shadou Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα Είμαι νέος στο φόρουμ .Λοιπόν η ερώτηση μου είναι η εξής : έχω μια μικρή επιχείρηση και θέλω να μάθω τι μου είναι απαραίτητο( από software και hardware) ,και πόσο 8α μου κοστίσει , για να κόβω τιμολόγια με υπολογιστή (μέχρι τώρα είναι χειρόγραφα) .Αν υπάρχει αυτό το 8εμα ξανά παραπέμψτε με να το διαβάσω ευχαριστώ πολύ.
skrats Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Απο υπολογιστή θές ένα σχετικά απλό μηχάνημα γυρω στα 350-450 ευρω με ΦΠΑ κομπλέ. Απο πρόγραμμα.. εκεί πρέπει να πάρεις προσφορές απο εταιρείες λογισμικού ERP (Singular, Atlantis, Softone, Ms Navision... κτλ) με βάσει το πως θες να είναι παραμετροποιημένο το πρόγραμμα. Αν θές να κόβεις μόνο ΤΠΥ ... σου παραμετροποιούν το συγκεκριμένο κομμάτι ενώ τα υπόλοιπα (αποθήκες-διακίνηση κτλ) που δε χρειάζονται απενεργοποιούνται ή απλά δεν παραμετροποιούνται στις απαιτήσεις σου. Αγοράζεις φορολογικό μηχανισμό που τον συνδέει (η εταιρεία που τον αγόρασες) στο PC με το ERP. Αυτός εκτυπώνει την θεώρηση (γραμμοσειρά) στο τιμολόγιο κάνοντάς το νόμιμο. Για περισσότερες πληροφορίες... ρωτάς στην ΔΟΥ που ανήκεις ή φυσικά στις ανάλογες εταιρείες των ERPs Καλές δουλειές!
shadou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 ευχαριστώ πολύ οι πληροφορίες που μου έδωσες βοήθησαν πολύ
Roger Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Προσθετω οτι χρειαζεσαι και εναν dotmatrix εκτυπωτη. Προσωπικη μου αποψη,μην κοιταξεις τιποτε αλλο απο ΟΚΙ
tilbellos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με laser εκτυπωτη, μόνο oki όπως λεει και ο φιλος. Η επιχείρηση με τι ασχολείται?
nikosdimos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με laser εκτυπωτη, μόνο oki όπως λεει και ο φιλος. Η επιχείρηση με τι ασχολείται? Μπορείς να δείς και από αυτό το μήνυμα http://www.e-shop.gr/crazysundays.phtml Το τροφοδοτικό και η κεραια wlan τι λένε? Είναι καλά? τον εκτυπωτή "OKI C3600n" που τον έχει 279€ λόγω "Crazy Sundays". Και στο skroutz μπορείς να δείς την διαφορά που έχει στην τιμή από τα άλλα καστήματα.
shadou Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 ευχαριστώ όλους για την βοήθεια αλλά επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με όλα αυτά, από ότι κατάλαβα χρειάζομαι ένα pc χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες (που έχω), ένα πρόγραμμα (πόσο περίπου κοστίζει ? και που θα κοιτάξω γι αυτό?) και ένα εκτυπωτή dot matrix (η laser???). Αυτά είναι μόνο η θα χρειαστώ και τπτ άλλο? η επιχείρηση είναι μικρή και έχει είδη αυτοκινήτου αν βοηθά αυτό.
tonyk_x Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε μην τον μπερδευεται τον 'ανθρωπο. Δεν χρείαζεται ERP.Ένα απλό πρόγραμμα μηχανογράφησης χρειάζεται. ούτε σε OKI είναι υποχρεωομένος να πάει... και φυσικά όχι σε dot matrix εν έτη 2010. Θα χρειαστείς ένα απλό υπολογιστή γραφείου (κανένα 500άρι max) ένα εκτυπωτή Laser(και με έναν των 100-120€ κάνεις τη δουλεία σου. Επέλεξε εκτυπωτή με βάση το πόσα παραστατικά κόβεις κατά μέσο όρο την μέρα.) Ένα πρόγραμα μηχανογράφησης (απο 500 - 1000 € αναλόγως την εταιρία και την εφαρμογή), ένα φορολογικό μηχανισμό 350-700 € πάλι αναλόγως την εταιρία Software που θα επιλέξεις. Σε όλα αυτά υπολόγισε εγκατάσταση παραμετροποίηση και εκπαίδευση από 0 έως 200 €. Υπολόγισε ένα συνολικό κόστος από 1200 -2500 € κάτι που θα προκύψει από τις ανάγκες σου. Και να θυμάσε ότι το φθηνότερο δεν είναι πάντα το καλήτερο. Αν θες παραπάνω πληροφορίες στείλε pm. Εργάζομαι σε εταιρία που ασχολήτε με μηχανογράφηση στην Χίο.
Roger Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε μην τον μπερδευεται τον 'ανθρωπο. Δεν χρείαζεται ERP.Ένα απλό πρόγραμμα μηχανογράφησης χρειάζεται. ούτε σε OKI είναι υποχρεωομένος να πάει... και φυσικά όχι σε dot matrix εν έτη 2010. Θα χρειαστείς ένα απλό υπολογιστή γραφείου (κανένα 500άρι max) ένα εκτυπωτή Laser(και με έναν των 100-120€ κάνεις τη δουλεία σου. Επέλεξε εκτυπωτή με βάση το πόσα παραστατικά κόβεις κατά μέσο όρο την μέρα.) Ένα πρόγραμα μηχανογράφησης (απο 500 - 1000 € αναλόγως την εταιρία και την εφαρμογή), ένα φορολογικό μηχανισμό 350-700 € πάλι αναλόγως την εταιρία Software που θα επιλέξεις. Σε όλα αυτά υπολόγισε εγκατάσταση παραμετροποίηση και εκπαίδευση από 0 έως 200 €. Υπολόγισε ένα συνολικό κόστος από 1200 -2500 € κάτι που θα προκύψει από τις ανάγκες σου. Και να θυμάσε ότι το φθηνότερο δεν είναι πάντα το καλήτερο. Αν θες παραπάνω πληροφορίες στείλε pm. Εργάζομαι σε εταιρία που ασχολήτε με μηχανογράφηση στην Χίο. Δεν βλεπω να τον μπερδευει κανενας. Ολα αυτα τα χρονια οι εταιρειες κοβουνε τιμολογια με εναν dotmatrix εκτυπωτη. Τα τελευταια χρονια εχει αρχιζει και αλλαζει ο τροπος και χρησιμοποιουνε laser,το τιμολογιο πλεον βγαινει σε Α4. Oι ΟΚΙ dotmatrix εχουνε τρομερη προιστορια και πολυ καλη ποιοτητα,ειναι ομως λιγο ακριβοι σαν αγορα,απο laser εχει παρα πολλες επιλογες συμφωνα με τον ογκο που τυπωνει ανα την ημερα.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Σιγά να μην πάρει dot matrix για να εκτυπώνει τιμολόγια. Laser θα πάρει, έχει δίκιο ο tonyk_x. Είπαμε, να μη γυρνάμε και πίσω!
Roger Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν ειπε κανεις να γυρισουμε πισω. Πολλοι ομως οι οποιοι αγορασαν laser για αυτον τον σκοπο βρηκανε προβλημα με τα greek fonts και ιδιως με usb συνδεσεις,(οι εκτυπωτες πλεον δεν εχουν παραλληλο). Ας μας απαντησει ο φιλος μηχανογραφος ο οποιος κατεχει το θεμα,αν μπορουν πλεον ολοι οι laser να τυπωσουν greek fonts απο usb.Ισως σε συνεργασια με καποια ρυθμιση να τυπωνουν ολοι πλεον. Ασε που σε θεμα συντηρησης και σε θεμα βλαβων δεν το συζηταμε ποιος ειναι πιο οικονομικος. Πλεονεκτημα φυσικα με εναν laser ειναι οτι μπορουμε να τυπωσουμε και εγγραφα ανεπιφυλακτα.
The_Judas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά πρέπει να πάρεις τηλ. διάφορες εταιρίες μηχανογράφησης και να ρωτήσεις τιμές. Καλύτερα πήγαινε απευθείας στην πηγή και όχι σε ενδιάμεσους. Με την πιο απλή έκδοση του προγράμματος θα κάνεις την δουλειά σου. Δεν χρειάζεσαι λογιστικά ή crm και στατιστικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.