dimitris2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο McGill του Καναδά πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκόσμια εγχείρηση και αναισθησία, κατευθυνόμενη αποκλειστικά από ρομπότ. Πρόκειται για εγχείρηση προστάτη, η οποία ήταν πολύ δύσκολη και οποιοδήποτε λάθος θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του ασθενή. Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, χρησιμοποιήθηκαν 2 ρομπότ, ένα για την αναισθησία (McSleepy) και ένα για το κυρίως μέρος της εγχείρησης (DaVinci). Το ρομπότ DaVinci λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση μιας ομάδας χειρούργων οι οποίοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της εγχείρησης μέσω 3D HD εικόνας. Ύστερα από την εγχείρηση οι επιβλέποντες χειρουργοί δήλωσαν ότι αν και είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αναισθησία αποκλειστικά από ένα ρομπότ, ο McSleepy τα κατάφερε περίφημα. Επίσης, το ρομπότ DaVinci, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κινήσεις που ακόμα και τα πιο έμπειρα ανθρώπινα χέρια δεν είναι ικανά να χειριστούν. Σίγουρα, δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί το ανθρώπινο χέρι από ρομπότ, όπως επίσης χρειάζεται λίγη ακόμη δουλειά για την τελειοποίηση ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών, παρ’ όλα αυτά η τεχνολογία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Site: tgdaily.com
dimitris2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο McGill του Καναδά πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκόσμια εγχείρηση και αναισθησία, κατευθυνόμενη αποκλειστικά από ρομπότ. Πρόκειται για εγχείρηση προστάτη, η οποία ήταν πολύ δύσκολη και οποιοδήποτε λάθος θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του ασθενή. Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, χρησιμοποιήθηκαν 2 ρομπότ, ένα για την αναισθησία (McSleepy) και ένα για το κυρίως μέρος της εγχείρησης (DaVinci). Το ρομπότ DaVinci λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση μιας ομάδας χειρούργων οι οποίοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της εγχείρησης μέσω 3D HD εικόνας. Ύστερα από την εγχείρηση οι επιβλέποντες χειρουργοί δήλωσαν ότι αν και είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αναισθησία αποκλειστικά από ένα ρομπότ, ο McSleepy τα κατάφερε περίφημα. Επίσης, το ρομπότ DaVinci, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κινήσεις που ακόμα και τα πιο έμπειρα ανθρώπινα χέρια δεν είναι ικανά να χειριστούν. Σίγουρα, δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί το ανθρώπινο χέρι από ρομπότ, όπως επίσης χρειάζεται λίγη ακόμη δουλειά για την τελειοποίηση ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών, παρ’ όλα αυτά η τεχνολογία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Site: tgdaily.com
xania4ever Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Οι χειρούργοι πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν
Nik.K Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Καμια σχεση μεταξυ του McSleepy και των McDonalds ? Καλα νεα περα απο την πλακα αλλα εγω γιατι το βλεπω σαν ενα ακομα βημα παραπανω στην κατασκευη του SkyNet......?
izerman76 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Ωραία όλα αυτά, την εφαρμογή Φακελάκι 1.0 την τρέχουν; Πέρα απο τη πλάκα πάντως, είναι πολύ σημαντικό βήμα - αν επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που συνοδεύουν τέτοια εγχειρήματα θα μπορεί π.χ. να πραγματοποιηθεί επέμβαση από χειρούργο εξειδικευμένο σε ειδικά περιστατικά από την άλλη άκρη της Γης, μειώνοντας το κόστος και τη ταλαιπωρία από το ταξίδι για τους ασθενείς.
21century Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Η τεχνολογια επιτελους στην υπηρςσια της ιατρικής...
liopyr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Συγχαρητήρια και στον ασθενή πάντως, εγώ δε θα εμπιστευόμουν το πουλάκι μου σε μία μηχανή.
Highlander Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ο λόγος που έβαλαν robots είναι αντίθετος από αυτόν που φαντάζεστε. Αν γίνει καμιά μαλ@κία την ώρα της εγχείρησης, τότε απλά θα που ότι έφταιγαν τα robot
makischa Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Κι "αν σου ζητησει μπαταρια, δωσε μια άδεια"
SPANK Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Σε καμιά 20αρια χρόνια μαλλόν βλέπω οι χειρούργοι να χάνουν την δουλειά τους. Πολύ καλά νεά και πολύ σημαντικό που χρησιμοποιήθηκε σε κανονική εγχείρηση.
petsoukos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Σίγουρα, δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί το ανθρώπινο χέρι από ρομπότ... Επίσης, το ρομπότ DaVinci, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κινήσεις που ακόμα και τα πιο έμπειρα ανθρώπινα χέρια δεν είναι ικανά να χειριστούν. Καλα νεα περα απο την πλακα αλλα εγω γιατι το βλεπω σαν ενα ακομα βημα παραπανω στην κατασκευη του SkyNet......? Μονο στο Hollywood... μην ήμαστε παρανοϊκοί!
Nik.K Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Καθολου παρανοικοι...Σαν μηχανηματα θα ειναι πιο "ευκολο" να χαλασουν η να γινουν θυματα επιθεσεων λογισμικου, κτλ κτλ κτλ κτλ....Δεν νομιζω πως ενα σεναριο τυπου Skynet θα ειναι και τοσο απιθανο στο μελλον.
tzampatzis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Καθολου παρανοικοι...Σαν μηχανηματα θα ειναι πιο "ευκολο" να χαλασουν η να γινουν θυματα επιθεσεων λογισμικου, κτλ κτλ κτλ κτλ....Δεν νομιζω πως ενα σεναριο τυπου Skynet θα ειναι και τοσο απιθανο στο μελλον. Αν αρχίσει η λογική του να γίνεται ο χειρισμός μέσω Internet κτλπ μόνο μπορεί κάποιος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Τέτοιες συσκευές όμως θεωρώ αυτονοήτο οτι δε θα μπουν ποτέ στο δίκτυο(ούτε για update κτλπ.). ps.: Το ρομπότ που έχει στην φωτογραφία της είδησης, ο Μάρβιν από το The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, μάλλον τον έχουν για τις δακτυλοσκόπησεις.Γι'αυτό και έχει πάθει κατάθληψη...
Nik.K Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Καποιου ειδους απομακρυσμενη συνδεση θα την εχουν αναγκαστηκα για πληθωρα λογων. Ακομα και οχι ομως παλι θα πρεπει να συνδεονται με ενα κεντρικο συστημα καπως για ανταλλαγη, αναβαθμιση διαφορων στοιχειων. Εξαλλου αν η τεχνολογια παει στο AI οπως δειχνουν τα πραγματα γιατι ειναι τοσο απιθανο καποιο ΑΙ να αποφασισει να κανει του κεφαλιου του ? Φυσικα δικλειδες θα υπαρχουν αλλα δεν νομιζω πως ειναι τοσο δυσκολο για να ξεφυγουν τα πραγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα