killer76 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας. Προσπαθώ να φτιάξω σε joomla ένα σιτε οπου θέλω οι χρήστες να ανεβάζουν απο frontend κείμενα με εικονες κλπ. Το θέμα είναι οτι θέλω πολύ απλα ο κάθε χρήστης να πατάει απλα μια "προσθήκη άρθρου" και να συμπληρώνει καποια βασικά πεδία όπως "Τιτλος,Περιγραφή κ.λ.π.",να ανεβάζει 2-3 φωτογραφίες, να συμπληρώνει κάποια εξτρα πεδία ή να τα διαλέγει απο dropdown που θα έχω ορίσει εγώ. Και μετά να πατάει μία αποθήκευση. και μετά εκτος απο την απλη αναζήτηση του site, να φτιάξω εκτεταμενη αναζήτηση στα άρθρα και να μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει απο συγκεκριμένη κατηγορία και απο συγκεκριμένο extra field? (Δηλαδή π.χ. αντι να κάνει αναζήτηση σε όλο το σιτε με keyword, να μπορέι να ζητήσει αποτελέσματα απο την κατηγορία π.χ. "Αυτοκίνητα", απο dropdown1 π.χ."1200 έως 1400 κυβικά",απο dropdown2 "κουπε/σενταν/καμπριο κ.λ.π." και να μου φέρει τα αποτελέσματα που να πληρούν αυτα τα φίλτρα. Το ιδανικοτερο παραδειγμα σιτε που μπορω να φέρω για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ και τι θέλω να φτιάξω είναι το http://www.automoto.gr/ Δοκίμασα σε joomla διάφορα components οπως το K2 αλλα δεν κάνουν για αυτά που θελω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Μήπως δεν με καλύπτει το joomla για αυτό που θέλω να κάνω και πρέπει να ψαχτώ με κάτι άλλο?
killer76 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας. Προσπαθώ να φτιάξω σε joomla ένα σιτε οπου θέλω οι χρήστες να ανεβάζουν απο frontend κείμενα με εικονες κλπ. Το θέμα είναι οτι θέλω πολύ απλα ο κάθε χρήστης να πατάει απλα μια "προσθήκη άρθρου" και να συμπληρώνει καποια βασικά πεδία όπως "Τιτλος,Περιγραφή κ.λ.π.",να ανεβάζει 2-3 φωτογραφίες, να συμπληρώνει κάποια εξτρα πεδία ή να τα διαλέγει απο dropdown που θα έχω ορίσει εγώ. Και μετά να πατάει μία αποθήκευση. και μετά εκτος απο την απλη αναζήτηση του site, να φτιάξω εκτεταμενη αναζήτηση στα άρθρα και να μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει απο συγκεκριμένη κατηγορία και απο συγκεκριμένο extra field? (Δηλαδή π.χ. αντι να κάνει αναζήτηση σε όλο το σιτε με keyword, να μπορέι να ζητήσει αποτελέσματα απο την κατηγορία π.χ. "Αυτοκίνητα", απο dropdown1 π.χ."1200 έως 1400 κυβικά",απο dropdown2 "κουπε/σενταν/καμπριο κ.λ.π." και να μου φέρει τα αποτελέσματα που να πληρούν αυτα τα φίλτρα. Το ιδανικοτερο παραδειγμα σιτε που μπορω να φέρω για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ και τι θέλω να φτιάξω είναι το http://www.automoto.gr/ Δοκίμασα σε joomla διάφορα components οπως το K2 αλλα δεν κάνουν για αυτά που θελω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Μήπως δεν με καλύπτει το joomla για αυτό που θέλω να κάνω και πρέπει να ψαχτώ με κάτι άλλο?
bakxos1983 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Αυτο που θες να κανεις δεν εχει καμια σχεση με το K2. Το κ2 ειναι απιστευτο για να ειμαι ειλικρινης αλλα δεν ειναι για αυτον τον λογο. Υπαρχουν πολλοι τροποι που μπορεις να το κανεις με Joomla. Πχ Sobi2 To oποιο ειναι CCK και σχετικα ευκολο. Μπορεις να φτιαξεις τα templates, να βαλεις χαρτες,galleries κτλ. Ο καθενας μπορει να βαζει ενα "αρθρο" (αναλογα τι θελεις να κανεις). Μπορεις να κοιταξεις και αλλα CCK οπως Jseblod . Θελει λιγο περισσοτερα skills αυτο για να φτιαξεις τα templates Οποτε αν δεν ξερεις ασε το αυτο. Επισης μπορεις να δεις και πως γινονται τα classified ads websites οπως: Listbingo Anonces Ads Manager Θα σου προτινα να ξεκινησεις απο το τελος, να μην κοιταξεις jseblod αν δεν εχεις προχωρημενες γνωσεις επι του θεματος και μετα να πας sobi2. Το Sobi ειναι παρα πολυ καλο αλλα ειναι για directories πχ dmoz, xo.gr κτλ Αν θες κατι αλλο γραψε εδω.
bakxos1983 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Αυτο που θες να κανεις δεν εχει καμια σχεση με το K2. Το κ2 ειναι απιστευτο για να ειμαι ειλικρινης αλλα δεν ειναι για αυτον τον λογο. Υπαρχουν πολλοι τροποι που μπορεις να το κανεις με Joomla. Πχ Sobi2 To oποιο ειναι CCK και σχετικα ευκολο. Μπορεις να φτιαξεις τα templates, να βαλεις χαρτες,galleries κτλ. Ο καθενας μπορει να βαζει ενα "αρθρο" (αναλογα τι θελεις να κανεις). Μπορεις να κοιταξεις και αλλα CCK οπως Jseblod . Θελει λιγο περισσοτερα skills αυτο για να φτιαξεις τα templates Οποτε αν δεν ξερεις ασε το αυτο. Επισης μπορεις να δεις και πως γινονται τα classified ads websites οπως: Listbingo Anonces Ads Manager Θα σου προτινα να ξεκινησεις απο το τελος, να μην κοιταξεις jseblod αν δεν εχεις προχωρημενες γνωσεις επι του θεματος και μετα να πας sobi2. Το Sobi ειναι παρα πολυ καλο αλλα ειναι για directories πχ dmoz, xo.gr κτλ Αν θες κατι αλλο γραψε εδω.
killer76 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστώ φιλε για την γρήγορη απαντηση. Βασικά το site δεν ειναι αγγελιών, οπότε δεν θα αρχίσω απο τα 3 τελευταια. Θα ψάξω το sobi2 και θα σου πω.... ---------- Προσθήκη στις 16:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:04 ---------- Μου φαίνετε οτι τελικά με το Sobi2 θα κάνω ακριβως οτι χρειάζομαι. Μόνο ένα πράγμα χρειάζομαι... Ένα extra field που θα φτιάξω μπορεί να εμφανίζετε σε συγκεκριμένες κατηγορίες? Δεν μπορεί δηλαδή να παταει ο αλλος κατηγορία "Μοτοσυκλέτες" και να του βγάζει και dropdown επιλογή "Κουπέ - Σενταν - Καμπριο κ.λ.π."
killer76 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστώ φιλε για την γρήγορη απαντηση. Βασικά το site δεν ειναι αγγελιών, οπότε δεν θα αρχίσω απο τα 3 τελευταια. Θα ψάξω το sobi2 και θα σου πω.... ---------- Προσθήκη στις 16:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:04 ---------- Μου φαίνετε οτι τελικά με το Sobi2 θα κάνω ακριβως οτι χρειάζομαι. Μόνο ένα πράγμα χρειάζομαι... Ένα extra field που θα φτιάξω μπορεί να εμφανίζετε σε συγκεκριμένες κατηγορίες? Δεν μπορεί δηλαδή να παταει ο αλλος κατηγορία "Μοτοσυκλέτες" και να του βγάζει και dropdown επιλογή "Κουπέ - Σενταν - Καμπριο κ.λ.π."
bakxos1983 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα. Φτιαχνεις τις κατηγοριες και τις υποκατηγοριες οπως τις θες. Μπορει η μια κατηγορια να εχει 3 πρωτου επιπεπου υποκατηγοριες και 9 δευτερου. Η δευτερη κατηγορια να εχει 2 πρωτου και 1 δευτερου κτλ.
bakxos1983 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα. Φτιαχνεις τις κατηγοριες και τις υποκατηγοριες οπως τις θες. Μπορει η μια κατηγορια να εχει 3 πρωτου επιπεπου υποκατηγοριες και 9 δευτερου. Η δευτερη κατηγορια να εχει 2 πρωτου και 1 δευτερου κτλ.
killer76 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα.Φτιαχνεις τις κατηγοριες και τις υποκατηγοριες οπως τις θες. Μπορει η μια κατηγορια να εχει 3 πρωτου επιπεπου υποκατηγοριες και 9 δευτερου. Η δευτερη κατηγορια να εχει 2 πρωτου και 1 δευτερου κτλ. Φίλε μου συγνωμη αλλα δεν καταλαβα πολυ καλα... Πες οτι εχω φτιαξει 2 κατηγοριες "Αυτοκίνητα" και "Μοτοσυκλέτες". Και φτιάχνω ενα radio button field που έχει τις επιλογές "Κουπέ","σενταν" και "καμπριο". Πως θα γίνει αυτό το extra field να ενεργοποιήται μόνο στην κατηγορία "Αυτοκίνητα" (Στην κατηγορία "Μοτοσυκλέτες" δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει...)
killer76 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα.Φτιαχνεις τις κατηγοριες και τις υποκατηγοριες οπως τις θες. Μπορει η μια κατηγορια να εχει 3 πρωτου επιπεπου υποκατηγοριες και 9 δευτερου. Η δευτερη κατηγορια να εχει 2 πρωτου και 1 δευτερου κτλ. Φίλε μου συγνωμη αλλα δεν καταλαβα πολυ καλα... Πες οτι εχω φτιαξει 2 κατηγοριες "Αυτοκίνητα" και "Μοτοσυκλέτες". Και φτιάχνω ενα radio button field που έχει τις επιλογές "Κουπέ","σενταν" και "καμπριο". Πως θα γίνει αυτό το extra field να ενεργοποιήται μόνο στην κατηγορία "Αυτοκίνητα" (Στην κατηγορία "Μοτοσυκλέτες" δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει...)
bakxos1983 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δυστυχως πρεπει να το δεις μονος σου για να το καταλαβεις. Απλα δημιουργεις κατηγοριες και υποκατηγοριες. Οι υποκατηγοριες ειναι τα φιλτρα σου. Δες εδω για Οδηγιες χρησης SOBI2. Επισης Δες Αυτο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=m9An8iV6etY]βιντεο [/ame]
bakxos1983 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δυστυχως πρεπει να το δεις μονος σου για να το καταλαβεις. Απλα δημιουργεις κατηγοριες και υποκατηγοριες. Οι υποκατηγοριες ειναι τα φιλτρα σου. Δες εδω για Οδηγιες χρησης SOBI2. Επισης Δες Αυτο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=m9An8iV6etY]βιντεο [/ame]
killer76 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Κατάλαβα τι εννοείς και σε ευχαριστώ. Απλά εγώ δεν θέλω γραμικά να επιλέγω τα φίλτρα. Εσύ μου λες να τα κάνω οπως ειναι οι φάκελοι στο windows explorer αν κατάλαβα καλά... Στην παρακάτω εικόνα π.χ. αν θέλω να αγοράσω ένα αμάξι και το μονο που με ενδιαφέρει ειναι να ειναι 1600 cc (αγγελία Χ και αγγελία Ψ) θα πρέπει να πάω στην κατηγορία "αυτοκινητα" μετά "κουπέ" μετά "1400 έως 1800 cc" και εκει θα εμφανιστεί η "αγγελια Χ". Μετά αν πάω "αυτοκινητα" μετά "κάμπριο" μετά "1400 έως 1800 cc" εκει θα εμφανιστεί η "αγγελια Ψ". --- ΦΩΤΟ 1 Εγώ ομως δεν ψαχνω αυτό. Εγώ θέλω να μπορώ να επιλέξω (οπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα) "1400 έως 1800 cc" και να μου βγάλει από όλες τις κατηγορίες τι αγγελίες Χ και Ψ μαζί... Ελπίζω να είναι σαφης η διαφορά των δυο περιπτώσεων? Δηλαδή εγώ θέλω κάτι όπως στο φίλτρο του excel. --- ΦΩΤΟ 2 Ξέρω ξερω σας κουρασα ... :eek:
bakxos1983 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 ναι καταλαβα τι εννοεις. Η καθε κατηγορια ειναι ενα φιλτρο, η καθε υποκατηγορια ειναι ενα φιλτρο. Βασικα αυτο που θα εκανα εγω θα ηταν να φτιαξω 1:)αυτο που μου εδειξες στο excel ετσι θα εχεις φιλτρα για αμαξια και φιλτρα για κυβικα οταν εχει επιλεχθει η μαρκα. Δηλαδη θα εμφανιζει ολα τα 1800 της alfa κτλ. 2:)Για να εμφανιζει ολα τα 1800 γενικα θα εφτιαχνα κατηγοριες για καθε ομαδα κυβικων. Δηλαδη : Κατηγοριες 1. Μαρκα 2.Κυβικα Υποκατηγοριες Στην κατηγορια 1 (μαρκα) θα εφτιαχνα ολα τις μαρκες και μεσα σε αυτες τις μαρκες τα κυβικα τους Στην κατηγορια 2 (κυβικα) φτιαχνεις 1400,1600 κτλ . Το sobi υποστηριζει καταχωρηση σε πανω απο μια κατηγορια. Επισης θα σου ελεγα να πας εδω και να δεις μηπως υπαρχει καποια αλλη λυση απο ετοιμα plugins.
killer76 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Θα το ψαξω αυτο που μου λες φιλε αν και νομιζω οτι θα βγουν πολλες υποκατηγοριες γιατι μπορει εγω στο παραδειγμα να εβαλα δυο παραγοντες αλλα ειναι και πολλοι αλλοι. Είδος οχηματος,μαρκα,μοντελο,χρονολογια,χρωμα,κυβικα,τιμη......και πολλά αλλα Εναλλακτικά αλλο ενα είδος που θα με καλυπτε τέλεια θα ήταν οπως αυτα που εχουν μερικα eshops. (ΦΩΤΟ). Πως φτιάχνονται ομως ????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.