Προς το περιεχόμενο

Overclock FSB σε Intel Celeron E3200

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω ολους εχω τον celeron E3200 (45nm) σε μια Asus P5K p35 με 2GB Ram 800Mhz

Αυτη τη στιγμη εχω clockαρει stable στα 3.6 με 1200 FSB απο 2.4 - 800 FSB (default) με 8 ωρες orthos και 63 βαθμους maximum με τα παρακατω settings.

Τον ειχα παει μεχρι τα 4Ghz αλλα επειδη δεν εχω και τοσο καλη ψυκτρα ψιλο ψινοταν και ετσι τον εριξα στα 3.6

Multiplier x 9

FSB 400

Rated FSB 300 χ4 οπου και προκυπτει το => 1200FSB

Ram στα 800mhz Default και αυτη.

Vcore - 1.40

Το μονο που θελω ειναι να ανεβασω το Rated FSB στα 1600 απο 1200 αν ειναι εφικτο αλλα οταν ανεβαζω την τιμη του στα 400 για να παω στα 1600 δεν

booταρει για κανενα λογο.Τι NB Voltage ανεβάζω τι FSB termination voltage αλλαζω τιποτα δεν λεει να bootaρει

Tι παιζει;ειναι θεμα ρευματος;chipset;Γιατι δεν μπορει να αναιβει αλλο το fsb

Παρτε και εικονες απο το bios της p5k

30181957851s.jpg

30181959623s.jpg

• Moderators
Δημοσ.

To Rated FSB ειναι στανταρ το τετραπλασιο του FSB, γιαυτο και δεν προκειται να αλλαξει ποτέ.

Αν θες 1600 rated, πρεπει να βαλεις 400 το κανονικο, αλλα και να ριξεις τον πολλαπλασιαστη του επεξεργαστη γιατι δε φαινεται να αντέχει χωρις να αυξησεις κι αλλο το ρευμα. (Ασε που νομιζω οτι 1,4 ειναι πολυ για 45nm).

(Αλλα γιατι να θες 1600 rated?)

Δημοσ.

- 1.40v για τον συγκεκριμένο δεν είναι πολύ , να φανταστείς ότι για τα 4 πήγα στο 1.50v και ψήθηκε

- Μα 400 το βαζω το FSB και ρευμα δινω παραπανω στο vcore αλλα τιποτα.

- Επισης πηγα στα stable στα 3.6 με multi x 11 / fsb 333 / Rated FSB 333 δηλαδη στα 1332 / Vcore 1.40

συνέβαινε το εξης παραδοξο μια στις δεκα φορες που ανοιγα τον υπολογιστη δεν booταρε και εκανα

reset bios οποτε και αλλαξα configuration με ίδια αποτελεσματα πλην του Rated fsb που αναγκαστηκα να το ριξω στα 300 για να εχω τις μνημες 800Μhz.

- Δεν υπαρχει λογος που θελω να φτασω το 1600 FSΒ , ειναι απλά ο στόχος...

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγω εδινα στον Ε8400 1,55 για να ειναι στα 4,6 Ghz (με καλη ψυκτρα), και μετα απο μια βδομαδα (κι εως τωρα, 1,5 χρονο μετα) για να ειναι στα 3,8 χρειαζεται 1,42v. Με λιγα λογια αλλοιωθηκε.

Νομιζω οτι το 1,4 ειναι το μεγιστο ασφαλες (σε load) για να μην αλλοιωθουν οι 45nm επεξεργαστες, εκτος αν ισχυει κατι διαφορετικο για τους συγκεκριμενους Celeron.

Το να πας το FSB στο 1600 ειναι ευκολο (και η μητρικη με το P35 πρεπει να το αντεχει ανετα).

Μπορεις να ριξεις τον πολλαπλασιαστη του επεξεργαστη στο 6 και να τον εχεις 400x6=2,4Ghz :P

Μπας και σε κοβουν οι μνημες? Τι διαιρετη βαζεις? Αν βαζεις ''auto'', ναι μεν default θα ειναι στα 800, αλλα οσο ανεβαζεις τη cpu, τοσο θα ανεβαινει κι αυτη.

Τελος, παντα εβλεπα στοχο για τα Ghz. Πρωτη φορα βλεπω καποιος να βαζει στοχο το ποσο FSB θα χει...

Δημοσ.

Η αλήθειά είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει κάτω από 1.40 αν είναι stable και κάλο θα ήταν να το τσεκάρω μήπως το ρίξω και άλλο.

Τις μνήμες τις βάζω manual στα 800 σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις

Ο στόχος μου είναι 50% πάνω η cpu που επιτευχθεί και 100% πάνω το FSB που το παλεύω

τώρα δεν ξέρω τι άλλο να κανω

Δημοσ.

LOLen - ναι για το nb λέω. Δοκίμασε με 333 ή 400 γιατί αν παίζεις με 266 είναι λογικό να βρίσκεις τρύπα @ fsb.

edit: ( fsb hole εννοώ... πονηρέ... )

Δημοσ.

400 το έχω το strap και 300 το fsb rated.

Mε 1.35 vcore είμαι stable 53 βαθμούς με μισή ώρα ορθός(θα τρέξω και παραπάνω όταν βρω χρόνο)

Επισης το cpu z και το core temp μου βγαζουν λαθος χρονισμο 2.6 ενω το orthos σωστα 3.6 δειτε..:rolleyes:

98583923.png

Δημοσ.

To ιδιο και με OCCT δεν με βγαζει σωστα

ειναι θεμα bios ή των προγραμματων;

Δεν το εχω ξαναπαθει αυτο.

**Δεν μπορει με τιποτα να παει 1600 το fsb

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...