Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δελτίο Τύπου

 

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι κάνει πραγματικότητα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα νέο Δίκτυο Πρόσβασης Νέας Γενιάς (New Generation Access - NGA), το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 

Το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές.

 

Πρόκειται για μία νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού μέρος του δικτύου χαλκού (από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα KV στις γειτονιές - τα γνωστά ως ΚΑΦΑΟ) αντικαθίσταται από οπτικές ίνες. Το νέο δίκτυο καταρχήν είναι τύπου FTTC (Fiber to the Cabinet – Οπτικές ίνες έως το KV) και θα παρέχει υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων (VDSL2). Στις παραπάνω περιοχές, 1.000 περίπου KV, συνδέονται με οπτικές ίνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε 125.000 σπίτια και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν νέες ταχύτητες πρόσβασης.

 

Συνολικά, για τη δημιουργία υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς, ο ΟΤΕ θα κάνει σημαντικές επενδύσεις την τριετία 2010-2012, ώστε να φέρει τις οπτικές ίνες πιο κοντά στα σπίτια των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο κορμού του ΟΤΕ αποτελείται εδώ και χρόνια εξολοκλήρου από οπτικές ίνες που ξεπερνούν τα 35.000 χιλιόμετρα πανελλαδικά, ενώ οι βασικοί κόμβοι του δικτύου συνδέονται μεταξύ τους με πολλαπλά κυκλώματα των 10 Gbps.

 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο ΟΤΕ σκοπεύει να προσφέρει στις παραπάνω περιοχές νέες αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 50 Mbps. Οι νέες ταχύτητες θα είναι οι εξής:

 

[TABLE]Download|Upload

έως 30 Mbps|έως 2,5 Mbps

έως 50 Mbps|έως 5 Mbps[/TABLE]

 

Επιπλέον, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον και όπου αυτό είναι εφικτό, ο ΟΤΕ κατασκευάζει λύσεις τύπου FTTB (Fiber to the Building), όπου οι οπτικές ίνες φθάνουν έως το κτίριο.

 

Για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών νέας γενιάς είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση εκσκαφών από όπου θα διέρχονται οι οπτικές ίνες. Για το λόγο αυτό η συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η επιλογή των παραπάνω περιοχών για την υλοποίηση του νέου δικτύου, εκτός από εμπορικά κριτήρια, έγινε και λόγω της προθυμίας των τοπικών Αρχών αυτοδιοίκησης να στηρίξουν το εγχείρημα.

 

 

Παράρτημα - Αρχιτεκτονικές ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς

 

Οι διαθέσιμες αρχιτεκτονικές ανάπτυξης δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς βασίζονται στην χρήση οπτικής ίνας και διακρίνονται ανάλογα με το βαθμό διείσδυσης της οπτικής ίνας στο δίκτυο (FTTx ή Fiber to the X) και τις τεχνολογίες πρόσβασης (xDSL, Ethernet, GPON κλπ.). Με βάση τον βαθμό διείσδυσης της οπτικής ίνας στο δίκτυο, οι πιο γνωστές αρχιτεκτονικές είναι:

  • Ίνα μέχρι μια υπαίθρια καμπίνα - FTTC (Fibre to the cabinet or curb)
  • Ίνα μέχρι την εισαγωγή του κτιρίου - FTTB (Fibre to the building)
  • Ίνα μέχρι το διαμέρισμα του συνδρομητή - FTTH (Fibre to the home)

 

Source.png Πηγή: Σχετικό Δελτίο Τύπου ΟΤΕ Α.Ε.

  • Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

  • Super Moderators
Δημοσ.

κοίτα τους τσιγκούνηδες που δεν έβαλαν το μεγάλο πακέτο με 10Mbps upload όπως ήταν στο πιλοτικό!

  • Super Moderators
Δημοσ.

θα βάλουν αργότερα λογικά και πιο πάνω μάλιστα μιας και οι καμπίνες που βάζουν υποστηρίζουν VDSL2 όχι μόνο VDSL...

Δημοσ.

Οι δυνατότητες του VDSL υπερκαλύπτουν κατά πολύ τις, προς το παρόν, ανακοινωθείσες ταχύτητες. Θα προσφέρει σίγουρα στο μέλλον πιο δυνατά πακέτα ο ΟΤΕ. Γιατί δεν το κάνει από τώρα; Ίσως δεν έχει ολοκληρώσει (ή αρχίσει καν) εκτεταμένες δοκιμές σε πιο μεγάλες ταχύτητες. Ίσως δεν επαρκεί ο τερματικός εξοπλισμός και στα δύο άκρα που έχει προμηθευτεί και/ή παραγγείλει. Ίσως απλά θέλει να τα δίνει «σε δόσεις», για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι , μιας και δεν κατεχω πολυ το θεμα..

 

ας πουμε οτι φτανουν οπτικες ινες εξω απο το σπιτι μας. σε μια πολυκατοικια οπου ηδη υπαρχουν καλωδια με χαλκο τι θα γινει?

Δημοσ.

Το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές.

 

Γιατι ρε παιδια ειχε προβλημα το Ζωγραφου με το ιντερνετ?

Δηλαδη εμεις εδω κατω στον αλιμο που ειμαστε ολοκληρη περιοχη με attenuation 52+ και τρωμε 4 disconnects την μερα, ποτε θα μας το φερουν?

 

Γαμω την συννενοηση μπουζουκι γαμω

Δημοσ.

Αυτό που λες qsis είναι άλλου είδους τεχνολογία: FTTB (Fiber-To-The-Building). Εκεί θα χρειάζεται λογικά εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού σε κάθε κτίριο για να γίνει η ζεύξη μεταξύ των δύο ασύμβατων φυσικών μέσων.

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
να ρωτησω κατι , μιας και δεν κατεχω πολυ το θεμα..

 

ας πουμε οτι φτανουν οπτικες ινες εξω απο το σπιτι μας. σε μια πολυκατοικια οπου ηδη υπαρχουν καλωδια με χαλκο τι θα γινει?

 

στο VDSL πάνε μέχρι το ΚΑΦΑΟ (δλδ FTTC) από εκεί και πέρα παίζει με χαλκό, αλλά η απόσταση από το ΚΑΦΑΟ είναι το πολύ 500-600 μέτρα στις περισσότερες περιπτώσεις, άρα η εξασθένιση δεν είναι σημαντική με αποτέλεσμα να συγχρονίζουν όλοι στα 50Mbps...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
Δεν κατάλαβα εάν είναι ήδη έτοιμο ή θα είναι το 2012 στους παραπάνω δήμους

 

Μέσα στο 2010 ξέρω ότι θα είναι έτοιμο σε αυτούς τους νομούς. Από modem router τα ίδια κάνουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...