Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση η να περιμένω?

Orifiel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, κάτι έπαθε το fan του επεξεργαστή και έπαιρνε λίγες στροφές όταν δούλευε το pc ενώ όταν πατούσα κλείσιμο υπολογιστή έπαιρνε μερικές γρήγορες! Αποτέλεσμα το mobo έδειξε blue led στο cpu. το σύστημα είναι quad 2.66, 4giga ram ddr2, corsair 850τχ, gtx480, lg re-writter, 4 σκληρούς 500giga +1x750gigs. έχω 2 επιλογές. Αγοράζω ένα cpu (πεταμένα λεφτά) για socket 775 η κάνω αναβάθμιση cpu/ram/mobo/case/cooler.

τα λεφτά που διαθέτω είναι 850 euro. Τόσα θα διέθετα και τον ιανουάριο. Το γράφω αυτό γιατί διάβασα κάπου ότι θα έχουν εξωφρενικές τιμές τα sandy, διότι δεν θα καταργηθούν τα i3-5-7 ακόμη. Θεωρώ αν και θα σεβαστό την κάθε άποψη ότι είναι καιρός για αναβάθμιση και δεν είναι για εμενα ακόμη το sandy bridge με αυτές τις τιμές. Θα ήθελα να με βοηθήσετε μιας και δεν έχω ιδέα από νεότερες τεχνολογίες από αυτά που έγραψα ότι έχω αυτή την στιγμή, να φτιάξω σύνθεση.

Επειδή έβαλα στο budget και τιμή κουτιού, είμαι ανάμεσα σε hafX η το armor+ της Thermaltake. Θα ήθελα και μια ψήκτρα επεξεργαστή πολύ καλή (με βίδες και όχι πλαστικά κλιπάκια που στραβώνουν εύκολα η δεν κουμπώνουν!! Τα έχω φοβηθεί.). Υπόψιν το σύστημα θα τρέχει μεγάλα αρχεία psd (150-250mb+) photoshop, lightroom, adobe premier και μερικά προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων. Από την άλλη θα τρέχει video games. crisis, metro, wow, dragon age2 etc...

1on, για αυτά που το θέλω, αξίζει να περιμένω τα sandy για ιανουάριο? Θα φτάνουν αυτά τα λεφτά για να καλυφτώ?

2on, περιμένω προτάσεις για σύνθεση για άμεση παραγγελια. (κατάστημα έχω σταθερό σε τοπικό επίπεδο μιας και μου παρέχει πολύ καλές τιμές, service και ετοιμοπαράδοτο προϊόν). Άρα οι τιμές που θα mou προτείνεται θα είναι συν-πλην 50 στο σύνολο και αυτό δεν ανησυχεί καθόλου.

3on. σαν κριτήριο επιλογής συστήματος (amd/intel), στο μέλλον μετά από λίγη πτώση τιμών σκέφτομαι το sli. Όχι τόσο για τα προγράμματα, όσο για τα παιχνίδια περισσότερο. Ο λόγος που το έγραψα αυτό είναι ότι πραγματικά λιγουρεύομαι τον phenom 2 x6 αλλα σκαμπάζει τίποτα από sli το amd??? Δεν έχω καθόλου εμπειρία από amd. I7 950 vs Phenom2 x6??

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς στην αρχή του post σου και πώς το συνέδεσες με το υπόλοιπο κατεβατό.

Ποια μητρική έχεις και ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα;

Δημοσ.

βασικά το post δεν ήταν για το πρόβλημα που προέκυψε, "γιαυτο" δεν έδωσα λεπτομέρειες. Κάηκε ο επεξεργαστής, μετά από περίεργη συμπεριφορά fan, και επειδή το mobo έχει 7 led;s (φωτάκια) και όταν χαλα κάτι αναβοσβήνει το ανάλογο, κατάλαβα ότι κάηκε το cpu. Όπως και έφυγε για αντικατάσταση. Όμως δεν υπάρχει αντικατάσταση και αποτέλεσμα πρέπει να αναβαθμιστώ.

το πρόβλημα προέκυψε με περίεργο τρόπο, έπαιζα game το έκλεισα και κοιμήθηκα. Ξύπνησα το άνοιξα να φορτώνουν τα windows (φόρτωναν κανονικά), πήγα κουζίνα να κάνω ένα καφέ και όταν γύρισα είχε γίνει shutdown. το ανοίγω και το fan δεν λειτουργούσε το γνήσιο intel.. Έπαιρνε με το ζόρι 2 στροφές.

Αμέσως πάτησα το shut down κουμπί 4 sec. Και τότε πείρε γρήγορα μπροστά..(το ανεμιστηράκι)? αλλα για λίγα δευτερόλεπτα. Ενώ άνοιγε το pc κανονικά με οθόνη.

Στην επομενη προσπάθεια μου να το ανοίξω, απλά αναβόσβηνε ένα φωτάκι διπλα από cpu. Γιατί το fan σταμάτησε να λειτουργεί, χωρίς οθόνη

το έστειλα για διάγνωση αφού είναι εντός εγγύησης και διαγνώστηκε ότι είναι off. Και το σκεπτικό μου στο να προβώ σε αγορά ενός cpu που είναι πια 2 γενιές πίσω και για κατάργηση, θεωρώ καλύτερα να κάνω αναβάθμιση? δεν υπάρχει αντικατάσταση διότι είναι καταργημένος cpu. με συμφέρει να δώσω 200+ να αγοράσω cpu που θα καταργηθεί σε μισό μηνα (q9505)και μετά να δώσω 800 για αναβάθμιση τον ιανουάριο? πεταμένα λεφτά δεν είναι? (cmos reset etc, τα δοκίμασα όλα, ας μην παραμείνουμε στο πρόβλημα που προέκυψε αλλα στο τι με συμβουλεύεται ως καλύτερη λύση.)

1) παίρνω παλιό cpu και όταν βγούν τα sandy κάνω αναβάθμιση με ποιο μειωμένα πράγματα (χωρίς κουτί, λιγότερη ram, etc) λόγο κόστος sandy και cpu.

2) κάνω αναβάθμιση σε phenom2 χ6 η i7 950 με κουτί και πολύ ram, +++

για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν ο i7 950 είναι ο καλύτερος "τετραπιρινος".. Δεν έχω ιδέα από τεχνολογία i, αλλα αφού το παίρνω, να πάρο το καλύτερο που μπορώ για να με κράτηση αρκετό καιρό. (το σίγουρο είναι ΟΧΙ το 1156 socket, όλοι το θάβουν και καταργείται). σκεπτόμουν mobo 13xx socket σε intel.

Δημοσ.

Μιας κ το σύστημά σου σε βγάζει άνετα μέχρι ιανουάριο που βγαίνουν οι νέες τεχνολογίες κ από τις 2 εταιρίες...κ ακόμα παραπέρα θα έλεγα μέχρι να πέσουν οι τιμές αυτών,εγώ θα επιμείνω στο πρόβλημα!νομίζω θα συμφωνήσουν κ οι προλαλήσαντες...είναι λίγο αδύνατο να τα έφτυσε ο επεξεργαστής στα καλά καθούμενα,ακόμα κ αν ανέβασε θερμοκρασία,κλείνει μόνος του πρίν γίνει ζημιά μόνιμη!ποιός διέγνωσε το πρόβλημα?

Δημοσ.

το service από το κατάστημα που αγοράστηκε. Δηλαδή υπονοείς ότι μπορεί να δουλεύει ο επεξεργαστής και απλά να χάλασε το fan? το cpu πια.. KAPUT, το έδωσα. δεν το έχω. θα με σύμφερε να πάρο τώρα καινούργιο cpu 775 socket? Η διάγνωση βγήκε ότι δεν δουλεύει.

Το έστειλα αμέσως γιατί τώρα είμαι με laptop και δεν μπορώ ούτε να φωτογραφίσω. Αν κάνω μετά αναβάθμιση τότε το χρηματικό ποσο λόγο ότι θα δώσω 200+ να πάρο 775 socket θα πέσει στα 650. Και δεν θα φτάνουν ούτε για socket ούτε για cpu sandy (αφού το 1 θα κάνει 300 και το άλλο 500. πάνω κάτω). Τα amd στα καινούργια, ΟΥΤΕ λόγος γιατί δεν υποστηρίζουν sli, δεν μπορώ να βάλω πράγματα μη συμβατά με την κάρτα μου..

"γιαυτο" ζήτησα βοήθεια επιλογής αναβάθμισης μέχρι 850 euro. Κάτι το οποιο θα με κράτηση 2 χρονια το λιγότερο.

διάβασα ότι τα καλά cpu sandy θα έρθουν μετά τον απρίλιο. Και ποσο θα κάνουν?

ps: για να μην ερωτηθώ στο να βολευτώ με το laptop μέχρι τέλη ιανουαρίου, δεν γίνετε είναι δανικό για 2 ημερες.

Δημοσ.

δεν υποννοώ,το εννοώ!αν η διάγνωση είναι "ναι κύριε το βάλαμε στην μπρίζα κ ανάβει το μπλέ φωτάκι άρα είναι ο επεξεργαστής" εμένα δεν μου κάνει!το μπλέ φωτάκι μπορεί να σημαίνει πως ο επεξεργαστής υπερθερμαίνεται κ κλείνει πρίν προλάβεις να μπείς στο bios λόγο χαλασμένου fan ή κάποιο σύστημα προστασίας του bios που επειδή βλέπει πως δεν δουλεύει το φαν δεν πάει παρακάτω!πρόσφατα μου έκλεισε ένας επεξεργαστής 4 φορές από θερμοκρασία κ δεν έπαθε το παραμικρό!

Το service των καταστημάτων δεν το εμπιστεύομαι,πολλές φορές λόγω αυξημένου φόρτου,ελλειπών γνώσεων ή στον βωμό της γρήγορης εξυπηρέτησης βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα!τι εννοείς δεν υπάρχει το cpu?το πετάξανε?σου είπαν πως το έβαλαν σε άλλη λειτουργική μητρική κ παρουσίασε κ εκεί πρόβλημα?

αν βιάζεσαι να έχεις υπολογιστή για την δουλειά σου,παίρνεις το καλύτερο που μπορείς ΤΩΡΑ!

από την άλλη μιλάς για SLI στο μέλλον,γενικά μία τελευταίας τεχνολογίας κάρτα είναι πιό δυνατή από 2 παλιότερες,αν σκοπεύεις να κάνεις το sli σε 1+ χρόνο από τώρα!Αυτό το λέω επειδή αποκλείεις την amd για το sli...αν σκοπεύεις σύντομα,έχεις δίκιο...αλλά θα σου φύγει κ το μισό budget που έχεις για pc τον ιανουάριο...οπότε δεν νομίζω να το εννοείς για τώρα κοντά!

θες sli τώρα?αναγκαστικά πάς στα dead intel sockets!

δεν το είχες στα σύντομα πλάνα?παίρνεις ό,τι καλύτερο για τις ανάγκες σου υπάρχει αυτή την στιγμή...6core AMD,Intel i-* or used q****

για ποιά μητρική μιλάμε?

Δημοσ.

το μπλε λαμπάκι είναι πάνω στο δικό μου mobo. Έτσι εγώ κατάλαβα ότι κάτι παίζει με cpu και το "πακεταρα", έστειλα. έβγαλαν διάγνωση ότι είναι χαλασμένο και λόγο ότι δεν υπάρχει αντικατάσταση, βγήκε πιστωτικό. μεταχειρισμένα δεν αγοράζω ποτε. Έχω πρόβλημα με αυτό προσωπικό.

αυτή την στιγμή έχω το P45-DS3P. Πρέπει να βάλω σήμερα παραγγελια και μάλλον θα βάλω ότι διαβάζω από εδώ και από εκεί, αλλα από ότι βλέπω ο amd pnenom2 χ6 είναι χειρότερος από i7 950. να κοιτάξω για κάτι καλύτερο από i7 950?

Δεν μπορώ να καθυστερώ παραγγελια γιατί δεν μπορώ να κάνω ούτε δουλειά. Δεν έχω 2 pc δυστυχώς. Σκεπτόμουν να αγόραζα έναν φτηνό επεξεργαστή 775 ότι νάνε, αλλα σήμερα έκανα ερευνα για τα sandy και έπαθα σοκ από τιμές. Δεν με βγάζει τα λεφτά που εχω να πάρο ούτε κουτί, ούτε ram και με το ζόρι, το πιο φτηνό που θα βγει. Εκεί φρίκαρα λίγο και ξενέρωσα με το sandy. "γιαυτο" πιστεύω είναι πολύ νωρίς να σκέπτομαι να περιμένω.. ? θα είναι φωτιά εντελώς και δεν είναι για 850 euro αναβάθμιση το πράγμα αυτό.

με αποτέλεσμα το θέμα αλλάζει από " αναβάθμιση η να περιμένω " σε σκέτο " αναβάθμιση "

Δημοσ.

οκ δεν κατάλαβα οτι έστειλες σκέτο τον επεξεργαστή!

έχω την εντύπωση πως τα 2 cpu που αναφέρεις είναι αρκετά "κοντά" κ η σύγκριση αυτών σε forums έχει αποτέλεσμα να αρχίσει η μόνιμη διαμάχη AMD vs INTEL που δεν βγάζει πουθενά!νομίζω δεν είμαι σίγουρος!

οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρείς συγκριτικά για τις εφαρμογές που εσύ δουλεύεις κ να δείς ποιός τα πάει καλύτερα...χρειάζεσαι 6 πραγματικά cores εύκολα χρονισμένα στα ~4ghz?AMD! χρειάζεσαι hyperthreading?INTEL! αυτό θα το κρίνουν οι εφαρμογές που δουλεύεις!

Δημοσ.

να είσαι καλά, το photoshop υποστηρίζει πολλαπλούς cores ανάλογα το λειτουργικό σύστημα. Γενικότερα όσα cores βάλω, τόσο το καλύτερο. Για το sli+amd? Στα games θα είναι εντάξει? Η υπάρχουν ασυμβατότητες?

με λίγα λόγια αυτό που λένε στα photoshop forum. Ένας 6x = 2xquad για το photoshop. δεν ξέρω όμως τι παίζει με τους i7

Δημοσ.

όπως σωστά είπες τα chipset της AMD δεν υποστηρίζουν SLI!(κάτι έχει πάρει το μάτι μου για hacked drivers αλλά δεν ξέρω να σε ενημερώσω!)

για να κάνεις SLI τώρα χρειάζεσαι ~400€ για την κάρτα μόνο...κ μία μητρική enthusiast να υποστηρίζει 2 κάρτες σε 16χ ταχύτητα,αλλιώς δεν αξίζει!κ ένα μεγάλο ποιοτικό psu γιατί καίνε αρκετά!οπότε bye bye budget...αν πάλι θέλεις sli σε κανένα χρόνο που θα έχεις τα χρήματα...θα έχεις καλύτερες επιδόσεις να πάρεις μία κάρτα high end τότε κ να πουλήσεις την 480...από το να έχεις 2χ480!έτσι πάει συνήθως με τα SLI k crossfire!

μία nvidia σε AMD chipset είναι μια χαρά κανένα πρόβλημα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...