TheELF Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Technocaster σορρυ αν σου έθιξα την CSS εγώ από το διάβασμα κατάλαβα ότι η CSS αναπτύχθηκε από της εντολές μορφοποίησης της HTML και τα ξεχωρίσανε κάποια στιγμή επειδή γινόταν χαμός μέσα στον κώδικα html. Με το Javascript δεν τρέχεις εντολές της Java runntime που έχεις περασμένη στο pc σου;; τρίτον δεν σου αρέσει αλλά και εσύ το ίδιο παράδειγμα έδωσες ποιο κάτω. Αυτά έτσι για να γίνεται συζήτηση,έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτά που λες,αλλά δεν είπα πουθενά ότι ξέρω από αυτά,απλά την προσωπική μου εμπειρία μοιράστηκα.
thanocaster Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Technocaster σορρυ αν σου έθιξα την CSS εγώ από το διάβασμα κατάλαβα ότι η CSS αναπτύχθηκε από της εντολές μορφοποίησης της HTML και τα ξεχωρίσανε κάποια στιγμή επειδή γινόταν χαμός μέσα στον κώδικα html. Με το Javascript δεν τρέχεις εντολές της Java runntime που έχεις περασμένη στο pc σου;; τρίτον δεν σου αρέσει αλλά και εσύ το ίδιο παράδειγμα έδωσες ποιο κάτω. Αυτά έτσι για να γίνεται συζήτηση,έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτά που λες,αλλά δεν είπα πουθενά ότι ξέρω από αυτά,απλά την προσωπική μου εμπειρία μοιράστηκα. Δεν θίχτηκα ρε σύ! Απλά διόρθωσα κάποια πράγματα που αναφέρθηκαν... :) Το ότι στην αρχή όλες τις ανακατεύανε μέσα σε html αρχεία είναι γεγονός (html, css και javascript). Όμως, αυτό δεν κάνει ούτε την CSS ούτε την JavaScript HTML. Είναι 3 διαφορετικές γλώσσες. Επίσης, η Javascript δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Java (όχι παραπάνω απ' ότι με τη C++ για παράδειγμα)... Μπορείς να απεγκαταστήσεις όλα τα Java Runtime που έχεις στον υπολογιστή σου, και η javascript θα συνεχίσει να τρέχει κανονικά. Το ότι έδωσα παράδειγμα για βάσεις δεδομένων με χρήστες, δεν σημαίνει ότι όπου βάση δεδομένων = χρήστες. Για παράδειγμα, το κάθε κατάστημα στο ίντερνετ που δεν έχει eshop, παρά μόνο τα προϊόντα του σε καταλόγους, έχει κανονικότατη βάση δεδομένων από πίσω, χωρίς χρήστες όμως. Τέλος πάντων, ό,τι είχα να πω γενικά το είπα στο κατεβατό παραπάνω. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, και από το προηγούμενο μηνυμά μου ανέφερα ότι δεν γίνομαι επιθετικός, απλά διορθώνω κάποια πράγματα που -σύμφωνα με όσα γνωρίζω- δεν ήταν σωστά διατυπωμένα, λύνοντας ταυτόχρονα αρκετές απορείες του τόπικ στάρτερ, είτε τις εξέφρασε, είτε αυτές που -πιστεύω πως- θα προκύψουν στο μέλλον. Peace!
Cool-processor Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Επίσης, η Javascript δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Java (όχι παραπάνω απ' ότι με τη C++ για παράδειγμα)... Μπορείς να απεγκαταστήσεις όλα τα Java Runtime που έχεις στον υπολογιστή σου, και η javascript θα συνεχίσει να τρέχει κανονικά. ωραίος On topic,μπορείς να φτιάξεις την σελίδα σου με HTML.Οταν λέω να φτιάξεις,εννοώ να εμφανίζεται κείμενο Αν ξέρεις πάνω κάτω bbcode από φόρουμς(όπως εδώ πχ) τότε νομίζω θα σου είναι πολύ εύκολο να μάθεις html.Μετά είναι η CSS,με την οποία μορφοποιεις την HTML σου.Για παράδειγμα μειώνεις το περίγραμμα από τα tables,μεγαλώνεις τις γραμματοσειρές,ορίζεις το μέγεθος τον επικεφαλίδων κτλ.Κάτι σαν το makeup στις γυναίκες .Μετά από αυτά είναι η javascript(άλλο java άλλο javascript) με το οποίο κάνεις διάφορα "κολπάκια"(για μένα) στο site σου,όπως να βάζεις pop ups,να κανεις κλικ κάπου και να πετάγεται κάτι αλλο και τέτοια.Μετά ειναι η JQuery,η οποία ειναι βιβλιοθήκη javascript.Βασίζεται σε αυτήν και έχει εφέ flash .Όπως για παράδειγμα slideshows. Αυτά αν εχεις όρεξη να μάθεις γύρω από το web design.Αν δεν έχει ψάξε στον γούγλη για free web templates
orotoi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Για παράδειγμα μειώνεις το περίγραμμα από τα tables μάλλον χάριν παραδείγματος το λέει, αλλά μη χρησιμοποιήσεις γενικά tables (για το layout τουλάχιστον). Κάτι σαν το makeup στις γυναίκες lol > /* css makeup */ body { background-color: #8D4022; height: 6400px; width: 1600px; } #face.eyes { /* face div */ -moz-eye-color: #936104; } .hair { color:#33240F; } .pussy { pussy-decoration:4px solid line;
TheELF Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 body {background-color: #8D4022; height: 6400px; width: 1600px; } Λίγο χοντρούλα δεν την έκανες;;
Cool-processor Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 μάλλον χάριν παραδείγματος το λέει, αλλά μη χρησιμοποιήσεις γενικά tables (για το layout τουλάχιστον). Ναι βρε ένα παραδειγμα έφερα(και δεν χρησιμοποιώ tables ) > /* css makeup */ body { background-color: #8D4022; height: 6400px; width: 1600px; } #face.eyes { /* face div */ -moz-eye-color: #936104; } .hair { color:#33240F; } .pussy { pussy-decoration:4px solid line; +200 χαχαχαχαχα
thanocaster Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Παραθέτω κάποια από τα αγαπημένα μου links. Σημείωση: Μην τα διαβάσεις πριν αρχίσεις να νοιώθεις άνετα με HTML/CSS/JavaScript. Έίναι παραδείγματα, άρθρα, ολόκληρα blog, γενικά πράγματα που συναντούσα και μου φαινόντουσαν χρήσιμα, ή πράγματα που διαβάζω τακτικά. Μετατρέποντας μια μακέτα του Photoshop σε ένα website. Δημιουργώντας ένα website σε HTML5 από την αρχή. Δημιουργώντας ένα blog με HTML5. Δημιουργώντας ένα blog με PHP/HTML5/CSS3/jQuery. Γενικά tips που αφορούν στο web development. Το blog του Chris Coyier για το CSS (μεγάλη βάση εδώ). Το blog του Martin Ivanov με γενικό περιεχόμενο. Οι καινοτομίες της HTML5. Semantics στην HTML5. Κάποια tips & tricks στην HTML5. Κι άλλα tips & tricks στην HTML5. Κι άλλα tips & tricks στην HTML5.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Να πω κι εγώ την εμπειρία μου, ως άσχετος που το προηγούμενο καλοκαίρι αποφάσισε να στήσει ένα site, το www.openart.eu : Όλα ξεκίνησαν με το iWeb που έχουν οι Mac υπολογιστές, στο οποίο στήνεις κάτι έτοιμο και μη-διαχειρίσιμο. Πίστευα πως μου αρκεί. Εκεί έστησα τη δομή της σελίδας, τις κατηγορίες, ξεκαθάρισα τους στόχους της, κάτι που μου χρησίμευσε πάρα πολύ αργότερα. Αργότερα έμαθα για το Wordpress και πέρασα τα δεδομένα μου εκεί, γνωρίζοντας όμως πλέον τη βασική διάρθρωση της σελίδας. Κάπου εκεί και ψάχνοντας να παραμετροποιήσω τα έτοιμα θέματα, άρχισα να μαθαίνω πρώτη φορά για HTML και CSS, ψάχνοντας να διορθώσω συγκεκριμένα πράγματα κάθε φορά. Δεν προχώρησα ποτέ παραπέρα, δηλαδή να ψαχτώ με php ή MySQL (εκτός από το να μάθω να κάνω back-up την database μου), αλλά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό και λειτουργικό. Για τις διάφορες λειτουργίες, χρησιμοποιώ plugins. Καταλαβαίνω, όμως, ότι το site που έστησα έχει αδυναμίες. Αλλά πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή αρχή. Τη δουλειά μου την έκανα και την κάνω, όπως και να 'χει.
thanocaster Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Φίλε Μανώλη, ο Κάιζερ έχει αναφέρει ότι θέλει να κάνει τη σελίδα ως αποτέλεσμα της θεωρητικής γνώσης που θέλει να αποκτήσει για να μπορεί να συζητήσει για κάποιο σημαντικό -φαντάζομαι για να μπαίνει σε τέτοια διαδικασία- πρότζεκτ. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να έχει κάποιος συσχετίσει το web development με CMS/plugins/modules. Όχι πως είναι κακή η χρήση τους, κάθε άλλο, αλλά απευθύνονται σε κάποιον που θέλει να πάρει έτοιμα πράγματα. Σαν να σου πει κάποιος ότι θέλει να μάθει πιάνο και να του μάθεις πώς λειτουργούν τα arpeggiators, transposers κλπ.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Απλώς επισημαίνω ότι εμένα τα έτοιμα μου έδειξαν τελικά το δρόμο. Με τα πειράγματα που αναγκάστηκα να τους κάνω, έμαθα πολλά. Φυσικά είναι απλά μια αρχή. Δε σημαίνει ότι έγινα Web Developer για παράδειγμα. Και στο πιάνο, αν μπορεί κάποιος να μάθει από τα έτοιμα, έχει καλώς. Θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια να έχει έναν μπούσουλα. Το κακό είναι ότι πολλοί σταματούν εκεί. Όπως έκανα κι εγώ με την ιστοσελίδα. Όπως και να 'χει, απλά την εμπειρία μου έγραψα. Φαίνεται από αυτά που λέω ότι είμαι άσχετος.
parsifal Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Προς ενημέρωση του topic starter, αλλά και των υπόλοιπων φίλων: Υπάρχει ένα σεμινάριο για Web Developing που «τρέχει» αυτόν τον καιρό στη σχολή ΗΜΜΥ του Μετσοβείου. Το σεμινάριο διδάσκεται μεν από δύο προπτυχιακούς φοιτητές και δεν είναι επίσημη διδακτική δραστηριότητα της σχολής (απλά έχουν παραχωρηθεί εγκαταστάσεις και υποδομή), αλλά θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Τόσο, που προσωπικά θα το προτείνω αδίστακτα από εδώ και πέρα σε οποιοδήποτε μέλος ανοίγει παρόμοια θέματα ή κάνει παρόμοιες ερωτήσεις. Το σεμινάριο είναι κατάλληλο και για εξ αποστάσεως παρακολούθηση, αφού δίνονται σημειώσεις σε μορφή PDF και ανεβαίνουν βιντεοσκοπήσεις των διαλέξεων τόσο στο YouTube όσο και για κατέβασμα σε μορφή 1080p MP4. Εδώ η ιστοσελίδα του σεμιναρίου, όπου μπορείτε να βρείτε ανακοινώσεις, επιπλέον links για το συνοδευτικό υλικό, το πρόγραμμα των διαλέξεων, τις ασκήσεις κ.ά. Επίσης, στο forum της ΣΗΜΜΥ υπάρχουν topics σχετικά με το σεμινάριο, τις ασκήσεις που μπαίνουν κλπ. KaizerSoze, αν ενδιαφέρεσαι για εκμάθηση HTML + CSS, οι πρώτες 6-7 διαλέξεις είναι μία πάρα πολύ καλή αρχή!
orotoi Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 πάρα πολύ καλό parsifal.. Και μπράβο και στα παιδιά που το οργανώνουν. Νομίζω και γω πλέον αυτό θα προτείνω απο δω και πέρα. πολύ καλό υλικό.
Cool-processor Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Προς ενημέρωση του topic starter, αλλά και των υπόλοιπων φίλων: Υπάρχει ένα σεμινάριο για Web Developing που «τρέχει» αυτόν τον καιρό στη σχολή ΗΜΜΥ του Μετσοβείου. Το σεμινάριο διδάσκεται μεν από δύο προπτυχιακούς φοιτητές και δεν είναι επίσημη διδακτική δραστηριότητα της σχολής (απλά έχουν παραχωρηθεί εγκαταστάσεις και υποδομή), αλλά θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Τόσο, που προσωπικά θα το προτείνω αδίστακτα από εδώ και πέρα σε οποιοδήποτε μέλος ανοίγει παρόμοια θέματα ή κάνει παρόμοιες ερωτήσεις. Το σεμινάριο είναι κατάλληλο και για εξ αποστάσεως παρακολούθηση, αφού δίνονται σημειώσεις σε μορφή PDF και ανεβαίνουν βιντεοσκοπήσεις των διαλέξεων τόσο στο YouTube όσο και για κατέβασμα σε μορφή 1080p MP4. Εδώ η ιστοσελίδα του σεμιναρίου, όπου μπορείτε να βρείτε ανακοινώσεις, επιπλέον links για το συνοδευτικό υλικό, το πρόγραμμα των διαλέξεων, τις ασκήσεις κ.ά. Επίσης, στο forum της ΣΗΜΜΥ υπάρχουν topics σχετικά με το σεμινάριο, τις ασκήσεις που μπαίνουν κλπ. KaizerSoze, αν ενδιαφέρεσαι για εκμάθηση HTML + CSS, οι πρώτες 6-7 διαλέξεις είναι μία πάρα πολύ καλή αρχή! σε ευχαριστώ κ.Mod,θα το έχω στα υπόψην
digimyth Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Εν αρχήν ήταν η HTML Μάθε πρώτα HTML και άσε όλα τα άλλα γιατί θα χαθείς. Χωρίς HTML δεν υπάρχουν σελίδες. Ακόμα και το joomla για να το χειριστείς θες κάποιες γνώσεις. Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω το ίντερνετ και τα εργαλεία του είναι αχανή. Οπότε μάθε το βασικότερο όλων πρώτα και μετά βλέπεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.