grcd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Συνειδητοποίησα οτί σε διάφορα forum γίνεται λόγος περί 'άνισης μεταχείρισης' ελλήνων καταναλωτών σε σχέση με τους υπόλοιπους καταναλωτές του κόσμου, και συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στο γεγονός οτι το ZTE Blade κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο με οθόνη AMOLED ενώ στην Ελλάδα με οθόνη LCD. Επίσης υπάρχει σύγχυση ως προς τους λόγους που το HTC Desire από εδώ και στο εξής κυκλοφορεί με οθόνη SLCD αντί για AMOLED. Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα προς όλους. Είναι αλήθεια οτί το ZTE Blade (aka Orange San Francisco) κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο (όπου ζω) με οθόνη AMOLED. Παρ'όλα αυτά, έχει πλέον γίνει γνωστό οτί αυτό ίσχυε μόνον για τις πρώτες δύο παραλαβές της Orange (δηλαδή αυτής του Οκτωβρίου και αυτής των αρχών Νοεμβρίου). Το Orange San Francisco είναι πλέον και εδώ με οθόνη LCD και μάλιστα ακόμα και οι πελάτες που κάνουν επιστροφή προϊόντος για επισκευή στα πλαίσια εγγύησης, παραλαμβάνουν πλέον μόνον LCD συσκευή και όχι AMOLED. Ο λόγος λοιπόν δεν είναι οτι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως υποδεέστερη αλλά έχει να κάνει με την εξάντληση υλικών και άρα την ξαφνική άνοδο τιμής παραγωγής των οθόνων AMOLED (που τις παράγει όλες η Samsung). Συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα οτί λόγω της αυξημένης ζήτησης για τα κινητά της σειράς Galaxy και άλλων συσκευών της με οθόνες (S)AMOLED, αδυνατεί να συμπληρώσει παραγγελίες τρίτων, συμπεριλαμβανομένης της ZTE και της HTC. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντικατάσταση της οθόνης AMOLED στο HTC Desire με SLCD, ενώ αντίστοιχα η ZTE υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τις οθόνες AMOLED στο δικό της κινητό. Αυτό φυσικά καθιστά τις πρώτες εκείνες συσκευές ZTE Blade / Orange San Francisco ως εξαιρετικά σπάνιες, και είναι αμφίβολο αν η κατάσταση αυτή αντιστραφεί στο εγγύς μέλλον. Η HTC συγκεκριμένα δεν 'βλέπει' άλλα κινητά με ΑΜΟLED και ως εκ τούτου έκανε συμφωνία με την Sony για να προμηθεύεται οθόνες SLCD. Ταυτόγχρονα, η Samsung φημολογείται οτί θα είναι ο κεντρικός παραγωγός του νέου κινητού της Google, και φυσικά θα του 'φοράει' επάνω μία πανέμορφη οθόνη SAMOLED. Αν αυτό ισχύει, είναι εξαιρετικά λογικό η Samsung να αφοσιώσει εξ'ολοκλήρου την παραγωγή των δικών της οθονών στις δικές της συσκεύες, ουσιαστικά αναγκάζοντας τους άλλους κατασκευαστές να στραφούν στην επιλογή της Sony με SLCD ή της Sharp με Paralax Barrier (την οποία τεχνολογία επέλεξε και η Nintendo για το νέο της φορητό, το 3DS). Ως κάτοχος HTC Desire SLCD, HTC Desire AMOLED, HTC Legend AMOLED, HTC Hero LCD, Samsung Galaxy S SAMOLED, Samsung Omnia 2 GTi8000 AMOLED, Sony Ericsson Xperia X10i LCD, Motorola XT720 LCD και ZTE Blade/Orange San Francisco AMOLED έχω να πω το εξής, όσον αφορά την άμεση σύγκριση των τεχνολογιών αυτών. LCD: Αν και πλακέτα με πλακέτα διαφέρει και κάποια κινητά δείχνουν πολύ όμορφα (βλέπε Motorola XT720), σε γενικές γραμμές οι οθόνες LCD παρουσιάζουν θολά χρώματα χωρίς σωστή ευκρίνεια και απόδοση χρωμάτων. Είναι σαφώς η χειρότερη τεχνολογία. AMOLED: Είναι σαφώς καλύτερες οθόνες από τις απλές LCD, και έχουν φοβερή απόδοση χρωμάτων σε πλήρη φωτεινότητα. Επίσης, η απόδοση του μαύρου είναι καταπληκτική. Δυστυχώς, σε χαμηλή φωτεινότητα αλλά και σε 'γωνία' τείνουν να αλλοιώνουν τα χρώματα, δίνωντας τους μία ροζ/καφέ χρειά. SLCD: Οι οθόνες SLCD προσφέρουν καταπληκτική ευκρίνεια και απόδοση χρωμάτων, και σε άμεση σύγκριση με τις AMOLED υπερτερούν σε όλες τις αποχρώσεις χρωμάτων, εκτός απο τις σκοτεινές και αυτές του μαύρου. Σε χαμηλή φωτεινότητα αποδίδουν καλύτερα χωρίς τις ροζ χρειές των AMOLED. Συνεχίζω να είμαι, όμως, φαν των AMOLED γιατί τα σκοτεινά μαύρα παίζουν για εμένα πολύ μεγάλο ρόλο. Το μαύρο στις SLCD είναι, πάντως, σαφώς καλύτερο και σκοτεινότερο από αυτό στις απλές LCD. SAMOLED: Ο 'παράδεισος' των οθόνων, αφού έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των AMOLED χωρίς τα... μειονεκτήματα. Απίστευτες σκοτεινές αποχρώσεις χωρίς ροζ/καφέ χρειές, και καταπληκτική ορατότητα στον ήλιο κάνουν τις οθόνες SAMOLED να μην έχουν αντίπαλο (με εξαίρεση την τεχνολογία Retina της Apple που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα). Αυτά είχα να πώ, ελπίζω να βοήθησα όσους είχαν αμφιβολίες ή σκέψεις! Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2010 από grcd
TEOKOS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Πολύ καλό post.Ξεκαθαρίσαν πολλά πράγματα.!!
flik Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ωραίο post, ξεκάθαρο, και συγκεντρωμένες πληροφορίες. Συμφωνώ και στη σύγκριση των τεχνολογιών.
lewnidas_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστούμε φίλε μου..... Πραγματικά πολύ χρήσιμες πληροφορίες συγκεντρωμένες όλες μαζί...!!!
ninos30 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Πραγματικά καλογραμμένο κείμενο και πολύ κατατοπιστικό. ΤΝΧ
paranoid_gr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Bravo!!!!!Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σου!!!Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που έγραψες δεν τα ήξερα,όπως και αρκετός κόσμος πιστεύω. Είπες ότι έχεις στην κατοχή σου ενα HTC Desire με AMOLED και ένα με SLCD.Κατά την γνώμη σου ποιά από τις 2 εκδόσεις είναι καλύτερη???Και μήπως ξέρεις ποια κυκλοφορεί στην αγορά τώρα?
Vasilisxd Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Σχετικα με τις SLCD θα ήθελα κάποιος να μου πεί πως τα πάνε κάτω απο τον Ηλιο. Στο Desire που είχα με την Amoled οθόνη , δεν την παλευε και τόσο ... Τώρα που βγαίνει με την SLCD είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα ??? Σήμ. Μόλις διάβασα αυτό στο Engadget... http://www.engadget.com/2010/09/13/spot-the-difference-htc-desires-slcd-versus-amoled/ Το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό Με τις 2 οθόνες σε μέγιστη φωτεινότητα , η AMOLED ήταν ένα «τίκ» πιο ορατή από την SLCD , αλλά απείχαν πολύ από το να είναι αναγνώσιμες μια ηλιόλουστη μέρα ! Και ρωτάω … είναι τόσο γτπ οι κατασκευάστριες εταιρίες ή δεν έχουν Ήλιο εκεί ή το Engadget τα παράλεει ? Εγώ πάντως μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η AMOLED του Desire δεν είναι ορατή το καλοκαίρι
sachilleas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστούμε πολύ για τις επεξηγήσεις ! Νομίζω πως αυτή την στιγμή η super amoled με την retina display του iphone 4 είναι οι δύο καλύτερες οθόνες για smartphone. Μπορεί να μην δείχνουν πολύ αληθινά τα χρώματα όπως μια SLCD αλλά καταφέρνουν να είναι πολύ "προκλητικές" στο μάτι !
flik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Άνετα είναι οι δύο καλύτερες οθόνες. Και εγώ desire lscd έχω, και η απεικόνιση του sgs με άφησε παγωτό. Και του iphone, αλλά του iphone απο μακριά δεν σου κάνει την εντύπωση του sgs.
arxaggelos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς είναι αλήθεια. Και λέω δυστυχως γιατί έχω SGS και όποτε πάω σε κατάστημα ηλκετρονικών και παίζω με άλλα κινητά, ΚΑΝΕΝΑ δεν με ικανοποιεί σαν οθόνη. Δηλαδή και μετά το SGS (πολλά να΄ναι τα χρόνια του), πάλι στα πανάκριβα θα πέσουμε Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από arxaggelos
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Link please! Ελληνικα
vasilisga Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Link please! Ελληνικα http://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s2-4598/ βεβαια ακομη δεν εχει ανακοινωθει τιποτα και προκειται για φημες... εμενα παντως απο αυτα τα χαρακτηριστικα με χαλασε η 4.3 οθονη του... πιστευω η 4αρα ειναι ηδη αρκετη για να μην πω μεγαλη για κινητο κατα τα αλλα τα χαρακτηριστικα φυσανε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα