antonisid Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα Σ'ένα site έχω ένα iframe από μια εξωτερική πηγή και το πρόβλημα είναι ότι δε μ'αρέσουν τα χαρακτηριστικά του και δεν ταιριάζουν με την υπόλοιπη σελίδα.Υπάρχει δυνατότητα να του βάλω δικό μου style?
parsifal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Το απαγορεύει το "same-origin" policy, νομίζω.
_tasos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δες εδώ που έχει αρκετή κουβέντα γύρω από το θέμα. http://stackoverflow.com/questions/217776/how-to-apply-css-to-iframe. Η λύση που προτείνουν είναι με javascript. Δοκίμασα να φτιάξω ένα παράδειγμα που έχουν αλλά δεν έπαιξε λόγω κάποιων security restrictions. Αν το παλέψεις λίγο παραπάνω να καταφέρεις κάτι.
antonisid Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Λίγο τα βασικά θέλω ν'αλλάξω πχ χρώμα φόντου.Όσο για το same-origin" policy, από δημόσιο οργανισμό είναι η πηγή και δε ξέρω κατά πόσο απαγορεύεται(και ποιός θ'ασχοληθεί επίσης).
PCharon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Όσο για το same-origin" policy, από δημόσιο οργανισμό είναι η πηγή και δε ξέρω κατά πόσο απαγορεύεται(και ποιός θ'ασχοληθεί επίσης). Ντόιν! Δεν εννοεί το "μη πειραχτεί αυτός που έχει το site εκείνο", εννοεί το αν η javascript έχει access σε iframe που βρίσκεται σε διαφορετικό domain από τη σελίδα που περιέχει το script. Γιατί προφανώς, μόνο με javascript θα έπαιζε τέτοια παρέμβαση. iframe > parent σίγουρα δεν παίζει, μάλλον ούτε το αντίθετο (υποθέτω κι εγώ όπως ο parsifal)
antonisid Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ντόιν! Δεν εννοεί το "μη πειραχτεί αυτός που έχει το site εκείνο", εννοεί το αν η javascript έχει access σε iframe που βρίσκεται σε διαφορετικό domain από τη σελίδα που περιέχει το script. Γιατί προφανώς, μόνο με javascript θα έπαιζε τέτοια παρέμβαση. iframe > parent σίγουρα δεν παίζει, μάλλον ούτε το αντίθετο (υποθέτω κι εγώ όπως ο parsifal) Α λάθος μου,νόμιζα ότι εννοούσε ότι δεν επιτρέπεται η τροποποίηση από όρους χρήσης κτλ...
dewn735 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 "Κουλή" λύση: κατεβάζεις τη σελίδα τοπικά με την stream_get_contents(). Αλλάζεις το περιεχόμενο που θες με την preg_replace(). Την κάνεις include στη σελίδα σου. Πως σου φαίνεται;
parsifal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Α λάθος μου,νόμιζα ότι εννοούσε ότι δεν επιτρέπεται η τροποποίηση από όρους χρήσης κτλ... Όχι, είναι ένας κάπως generic όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία πολιτική ασφαλείας που απαγορεύει την αλληλεπίδραση μεταξύ στοιχείων που έχουν διαφορετική προέλευση. Στο context του web developing, τα «στοιχεία» είναι συνήθως client-side scripts και το DOM μίας σελίδας, ενώ η «προέλευση» αναφέρεται στο domain από το οποίο φορτώνονται τα διάφορα resources όπως scripts και HTML. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη πολιτική δεν είναι κάτι που ορίζεται κεντρικά ή επιβάλλεται από κάποιο web standard (ίσως να κάνω και λάθος βέβαια), αλλά φροντίζουν επιμελώς να την κάνουν enforce οι ίδιοι οι browsers στον κώδικά τους, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Λογικό, γιατί στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει τεράστιο abuse/security compromise potential! Θεωρητικά, θα μπορούσες να πειράξεις τον πηγαίο κώδικα ενός browser, να κλείσεις τέτοιους περιορισμούς (κάποια browser exploits πιθανόν να χρησιμοποιούν και σχετικά bugs στους browsers) και να παράγεις ένα build που θα επέτρεπε αυτό που θέλεις να κάνεις. Αλλά ποιο το κέρδος; Οι επισκέπτες της σελίδας σου θα περιορίζονταν πάλι από τον browser που τρέχουν ήδη...
PCharon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 η συγκεκριμένη πολιτική δεν είναι κάτι που ορίζεται κεντρικά ή επιβάλλεται από κάποιο web standard (ίσως να κάνω και λάθος βέβαια), αλλά φροντίζουν επιμελώς να την κάνουν enforce οι ίδιοι οι browsers στον κώδικά τους, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Λογικό, γιατί στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει τεράστιο abuse/security compromise potential! Δε κάνεις καθόλου λάθος (και είναι πολλά αυτά που ορίζονται ως ασφαλή ή μη από τη συμπεριφορά των φυλλομετρητών, πχ να θυμίσω τα κλασσικά παιχνίδια με τους χαρακτήρες unicode, πανικός είχε γίνει κάποτε). Αλοίμονό μας αν γινόντουσαν τέτοια σήμερα. Πάντως δεν έχουν όλοι οι φυλλομετρητές 100% την ίδια αντιμετώπιση (ούτε όλες οι εκδόσεις του ΙΕ) και από τους πιο αυστηρούς σε αυτά τα θέματα είναι ο Chrome, αν θυμάμαι καλά από δοκιμές που είχα κάνει πριν καιρό (με είχε πιάσει το πονηρό μου κι εμένα τότε... )
Cool-processor Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ένα που έχω χρησημοποιείσει ειναι μια javascript που αλλαζει την scrollbar(την κάνη πράσσινη και λεπτη) μόνο αυτό.
antonisid Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ωραία πήρα μερικές λύσεις,ευχαριστώ.Κάτι ακόμα,το SEO της σελίδας επηρεάζεται αρνητικά έχοντας iframe?
weber122 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Από ότι γνωρίζω πάντως τα iframes δεν υποστηρίζονται από πολλούς browsers και έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούνται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.