Προς το περιεχόμενο

Rockband 3

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μερικές εικόνες (όχι δικές μου).

Η Mustang πριν τη συναρμολογήσετε:

rockband3-guitar-review-dsc0503-rm-eng.jpg

Η υποδοχή του σώματος (τελικά δεν φέρνει ούτε σε sata, ούτε σε HDMI πιο πολύ σε eSata μοιάζει) :

rockband3-guitar-review-dsc0504-rm-eng.jpg

Η υποδοχή του μπράτσου:

rockband3-guitar-review-dsc0507-rm-eng.jpg

Η υποδοχή της κεφαλής (προσοχή στον διακόπτη ξεκλειδώματος από το μπράτσο):

rockband3-guitar-review-dsc0506-rm-eng.jpg

Η πίσω όψη (όλα τα λεφτά η μεταλλική επιφάνεια πάνω αριστερά, εκεί που στις πραγματικές κιθάρες βρίσκονται συνήθως οι βίδες του μπράτσου και η αρχή της βέργας του):

rockband3-guitar-review-dsc0500-rm-eng.jpg

Κοντινότερη άποψη (φαίνεται ο διακόπτης ξεκλειδώματος του μπράτσου):

rockband3-guitar-review-dsc0501-rm-eng.jpg

Οι χορδές (σωστές αποστάσεις και ικανοποιητικό ύψος):

rockband3-guitar-review-dsc0498-rm-eng.jpg

Οι χορδές... από την ανάποδη:

rockband3-guitar-review-dsc0499-rm-eng.jpg

Τα κουμπιά ελέγχου του 360 στην άκρη του σώματος (ό,τι πρέπει για να τα πατάτε με το αριστερό χέρι):

rockband3-guitar-review-dsc0497-rm-eng.jpg

Τα υπόλοιπα κουμπιά (ελέγχονται καλύτερα με το δεξί χέρι. Το τέρμα δεξιά συγχρονίζει την ασύρματη κιθάρα με το 360, τα 4 LED κάτω από το X button χρησιμεύουν για τις MIDI λειτουργίες της κιθάρας, ενώ δεν κατάλαβα ακόμα ποιο ρόλο παίζει η μικρή τρυπούλα κάτω από τα LED και το...διάφανο κουμπί μεταξύ Back και D-Pad):

rockband3-guitar-review-dsc0496-rm-eng.jpg

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σύγκριση με πραγματική Fender Stratocaster (τελικά είχα δίκιο στην πρώτη μου εντύπωση, το σώμα όντως είναι ελαφρώς μικρότερο παρ' ότι σε πολλά review οι τύποι έγραφαν ότι η Mustang είναι μοντέλο 1:1)

rockband3-guitar-review-dsc0489-rm-eng.jpg

Σύγκριση... πλαγίως (παρατηρήστε τα αριθμημένα τάστα, ακόμα και από την κάτω μεριά -για τους αριστερόχειρες που παίζουν ανάποδα-):

rockband3-guitar-review-dsc0490-rm-eng.jpg

Ακόμα μία σύγκριση (βλέπετε τις υποδοχές για MIDI και overdrive pedal, το οποιο σκανδαλωδώς κοστίζει 20+ ευρώ!):

rockband3-guitar-review-dsc0491-rm-eng.jpg

Συγκρίσεων συνέχεια:

rockband3-guitar-review-dsc0495-rm-eng.jpg

Σύγκριση ταστιέρων (μια χαρά είναι το πλάτος της Mustang, καθώς και η απόσταση μεταξύ των κουμπιών, δυστυχώς όμως οι Fender παραείναι στενές για εμένα, έχω μάθει να παίζω σε κιθάρες με ελαφρώς πλατύτερες ταστιέρες, βλ. Washburn κλπ):

rockband3-guitar-review-dsc0493-rm-eng.jpg

Σύγκριση στις κεφαλές:

rockband3-guitar-review-dsc0492-rm-eng.jpg

Δημοσ.

Zeppos ετοιμασου για pro online τζαμαρισμα γιατί μου φαίνεται ειμαστε οι μόνοι στην Ελλαδα που έχουμε τις κιθάρες! Και γενικά λίγος κόσμος στα leaderboards! Με την πρωτη που έπαιξα το imagine στο μπάσο νο65 παγκοσμίως! Χααχαχα!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Χαχαχα, σωστός. Εφόσον σήμερα είναι η πρώτη μέρα επίσημης μαζικής κυκλοφορίας της κιθάρας είμαι σίγουρος ότι από βδομάδα θα γίνει ένας σχετικός χαμός στα leaderboards.

Ωστόσο είναι σωστό αυτό που είπες στο προηγούμενο post, ότι αν ξέρεις και πραγματική κιθάρα είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις το κολλάι με την Mustang. Διαφορετικά θα χρειαστεί κάμποσος καιρό για να μάθει κάποιος αρχάριος να πιάνει την πένα, να σημαδεύει σωστά τις χορδές, να συγχρονίζει δεξί-αριστερό χέρι, να πιάνει ακόρντα, να παίζει με 4 δάχτυλα κλπ. Εκτός των άλλων θα πρέπει να μάθει σε κάποια βαθμό τις νότες στην ταστιέρα και τα τα αγγλικά ονόματα των βασικών ακόρντων, για να μην γουρλώνει τα μάτια όταν δει ένα... "F#m" να περνάει στην οθόνη του.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να μάθει τα βασικά του πραγματικού παιξίματος. Υποτίθεται όμως γι' αυτό αγόρασε την -καθόλου φτηνή- Mustang, για να μάθει κιθάρα με έναν καινούριο τρόπο και όχι για να περνάει την ώρα του χαζεύοντας χρωματάκια στην οθόνη (όπως ήταν μέχρι σήμερα το παιχνίδι). Σε αντάλλαγμα θα μπορεί να παίζει κουτσά-στραβά το τραγούδι χωρίς καν να βλέπει την οθόνη του (έχω ήδη αρχίσει να το κάνω με τα πλήκτρα) :-)

Για την ερώτηση που έκανε ο φίλος Peavy (σχετικά με την Squier) μόλις είδα ότι ανακοινώθηκε επίσημα ημερομηνία και τιμή.Τα preorders αρχίζουν 1η Γενάρη, οι αποστολές 1η Μάρτη (ζήσε Μάρτη μου...) και η τιμή 280 δολάρια. Αναμενόμενη. Περισσότερα εδώ: http://www.360-hq.com/article3999.html

Δημοσ.

nzeppos απο amazon πηρες την κιθαρα;;;

Γιατι κι εγω την ειχα κανει preorder απο amazon και πηρα mail οτι θα την στειλουν τελικα 6 Δεκεμβριου!!!!

Δημοσ.

Ναι, από amazon.co.uk.

• Το σίριαλ με τα preorder ξεκίνησε στις 13/10 και υποτίθεται έπρεπε να την στείλουν την πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη (λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού που έβγαινε στις 1/11).
  • Στις 17/10 μάλιστα με ειδοποίησαν ότι η κιθάρα θα σταλεί συντομότερα, περίπου μαζί με το παιχνίδι.
  • Στις 27/10 λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο μου είπαν ότι δεν θα είναι διαθέσιμη στην ώρα της και θα πήγαινε για τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη.
  • Τελικά την έστειλαν στις 25/11 με UPS και μία μέρα αργότερα την πήρα στα χέρια μου.
  • Σημειωτέον ότι το preorder δεν είχε γίνει με τη σούπερ-ντούπερ αποστολή των 1-2 ημερών αλλά με αυτή των 3-7 ημερών. Η αμέσως επόμενη είναι η δωρεάν αποστολή (για παραγγελία άνω των 25 ευρώ) και αργεί λίγο περισσότερο. Μήπως είχες επιλέξει αυτή στο preorder?

Δημοσ.

Ναι, από amazon.co.uk.

• Το σίριαλ με τα preorder ξεκίνησε στις 13/10 και υποτίθεται έπρεπε να την στείλουν την πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη (λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού που έβγαινε στις 1/11).
  • Στις 17/10 μάλιστα με ειδοποίησαν ότι η κιθάρα θα σταλεί συντομότερα, περίπου μαζί με το παιχνίδι.
  • Στις 27/10 λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο μου είπαν ότι δεν θα είναι διαθέσιμη στην ώρα της και θα πήγαινε για τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη.
  • Τελικά την έστειλαν στις 25/11 με UPS και μία μέρα αργότερα την πήρα στα χέρια μου.
  • Σημειωτέον ότι το preorder δεν είχε γίνει με τη σούπερ-ντούπερ αποστολή των 1-2 ημερών αλλά με αυτή των 3-7 ημερών. Η αμέσως επόμενη είναι η δωρεάν αποστολή (για παραγγελία άνω των 25 ευρώ) και αργεί λίγο περισσότερο. Μήπως είχες επιλέξει αυτή στο preorder?

Ναι αυτη ειχα επιλεξει.

Δημοσ.

Ε τότε είναι μάλλον φυσιολογική η 6η Δεκεμβρίου. Θεωρώ όμως πιθανό να την έχεις και συντομότερα.

Δημοσ.

Καλημερα ,

Τελικα πως ειδατε παιδια την κιθαρα ? Αξιζει να κανουμε το βημα και εμεις ?

Προσωπικά εγω παιζω απο την αρχη του παιχνιδιου και εχω καταφερει να τα παω αρκετα καλα ακομα και στο hard , θα τα καταφερω σε αυτην την κιθαρα με αρκετη υπομονη τι λετε ?

Γνωσεις απο πραγματική κιθαρα εχω πολυ λιγες , αλλα σκέπτομαι ετσι να κανω μια αρχη ...

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι αξίζει, αλλά ΜΟΝΟ αν έχεις υπομονή, όρεξη και χρόνο να κάτσεις να ασχοληθείς. Εφόσον παίζεις το παιχνίδι από τότε που βγήκε, είμαι βέβαιος ότι έχεις πάρει το κολλάι με τον παλιό τρόπο παιξίματος και θα ήθελες να δοκιμάσεις μια νέα πρόκληση. Η νέα κιθάρα πιστεύω αξίζει τα λεφτά της (με τη λογική ότι δεν έχεις πρόθεση να πάρεις την Squier των 280+ ευρώ, που θα είναι η απόλυτη εξομοίωση).

To Hard βέβαια το ξεχνάς για αρχή. Ετοιμάσου να φας αρκετό χρόνο σε κάθε τραγούδι (ακόμα και στα εύκολα) για να το μάθεις στο Medium.

edit:

short video review: http://cnettv.cnet.com/rock-band-3-fender-mustang-pro-guitar-versus/9742-1_53-50094707.html

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι αξίζει, αλλά ΜΟΝΟ αν έχεις υπομονή, όρεξη και χρόνο να κάτσεις να ασχοληθείς. Εφόσον παίζεις το παιχνίδι από τότε που βγήκε, είμαι βέβαιος ότι έχεις πάρει το κολλάι με τον παλιό τρόπο παιξίματος και θα ήθελες να δοκιμάσεις μια νέα πρόκληση. Η νέα κιθάρα πιστεύω αξίζει τα λεφτά της (με τη λογική ότι δεν έχεις πρόθεση να πάρεις την Squier των 280+ ευρώ, που θα είναι η απόλυτη εξομοίωση).

To Hard βέβαια το ξεχνάς για αρχή. Ετοιμάσου να φας αρκετό χρόνο σε κάθε τραγούδι (ακόμα και στα εύκολα) για να το μάθεις στο Medium.

edit:

short video review: http://cnettv.cnet.com/rock-band-3-fender-mustang-pro-guitar-versus/9742-1_53-50094707.html

Οπως το λες ακριβως ειναι , και ενοειται οτι το hard δεν το σκευτομαι καθολου , easy και ποιο easy αν υπαρχει ... Ορεξη εχω να μαθω και θεληση ...

Τωρα το amazon δεν εχει , το play.com δεν στελνει Ελλαδα σε ποσα μεγαλυτερα των 30evro ... Τι κανουμε ?

Δημοσ.

Οπως το λες ακριβως ειναι , και ενοειται οτι το hard δεν το σκευτομαι καθολου , easy και ποιο easy αν υπαρχει ... Ορεξη εχω να μαθω και θεληση ...

Τωρα το amazon δεν εχει , το play.com δεν στελνει Ελλαδα σε ποσα μεγαλυτερα των 30evro ... Τι κανουμε ?

Κοίτα και το αγγλικό ebay http://shop.ebay.co....-All-Categories

Είναι λίγο τσιμπημένες αλλά και πάλι σε λογικά πλαίσια. Αυτή ας πούμε φαίνεται γενικά καλή περίπτωση (για 360).

Φαίνεται δεν υπάρχει ακόμα επάρκεια σε κιθάρες, η madcatz πρέπει να παίζει την πουλ@ρ@ της...

Αν βρω κάτι καλύτερο θα επανέλθω.

Δημοσ.

Κοίτα και το αγγλικό ebay http://shop.ebay.co....-All-Categories

Είναι λίγο τσιμπημένες αλλά και πάλι σε λογικά πλαίσια. Αυτή ας πούμε φαίνεται γενικά καλή περίπτωση (για 360).

Φαίνεται δεν υπάρχει ακόμα επάρκεια σε κιθάρες, η madcatz πρέπει να παίζει την πουλ@ρ@ της...

Αν βρω κάτι καλύτερο θα επανέλθω.

Μολις εκανα την αγορα και περιμενω , υπαρχει διαθεσημοτητα ακομα λιγες κιθαρες ... Σε λιγες ημερες θα εχετε νεοτερα :)

Δημοσ.

Μαλλον δεν σε προλαβα..... Απ' οτι ειδα το πηρες απο το e-bay.

Παντως μολις χθες μου ηρθε το keyboard απο το play.com (http://www.play.com/Games/Xbox360/4-/17285756/Rock-Band-3-Wireless-Pro-Keyboard/Product.html?searchstring=wireless+keyboard&searchtype=allproducts&searchsource=0&urlrefer=search)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...