Προς το περιεχόμενο

Ηθελα να "ριξω" το χρηστη μου και...

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Για οσους δεν ξερουν το στησιμο που εχω στο pc μου, ας κανω μια εισαγωγη...

Ειμαι dual boot με windows xp pro και linux. Τα windows τα εχω για σοβαρες δουλειες και παιχνιδια και το linux για να μπαινω στο ιντερνετ κλπ.

Τα windows δεν μπαινουν ποτε στο ιντερνετ για ευνοητους λογους.

Στα windows εχω εναν χρηστη, τον jim, ο οποιος ειχε δικαιωματα administrator και δεν ειχε κωδικο (κενο). Τον ιδιο κενο κωδικο εχει (υποθετω) και ο κανονικος administrator. Ο guest ειναι ανενεργος.

Εχω κλεισει ολα τα αχρηστα services, απο print spooler μεχρι dhcp client γιατι εχω μια μανια με το tweaking.

Μετα απο πιεση φιλων, αποφασισα να ξαναξεκινησω ενα fps παιχνιδι online, μιας και οι σημερινες συνδεσεις ειναι πολυ πιο γρηγορες απο οτι ηταν 5+ χρονια πριν και επειδη πλεον δεν ειμαστε διαθεσιμοι για lan parties κλπ ("γεραματα" + υποχρεωσεις).

Ειπα να μην μπω στην διαδικασια εγκαταστασης firewall, antivirus κλπ αλλα να "ριξω" τον jim απο administrator σε απλο user ή guest. Ετσι κι αλλιως, αλλη εφαρμογη δεν θα εχει προσβαση στο ιντερνετ.

Ανοιξα λοιπον το "control userpasswords2" και πηγα να τον κανω απλο χρηστη, αλλα δεν με αφησε γιατι λεει δεν μπορεσε να ξεκινησει το service "workstation".

Το παρατησα και πηγα στο My computer > Manage > Users and Groups > Groups οπου εβγαλα τον jim απο τους administrators και τον εβαλα στους guests.

Εκανα το προβλεπομενο relogin και voila, ο jim ηταν guest!

Αφου ελεγξα οτι ολες οι εφαρμογες δουλευουν κανονικα, πηγα περιχαρης να κανω εγκατασταση το παιχνιδι σαν administrator.

Δεν με αφησε, λεγοντας απλα οτι ο κωδικος που εβαλα ειναι λανθασμενος κλπ!

Το καλο το παλικαρι... πηγε να μπει με safe mode για ξανακανει το χρηστη του administrator. Αφου φορτωσε τα σχετικα, εβγαλε για πρωτη φορα ενα μηνυμα κατω κατω που ελεγε "Press esc to cancel loading ταδε.dll"!

Το αφησα και με πηγε σε bsod! Ξαναεκανα τη διαδικασια πατωντας esc εκει και ξαναπηγε σε bsod!

Ακουω τις ιδεες σας. Δεν με ενδιαφερει και τοσο να ξαναγινει administrator ο jim οσο με ενδιαφερει να εχω δικαιωματα administrator με καποιο τροπο.

Δημοσ.

Ειπαμε tweaking .. αλλα εσυ μαλλον τα παρακανες..

Αυτο που κερδιζεις κλεινωντας τα services ειδικα ειναι ελαχιστο.

αα..και φυσικα δεν φταινε τα windows

Δημοσ.

Απο τον χρηστη jim δεν νομιζω να μπορεσει με επαναφορα να τον κανακανει admin. Για δοκιμασε με κανενα ERD Commander μπας και. Αν δεν το εχεις στειλε μου pm να στο ανεβασω καπου.

Δημοσ.

Η επαναφορα συστηματος για μενα κλεινει αμεσως μετα την εγκατασταση του λειτουργικου.

Κλεινοντας τα οποια services δεν κερδιζω σε μονο αποδοση (αυτο το λιγο που κερδιζω κλεινοντας περα απο τα βασικα, πχ indexing service), εχω ενα πιο προβλεψιμο συστημα γιατι ειμαι σιγουρος οτι ακομα και αν παει καποιος να ανοιξει τη συνδεση δικτυου ΔΕΝ θα παρει ιντερνετ γιατι δεν εχει dhcp ενεργο σαν service, οχι απλα σαν επιλογη.

Θα μπορουσα να κλεισω το dhcp απο το ρουτερ, αλλα το να πρεπει να δωσω σταθερη ip σε οποιον ερχεται με το λαπτοπ του στο σπιτι μου, παραπαει.

Στο θεμα μας.

Το αρχειο για το οποιο γινεται λογος παραπανω ειναι το sptd.sys και ειναι απο το daemon tools που το ξεχασα ανοιχτο. Το αφηνουμε στην ακρη αυτο το θεμα γιατι απλα θα κλεισω το daemon tools.

Πως θα παρω δικαιωματα administrator? Στην αναγκη δινω εναν κωδικο στον administrator για να κανω τις δουλειες του οταν ειναι αναγκη.

Επιπλεον, πως θα ξαναενεργοποιησω το service workstation?

---------- Προσθήκη στις 08:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:06 ----------

Και με το daemon tools κλειστο εχω το ιδιο αποτελεσμα σε safe mode (bsod).

Δημοσ.
Η επαναφορα συστηματος για μενα κλεινει αμεσως μετα την εγκατασταση του λειτουργικου.

Γιατί jim_p δεν την θεωρείς απαραίτητη..??Εμένα με έχει σώσει αρκετές φορές (δεν σε κατακρίνω απλά ρωτάω)

Κάτι μου λέει πάντως ότι δύσκολα το γλυτώνεις το format... :fear:

Για τρέξε ένα chkdsk από το cd των windows, μπας και....

Δημοσ.

Το chkdsk δεν ειναι για αυτη τη δουλεια. Ειναι για το σκληρο και μονο.

Τελικα το προβλημα λυθηκε με καποια μικροεφαρμογη του hirens.

Ξαναεκανα τον jim administrator και εκανα και ενα mitso, administrator με κωδικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...