marantonis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 δε με άγγιξε. μάλλον άστοχη και υπέρ του δέοντος φιλόδοξη. ξεπερνάει τη μετριότητα μεν αλλά οι πολλές εξωτερικές επιρροές, ο χαλαρός φιλμικός ρυθμός, η υπερβολή στο μουσικό κομμάτι και το απρόσωπο στυλ είναι κραχτά μειονεκτήματα. Χμ.. εγω αυτα τα αντιληφθηκα ως πλεονεκτηματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 5 λεπτα μετρημενα κρατησε:p edit: Μα κι εσυ δε πρεπει να 'χεις καθολου υπομονη. Οποιοδηποτε δραμα που κρατα πανω απο δυο ωρες εχει την δυνατοτητα να σε κουρασει λιγακι στη μεση (ή και πιο πριν) χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι πολυ αξιολογη ταινια κι οτι αν της δωσεις χρονο και φερθεις υπομονετικα δε θα εντυπωσιαστεις. Δεν ειναι το Predators ή το Machete, θελει διαφορετικη αντιμετωπιση. Εμενα μου 'χει συμβει να σκεφτομαι να κλεισω ταινιες στα 20-30 λεπτα προβολης, να μην το χω κανει (πραγμα που πολυ δυσκολα κανω, εχω φαει τη μιση ζωη μου να βλεπω ταινιες και σειρες και αντε να 'χω βγαλει 2 ταινιες πριν τις δω ολοκληρες) και ως το τελος τους να εκτιμω οτι ειναι απο τις καλυτερες που εχω δει. Δεν έχω δει ούτε το ένα, ούτε το άλλο, ειδικά δε το Machete το κλεισα στο 2λεπτο. Δεν είναι θέμα υπομονής, είναι ότι έχω δει πάρα πολλά και φαίνεται που το πάει μια ταινία, ενίοτε από νωρίς νωρίς, ενίοτε μέχρι τη μέση. Αν δε με κρατάει, μπαι μπαι. Ο σκληρός είναι γεμάτος κι ο χρόνος λίγος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marantonis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ok. Το οτι εκλεισες στο διλεπτο το Machete δεν μου επιτρεπει να συνεχισω τη συζητηση μαζι σου ΥΓ. Αν δε γουσταρεις σπλαττεριες τοτε γιατι το κατεβασες εξ αρχης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelosjack Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ενδιαφερον θεμα , κακη αποδοση... Το πρωτο μερος μ αρεσε αρκετα... απο τη μεση και μετα το αισθημα οτι εβλεπα συρραφη διαφορετικων ταινιων (οσο εβλεπα σκεφτομουν απο ποια ταινια ειναι τι) με σκηνοθετικα τερτιπια που δυστυχως χανουν σε στοχο επικρατησε της ομορφης εικονας... και οταν λεω στοχο δεν εννοω "ηθικα μηνυματα"(μακρια απο μας ) or whatever... απλα να βγαζει συνοχη σ αυτο που περιγραφει εστω...και αλλες ταινιες παιζουν με τα παραλληλα συμπαντα και στο τελος εισαι "wtf" αλλα εισαι μεσα σ αυτο το wtf και εχεις και ενα ερεθισμα για "συσκεψη" με τον εαυτο σου... Δυστυχως ο "κυριος Κανενας" δε μου το προσφερε... Η μουσικη btw ηταν μαζι με την εικονα σιγουρα απο τα καλα της ταινιας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RottenLungs Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Απο τις πιο ΔΗΘΕΝ ταινίες που έχω δεί. Η σκηνοθεσία ήταν μία αποτυχία, προσπάθησε να εντυπωσιάσει αλλα μόνο γέλιο μεταξύ χασμουρητών μου προκάλεσε. Το σενάριο ήταν πραγματικά γελίο. Έπιασε κάτι το αυτονόητο, το ανέμιξε με ιδεαλιστικές αηδίες και μας πάσαρε μερικές όμορφες αλλα αδιάφορες εικόνες (πραγματικά το μόνο που άξιζε ήταν η Αννα"λ" στην εκδοχή της μικρής ηλικίας). Μου κάνει εντύπωση που άρεσε, γιατι φαίνεται απο μίλια οτι ο τύπος ήθελε (πολυ πρίν σκεφτεί το σενάριο) να φτιάξει ένα αριστούργημα και επειδή κατάλαβε οτι ήταν πατάτα, προσπάθησε να το σώσει βάζοντας τρικλοποδιές για κινήσει το ενδιαφέρον. Κρίμα γιατι είχα ξενυχτίσει τότε που την είχα δεί με αποτέλεσμα να κοιμάμαι όρθιος την επομένη στην σχολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marantonis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 με αφορμη το πανω ποστ αλλα αιτια πολλες παρομοιες διατυπωσεις, εχω την παρακατω μεγαλη απορια εδω και καποιο καιρο: Τι χωριζει την "ΔΗΘΕΝ" ταινια απο την αυθεντικη και συναμα ποιοτικη; Θελω να πω, υπαρχει καποια ουσιαστικη διαφορα, καποια βασιμα στοιχεια που να δειχνουν οτι αυτο που βλεπουμε δεν ειναι μια υποκριτικη-προσποιητη μπουρδα αλλα original κουλτουρα; Γιατι εγω πολλες ταινιες εχω δει να χαρακτηριζονται "pretentious crap" και πολλες ποιοτικες και δεν εχω διαπιστωσει ουτε ακουσει ουτε διαβασει διαφορες περα απο το οτι αρεσαν ή δεν αρεσαν στον καθενα. Με λιγα λογια, πιστευω οτι ειναι λαθος να λεμε υποκριτικη/δηθεν μια ταινια απλως επειδη δε μας αρεσει, δε μας κανει αισθηση, εκτος κι αν υπαρχει κατι παραπανω που να το δειχνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RottenLungs Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δήθεν είναι όταν κάτι δεν σε πείθει για αυτό που προσπαθεί να σου πλασσάρει. ΠΧ. Εϊναι σαν να βλέπεις τον Ταμτάκο ντυμένο γκόμενο (με σμοκινγκ κτλ.) και απο την άλλη έναν "Δον Ζουάν"...Ο Ταμτάκος δεν σε πείθει. Υ.Γ. Το παραδέχομαι οτι και άλλη σκηνοθετική ματιά να είχε, πάλι δεν θα μου άρεσε. Εϊχε πολλές αηδίες σαν σενάριο (δεν θυμάμαι τώρα πολλές, μία ήταν οι άγγελοι και άλλες ιδεαλιστικές αηδίες, μία άλλη η σκηνή όπου ο τυπάς επικοινωνούσε με την αγαπημένη του με την σκέψη κι αυτή του απάντησε κιόλας κτλ). Έδειχνε παράλληλες πραγματικότητες που καθορίζονταν απο τις επιλογές του πρωταγωνιστή, αλλα όλες οι σκηνές που μας έδειχνε είχαν καθαρά ερωτικό χαρακτήρα. Αν πήγαινα με την μάνα μου θα πήδαγα την Άννα, αν έμενα με τον πατέρα μου θα πήδαγα την άλλην, αν γινόταν αυτό θα πήδαγα την κινέζα κτλ. Δηλαδή ελεος. Συμπέρασμα, ο τύπος πήρε σκόρπια στοιχεία απο διάφορες φιλοσοφίες, τα συνέδεσε με μπόλικο φθηνό ρομάντζο, τα καμουφλάρισε με διάφορες σκηνοθετικές τρικλοποδιές και έφτιαξε μία ΔΗΘΕΝ και απόλυτα ανούσια ταινία. Υ.Γ.2 Ο καθένα λέει την άποψη του παιδιά, μη δαγκώνεται. Ο εκνευρισμό μου ωφείλεται μόνο στο γεγονός οτι λόγο εκείνης της ταινίας ήμουν σαν ζόμπι (λόγω έλλειψης ύπνου) την περασμένη Τετάρτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marantonis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δήθεν είναι όταν κάτι δεν σε πείθει για αυτό που προσπαθεί να σου πλασσάρει. ΠΧ. Εϊναι σαν να βλέπεις τον Ταμτάκο ντυμένο γκόμενο (με σμοκινγκ κτλ.) και απο την άλλη έναν "Δον Ζουάν"...Ο Ταμτάκος δεν σε πείθει. Υ.Γ. Το παραδέχομαι οτι και άλλη σκηνοθετική ματιά να είχε, πάλι δεν θα μου άρεσε. Εϊχε πολλές αηδίες σαν σενάριο (δεν θυμάμαι τώρα πολλές, μία ήταν οι άγγελοι και άλλες ιδεαλιστικές αηδίες, μία άλλη η σκηνή όπου ο τυπάς επικοινωνούσε με την αγαπημένη του με την σκέψη κι αυτή του απάντησε κιόλας κτλ). Έδειχνε παράλληλες πραγματικότητες που καθορίζονταν απο τις επιλογές του πρωταγωνιστή, αλλα όλες οι σκηνές που μας έδειχνε είχαν καθαρά ερωτικό χαρακτήρα. Αν πήγαινα με την μάνα μου θα πήδαγα την Άννα, αν έμενα με τον πατέρα μου θα πήδαγα την άλλην, αν γινόταν αυτό θα πήδαγα την κινέζα κτλ. Δηλαδή ελεος. Συμπέρασμα, ο τύπος πήρε σκόρπια στοιχεία απο διάφορες φιλοσοφίες, τα συνέδεσε με μπόλικο φθηνό ρομάντζο, τα καμουφλάρισε με διάφορες σκηνοθετικές τρικλοποδιές και έφτιαξε μία ΔΗΘΕΝ και απόλυτα ανούσια ταινία. Υ.Γ.2 Ο καθένα λέει την άποψη του παιδιά, μη δαγκώνεται. Ο εκνευρισμό μου ωφείλεται μόνο στο γεγονός οτι λόγο εκείνης της ταινίας ήμουν σαν ζόμπι (λόγω έλλειψης ύπνου) την περασμένη Τετάρτη. Νομιζω πως με καλυψες (γι' αυτο δεν "ετρεξα" να απαντησω αρχικα και ξεχαστηκα επειτα). Θεωρω οτι οι λογοι που ανεφερες ειναι εν μερει υποκειμενικοι και εν μερει αντικειμενικοι, και δε το λεω με σκοπο να δωσω αρνητικη ή θετικη σημασια σ' αυτα, απλως το αναφερω, γιατι το "γουστο", ας πουμε, δε σηκωνει συζητηση με λογικα επιχειρηματα (αν πχ μου αρεσει εμενα μια φωτο μ' ενα δεντρο και 'σενα οχι δεν εχουμε και πολλα να αντιπαραθεσουμε), ενω με το αν ειναι παπαρια η Α ή Β ιδεα που προβαλλεται ή με το αν κανουν αυτα την ταινια ανευ νοηματος συμβαινει το αντιθετο. Δεν εχω την ορεξη ομως να μπω σε τετοιες (ον και οφ τοπικ) λεπτομεριες και ν' ασχοληθω τοσο με το εργο ΥΓ. Δε δαγκωνω, απλα ειπα κατι που το κρατουσα καιρο (οχι ειδικα σε σενα ενοειται) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fearwhatnow Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δεν θα χαρακτηριζα "δηθεν" μια τοσο πολυπλοκη ταινια που καταφερε τελικα και να με συγκινησει και να περασει αμεσα τα μηνυματα της προβληματιζοντας με. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zugzwang Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Προσωπικά με την ταινία ενθουσιάστηκα! Φοβερές εικόνες, μηνύματα, μουσική επιμέλεια αλλά και πολύ καλό cast. Γενικότερα μ' αρέσουν οι ταινίες που ""ειρωνεύονται"" ανθρώπινες... ευχές. Στη συγκεκριμένη π.χ."να ήξερα τι θα συμβεί στο μέλλον" ή στο eternal sunshine of the spotless mind & το click "να μπορούσα να ξεχάσω τις δυσάρεστες στιγμές". Γιατί όμως δεν πήγε καλά στις εισπράξεις? Ήταν ακριβή παραγωγή με χαμηλά έσοδα... Στο imdb στέκεται αξιοπρεπέστατα μ' ένα 7.7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Και εμενα μου αρεσε παρα πολυ... οτι ετικο σχολιαστηκε πιο πανω για να μη τα ξαναλεω.. Το κυριοτερο ειναι οτι με εβαλε σε σκεψεις, και με μελαγχολησε καπως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zugzwang Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 σε οποιον αρεσε προτεινω να δει και αυτη Έχεις δίκιο, όντως έχουν κάποιες ομοιότητες αυτές οι δύο. 'Ντάξει, συμπαθητικό ήταν και το Sliding Doors, περνάει σχετικά ευχάριστα η ώρα... Αν το παίξει ξανά η τηλεόραση (που το παίζει συχνά απ' ό,τι θυμάμαι), μπορεί να το ξαναδώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Κορυφγ το Mr.Nobody,μπορω να που μου ασκησε μια Α επιρροη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.