι ένα βακτήριο που επιβιώνει σε τέτοιες συνθήκες κ.τ.λ. Κάνα κάποιες εικασίες (μέσα έπεσαν) αλλά δεν ξέραν κάτι σίγουρα.

Τι εικασίες έκαναν? Εδώ το λέει ξεκάθαρα. Αύξησαν τη δόση αρσενικού ακόμη και σε επίπεδα πολύ μεγαλύτερα του φυσικού τους περιβάλλοντος και είδαν να αφομοιώνεται το αρσενικό στο DNA τους.

http://www.youtube.com/watch?v=TaEoggrrokY

Δημοσ.

Τι εικασίες έκαναν? Εδώ το λέει ξεκάθαρα. Αύξησαν τη δόση αρσενικού ακόμη και σε επίπεδα πολύ μεγαλύτερα του φυσικού τους περιβάλλοντος και είδαν να αφομοιώνεται το αρσενικό στο DNA τους.

Κάνεις λάθος, αναφέρει τη θεωρία και τη σημασία του πράγματος και λέει πως ΑΝ επιβεβαιωθεί αυτό τότε μιλάμε για κάτι σπουδαίο. Η επιστήμονας λέει ξεκάθαρα το "ΑΝ".

Κι όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα πράγματα δεν επιβεβαιώνονται και τεκμηριώνονται από τη μία μέρα στην άλλη.

Συστήνω να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ανακαλύψεις και να αφήσετε κατά μέρος τη παραφιλολογία.

Δημοσ.

Δεν μου αρέσει να γίνομαι κουραστικός ρε παιδιά, αλλά απο τη στιγμή που θα βρείς κάτι έως ότου δημοσιευτεί σε περιοδικό (και τότε μόνο έχεις δικαίωμα -ηθικό- να μιλήσεις για established δεδομένα) περνάει και ένας χρόνος άνετα. Και αν πούμε, απο τη στιγμή που ξεκινάς ένα πείραμα μέχρι να καταλήξεις στην τελική, ολοκληρωμένη μορρφή περνάνε και δυο και τρία ανάλογα πόσοι δουλέυουν. Το βίντεο ποιος μας λέει ότι δεν έχει φτιαχθεί, ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί η δουλειά, πρίν γίνουν όλα τα απαραίτητα πειράματα για να κατοχυρώσουν μια δημοσίευση στο Science. Το εργαστήριο αυτό θα είχε δεδομένα απο τα πρώτα πειράματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...