Προς το περιεχόμενο

Dell U2311H εγγυηση-DOA-ερωτηση

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Όντως έρχεται με το VGA συνδεδεμένο. Δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

2. Η 17άρα CRT που είχες, τι κάθετη ανάλυση είχε; Λογικά 1024 pixels, όχι παραπάνω.

3. Ρίξε αμέσως τη φωτεινότητα γύρω στο 35%, όχι παραπάνω.

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1ον. Δοκιμασε και αυτα τα settings, εγω με αυτα δουλευω και ειμαι υπερευχαριστημενος http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

2ον. Το καλωδιο vga σωστα ηταν τοποθετημενο πανω στην οθονη. Αν διαβαζες το manual θα διαπιστωνες οτι το γραφει και δεν θα κατεφευγες σε λανθασμενες κριτικες και τηλεφωνα.

3ον. Το θεμα με το καλωδιο τροφοδοσιας εχει παρουσιαστει σε αρκετους εδω, καλα εκανες και ενημερωσες την msystems.

4oν. Η κριτικη στο δωρο καταλαβαινεις οτι ειναι πλεονασμος και υπερβολη ετσι? :-) Ειδικα οταν το συγκεκριμενο μοντελο δεν υπαρχει φθηνοτερο στην Ελλαδα καπου αλλου, ακομα και χωρις δωρο.

5ον. Μην συγκρινεις την εικονα μιας crt με μιας tft, ειναι κατα βασην λαθος συλλογισμος και για τις 2 οθονες. Κρινε την tft βαση μιας αλλης tft κατα προτιμηση οποιας επιθυμεις με ιδια διαγωνιο και ιδιο budget. Eκει θα καταλαβεις και τη διαφορα:-)

6ον. Εφοσον εισαι τοσο αρνητικα προκατειλημενος-σιγουρος περι καμμενων pixels κλπ γιατι την αγορασες?Τεσπα αφου σωνει και καλα θες να βρεις καμενο πιξελ, οταν τελικα το εντοπισεις, εχε υποψιν σου οτι η dell μαζι με την eizo και την lg παρεχουν zero pixel, αρα μην ανησυχεις, θα στην αντικαταστησουν αμεσα.

Η u2311 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στα 240 ευρω στις 23-24 ιντσες για all around use, οποτε σου προτεινω να χαλαρωσεις και να απολαυσεις την αγορα σου. Δε θα ηθελες να εχεις TN panel αν σου ξινιζει τοσο πολυ η u2311, πιστεψε με :)

Δημοσ.

Είναι η πρώτη μου οθόνη LCD και για αυτό είμαι τόσο ψιρας. Ήθελα να αγοράσω μια καλή οθόνη και να μην καταντήσω ‘’συλλεκτης’’μη ικανοποιητικών οθονών Βασικά αν η HP LP2475W ήταν πρόσφατη οθόνη και αν δεν ήμουν προβληματισμένος με την 1920*1200 ανάλυση ίσως να έκανα την υπέρβαση και να την αγόραζα. Τώρα βλέπω όμως ότι για σχεδίαση μια 27 με 1920*1200 θα ήταν ότι πρέπει.

Οθόνη θα αγόραζα οπως και να ειχε, δεν άντεχα άλλο με αυτήν που είχα. Την ανάλυση την είχα στο 1280*1024 (για περισσότερο χώρο συν το ότι σε αυτήν την ανάλυση φαινόταν πιο ορθογωνισμένη), και ήταν ιδιαίτερα κουραστική.

Συμφωνώ ότι για το συγκεκριμένο ποσό η οθόνη από ότι διάβασα σε πολλά site είναι ότι καλύτερο όμως αν στις 10 αναφορές οι 8 μιλούν για προβληματικά pixel, για 10 αλλαγές οθονών μεχρι να βρεις την κατάλληλη και για άλλα προβλήματα φωτισμού αισθάνεσαι ότι το ρισκάρεις που αγοράζεις μια τέτοια οθόνη. Να αλλάζεις μια οθόνη η οποιαδηποτε συσκευή πάνω από μια φορά είναι το λιγότερο κουραστικό.

Την ρύθμιση την πήγα φωτεινότητα - κοντράστ 31 – 75. Θα κοιτάξω και την διεύθυνση που μου δώσατε.

Δεν έχω σχεδιάσει τίποτα ακόμα αλλά ανοίγοντας μερικά σχέδια βλέπω την τεράστια διαφορά όσον αφορά τον σχεδιαστικό χώρο. Θα κοιταξω αργοτερα και κανενα 3D σχεδιο να δω πως ειναι. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το word που βλέπεις 2 σελίδες μαζί.

Προς το παρών όλα καλά, οπότε όπως και μου λέτε θα την ευχαριστηθώ.

---------- Προσθήκη στις 20:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:02 ----------

Κάνοντας μερικούς κύκλους σε σχεδιαστικό πρόγραμμα έχω την εντύπωση ότι η οριζόντια διάμετρος είναι μικρότερη από την κάθετη διάμετρο.

Βάζοντας ένα κλιμακούμενο κοντά βλέπω ότι οι διαστάσεις είναι ίδιες.

Την ιδία εντύπωση μου δίνουν και τυχόν κύκλοι σε Web Sites.

Το έχετε παρατηρήσει και εσείς? Είναι κάποιο είδος οφθαλμαπάτης λογω της 16:9 οθόνης η κάτι άλλο?

---------- Προσθήκη στις 20:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:42 ----------

Κλιμακούμενο Εννοώ κλιμακομετρο.

---------- Προσθήκη στις 21:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:44 ----------

Τώρα που το παρατηρώ μου φαίνεται ότι όλη η οθόνη έχει καμπύλη με τα άκρα πιο ψηλά από την μέση.

Ελπίζω να μην είναι τίποτα το ανησυχητικό και να εξαφανιστεί η αίσθηση μετά μερικές μέρες.

---------- Προσθήκη στις 21:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:01 ----------

Γενικά μάλλον σαν να φαίνεται λιγο ‘’πλακουτσωμενη’’ στην οριζόντια διάσταση.

Να ρωτήσω σχετικά με τις συνδέσεις. Έχω κάνει σύνδεση με το καλώδιο DVI-D. Στις ρυθμίσεις της οθόνης έχω στο μενού ‘’ input source’’ την ρύθμιση autoselect. Μήπως πρέπει να βάλω την ρύθμισηDVI-D η την βρίσκει αυτόματα όπως δηλώνει και το όνομα?

Δημοσ.

Καλημερα.

Σας ανεβαζω μερικα screenshot μήπως καταλάβετε κάτι περισσότερο.

shot1tv.jpg

http://img338.imageshack.us/i/shot2f.jpg/

http://img151.imageshack.us/i/shot3u.jpg/

---------- Προσθήκη στις 11:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:09 ----------

shot1tv.jpgΕνα screenshot ακομα.

---------- Προσθήκη στις 11:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:10 ----------

Μια προσπαθεια ακομη.

http://img405.imageshack.us/i/shot1tv.jpg/

Δημοσ.

Kαι τα τετραγωνα εχουν ισες πραγματικες διαστασεις σε εμενα, δηλαδη βλεπω τετραγωνα και οχι ορθογωνια.

Και ο κυκλος ειναι κυκλος και οχι ελλειψη (η οπως λεγεται τελος παντων).

Δημοσ.

Μερικές φορές αισθάνομαι πιο έντονα αυτήν την παραμόρφωση. Άλλες πάλι (ειδικά όταν είμαι απορροφημένος από την δουλεία) δεν το καταλαβαίνω.

Ίσως να είναι εντύπωση μου.

Δημοσ.

Συνηθεια θα ειναι μαλλον.

Η μεταβαση απο crt σε tft παντα τα εχει αυτα. Θυμαμαι κι εμενα στην αρχη μου φαινονταν ολα τοσο περιεργα που ηθελα να σπασω την tft. Μετα απο 1 μηνα απλα δε μπορουσα να κατσω στην crt:-)

Δημοσ.

Η μετάβαση απο μια 17άρα tft σε μια αντίστοιχη 23'' είναι εύκολη? Φοβάμαι λίγο αυτό το "στενόμακρο" feeling που περιέγραψε ο φίλος παραπάνω..Αν και σε native αναλυσεις, τα 1080 pxl κάθετης ανάλυσης της 23'' είναι παραπάνω απο τα 1024 pxl της 17''..

Δημοσ.

Απαιτούνται κάποιες ώρες μέχρι να συνηθίσεις, εδώ εμένα μου φαινόταν παράξενο που πήγα από 16:10 σε 16:9 τις πρώτες ώρες, για 4:3 και 16:9 λέμε; :Ρ

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβα και εγω την δικιά μου.

Καλή είναι αλλά δεν έσκισα και τα ρούχα μου κιόλας.

Με την παλιά 20.1 BenQ FP202W (πολύ μπροστά για TN απο ότι αποδεικνύεται) δεν είδα και τρελές διαφορές.

Βασικά μόνο η διάσταση μου φαίνεται ότι άλλαξε προς το καλύτερο.

Το χρώμα που δίνει η Dell στο warm setting 60-60 Φωτεινότητα - Αντίθεση είναι περίπου το ίδιο με αυτό της BenQ στα Defaults της με 96-50...

Εντυπωσιακό που το πετυχαίνει να με ικανοποιήσει σε τόσο χαμηλό brighness (χωρίς να κουράζεται και να τρώει ρεύμα το panel) και το contrast σκαλάρει σωστά χωρίς να ασπρίζει το σύμπαν αλλά για Switch κόστους 140-150 ευρό περιμένα κάτι παραπάνω.(να μην εχει τόσο bleeding βασικά)

Σε Bleeding δυστηχώς είναι χειρότερη απο την TN και το έχει το γαμ.... όλο μαζεμένο στην κάτω αριστερή γωνιά και γενικά στις γωνίες έχει. Το ότι φαίνεται μόνο σε μαύρο δεν είναι δικαιολογία. Και απο γωνίες χμ... μπλεδίζει αρκετά απο διαγώνια και πάνω. Απο pixel στάθηκα τυχερός όλα κομπλέ και έτσι την κρατάω.

Με αυτά που βλέπω ίσως βγάλω απο την αγγελία την BenQ. Με εχουν πεθάνει και δυο τρία άτομα στο ανατολίτικο παζάρι για να την πάρουν τζάμπα.

Ίσως έπρεπε να δω πρώτα και την νεα 24άρα BL2400PT PVA LED Backlight της BenQ (η οποία παρεπιπτώντος εχει τρελό μαύρο και καθόλου bleeding λόγω LED) πριν αγοράσω.

Τι ήθελα και άλλαζα μάρκα.

Μισό βήμα αναβάθμιση απο αξιοπρεπή TN.

Για ολόκληρο θέλει και άλλα λ7...

Προσωπική άποψη σαν απλός χρήστης και όχι επαγγελματίας φωτογράφος και γραφίστας...

Δημοσ.

Σοβαρά, έχει τόσο backlight bleeding; Η δική μου (και των περισσοτέρων) έχει ελάχιστο.

Από tinting πώς πάει;

Το μωβ ροζ πορτοκαλι λες υπο γωνία σε μαύρο?

Εχει και απ'αυτό.

Που το TN δεν είχε...

Απο μαύρο γενικά δεν το εχει.

Ουράνιο τόξο.:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...