plintiriopiaton Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω τον ηδη σκληρο μου δισκο οπως ειναι (C: windows XP pro και εγκατεστημενα προγραμματα κλπ, D: αρχεια, φωτο, βιντεο κλπ), σε ενα νεο καλυτερο μηχάνημα, ωστε οτι εχω να μην χαθει (και να μην κανω εγκατάσταση ξανα των εφαρμογών και προγραμμάτων και windows) και φυσικα να παραμείνει ο βασικος μου σκληρος (αλλα να βαλω μονο τα drivers που χρειάζονται στο νεο μηχανημα).
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί format.
plintiriopiaton Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 δλδ δεν υπαρχει τροπος να βαλω τον παλιο δισκο μου χωρις να ξαναεγκαταστησω παραθυρα ΧΡ και εφαρμογες σε ενα νεο μηχανημα;
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μπορείς κάλλιστα να κρατήσεις ένα image του λειτουργικού απ' όσο ξέρω.
parsifal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 δλδ δεν υπαρχει τροπος να βαλω τον παλιο δισκο μου χωρις να ξαναεγκαταστησω παραθυρα ΧΡ και εφαρμογες σε ενα νεο μηχανημα; Υπάρχει, με 3rd party software. Π.χ. η Acronis έχει ένα πρόσθετο (Plus Pack) που «κουμπώνει» επάνω στο Acronis True Image και υποστηρίζει αυτό που ζητάς: Restore to Dissimilar Hardware Restore a computer to dissimilar hardware regardless of make, model, or installed components, or to a virtual machine. Νομίζω ότι και ανταγωνιστικά προϊόντα άλλων εταιρειών έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν παρόμοιο functionality. Ίσως να γίνεται και με το Sysprep tool της Microsoft, αλλά έχει μερικές έξτρα απαιτήσεις που ίσως να μην πληρούνται ούτε να είναι δυνατόν να λάβεις μέτρα ώστε πληρούνται (π.χ. η απαίτηση για compatible HALs μεταξύ παλιού και νέου PC)
rafail1994 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Αν βάλεις τον δίσκο με άλλο μηχάνημα το ποιο λογικό είναι επειδή έχει τα drivers από το άλλο pc να σου βγάζει μπλε οθόνες.Μπορεις ομως οπως ειπε και ο phanispal κρατήσεις ένα image του λειτουργικού
IKARIWTHS Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 η μπορεις με ενα προγραμμα,να κανεις το νεο συστημα οπως ακριβως ηταν το παλιο...laplink pc mover!
cabdik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 ΠΡΟΣΟΧΗ..!!!! πριν να κανεις οτιδηποτε, κρατα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ back up απο τα αρχεια σου και μετα κανε οτι δοκιμη θες. παντως, ειναι δυσκολο να μεινει αθικτος (χωρις να γλυτωσεις το φορματ εννοω) ο δισκος. επειδη οπως ειπωθηκε θα μπει σε διαφορετικα chipset, απο αυτα που αρχικα εγκατασταθηκε, πιθανοτερο ειναι να υπαρχουν conflicts και να εχεις μπλε οθονες, κολληματα, κ.α....! αν θες παντως, πριν αλλαξεις μηχανημα και αφου εχεις παρει BACK UP(!!!), κανε απεγκατασταση σε ολους τους drivers που αφορουν ολες τις συσκευες. chipset, lan, VGA, audio, κλπ....! χρησιμοποιησε και καποιο προγραμμα καθαρισμου drivers, οπως το driver cleaner pro, ωστε να καθαρισεις καλα τους drivers! και μετα βαλε τον δισκο στο νεο μηχανημα.
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Όλα σωστά τα αποπάνω, με την υποσημείωση πως αν διαλέξεις μητρική με τουλάχιστον ίδιας μάρκας chipset (VIA, Nvidia, SiS, Intel - whatever), ίσως και να σταθείς τυχερός, και ν' ανοίξουν. Και γενικά πάρε ένα image του υπάρχοντος C: να το έχεις , και μετά δοκίμασε τον παλιό δίσκο σστο νέο μηχάνημα, να δεις μπας και μπουτάρει. Υπάρχουν κι αυτές οι οδηγίες απ' τη Μicrosoft, στην (πολύ πιθανή) περίπτωση που θα σταματάει το μπουτάρισμα σε μπλε οθόνη. Και βεβαίως υπάρχουν και 3rd party προγράμματα που προαναφέρθηκαν, να δοκιμάσεις (κάποιο "Shadow Protect", υποτίθεται πως επίσης την κάνει αυτή την δουλειά).
phanispal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Πάντως έχει τύχει να μην παίξει με ίδιο chipset και να παίξει με διαφορετικά. Οπότε παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο μάλλον.
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Πάντως έχει τύχει να μην παίξει με ίδιο chipset και να παίξει με διαφορετικά. Οπότε παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο μάλλον. Αν παίζουν λέει; Απλά το θέμα chipset είναι απ' τα βασικά, κι άμα σου κάτσει-σου 'κατσε (ακόμα κι απ' την ανάποδη, όπως το 'πες)...
plintiriopiaton Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 σας ευχαριστω ολους, αλλα καπου εδω χαθηκα...δλδ τροπος κανω image nortn ghost η οιδηποτε αλλο για να ειμαι οκ σε οτι και αν γινει 1) κανω απεγκατασταση ολων των οδηγων και τοποθετω τον δισκο στο νεο μηχανημα και βλεπω πως τα παει...τα δυσκολα για μενα ειναι πως θα κανω το ghost και γενικα ολα αυτα που ειπατε με imaging εκτος απο backup τι αλλο εξυπηρετουν; και γενικα κανοντας φαντασμα τον παλιο δισκο σε εναν νεο δοκιμαζω τον νεο στο νεο μηχανημα και αν εχω τυχη οκ; δεν το ειχα ποτε αυτο με το φαντασμα του νορτον κλπ...αλλα θα ηθελα να μαθω τι να κανω...με αλλα λογια αν δεν καταφερω να περασω τον παλιο μου δισκο τουλαχιστον με καποιον τροπο το νεο μου μηχανημα να ειναι εξασφαλησμενο με πολλα ωστε να μην κανω φορμαρισματα κλπ...θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει σε αυτο καπως αναλυτικα με τα βηματακια; Σας ευχαριστω ολους και παλι!!!
washcloud Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Προσωπικά θα πρότεινα το True Image της Acronis για image (ναι μόνο "backup σκοπούς" εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία). Οδηγούς ("tutorials") για τη διαδικασία θα βρεις μέχρι και στο Υοutube - αν και το πρόγραμμα είναι από μόνο του αρκετά κατατοπιστικό. Όσο για το αν θα καταφέρεις να κρατήσεις τα παλιά σου Windows στον νέο σου υπολογιστή, προτείνω απλά όταν θα τον έχεις, να βάλεις εκεί τον παλιό σου δίσκο, και να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις από εκείνον. Αν δεν κάτσει, τότε απλά ξαναπέρνα Windows, και μην το πολυπαλεύεις...
cabdik Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Όλα σωστά τα αποπάνω, με την υποσημείωση πως αν διαλέξεις μητρική με τουλάχιστον ίδιας μάρκας chipset (VIA, Nvidia, SiS, Intel - whatever), ίσως και να σταθείς τυχερός, και ν' ανοίξουν.Και γενικά πάρε ένα image του υπάρχοντος C: να το έχεις , και μετά δοκίμασε τον παλιό δίσκο στο νέο μηχάνημα, να δεις μπας και μπουτάρει. το image δεν θα ωφελησει, κατα τη γνωμη μου, διοτι δεν θα ξαναστησει το ιδιο μηχανημα. το image ειναι ενας τροπος επανεγκαταστασης του λειτουργικου μας στο ΙΔΙΟ πισι, ωστε να γλυτωνουμε τη διαδικασια εγκαταστασης οτιδηποτε εχουμε στο πισι μας- λειτουργικου, αρχειων, drivers, third party programms, κλπ. εδω που θελει να αλλαξει πισι, δεν ωφελει σε τιποτα! οποτε, BACK UP, και δοκιμασε οπως ειπαμε πριν. αν δουλεψει, δουλεψε! αλλιως.., φορματ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.