Προς το περιεχόμενο

Οδηγός bottleneck

venumis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ενας εχει εναν καλο επεξεργαστη ενω η καρτα ειναι μαπα τοτε ριχνεις φιλτρα μετα αν κολαι παλι ριχνεις αναλυση και εαν κολαι και παλι τοτε αγοραζεις μια καλη καρτα γραφικων :P

Μα η ολη κουβέντα δεν γίνεται αν δεν εχεις καλή κάρτα ! Το θέμα μας είναι αν κάποιος πάρει καλή κάρτα αλλά εχει χαζο, μικρό, παλιό, αδύναμο η οτι άλλο μπορείς να πεις για εναν επεξεργαστή !!

*Και το βασικότερο για να είμαστε και στο θέμα ποιος η ποιοι θεωρούνται καλοί η συμβατοί επεξεργαστές στις σύγχρονες δυνατές κάρτες ωστε οι κάρτες να αποδίδουν το 100% και να μην πνίγονται !!

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και για να μην τα ρίχνουμε ολα στο cpu + gpu εδω να πω βάση προσωπικής εμπειρίας οτι με τον ιδιο επεξεργαστή αλλά και κάρτα γραφικών είδα τρομερή διαφορά με αλλάγή σε chipset (αλλαγή μητρικής και νεότερο chipset)

---------- Προσθήκη στις 10:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:41 ----------

Εξαρτάται απ' την περίπτωση, δε μπορείς να πεις κάτι γενικό.

Μα φίλε μου δεν θέλω κάτι γενικό ?

Δεν θέλω να πάμε στην εποχή της 3870 και 8800 !

Εχουμε αυτη την στιγμή τις εξής δυνατές κάρτες 5830, 5850 , 5870, 460,470,480

Θα ήθελα να παραμείνουμε στις μονοπύρηνες..

Ποιοι είναι οι ok! επεξεργαστές για αυτες τις κάρτες και τι τους χαρακτηρίζει για να είναι ok?

Δημοσ.

Ωραία, πες ότι με κάποιο τρόπο δίνεται απάντηση για τις συγκεκριμένες κάρτες γραφικών.

Θεωρείς ότι όλοι αυτές έχουν και καμία άλλη; Ή ότι δε θα βγουν άλλες;

Γιατί στον τίτλο κάνεις λόγο για οδηγό, άρα δε μπορείς να συμπεριλάβεις απλά 5 vga και 5 επεξεργαστές.

Δεν υπάρχει standard απάντηση σε αυτό, καθώς είπαμε ότι εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως η ανάλυση στην οποία παίζεται ένα παιχνίδι, τα φίλτρα και το επίπεδο στο οποίο είναι ενεργοποιημένα κ.ά..

Επίσης κάποια παιχνίδια αξιοποιούν >2 πυρήνες ενώ κάποια άλλα (τα περισσότερα) όχι. Οπότε θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε.

Σε γενικές γραμμές και σε μεγάλες αναλύσεις με φίλτρα ενεργοποιημένα, οτιδήποτε από έναν 3πύρηνο AMD και πάνω είναι ΟΚ για τις περισσότερες κάρτες γραφικών.

Ρίξε διαβασματάκι εδώ.

Δημοσ.

Για τις κάρτες αυτές εγώ θα σου έλεγα οπωσδήποτε τετραπύρηνο (και από intel μεριά που έχω μια επαφή με τα υπάρχοντα ρολόγια c2q τουλάχιστον στα 3ghz).Όσοι σου λένε ότι αρκεί διπύρηνος, απλά δεν έχουν δοκιμάσει τετραπύρηνο.-

Δημοσ.

Εγώ εδώ και ένα εξάμηνο είμαι από c2d@3,8 σε c2q@3,4 και έχω δει σοβαρές διαφορές σε παιχνίδια που θυμάμαι πως παίζανε πριν.Για τα εντελώς καινούρια δεν ξέρω μιας κ έχω μόνο τον τετραπύρηνο πλέον, αλλά θαρρώ πως είναι πιο σκούρα τα πράγματα για τους διπύρηνους.Και έχω 4870 έτσι;Που να είχα καμιά 5ρα ή 6ρα...

Δημοσ.

Αν τα παιχνίδια για το οποία γίνεται λόγος αξιοποιούν >2 πυρήνες, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.

Για τα υπόλοιπα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Δημοσ.

Μέτρησα στην ανάλυση που παίζουμε οι περισσότεροι, δηλαδή 1920x1200.

Οι Drivers της κάρτας γραφικών ήταν οι τελευταίοι (10.10). Δεν πείραξα καμία ρύθμιση στους Catalyst.

Όσον αφορά τη συχνότητα του CPU, δεν άλλαξα ούτε διαιρέτη, ούτε τίποτα. Απλά κάθε φορά άλλαζα τη συχνότητα.

Τα παιχνίδια που μέτρησα ήταν το Mafia 2 και το Dirt 2. Δύο παιχνίδια που όλοι παίζουν. Από απαιτήσεις είναι σε normal επίπεδα.

Mafia 2

Settings:

Settings-1.jpg

2.4Ghz

CPU-1.jpg

scoregxor.png

3.0Ghz

CPU-2.png

score7bzb.png

3.3Ghz

CPU-3.jpg

score0zd7.png

3.6Ghz

CPU-4.jpg

scorewlds.png

Dirt 2

Settings:

- <resolution width="1920" height="1200" aspect="16:10" fullscreen="true" vsync="0" multisampling="8xmsaa">

Όλα τα υπόλοιπα είναι στο Max!

2.4Ghz

CPU-1.jpg

score7rlk.png

3.0Ghz

CPU-2.png

score5tjt.png

3.3Ghz

CPU-3.jpg

scorekq8n.png

3.6Ghz

CPU-4.jpg

score6shu.png

Δημοσ.

καταρχάς ευχαριστούμε για τον κόπο σου Heatspreader :-)

μια παρατήρηση μονο

μήπως θα έπρεπε να μας έδειχνες και τις ρυθμίσεις των μνημών κάθε φορά (συχνότητα και timings) για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα ;

το λέω γιατί για παράδειγμα στο dirt 2 από τα 3 στα 3.3ghz βλέπουμε μια μείωση επιδόσεων. πράγμα που λογικά δεν δικαιολογείται :rolleyes:

Δημοσ.
καταρχάς ευχαριστούμε για τον κόπο σου Heatspreader :-)

μια παρατήρηση μονο

μήπως θα έπρεπε να μας έδειχνες και τις ρυθμίσεις των μνημών κάθε φορά (συχνότητα και timings) για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα ;

το λέω γιατί για παράδειγμα στο dirt 2 από τα 3 στα 3.3ghz βλέπουμε μια μείωση επιδόσεων. πράγμα που λογικά δεν δικαιολογείται :rolleyes:

Δεν ήταν τίποτα. Μόνο χρόνο θέλει, ο καθένας μπορεί να το κάνει. Παρακαλώ.

Όπως τονίζω και παραπάνω, δεν πειράζω τίποτα κάθε φορά, παρά μόνο τη συχνότητα του CPU.

Και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό.

Στο Dirt 2 συγκεκριμενα,εχει 2 διαφορετικα runs,ειναι ενα που ειναι λιγο σπανιο να πετυχει αλλα εχεις πολυ καλα minimum(αν πετυχει).......

Εννοείς ότι έτυχα σε διαφορετικό Benchmark του παιχνιδιού?

Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Η πίστα ίδια ήταν πάντα ίδια.

Δημοσ.
Όσον αφορά τη συχνότητα του CPU, δεν άλλαξα ούτε διαιρέτη, ούτε τίποτα. Απλά κάθε φορά άλλαζα τη συχνότητα.

Όπως αναφέρω παραπάνω, φυσικά και δεν άλλαξα τα Latencies των μνημών.

Κάθε φορά άλλαζα τη συχνότητα του CPU. Για να αλλάξεις τη συχνότητα του CPU, αλλάζεις το FSB, οπότε αλλάζει εννοείται και η συχνότητα των μνημών.

Ο διαιρέτης που χρησιμοποιώ σε όλες τις περιπτώσεις είναι αυτός που χρησιμοποιώ και τώρα, δηλαδή 4:5.

Ξεκάθαρο είναι το αποτέλεσμα. Παρόλο την υψηλή ανάλυση και τα φίλτρα μέχρι τα 3GHz ας πούμε ότι υπάρχει στο Dirt2 τουλάχιστον Bottleneck. Από εκεί και πάνω αυξάνονται οι επιδόσεις και παραμένουν σταθερές.

Λέω κάτι λάθος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...